Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FecoGee

    Topikgazda

    Sziasztok!

    Úgy látom picit kezd személyeskedésbe menni a téma, kérlek titeket erre figyeljünk oda. Nem kell, hogy egyezzen a vélemény, de annyit nem ér az egész hogy feszültség legyen köztünk! :N

    Azzal én sem értek egyet hogy az Enterprise Networking halott lenne. Gondolj csak a DNA-ra, nyomják ezerrel, fejlesztik. Az én tapasztalatom alapján és az ügyfelek ahol dolgoztam mindenhol messze álltunk az SDN alapú működéstől. Jobb esetben volt rá teszt, meg tervek, de legtöbb helyen bizony a jó öreg OSPF/BGP dolgozott. Sok helyen baromi régi Catalyst-ok üzemelnek, fényévekre van az SDN, és nem is feltétlenül kell a skálán egyből a legmagasabbra ugrani.

    A DC-s részről nem nyilatkoznék mert nekem peremterület és nem látok bele részletesen, de mindenki mondandójában van szerintem igazság. Abban is, hogy ne Magyarországból induljunk ki feltétlenül, de én mondjuk csak abból tudok, hiszen nekik dolgozom. Amit látok a cégnél hogy megy az ACI és a sima VXLAN alapú fabric is, méret kérdése.

    Én pl. most tesztelek SD-WAN-t és SD-Access-t is, mindkettő enterprise irány. Meg kell hagyni baromi drága. Az SD-WAN-nál a licenszek, az SD-Access-nél a DNA Center plusz a licenszek. Nem könnyű rá forrást szerezni. Viszont pont most tesztelünk Cisco 1800S szenzorokat a DNA-vel, egyelőre nem jött össze a dolog mert a 3rd party SSID csak 2.1-től támogatott mi meg 1.3-n vagyunk, de pl. ez is tök jó kis eszköznek tűnik.

    Illetve én még mindig hiszek abban, hogy az R&S (már csak azért is így hívom) mindennek az alapja, utána lehet menni más irányba. Elfogadom, hogy jönnek az SDN dolgok és hogy tényleg ki kell tekinteni a határon túlra, de én megmondom őszintén hogy nem érzem magam "elavultnak" a magam kis RS tudásával, egyelőre (és szerintem még jó ideig) van bőven olyan projekt ami ide kapcsolódik, az újakat pedig tanulom hozzá.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák