Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kraftxld

félisten

Mivel itt vannak a nagy Cisco szakik, kérdezek, mert van egy helyzet amit nem nagyon tudok megoldani, és a hálózatos ismereteim korlátosak ezen a szinten :)

Van két épület, közöttük dark fibre, mindkét oldalán egy-egy 3750 core switch, L3 hálózat.
    Az egyik épületben van egy VMware cucc, rajta jónéhány virtuális gép, 3 db VLAN-on (17,199,200)
    A másik épületben pár új szerver egy pár stackelt 3850-re kötve ami a 3750-hez csatlakozik, amire ezek a virtuális gépek mennek, de bizonyos okoknál fogva (rohadtsok gép, sok adat, lassú tetű storage a vmware részen) nem tudom egyben átrakni őket.

Tehát egy egyszerű diagram:

VMware cucc (VLAN 17,199,200) => Switchek => Catalyst 3750 => dark fibre => Catalyst 3750 => Catalyst 3850 stack => Új cucc.

Hogyan lehetséges ezt a 3 VLAN-t elérhetővé tenni az új cuccon, úgy hogy nem kéne nagyon a meglévő dolgokat szétrugni. Igen, tudom a migráció idején lesz némi tromboning amikor oda-vissza fog menni a forgalom egy darabig, de ha végeztem az össszes szerver átpakolásával (1-2 hét) azután a L3 routing át lesz állítva.

Új hozzászólás Aktív témák