-
Mobilarena
Ide várunk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
abdulka1
őstag
válasz
hackeeeee #1247 üzenetére
Inkább a NH-L12 Ghost S1 edition egy plusz ventivel.
-
csaba951
veterán
válasz
hackeeeee #1213 üzenetére
Saját tapasztalatomból kiindulva a Thermalright Phantom Spirit 120 SE is el tudja végezni a munkát, ha megfelelően át van szellőztetve a ház. A képet elnézve a darabszám és teljesítmény kevés. Ha több és jobb lenne, akkor jobban tudna teljesíteni a PS SE is.
Természetesen egyetértek vele, hogy a 360-as Freezer 3 "izomból" megoldja a problémát. Nem fogja lenyomni a PS SE, akárhogy is segítünk neki.
-
válasz
hackeeeee #1185 üzenetére
Mondjuk külső eszköz még most is van, a Noctuának is van ilyen "low noise" adaptere, ami igazából csak egy darab vezeték(köteg) egy ellenállással. Akár otthon is lehet ilyen készíteni házilag.
https://www.instructables.com/DIY-Simple-5V-Fan-Noise-Reduction-Adapter-Just-Ste/
-
-
válasz
hackeeeee #1179 üzenetére
Hát, ez biztosan nem halk.
A golyóscsapágy miatt sem, meg azért anno a Prescottok is mindenek voltak, csak nem hűvösek. 80-as venti, ami 4500-at forog(-hat)... Úgy kivágnám a gépből, hogy nem érne földet. Már túlzottan hozzászoktam a folyadékcsapágyas ventilátorokhoz és úgy is vagyok vele, hogy valamit jobb a múltban hagyni. Ugyanígy a 10 gigás karattyoló PATA HDD sem hiányzik.
Van a hardvereknek is egy zajterhelése, ami hosszú távon nem tesz jót az idegrendszernek. -
omfgk
veterán
válasz
hackeeeee #1163 üzenetére
Karcos vagy horpadt?
A karc oké.Zen 4 és 5 IHS a sarkoknál szeret karcolni.
Ugye két oldalt elkezdi az ember a csavart húzni és az ideális az lenne ha vagy tucatszor átváltana az ember. De én se teszem ezt meg. 3-4 elég.
De ez csak karc. Nem akad meg a körmöd benne típusú. Ha nem ilyen, akkor az más. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #1139 üzenetére
Nu, cirka 142w-ig jó. Ha elviselnem a 92-93 fokot akkor 150w-ig oke.. ha menne jobb co-val a proci jobb lenne, de ez van, - 23 igy is jonak mondhato.
Gondolkozom, hogy hagyjam, vagy dobjak ra valami nagyobbat, akar aio-t, vagy nagyobb hutot.. de mivel a lap is limital sokkal tovabb amugy sem tudok menni.. 8+2+1 fazis
-
válasz
hackeeeee #1143 üzenetére
Olyan értelemben fogom tesztelni, hogy legalább egy próba erejére felszerelem őket, utána meg eldöntöm, hogy megtartom-e valamelyiket, vagy sem. Egyébként nagyon patent mindegyik. Viszont egy mai viszonylatban igen gyenge LGA1155 procira fognak menni és az is le lesz korlátozva 1 magra.
-
omfgk
veterán
válasz
hackeeeee #1136 üzenetére
95W TDP lesz az neked akkor, ha az előre beállított profilokból választasz és nem irkálod be kézzel.
Az 128W.160W-ig elég a Phantom Spirit a 9800X3D-re.
Phantom Spirit felett már úgysincs léghűtés. A 70 ezres D15 G2 talán jobb másfél fokkal.
De ha az utolsó fokok is érdekelnek, akkor most jött ki a Royal Pretor. Az valószínűleg leradírozza a D15 G2-est is.
amazon.de-ről 55 euróért a kapuba van, mindenestül. Szóval 3db kijön a D15 G2-es árából. -
vezeralmos2
senior tag
válasz
hackeeeee #980 üzenetére
Ezt a zárványozás agymenést tegyük már tisztába. Ami a TSMC-nél készül, az valóban alacsonyabb minőségű, buborékos lehet a forrasztás igen.
A legtöbb 12-13. Genes CPU-n teljesen jó a gyári forrasztás. (Egészen addig, amíg le nem szorítod a gyári kerettel, attól valóban károsodhat a forrasztás is).
Akárki deliddeli őket, azt roncsolással teszi. Melegítéssel, és oldal irányú letolással. Ezzel feltöri az adhéziós kötést, még jó hogy le lehet hámozni az indiumot róla. Amíg rajta van a kupak, addig nem láthatja alatta a forrasztást. Nekem az újonnan vásarolt 13700k/12900KS maghőmérsékletei között is elenyésző a különbség terhelve is, szóval a forrasztás működik, nem zárványos, mert akkor hűteni sem lehetne. -
szasanyi
félisten
válasz
hackeeeee #951 üzenetére
És még fontosabb, hogy élet más - lényegesebb - területei szintén drágulnak (és ez még csak a kezdete nem a vége). De jó...
A folyamatosan gyengélkedő HUF mellett biztosan nem segít az újabb üza. adótartalom növekedés, amely eddig is az egyik legnagyobb mértékű volt. Bár lassan megszokhatjuk, hogy mi többnyire negatív rekordokkal brillirozunk...Egyébként boldog új évet kívánok mindenkinek!
-
szasanyi
félisten
válasz
hackeeeee #873 üzenetére
Ha neked megér 5-10% többletet a sokkal nagyobb fogyasztás és melegés ami miatt kínlódni kel... so be it.
Igaz, nekem 9700X van ami nem ugyanaz viszont nagyon hasonló. CO -30 és 88W default beállítással 5540Mhz egy magon, 4850-4875Mhz az összes mag használatakor. Eszemben sem jutna több powert adni, mert nincs értelme ráadásul ha az lenne a cél, akkor sokkal olcsóbban egy 7700X-et kellett volna venni. -
jimpo
senior tag
válasz
hackeeeee #836 üzenetére
Ok
Bár mivel nem nyár van, nem most kellene a fogyasztással spórolni.
Számít persze az is. De a teljesítmény különbség lényegesebb komponens cserénél.Azért cseréljen valamint az ember, hogy erősebb legyen. Több képkockát tudjon szolgáltatni a rendszer, satöbbi.
Az "természetes" hogy hatékonyabb, még az újabb Intel CPU esetén is. Ja hogy sokszor lassabb...
De legalább takarékos. Igaz nem a pénztárcára nézve.
-
válasz
hackeeeee #827 üzenetére
Nem tudok mit mondani az eredményeidre, megmondom őszintén így távgyógyászatban több ötletem nincs. Hidd el nekem, hogy a Phantom Spirit egy nagyon szuper hűtő. Nekem is volt, bár én hűtés szempontjából egy JÓVAL kezelhetőbb procin használtam. Iszonyat jó ár-érték aránya van neki.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
hackeeeee #820 üzenetére
Nekem volt 5800X3D.
Egybites méréseim szerint 60 fokos magtól kezdte fokozatosan visszavenni a teljesítményét:
Télen kitettem az ablakba, 0 fokba, megvártam míg lehűlt és úgy nyomtam rajta a benchmarkot. Úgy PBO nélkül ment annyi pontot, mint szoba hőmérsékleten PBO-val(15k).
Mivel a hidegre kitett CPU terhelés alatt csak alulról súrolta a 60 fokot, ezért nem throttlingolt.
Szóval gondolom a tiéd is hasonlóan skálázza le a frekvenciát.
Minél magasabb hő, csökken lefele az IPC, vagy tudja a fene hogyan throttlingol
De az enyém is olyan volt, hogy a mag már 80 fok, de a hűtő csont hideg, elég rosszul hűthetők ezek. -
vezeralmos2
senior tag
válasz
hackeeeee #812 üzenetére
Nekem a 13700k egy Burst Assasin 120 al 200 wattig simám bírta, mivel "nagy felületen" keletkezik a hő, a hűtőn kézzel lehet érezni ahogy átmelegszik.
(230w on 10 perc alatt éri el a 90 fokot)
Egyszerű a magyarázat, a Ryzen procin olyan kicsi felületen melegszik, hogy ekkora hőterhelést már nem tudsz róla elvezetni, akármilyen hűtőt teszel rá. Gyorsabban melegszik fel a core mint amilyen gyorsan a hűtő a hőt róla elvezetni képes, ezért kapsz 90 fokos magokat csont hideg bordával.
Nyugi, a Peerles Assasin 100 wattól még csak langyos se nagyon lesz -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- Parfüm topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Synology NAS
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged