- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
-
Mobilarena
Ide várunk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Black Gobbo
csendes tag
A processzorok közül ketto passzív lesz. Alacsony TDP-vel. Az egyik egy 35W -os 12500T + egy passzív borda, a másik pedig egy 15W-os N-es proci N305 v N355, rajta egy Low Profile borda. Ha nem muszáj nem vagyok saját magam ellensége az MX5 régen is megfelelő volt. Ha a passzívhoz nem kell a folyákony fém a Kryo pedig túlárazott, akkor lehet maradok az Artic féle pasztánál.
-
A 9700x azért egy nagyon jó kis proci lett. Én most biztosan azt vennék, mert az egyszálas teljesítménye brutális. Mondjuk arra, amire jelenleg használom az asztali gépet (nincs már játék), ahhoz az AM4 is elég, de ha most elgurulna nálam a gyógyszer és ellőnék 3-400k forintot gépfejlesztésre, akkor egy jobb B650 mATX lap, legalább 2x16 giga DDR5 ram, egy 9700x, és egy nagyon minimális GPU, ami legalább az AV1 dekódolást tudja.
-
Sanyifashion
újonc
Köszi az infókat! A BIOS-ban már átállítottam performance mode-ra a CPU hűtését de nem változott semmi, akkor manual fan curve kéne rá?
Amúgy azért fura, mert a noctua kompatibilitási oldalán az volt, hogy ezzel a hutovel maximum overclock/turbo headroom van, vagy mi, ehhez képest a 96 fok alját nyaldossa a maximum. És még a cinebench pontszam is kevesebb szerintem mint az átlag, bár ez nem is érdekelne annyira csak azt vártam volna el, hogy nem éri el a maximumot video encode közben, pláne 7 házventivel... Mondjuk hwinfoban úgy láttam nem volt thermal throttling, de mivel 95 fok volt már, ezért gyanús...
játék közben legalább nincs gond, 75 fok maximum, az is csak egy idő után.
A napokban valamikor lehet lekapom róla a hűtőt és megnézem mi van. Amúgy egy 9700k-ról jött le, úgyhogy a fólia elvileg nem lehet rajta 😁 de a zen5 topicot is megnézem majd, azért pár generáció kimaradt nekem, utolsó amd procim egy FX-8350 volt...
-
Van egy Asrock N100DC-ITX lapom, éppen arról írok. Egy passzív borda van rajta, ha csak azzal használom, akkor felkúszik a proci hőmérséklete simán 80-90 fokra is. Ráírtam az Asrock supportra még korábban, hogy ezzel ilyenkor mi van? Valami olyasmit írtak, hogy ez teljesen normális. Na én azért nem hittem nekik és a proci fölé kötegelőztem egy 120-as ventit. Ezzel a proci padlózva is csak 60 fokos, amúgy szerintem 100-ig biztos felmenne. Nem tudom egyébként, valahogy nekem ez a szemléletem, hogy hűteni, alulfeszelni, stb. Kevesebbet is fog fogyasztani, nem is melegíti sem magát, sem más egyéb alkatrészt a házban. Egyébként tényleg kismillió ilyen eszköz van, amik évekig működnek, pl. routerek, pedig némelyiknek azoknál is rendesen süt a doboza működés közben.
Lehet át kéne vennem a modern trendet. -
A 110 fokos VRAM hőmérsékletre is azt mondta az AMD, hogy "within specs", szóval... Én azért szeretem, ha hűvösebb, mert biztosan tovább fog élni. Elhiszem, hogy, ha már megveszi az ember, akkor használja, de én szeretem kitolni mindennek az élettartamát, mert úgy érzem praktikusnak.
-
omfgk
veterán
Na igen... vrm hűtés túl van tervezve, sok esetben indokolatlanul. Nyilván platform függő ,hogy mennyire indokolt vagy sem.
Csak valamivel el kell adni a drága lapokat. Még akkor is ha 7800X3D megy bele.Ez a kis fém biszbasz filléres tétel a gyártónak. Inkább kisebb fémdarab, de jobb thermal pad alá. Csak az nem látszik és nem lehet reklámozni.
És a PCIe 5.0-ás SSD-k egyelőre még brute force-ból oldják meg a gyorsulást. A hatékonyság még nincs meg. Terjednek a blower style SSD-k. Micsoda fejlődés...
-
DFB
tag
A 6 èvet az ac re èrtettem.
Noctuat nem nèztem.
Nekem eddig max 1500 volt a ventifordulat papiron,hogy mennyivel ment azt nem tudom,de nem hallottam.
Igen àltalàban ami jobb az dràgàbb is.
Igy van ez rendjèn.Persze vannak kivètelek,hogy valami olcsobb ès mègis jobb egy dràgàbbnàl. -
Nem veszem magamra és igazad van, bedőlök mindenféle tesztnek, aztán kíváncsiságból meg is rendelem, mert nagyon jó ajánlatnak tűnik... Aztán jön a hasra esés.
Szerk.: azt azért még megjegyzem, hogy eddig a kis Thermalright hűtőmmel vagyok a leginkább elégedett, pedig az se került sokba.
-
Eddig még nekem nem volt olyan TR hűtőm, aminek tényleg vállalhatatlan volt a csapágyazása... Most a Burst Assassin van a gépben már egy ideje, ~350 rpm körül jár idle. Nem is hallani szó szerint. Se kattogás, se csapágyhang, bordazörgés, stb. Semmi fémes hang. Úgy állítottam be a profilt, hogy max. ~600 rpm-ig engedi az UEFI. Úgy enyhén hallatszik, de néha észre sem veszem még úgy sem...
Ár-érték arányban nagyon jó dolgokat gyárt.
-
Assassin King 120 SE? A ház meg egy Silverstone mATX ház? Ejha, patent.
Látom a tápkábelen van Velcro-d. Nagyon hálás cucc. 4lzából vettem tekercsszámra, nem is drága. Pár méter fel van tekerve és akkorát vágsz belőle magadnak, amekkorát szeretnél. Ráadásul tartós is és nem olvad meg a meleg hatására, újra felhasználható, stb.
-
szasanyi
félisten
Amit felsooltál az alapvetően igaz, ezzel nem akarok vitatkozni. Csak hát azok sem változtatnak a konklúzión: túlárazott, kimondottan drága hűtő. Emiatt a döntő többség - akinek nem jelent annyit a NOCTUA neve mint számodra, vagy mondjuk gyakran cserél hw-t - nem azokat tarja a legfontosabbnak, mert látva a 75k-s árat nem sokat gondolkodik a döntésen.
Az ár/érték arány pedig az én véleményem szerint azt jelenti, hogy megéri-e ennyi pénzt költeni erre a termékre?
Ennek eldöntése részben objektív, részben pedig szubjektív okok alapján történik, de az értéket alapvetően mindenki saját maga határozza meg. Ez esetben a magas árazás miatt sok embernél az objektív okok háttérbe szorulnak és ezek fognak dominálni:
- mennyire fontos számomkra az a márka, minőség?
- mennyire van rá szükségem?
- mennyit vagyok hajlandó kifizetni érte?
Ezek biztosan olyan kérdések amikre a többség veled ellentétben teljesen mást választ ad. Viszont azt is tudjuk, hogy az ígyények és a lehetőségek tekintetében vannak - gyakran jelentős - különbségek, ezért mindenki olyan döntést hozzon ami a saját igényeinek és értékrendjének leginkább megfelő. Ezek alapján ilyen áron még ajándékba is olyantól kérném akivel ki akarok tolni. -
szasanyi
félisten
És ez megváltoztatja a lényeget? Egyébként ha megnézed az új Zen5 teszteket, ott több helyen ki is hagytás az INTEL-t a tesztekből. Nem véletlenül...
Van i7 14700K + i5 14600K a tesztekben. A többi miben tér el lényegesen ami miatt azok hiánya kiritikus a lenne?NOCTUA prémium? Igen. Megéri az árát a teljesítmény alapján? Nem.
Azoknak készült akiknek az kell mind1 mibe kerül, hiszen ők nem foglalkoznak olyan badarsággal mint át/érték arány. De erről már volt szó talán nem is 1x, amit a tesztek döntő többsége alá is támaszt. -
A TH teszt lópikulát nem ér véleményem szerint egy TechPowerUp vagy Hardware Canucks-hoz képest...
A TechPowerUp nekem is szimpatikusabb mindenkivel szemben, elég komoly munkát fektetnek a hardverek rendszerezésébe és tesztelésébe. TH-t inkább a tápegységek miatt szoktam gyakran nézni, mert a görög muksó oda szokott sokat cikkezni. -
Volt egy darabig nekem is. Egy nagyon halk ciripelést hallottam mindig a hűtő felől. Cseréltem ventit is, az sem segített. Raktam a venti alá gumialátétet, ugyanúgy ciripelt. Majd rájöttem, hogy a borda csinálja. Eladtam. Lehet egyedi eset volt, nem tudom. Sokat ajánlottam a hűtösben, még nem reklamált senki miatta.
Ha most vennék, akkor már az A610-et venném, vagy valami mást. Az A610-en már a venti is FDB.
-
szasanyi
félisten
Senki nem állítja, hogy a minősége vagy a teljesítménye (de akár a garanciát is említhetjük) alapján a G2 nem remek. A gond az, hogy 20-25k hűtésekkel szemben csak pár fokos előnye van ~3x áron. Ez az ami miatt mi, halandók azt kérdezzük: wtf 75k?
De mint mint korábban már leírtam: prémium termékként, prémium áron adja a cég így aki akarja leszurkolja érte a tetemes összeget és örül neki (a többiek meg annak, hogy ő vette meg nem mi).
-
omfgk
veterán
Az árán nem látszik ,hogy ez egy megkopott régi hűtő lenne.
Ha 20-25k-ért vesztegetnék akkor más lenne a helyzet.És persze aki 10 éve vette, még 25 ezerért, a drágulások előtt, annak megint más ár/érték arányt képvisel. De ezzel nem lehet számolni.
és a tesztek szerint a sima D15-öt veri Intel és AMD platformon is
Azaz ez a mondatom is ennek alapján fogalmazódott meg.
Ha 20-25k lenne, akkor ez egy nem túl fair megállapítás volna. De 40k. Ezért bekaphatja a Noctua. Az ára alapján várom el ,hogy verje a maicsúcshűtőkettophűtőket. Mert 20k alatti hűtőkről van szó, közel sem csúcs árazás ez. -
szasanyi
félisten
1et értek! A rendszer hűtését alapvetően befolyásolja, így ezért érdemes fizetni (nem a dizájnért, az csak plusz amit aki ha szeret áldoz rá). Iagzából kiegészíteném egy jó monitorral is, mert az userek jó része nem sajnás sok10-100ezret csilivili hw-ekre, miközben nem lát olyat mint láthatna nem megfelelőebben osztja el a költségeket.
Rowon: ezzel is 1etértek, mivel a mobo a PC idegrendszere ami a gyors és stabil működést alapvetően befolyásolja. A tápegység - a teljesítmnyt megfelelően megválasztva - jó minőségben (GOLD) sem túl drága, és pölö a Seasonic 10 év garival gyárt sok jó típust. Egy jó PSU választás akár 3-5 évig is jó befektetést jelent.
-
Belemehetnénk abba, hogy mind ugyanolyan (nem)korrekt. Én is zavart érzek az erőben, amikor valakire, vagy valamire hivatkozok, főleg hűtőteszteknél. Az összes sáros, a HCanucks úgymond
Arca
nekem kifejezetten ellenszenves. Próbálja adni a gerincest, holott soha nem is volt neki. -
omfgk
veterán
Ilyen árnál ennek már nincs másik oldala.
Ennyi pénzből kap az ember egy jó léghűtést és egy jó airflow-ra gyártott házat.D15-nél még értettem ,hogy van support és 10 év múlva is ingyen kiküldik az éppen aktuális sockethez való szereléket és a ventilátor is örökélet, ha meg nem, akkor 5 év 364 nap után is cserélik szó nélkül, de 75-ért... azt akartam írni ,hogy 75-ért ez már tényleg csak a hülyéknek éri meg, de nem írtam. És ,hogy ezt leírtam nem számít, hiszen írtam ,hogy nem írtam.
Ekkora felárért már kézzel kéne kiegyensúlyozni a ventiket, de egyesével.
Remélhetőleg ezzel az árral beleszaladnak a pofonba. Mert elpofátlanodtak ők is. -
szasanyi
félisten
Nem mondom, hogy alapvetően nem igaz amiket leírtál. De egy saját véleményt azért hozzátennék ahhoz, hogy ezt is meg fogják venni. Persze, de tuti nem Mo-n lesz a vásárlótömeg, és azok közül sokan azért veszik, mert sok embernek el van csúszva az értékrendje. Sokaknál a birtoklási vágy felülírja az ésszereséget, az ár/érték arányt .
És hát az ötszázezres iPhone-ből sem azért fogy nálunk annyi amennyi, mert annyi embernek igazán szüksége van rá és/vagy nem probléma az ára. Az arany áron elérhető hw-eket is (nagyobb?) részben az olyan emberek veszik. -
Nevezz sznobnak, de vannak 5-6 éves Noctua ventijeim
Akkor viszont lebuktam, mert nekem is.
Viszont, ha újra tenném, akkor már beérném az Arctic P14 és P12 PWM modellekkel. Ez most olyan, hogy a kezdők megveszik a méregdrága horgászbotot, az egzotikus csalikat, stb. Aztán a végén meg rájössz, hogy egy botra kötött zsineggel és gilisztával is tudsz halat fogni.
Kezdők betegsége, én most kezdek ebből kilábalni.
-
Ja bocsi, igen, 150! Az még jobb, mert tovább növeli a sznobmétert, hogy van 150 euróért egy léghűtés a gépedben...
De a legjobb biztosan ez volt: [link] Biztos találtak valami marhát, aki megvette ~140k-ért ezt a szemetet. Der8auer bele is állt! [link] A legdühítőbb az ára mellett az, hogy egyszerűen nem is funkcionális az egész...
esetleg a hosszú távú támogatás megér nekik ennyit.
Egyszerűen nem éri meg anyagilag, még, ha utána is számolsz. Mi a terméktámogatás? Nem fog nekik soha megtérülni. Még az is lehet, hogy olcsóbb, ha minden új tokozásra veszel egy új hűtőt, ami 4-5 évig kiszolgál. A másik, hogy azért a hűtők is avulnak elfelé. Valamin mindig újítanak. Jobb az új ventik akusztikája, jobb a csapágyazás, jobb a hőleadás, stb. És ez már az alsóbb polcos termékekre is igaz lehet.
Én a mai napig nem értem, hogy miért vesznek 240-es vagy 360-as AIO-t a 7800X3D-re, de sokan teszik mégis ezt.
Azt mondjuk én sem, főleg, hogy a gyári hűtő is kihűti. Csak persze kell mellé egy füldugó is...
még a saját FAQ-ukban is kiemelik, hogy 2-3°C-al lehet jobb hőfokra számítani egy NH-D15 G1-hez képest...
Az mondjuk korrekt! Azért le a kalappal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged