- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iGO Primo
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
-
válasz
darál0w #14585 üzenetére
azért nincsenek az intel listán D-s procik,mert amikor az elindult akkor már mindenki lecserélte a dual core procikra. egyébként semmi akadálya nem lett volna,hogy olyan procik is felkerüljenek.
én nem zárkózom el attól,hogy az amd listára felkerüljenek azok a procik.
ha lesz rá igény akkor csinálok táblázatot.Q8200-vel is egyedül vagy,mégis fent van.
-
ZIL
tag
válasz
darál0w #14458 üzenetére
Szép teljesítmény attól a procitól, és így érthető is az álláspontod, de azt azért látni kell, hogy valószínű a te procid jobb bőven az átlagnál, meg amúgyis az Athlon-ok a bélpoklos L3 Cache nélkül jelentősen kevesebbel is beérik mint a Phenomok.
Szóval tartom a régi véleményem, ne rekesszük ki a többséget.Amúgymeg minden energiatakarékissági funkciót kiiktatva nekem 6-8W közt fogyaszt üresjáratban, tök mindegy milyen feszen és órajelen jár. Innentől nem tudom mennyi értelme van ezt mint döntő érvet kezelni...
-
helkis
veterán
válasz
darál0w #14458 üzenetére
alulfeszelve is ugyan addig tolja vissza a feszt, mintha alapon vagy huzva lenne.... - ezt most így kapásból nem tudom demodulálni
asus lapoknál (nem mindnél sajna), van egy turboV-nevű kis progi, azzal lehet létrehozni profilokat, hogy milyen beállításokkal menjen a gép, 0,8v-tól ameddig akarod, szorzót is lehet mellérendelni magonként, illetve a refcloclot is be lehet lőni.. ilyen programot biztos találni más gyártok amd-s lapjaihoz is.. innentől a c&q-nak nincs értelme.. mert 0,8v-ra beállítod, megkeresed a stabil végét és az lesz a legkevesebbet fogyasztó állapot, ami még megy is valahogy, vagy ha magas refclockot állítasz be, akkor az ramkezelésnek kifejezetten jót tesz..(ha a ramokat is tuningolod)..
ja az NBszorzót is lehet állítani, illetve annak feszét, valamint a HT-t..egyetlen előnye van a c&q-nak hogy automatikusan kapcsol a terhelés függvényében, ez ugyanakkor a hátránya is szvsz, mert lehet hogy olykor vissza kapcsol, amikor nem kéne..
a turboV-hez van egy tudboKey program, amivel a profilokhoz lehet bill-combot-rendelni, így kényelmesen lehet köztük váltani..egy mai procinak alapvetően a feszültség határozza meg, hogy mennyit fogyaszt, az hogy milyen órajelen megy szinte mindegy..
annak amit írsz is van értelme, ha elég a felhasználási szintednek órajel tekintetében..
vagy akkor is ha pl nem egy tuningbarát procit fog ki az ember, akkor érdemes ezt tenni.. -
ZIL
tag
válasz
darál0w #14433 üzenetére
Oks, az lehet, de még akkor is változhat pl. a négymagosítás miatt...
És amúgy is könnyebben összehasonlítható eredményeket ad, ha fix feszültségeken tesztelünk. A VID-et meg a proci adataihoz kéne feltüntetni, úgy még lehetne is látni okoz e valami tendenciális eltérést a VID értéke a tuningolhatóságban.
Szóval szerintem jó a mostani lista. -
-
válasz
darál0w #14425 üzenetére
és abból láttunk már vmit,az 1.25v fesz terhelésből,mit bir max a proci nálad?
mi az hogy nem kell a táblázatba ???
ha minden rajta van aminek rajta kell lenni,akkor mehet a max üzembe.
aztán majd ha egyszer tud jobbat is akkor lecserélődhet.
sok user van itt aki egy nap többször is javitott azon eredményen vagy naponta jelentkzett magasabb órajellel.és még sorolhatnám... -
válasz
darál0w #14421 üzenetére
ha megtanulsz szépen viselkedni,lehet átirom a táblázatban a feszt
mondjuk ahhoz képest,hogy mennyire akartátok az amd-s táblázatot,elég kicsi a lelkesedés. ugy emlékszem subaruwrc volt az aki egyből eredményt közölt.
vagy ha csak beszélgetni akartok róla (semmi akadálya),mármint a táblázatról,
hogy ennyi meg annyi lehetne ha megcsinálnám...,
akkor nem töröm magam az oldal elkészitésén. -
bzs73
őstag
válasz
darál0w #14369 üzenetére
Az vagy teee.Nehogy már engem is ájemdére vigyetek.
Na nem azért ,semmi bajom nekem az amd-vel.Úgy vagyok ezzel mint ati - nvidia.Mindeggy,csak valahogy intelt megszoktam,és nincs kedvem valahogy amd-hez.Ételbe is van olyan amit még meg se kóstoltam soha,de nem is akarok,és azt mondom rá hogy nem szeretem,pedig azt se tudom hogy milyen.De nem is akarom tudni milyen,mert valamiért nem ,és kész.Van ilyen. -
subaruwrc
félisten
válasz
darál0w #14363 üzenetére
+20mhz + 100 pont 4 maggal számolva.
lehet h aránytalan de ez van
go benching.
ebben a chess benchmarkban átvettem az első helyet a nemzetközi xs listán amd-vel
mondjuk ez is a 89. helyre elég. nade köszi 12c / 24t dual westmere cpu ellen hol legyek a kis budget amd-mmel? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #14298 üzenetére
Mondjuk jah. Nah majd.. Mondjuk alulfeszelős eredményem van amúgyis.. Ehol van-e. Ebben még van egy kis tuning is.
VID az 1,4V.
Alap óralejellel tudok lentebb is menni. Asszem 1,18V körül primestabil volt.
-
krammerka
őstag
válasz
darál0w #14207 üzenetére
oks,írtam a tárhely miatt,gondolom hamarosan kapok választ............
Ákosal már beszéltünk nem is olyan rég,hogy amint lesz ideje,átalakítjuk a listát,de egyenlőre amíg ez nem készül el,addig mehetne egy ilyen jellegű amd-s táblázat sztem..........
Legalább lesz alapja az állandó vitáknakIntel vs. AMD
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Hobby rádiós topik
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- Bittorrent topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest