Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • evilskati

    aktív tag

    válasz Gesztiboy #16100 üzenetére

    Szia!

    Sajnos a magas memóriaigény nagyon megdrágítja a dolgot. FTD-nél úgy olvastam, hogy 15 Gb a minimum, de ajánlott a 32, és akkor még jön hozzá egy FMC, ISE, AD esetleg. Én saját elfekvő hardverben gondolkoztam először, de sajnos az elfekvő alaplapjaim nem támogatnak 32 Gb memóriánál többet, így az kiesett.

    A Cisco Modeling Labs - Personalban is elvileg csak az image-eket kapod meg, a hardvert/virtualizációs környezetet neked kell hozzátenni. FTD, FMC, ISE megy Evaluation licensszel 90 napig.

    Gondolkodtam VPS/VDS bérlésben. Itt találtam a legolcsóbbnak, de Ubuntuból pl. csak 18.04-et adnak, arra pedig csak az EVE-NG Pro-t lehet felhúzni, Communityt nem. Egyéni imagere vagy Ubuntu 16.04-re nincs lehetőség.
    Emitt van Ubuntu 16.04, de drágább, ugyanakkor óra alapon történik a számlázás. Viszont a számlázásba a kikapcsolt gép is beleszámít, csak az nem, ha törlőd a VM-et. Ha nem akarod minden alkalommal újraépíteni a környezetet, akkor úgyis a havidíjat fogod fizetni.

    EVE-NG futatható Google Cloudban is, ott az elején kap az ember 300$ kreditet, ami a netes leírások alapján sokáig elég lehet, ha csak routereket virtualizálsz. Magas memóriaigényes labok szerintem gyorsan kimerítik.

    Ine Rack Rentals talán a legjobb opció, de még nem próbáltam, úgyhogy nem tudok róla nyilatkozni. A leírás és az ár mindenesetre kecsegtető.

Új hozzászólás Aktív témák