- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Ide várunk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Black Gobbo
csendes tag
Futott ez teljesen passzívban is. Bár valóban van igazság abban amit mondasz, a rendszer nem teljesen passzív módban fut, de a hűtés szempontjából nem ugyan az, ha a bordát közvetlenül fújja a ventillátor, vagy a házba fújja be a levegőt és csak elmozgatja a forró levegőt az alaplapról a ház átjáratásával minimumon tartva a ventillátorok fordulatszámát.
A fő rendszerben az új procival kikerül a videokártya ami nem igazán hagyta az alatta lévő hangkártya moduloktól, hogy a meleg levegő eltávozzon róla, valamint a winyók is optimalizálva lesznek. A jelenlegi 6+1 Sata 4re csökken a két rendszeren összesen. Az ITX rendszernél az átmozgató 12-es attól függően megy, hogy a passzív borda és a mellette lévő passzív táp mennyire bírja a kiképzést. A másik oldalon a fő rendszer beszívó ventijei kikerülnek kezdésnek, ha már a videokártya nem szorítja be a meleg levegőt mivel rengeteg port szívnak be még a porszűrőkön keresztül is. Aztán a felső kifújó ventillátor marad talán, az is attól függ, hogy az alaplapnál mekkora Hőmérséklet marad. Pusztán feljebb kerül a ház legfelső helyére.
más…. Ezek a festett bordák mennyire hatékonyak? Mert elég szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Egy alumínium borda mennyire tudja kihasználni az alumínium hőleadási képességeit úgy, hogy át van pacsmagolva festékkel? Valóban 1-2 fok a különbség? Vajon passzív kivitelben is ennyi marad? -
Black Gobbo
csendes tag
Jelenleg Optimus kb 10 éve hűti a procijaimat passzívan.
Most egy 7700T is passzívan üzemel, előtte pedig egy 3-as szériáson ült.
Igaz Optimus nem gyárban, hanem itt a fórumon készült.
A házban van elég hely, azonban a passzív főrendszerrel kell megférjen egy hajlékban az Itx-es NAS lapnak.. Légtér van elég, viszont a lap és a ház fala között csak korlátozott a hely mint írtam.
Azért azt ne feledjük el, hogy a hőskorban egy Thermalright, vagy egy Scyte Ninja akik akkor a legnagyobbak között voltak, pl nem is tartalmaztak ventillátort. Passzív bordák voltak, hajtott melegedő procikra.
Egy mai T-s processzor vagy főleg egy N-es Itx felét fogyasztotta mint egy akkori LGA-775 és talán ha harmadát fogyasztja vagy még kevesebbet, mint egy Yorkfield 9550 es amit a Ninja hűtött. Bár arra már raktam egy lassú 120-ast.Annak idején Thermalright bordával videókártyát hajtottam passzívan…(mondjuk azzal átvertek
a GPU bírta, a ramoknak rajta nem. Nem volt elég a kis passzív borda amit mellé adtak annak idején. De ma már arra is van szerintem megoldás)
-
Ha otthonra csinálok szervert, az igazából nem fog akkora terhelést kapni, hogy egy ilyen huszonszálas processzort kelljen bele építeni. Elég népszerűek az integrált procis alaplapok, kártyaPC-k is, Raspberry és klónjai, RISC-V, ARM chipes mini-ITX lapok. Azok is elegek lehetnek és azokra hűtő sem kell, hanem egy passzív borda elég.
-
vezeralmos2
senior tag
Hát én sem használnám napi szinten, brutál hangos ha átlépi a 4 ezret. Pl. ha valaki szereti a VTEC Hondákat, passzolna az autóhoz a hűtő.
De le volt akciózva 8500-ra, annyiért nem bírtam kihagyni
A koncepció viszont tetszik, látszik rajta hogy van benne bőven mérnöki munka. Minimális méret, maximális teljesítmény. -
rxmiss
tag
a hozzaszolasok nyoman elobanyasztam a fiok legmelyerol a gyari fuleket es felraktam egy wraith prism-et. de volt a fiokban scythe shuriken es big shuriken 1 is
nem tudom mi a jo ebben, de boldogan molyoltam veluk. a scythe-ok muanyag bedugos pocke megint egy masfajta rogzites.
-
szacsee
nagyúr
Azért is írtam ezt a variációt, hátha 2 legyet egy csapásra (vga is kapna alulról levegőt) ház is szellősebb lenne. Ha jól választok, akkor az új ház ventilátorai megfelelőek lennének.
Lancool III is tetszik, csak a nyitó mechanika tartósságától és az egyedi ventilátor tartótól tartok, hogy idő előtt eltörik, elromlik. Antek Flux Pro-t nem nagyon kapni, ami még hasonló, illetve nem tudom ezek az akváriumok mennyire hatékonyak.... igazából a csillámpóni kinézet nem az én zsánerem, de ha rgb-s azt ki is lehet kapcsolni. Max gyerekek ha diszkózni akarnak bekapcsolom világításnak, ha olyan ház lenne a következő.
Nálad milyen procihűtő, ház és ventik vannak, ha megkérdezhetem? -
vezeralmos2
senior tag
A műanyag pöcök nem igzat, van itthon jó minőségű keretem hozzá.
De a direkt-pipes kialakítás kombinálva 6 csővel tetszik benne, az a tapasztalatom hogy ugyanakkora méretben gyorsabban lekapja a hőt a cpu-ról mint aminek plate-s az alja.
Burst Assasinom van, azt használom az i7-re. Nagyon jó kis hűtő. -
Műanyag pöckös lefogató, 3 pines ventillátor, AM3-nál újabbat nem támogat, stb.
Én ezért biztos nem adnék pénzt.
Totál egyetértek. Ilyen beakasztós szarokat sosem ajánlok a hűtősben sem. Burst Assassin 120 szintén Amazonon: [link] Fényévekkel jobb dizájn és az ára is olcsóbb lol.
-
ak620 lehet már overkill
Ha van rá keret, akkor lényegében nem számít. Legalább halk lesz a hűtő, kis terhelésen is bírni fogja a procit. Most néztem az új Ryzeneket, nekem pl. a 9700X tetszik. [link]a lényeg, hogy fehér legyen
.
Na ott azért a Deepcoolnak vannak ám igen mutatós hűtőjei fehérben. Az árcédula meg olyan, amilyen. A termék jó.
Deepcool AK400 Digital White - 18k
Deepcool R-AK500-WHNNMT-G - 19k
Deepcool AK620 (R-AK620-WHNNMT-G-1) - 23k
Deepcool R-AK620-WHADMN-G - 32k
Deepcool ASSASSIN IV White (R-ASN4-WHNNMT-G) - 40k -
Viszont egy ilyen házba milyen léghűtés ajánlott?
Jó kérdés. Most néztem utána, ez egy mATX ház, elsőnek ITX-nek gondoltam. Halvány lila gőzöm nincs, hogy melyik lenne a hatékony megoldás ebbe. A VGA ránézésre, mintha útban lenne a légáramlásnak, ha alulról felfelé halad, a procihűtő meg hátrafelé dolgozna, de előtte egy üvegfal van. Hát nem tudom. Teszteket kéne olvasgatni legalább hasonló kialakítású házakról, hogy ott mi a helyzet.
Még egy elforgatott single tower hűtőt tudnék bele elképzelni, ami felfelé fúj ki, de lehet az sem az igazi megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest