- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Ide várunk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimpo
senior tag
válasz
szasanyi #1052 üzenetére
Engem nem érdekel ki mit csinál. Sok mindent úgy sem tudsz tenni...
Ja, de!
Nem veszed meg.Nem leszel előrébb, ha nézegeted az ilyen és hasonló hirdetéseket.
Az éppen elérhető cuccból a felhasználáshoz az arany-középutat, ár-érték arányt kell megtalálni. A többivel pedig nem kell törődni.
Persze ha valakinek épp X vagy Y hardver, komponens kell, akkor nem sok mindent tehet.Vedd meg most, vagy várj. Utóbbi esetben, legalább van időd átgondolni tényleg szükséged van-e valamire.
-
blp85
senior tag
válasz
szasanyi #1042 üzenetére
A PC alkatrészek nagy része ilyen, hogy nem kellene a feltűnés és csicsa, csak az utóbbi években erre ment el az ipar. Emlékszem, hogy régen mennyire modding, és az extrémebbnél extrémebb megoldások (itt is volt egy tag azt hiszem [Bari] , akinek szívesen olvastam az írásait, mint épített ventilátor szabályzó). Na most már az ipar is erre megy el, a lapok sem sima kék, zöld, fekete színűek, hanem eléggé feltűnőek, amit persze, ha megvesz az ember, akkor látni is szeretné (üveg oldallapú házam van nekem is és világít is, de az akváriumok jelenleg nem tetszenek). Persze egyik elkezdi, akkor a másiknak is folytatnia kell, nehogy azt lássák, hogy ő nem eléggé innovatív, mégha ugyanaz a dolog, csak más köntösben, és lássuk be, ezekben nem sok új van, mert jobban nem hűt, csak pofásabb.
-
szacsee
nagyúr
válasz
szasanyi #717 üzenetére
Megnéztem a gépet, 2 10 perces kört toltam R23-al mindkét megoldásnál.
P600S takarólapok nélkül: Proci 72,5°C
P600S előlap nélkül (porszűrővel): Proci 71,0°C
Ház ventik 500-as fordulaton, kicsit magasabb fordulaton biztos 2-3 fok vagy felette lenne a különbség.
Biosban még turkálnom kell, mert nem éri el a max frekit, de ma már nem akartam vele foglalkozni. -
szacsee
nagyúr
válasz
szasanyi #717 üzenetére
Cockpit mellett van a ház, jelenleg kb a hátulját látni ha használom.
Innen kb minden ház egál kinézetű.
Később egy polcra teszem fel, akkor fog látszani.Igen, délután kiszabadítom és felírom a típusait és az adatokat + megnézem fix fordulaton levett előlappal és levett borítással mennyi a különbség. Borítás már új kora óta nincs rajta.
-
szacsee
nagyúr
válasz
szasanyi #714 üzenetére
Köszönöm!
P600S előlapját közben levettem és bedobom fentre kifújó ventiknek a gyári Phanteks ventiket, így szerintem kb. 0ft-ból ugyanezt a hatást elérem mint a linkelt házak.
Ennél többet szerintem egy Lancool III, Antec Flux Pro, vagy esetleg egy Torrent tud.
Praktikusságban első kettő a befutó, kinézetre az utóbbi. -
szacsee
nagyúr
válasz
szasanyi #707 üzenetére
Nincs rajta egyik takarólemez sem.
Nem tudom, hogy mennyit hozna proci és vga tekintetében egy házcsere pl.. így.Cucka: Köszi, az jól hangzik.
Rowon: Am5-re váltok mindenképpen, de közben mérlegelem, hogy mit változtassak, hogy a hardverek is hűvösebben legyenek és én se süketüljek meg.
-
Vigneau
félisten
válasz
szasanyi #692 üzenetére
Egy már dolgozik a Jonsbo C6-omban, ott remekül bizonyított. Anno kb. 17k-ban ért ide hozzám. Méretre nem terebélyes, mint a legtöbb 67mm-es társa és jóval magasabb RAM-ok is elférnek alatta, nem pedig mellette.
A másik példányt pedig az átalakítás utáni Cooler Master Elite 110-be szeretném beapplikálni, ahol szintén max. 105-110mm marad a hűtő számára, amint a végleges helyére kerül az SFX tápom.
Korábban még a DeepCool AN600-zal is kacérkodtam, de akkor meg nagyjából felesleges lenne a belmagassági moddingom.
-
válasz
szasanyi #653 üzenetére
Igazad van, és ráadásul kint elérhető a Mini verzió is... [link] Több, mint bosszantó. Napokban vitáztam egy illetővel, hogy egy 140 mm férőhelyes házba inkább egy kisebb toronyhűtőt raknék, mint egy topflowt. #181664 Akkor ezt a TR-t is nyugodt szívvel ajánlottam volna hozzá: [link] 5 hővezető cső, coldplate, 120-as venti és 135 mm-es összmagasság. Ez a kemény, nem a kád sarka. Szinte minden igényt lefed jelenleg a TR kínálata, amit csak el lehet képzelni. Amiben fejlődniük kellene még valahogy, az az európai piac lefedése.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
szasanyi #640 üzenetére
Még azért közben egy ilyenben ARCTIC Liquid Freezer III 360 A-RGB is gondolkodóban vagyok itt kevésbé akadályozó tényező a ram magassága
-
Pityu.
nagyúr
válasz
szasanyi #637 üzenetére
Mennyire takarná be a ramokat?Mert azon is gondolkodom,hogy ha betakar akkor akkor lehet világítás nélküli ramok is mehetnének azok talán alacsonyabbak
-
Pityu.
nagyúr
válasz
szasanyi #635 üzenetére
Vagyis akkor feszelni kéne a procit? Nem tudom ezek a hűtők,hogy állnak ram téren mert ilyen ledes kingston ramokat néztem alaplap meg ilyen lenne ezek mennyire akadályozzák a hűtőt méretben.
-
válasz
szasanyi #564 üzenetére
Hát ez jó kérdés, hogy a gari ugrik-e? Ne érts félre, nem akarlak rábeszélni, én úgy tudom, hogy a procik ritkábban mennek tönkre, ezért használt piacról is megérheti őket venni.
Lehet, hogy valaki pont delidelt procit keres, mert valami pitsányi ITX gépbe kellene neki egy erősebb APU, ott meg azért nem mindegy a zajszint, hogy mennyin teker az eleve alacsony profilú hűtő.
-
válasz
szasanyi #554 üzenetére
Akkor viszont érdemes lehet delideltetni (persze, ha még akarsz rá költeni), mert talán zárványos a kupak alatti forrasztás. Most meg nem mondom, hogy a 8600G forrasztva van-e vagy pasztázva, bár mindkettőben igencsak trágya minőséget művel az AMD, ahogy olvasgatom az AM5 topikban.
-
-
BigBear
senior tag
válasz
szasanyi #445 üzenetére
Igen, ezt néztem, hogy jóval nagyobb fordulatra képesek, mint a sima változaton levő ventik, de a légszállításuk is jóval nagyobb. Ezért bízom abban, hogy a tervben levő 7500f v. 7600-ra elég lesz alacsonyabb fordulaton is.
Igazából nem annyira a teljesítménye miatt választottam ezt a hűtőt.
Hanem mert egyrészt fekete, másrészt le van fedve a hőcsövek teteje. A sima kilógő hőcsövekkel nem vagyunk barátok, lehet, hogy csak én fogtam ki, de korábban 2 hűtőmnél is szimplán kilazult a felső 1-2 borda és leesett.
A Thermalrighttal barátok vagyunk, eddig nem volt gondom, illetve a másik esélyes, az ID kiesett a gagyi ventilátora miatt. Más hűtőt meg nem is tudok, ami adott áron ilyen teljesítményű. -
BigBear
senior tag
válasz
szasanyi #437 üzenetére
Egyetértek. Kicsi gépen most 224XT van, arra elég, meg van valahol félredobva egy IS-50 MAX, mindegyik ventijének van egy furcsa, zavaró alapzaja. Járt nálam FROZN 620, dettó ugyanez. Tök jó, árhoz mérten mindegyik minőségi hűtő, de ha vennem kell egy másik ventit, már nem annyira buli.
Most berendeltem egy Phantom Spirit 120 EVO-t, ha összeáll valamikor a gép, az megy rá.
Eddig mindegyik Thermalright nagyon jó volt, a ventilátoraik is elfogadhatóak, ID -nél tuti jobbak. Nem Noctua, de nem is annyiba kerül... Ez is 22-ért szállítva szerintem nem rossz a piacot tekintve. (Amazon) -
-
Yodamest
veterán
válasz
szasanyi #384 üzenetére
Persze én sem gondolom, hogy túl nehéz kéne legyen, hisz a legtöbb léghűtő is így van felfogatva, a mostani u12s-em is olyan, hogy 2 ilyen rugós csavart tekersz be és közben tartod. Én is csak videókban, fórumon láttam ezt, meg az amazonos értékelésekben.
Gyanús volt, hogy miért "csak" 4.3-on áll, miközben a legtöbb jó aio simán 4.5 feletti. Az 1 csillagos értékelések sokak, az húzza le a pontszámot és szinte mindenki erre a felfogató rendszerre panaszkodik.
https://www.amazon.com/ARCTIC-Liquid-Freezer-RGB-PWM-Controlled/dp/B0CKXCP1LW -
Yodamest
veterán
válasz
szasanyi #380 üzenetére
Szép ez a hűtő, nézegettem már sokat, viszont nem olyan egyszerű a dolog, mert jelenleg egy lian li air mini házam van, persze előre ebbe is lehetne 280 aio-t tenni, de ha 360-ast vennék, akkor váltanék a mostani sláger montech king 95 házra. Szóval ez ilyen huzivonis most, hogy ház és hűtő kéz a kézben lenne cserélve.
AMD-re mindenhol azt olvasni, hogy borzalmas rossz a felfogatás ennél a freezer 3-nál, neked akkor ezek szerint ezzel nem volt gondod. Mindenki azzal szív, hogy a pumpás rész felrakásánál egyszerre le is kell szorítani, hogy ne izegjen, de közben a 2 oldali rugós csavarokat is be kéne tekerni és így libikóka szerűen billeg a procin a dolog, ezzel szív mindenki valamiért.
-
válasz
szasanyi #372 üzenetére
Én tegnap berendeltem ezt ---> #366, elvileg holnap vagy szerdán kerül Fox automatába.
Már azért pár éve tart ez a piaci átrendeződés, legalábbis itt "keleten" a procihűtők terén. Olvasgatom néha a Redditet, de el vagyok szörnyedve... ilyen 5600X procikra ajánlgatnak NH-D15-öt... nem egy ilyenbe futottam bele. Az mellett, hogy a Reddit teljesen fullra tele van hülyékkel, az mellett csak olyan dolgokat hajlandóak megvenni, amik drágák, mert "az biztos jó". Tudom, nekik más a fizetésük is, de igazából a lóvé kimegy az ablakon a Noctuára ott is, meg itt is.
De azért a Noctua ventilátor... az még mindig Noctua!
-
válasz
szasanyi #368 üzenetére
A többi miben tér el lényegesen ami miatt azok hiánya kiritikus a lenne?
Látom nem vetted a fáradtságot, hogy megnézd őket...
Tessék, HW Canucks teszt.
Csak egy képernyőmentés:
Szóval miben tér el?
Hát csak abban, hogy hőmérséklet / zaj szintjén minden alternatívánál jobb egy Ryzen 7950X-en.Megéri az árát a teljesítmény alapján? Nem.
Ez a kedvenc érvem.
Egy i9-14900K megéri az árát a teljesítménye alapján? Nem.
Egy Ryzen 7950X3D megéri az árát a teljesítménye alapján? Nem.Ha ár/érték alapján keresel hűtőt, akkor felmerül a kérdés, hogy miért is van szükséged ilyen hűtőre?
Hiszen ha ár/érték alapján vásárolsz, akkor semmi szükséged nagy teljesítményű hűtőre, lévén azon procik, amikre ilyen hűtők kellenének, bizony drágák és nagyon rossz ár/érték aránnyal bírnak.
Ha meg jó ár/érték arányú procit veszel, akkor esélyesen egy sima, olcsó egy tornyos hűtő is kényelmesen lehűti...Illetve el lehet menni abba az irányba, hogy mit is tekintünk ár/érték terén fontosnak?
Az, hogy a dobozból kivéve mit tud a hűtő?
Azt nem, hogy 5 év múlva mit fog nyújtani?
Azt nem, hogy vajon 5 év múlva milyen támogatás lesz hozzá?
Az NH-D15 esetén az AM5 offset kit postaköltség árán érkezett meg például.
Illetve nem nagyon hallottam olyat, hogy egy NH-D15 ventijei pár év után hangosodni kezdenének...Ezt hogy méred le egy most kijött terméknél?
Sehogy. Ez a cégbe vetett bizalom. És e téren a Noctua meglehetősen jól teljesít, tapasztalatok tönkelegével kibélelve.
Tudnak a konkurensek hasonlót felmutatni?Ezek azok, amit ilyenkor nem veszel figyelembe, csak szigorúan azt a részét nézed a képletnek, ami a saját véleményedet alátámasztja.
-
válasz
szasanyi #354 üzenetére
Ez annyira "cringe", ahogy az angolok mondják... Hihetetlen... Szegény Noctuát már sajnálom. Volt ilyen Assassin X 120 Refined SE hűtőm nekem is, pár hónapja adtam el. Hibátlan kis hűtőcske, 4 hővezető csővel és egy 120-as PWM ventivel, az a tipikus belépőszint, ami alá szvsz nem szabad adni. Az 5600X-et hang nélkül hűtötte max terhelésen és mennyibe került? 8k-ba körülbelül. Tudom, ez csak egy max 88W-s proci, de akkor is.
Egyszerűen nem lehet a Thermalright és a többi olcsó hűtőgyártóval versenyezni. Az ID-Cooling és a Deepcool is hibátlan hűtőket gyárt, vagy ott az Arctic Freezer 36. -
rxmiss
tag
válasz
szasanyi #285 üzenetére
en anno egy 20x20-as aluprofilokbol osszerakhato itx valtozatot vettem nagyonolcson es szuperhasznos volt, amig probalgattam a kulonbozo tapokat, huteseket es halokartyakat a konfigban, es mikor osszeallt a cucc, akkor valasztottam hozza hazat es koltoztem be. kb masfel honapig kellett. nagyon hasznos volt, de azota is szetszedve fiokban pihen.
-
válasz
szasanyi #283 üzenetére
A Freezer 36-nak nem tudom mi a titka, már gondolkoztam rajta. Talán a jobb hővezető csövek? A magasabb borda? A két jó ventilátor? Nem tudom. Dupla ventis hűtőket amúgy se nagyon szoktunk ajánlani, mert minek... a házak hátsú kifújó ventilátorai pont a procihűtő mögött vannak. Ennek ellenére a Freezer 36 szuper.
otthon senki sem nyitott benchpadon használja szóval sosem lesznek olyanok az értékek mint a tezstek többségében.
Az tuti. Tegnap mondjuk felhozott egy T3mus hirdetést a telefon nyitott teszt riggel. Nagy volt a kísértés, de szerintem valami gagyi minőség lehet.
-
válasz
szasanyi #267 üzenetére
Asusnak mostanában nem túl jó a híre alaplap téren, de nem is ragozom, mert, ha Cifu mester is olvassa a hozzászólásomat, akkor minden bizonnyal meg tud majd cáfolni.
AM4-en tudom, hogy az Asrock és az MSI nagyon jó volt, most eggyel fentebb nem tudom mit tudnak ezek a gyártók.
-
-
-
-
-
omfgk
veterán
-
omfgk
veterán
válasz
szasanyi #170 üzenetére
Persze, de itt a 150 dollár is 75k lesz a Noctuánál. Vagy 150 euró? Mindegy.
De ilyen Peerless Assassin kapható már 16k-ért. Majdnem 5db kijön ebből is.
Kikap 2-3 fokkal, de basszus, ötödár.Akinek tényleg top hűtés kell, az vegyen AIO-t. 75-ért olyat lehet kapni ,hogy a G2 sehol se lesz hozzá képest. Egy Arctic 360-as kijön ennyiért, 3db Noctua ventivel.
-
válasz
szasanyi #166 üzenetére
Valószínűleg Amazonnal vagy más külföldi áruházzal kellene szarakodni, nekem ehhez nincs se kedvem, se energiám. Korábban összevásárolgattam több hűtőt tesztelgetés céljából, de már arra is ráuntam. Na meg a másik, hogy hiába adom el őket, mindig bukok valamennyit az árukon.
Nem tartom kizártnak, hogy Magyarországon is megjelenjen, mert azért elég sok minden megjelent tőlük itthon.
-
válasz
szasanyi #143 üzenetére
Én már szórtam el ilyen prémium dolgokra a pénzem többször is. Most így utólag kicsit sajnálom is a pénzem érte. De akkor nagy volt a varázsa. Jónak jó igazából, de ugyanazt a feladatot egy szerényebb képességű is ellátja, akkor minek fizetni pluszba.
Ahogy írtad, kinek mi az igénye.
-
A valódi budget király szerény véleményem szerint ő lenne: [link] Most egy picit neki is fentebb ment az ára...
Az a Scythe hűtő minden, csak nem budget. Emlékeim szerint jópár hete 22k körül ment, most meg 34k... [link] Vállalhatatlan. Még talán Amazonon olcsóbb lehet, de azt meg nincs kedvem kikeresni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest