Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
Ide várunk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patika ID-Cooling hűtő érkezett.
https://www.techpowerup.com/review/id-cooling-frozn-a620-slk-cpu-air-cooler/
-
Egy igazán különleges ventilátorprojekt. Gyakorlati haszna tulajdonképpen nincs. Nagyon hangos (73 dB), alig hoz a szabvány ventilátorhoz képest valami javulást, ellenben... kreatív.

https://www.youtube.com/watch?v=VdjrIcDZWDw

-
válasz
AlexDaywalkr
üzenetére
Ez a léghűtés kibeszélő topik még mindig.
-
Igen olcsón látok 120-as ventivel szerelt, festett bordájú hűtőket ÁK-n az LC Powertől.
LC-Power LC-CC-120-B4 - 8k
LC-Power Aera LC-CC-120-W4 - 8kLeginkább a mini házaikról és a borzalmas minőségű tápegységeikről ismerem őket, a hűtő minőségről nem tudok még nyilatkozni.
-
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Szia,
Szerintem biztosan, egyébként nekem is ilyen ramjaim vannak. A Phantom Spirit első ventilátora alá bőven befértek és a két hűtő is közel egyforma méretű. -
Stock beállítások:

-30 CO:
A -30 CO-val átlagosan kb. 3 fokot nyertem és a multi-core pont is több lett valamivel. A lényeg, hogy a Burst Assassin jól teljesített, ráadásul nem is a leghangosabb profilra lett beállítva a ventilátora, amolyan hallható, de kellemes.
-
Beújítottam egy 5950x-re, az 5600x után kicsivel combosabb több szálon. Burst Assassin hűti jelenleg Cinebench 2024 futása közben, stock UEFI beállítások, 75 fok fölé még nem ment. Arctic MX-4-et raktam rá pasztának. 143 watt a legmagasabb fogyasztás.
-
ID-Cooling SE-226-XT. Ez azért már egy modernebb típus, ezen látszik, hogy arra is gondolt a gyártó, hogy magasabb VRM hűtésnél is biztosan elférjen a hűtő.

-
Van Royal Pretor hazai készleten is:
https://prohardver.hu/teszt/hazai_palya-borongos_idojaras_vigado_hardverek/processzor_hutes.html
-
válasz
Anonymus23
üzenetére
A számítógépben lévő csatlakozók egyértelműsítve vannak, azaz egy csatlakozót csak egy helyre tudsz bedugni erőlködés nélkül. Igen, tudom az USB-t is be lehet dugni a HDMI-be, csak nem erőlködés nélkül.
Mindjárt meglesem az egyik kintlévő alaplapomnál, hogy lehetséges-e
Szerintem nem kéne a földelés helyére a feszültséget bekötni.
-
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Uefiben állíts neki ventiprofilt. Azt is nézd meg, hogy nem-e véletlenül DC módban vannak, arról tedd át PWM vezérlésre.
Mondjuk, ha idle hangos, az érdekes. Olyankor valami program nem fut a háttérben? Frissítés vagy valami?
-
Úgy néz ki a németek is felültek erre az SSD toronyhűtő vonatra. Patent kis cucc.
https://icybox.de/product/zubehoer/IB-M2HSF-702
-
válasz
Gardaai
üzenetére
Minimálisan jobb a Phantom Spirit 120 SE, viszont annak most a készlethiány miatt elszállt az ára. Ha nem sürgős, akkor 1-2 hónap múlva visszafog állni ilyen 19-20k köré. A nem SE verziója viszont még mindig vállalható áron megy:
Thermalright Phantom Spirit 120Egyébként ez a 10 év mennyire állja meg a helyét?
Felhasználástól függ. Jelenlegi trendet nézve nem a processzor fogy el a játékok alatt, hanem a videokártya. 5 évvel ezelőtti processzorok is még mindig teljesen jól viszik a játékokat 1440p-n is akár, a userek többsége pedig 1080p-n van, ahová elég az AM4 szint is.
-
válasz
Anonymus23
üzenetére
Kb. ugyanazt a szintet tudja, mint az MX-4, nem egy nagy durranás. Teljesen átlagos szürke paszta.
-
Újabb kiadású Peerless Assassin hűtők Amazonon:
Thermalright Peerless Assassin 120 SE V2 - 50 EUR
Thermalright Peerless Assassin 120 SE V3 - 40 EUR
Thermalright Peerless Assassin 120 Black V3 - 42 EUR -

-
válasz
Sasa 111
üzenetére
Nincs mit! Fémmentes pasztának én egyébként az új Thermal Grizzly Duronautot ajánlom. Igor nagyon jó véleménnyel volt róla. Ez procira, videokártyára, laptopra (direct die), mindenre mehet.
https://www.igorslab.de/en/thermal-paste-details/?id=113 -
válasz
Sasa 111
üzenetére
de ha csak ettől megy le vissza, belemegyek.
Ezaz, hogy ez sem biztos, ahogy Cifu is leírta a lehetőségeket, én pontosabbat csak akkor tudnék mondani, ha személyesen is látnám, hogy mi, hogyan néz ki és működik, innen fórumról csak a Gyurcsok-féle távgyógyítás működik.
-
válasz
Sasa 111
üzenetére
Ha mindenképpen delideltetni akarod, akkor arra megvannak a megfelelő emberek sok referenciával, ne állj neki magadtól, ha bizonytalan vagy, mert lehet, hogy tönkreteszed a procit. Aprón vannak szakik, én senkit nem fogok linkelni, mert egyfelől teljesen offtopik itt a delidelés, másfelől pedig nem reklámozok senkit.
Illetve azt is érdemes mérlegelni, hogy a 4790k-ra van-e értelme 2025-ben költeni még? Ha retroértéke van, akkor oké, máskülönben szvsz nincs. Internetet böngészni és tartalomfogyasztáshoz jó (bár az áramigénye miatt nem igazán), játékra pedig már elment felette az idő.
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Fólia le lett véve a hűtő talpáról? Gondolom december óta azért ránéztél a hőfokokra többször is, tehát a probléma mostanában keletkezett?
Túlhúzni szerintem nem lehet, én mindig tökig húzom a csavarokat és nem volt vele még gond. Van egy pont, ahol megáll a leszorító csavar és onnan már csak erőlködve tudod tovább húzni. Na azt nem szabad!
-
válasz
Black Gobbo
üzenetére
Uhh, ott az alaplap az csak úgy be van rakva a merevlemez tetejére?
-
válasz
Black Gobbo
üzenetére
Centiben az asztalosok számolnak, nálunk műszaki embereknél milliméter van.
100 mm az nagyon nagy hely hűtő szempontjából, a probléma szvsz inkább az, hogy ez egy mobil processzor a maga egyéni tokozásával. Mi a gond vele? 15 wattos, az kb. semmi hőt nem termel.
-
FSP ikertornyos hűtőtesztek.
https://hwbusters.com/cooling/fsp-mp7-argb-review-with-anti-gravity-heat-pipe-technology/

-
A 9700x azért egy nagyon jó kis proci lett. Én most biztosan azt vennék, mert az egyszálas teljesítménye brutális. Mondjuk arra, amire jelenleg használom az asztali gépet (nincs már játék), ahhoz az AM4 is elég, de ha most elgurulna nálam a gyógyszer és ellőnék 3-400k forintot gépfejlesztésre, akkor egy jobb B650 mATX lap, legalább 2x16 giga DDR5 ram, egy 9700x, és egy nagyon minimális GPU, ami legalább az AV1 dekódolást tudja.
-

-
Van egy Asrock N100DC-ITX lapom, éppen arról írok. Egy passzív borda van rajta, ha csak azzal használom, akkor felkúszik a proci hőmérséklete simán 80-90 fokra is. Ráírtam az Asrock supportra még korábban, hogy ezzel ilyenkor mi van? Valami olyasmit írtak, hogy ez teljesen normális. Na én azért nem hittem nekik és a proci fölé kötegelőztem egy 120-as ventit. Ezzel a proci padlózva is csak 60 fokos, amúgy szerintem 100-ig biztos felmenne. Nem tudom egyébként, valahogy nekem ez a szemléletem, hogy hűteni, alulfeszelni, stb. Kevesebbet is fog fogyasztani, nem is melegíti sem magát, sem más egyéb alkatrészt a házban. Egyébként tényleg kismillió ilyen eszköz van, amik évekig működnek, pl. routerek, pedig némelyiknek azoknál is rendesen süt a doboza működés közben.
Lehet át kéne vennem a modern trendet. -
A 110 fokos VRAM hőmérsékletre is azt mondta az AMD, hogy "within specs", szóval... Én azért szeretem, ha hűvösebb, mert biztosan tovább fog élni. Elhiszem, hogy, ha már megveszi az ember, akkor használja, de én szeretem kitolni mindennek az élettartamát, mert úgy érzem praktikusnak.
-
Pure Rock 3 teljesítménye a többi hűtőhöz viszonyítva.

-
válasz
weres78
üzenetére
Ha a régi NH-D15-öd van akkor totál felesleges rá új ventiket venni, annyit nem gondolom, hogy ér az egész, mert a G2-nek a bordája is más, nem csak a ventilátor. Ha külön szerelőkészlet kell hozzá, akkor ahhoz a Noctuával kellene felvenned a kapcsolatot. Kelleni fog a számla szkennelt formában a hűtőről és az alaplapról is.
https://noctua.at/en/amd-am4-mounting-kit-order-form -
Be quiet! Pure Rock 3 bemutató: https://www.youtube.com/watch?v=8_dadlN_AbU

-
Az újabb szériás Pure Rock 3 hűtő olcsóbb, mint az elődje... érdekes árazás.

-
Ha már nem teszitek off topikba, akkor legyetek szívesen a vírusirtós témát a neki megfelelő topikban, vagy pedig privát üzenetben folytatni.
Vírusirtó topic -
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Valamikor a Windows 7 korszakig így lehetett, ám a Windows 10 már jóval erősebb védelemmel rendelkezik, amit ráadásul ingyen kapsz. Nyilván a felhasználó mindig a leggyengébb láncszem a képletben, ami ellen a Microsoft sem tud semmit tenni.
-
Ne kapcsold ki, max adj neki egy passthrought!!! A vírusirtó Windowson az egyik védelmi vonalad!!! Gondolom nem kell mondani, hogy azt a rendszert hányan támadják..
Ezért is írtam, hogy UEFI-ből kell ventiprofilt állítani, mert akkor nem szükséges egy third party programot rendszergazda módban indítani, ami nem túl egészséges biztonsági szempontból.
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Mondjuk külső eszköz még most is van, a Noctuának is van ilyen "low noise" adaptere, ami igazából csak egy darab vezeték(köteg) egy ellenállással. Akár otthon is lehet ilyen készíteni házilag.
https://www.instructables.com/DIY-Simple-5V-Fan-Noise-Reduction-Adapter-Just-Ste/
-
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Hát, ez biztosan nem halk.
A golyóscsapágy miatt sem, meg azért anno a Prescottok is mindenek voltak, csak nem hűvösek. 80-as venti, ami 4500-at forog(-hat)... Úgy kivágnám a gépből, hogy nem érne földet. Már túlzottan hozzászoktam a folyadékcsapágyas ventilátorokhoz és úgy is vagyok vele, hogy valamit jobb a múltban hagyni. Ugyanígy a 10 gigás karattyoló PATA HDD sem hiányzik.
Van a hardvereknek is egy zajterhelése, ami hosszú távon nem tesz jót az idegrendszernek.
-
válasz
BiffTannem
üzenetére
Ez valamennyire passzolna egy kék Fractal Design Focus G házhoz: https://www.fractal-design.com/products/cases/focus/focus-g/petrol-blue/
-
Közben még ez a kép eszembe jutott. Thermalright Assassin X 120 Refined SE hűtőm talpa. Éppen raktam volna be a gépbe felszerelni, majd kiesett a kezemből és emlékeim szerint a proci valamelyik sarkán landolt a hűtő. Nem túl magasról, de nem is számított neki. Egyből behorpadt... A vevő elvitte így, hirdetésben is felhívtam rá a figyelmet, valamint személyesen is megmutattam neki. Ez van, ezzel nem lehet mit kezdeni, ilyen a kialakítása.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Diablo IV
- Windows 10
- Filmvilág
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- További aktív témák...
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- Honor Magic 8 Lite 256GB Midnight Black Újszerű állapot 2029.02.11. garancia
- MacBook Air 13" M2 16gb ram/256gb ssd 27% Áfás (0357AB)
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- 27% - Dell Alienware AW2524HF 500Hz GAMING IPS Monitor! 25" 1920x1080 / 0.5ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Használd egészséggel!

Ha nem cél megtartani a gyári állapotot, akkor:

NZXT és érintőképernyős.