Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok,
C++ beadandonak az alabbi kovetelmenyekkel milyen progit szokas csinalni?
-hasznaljon osztalyt (min 1, ajánlott több)
-operator overloading legyen benne (min 1)
-min 5 fuggvenye legyen
-dimanikus mem foglalas es felszabaditas legyen benneA 4 napba megakarom csinalni, de meg soha nem programoztam C++-ban, szoval ehhez merten keresek valami temat, nem mondom, hogy csak a total minimumot akarom teljesiteni, mert ZH-n ugyis bonyolultabb lesz s azt is meg kell oldanom, de mindenkepp el is akarok keszulni vele a 4 munkaszuneti nap alatt.
Matrix szorzast mondtak peldanak, de felek, hogy azzal nem lennek kesz.
Mit tudnatok ajanlani? -
-
válasz
proci985 #1787 üzenetére
Erre a valaszra szamitottam, hasonlot olvastam mar tobb helyen.
Meg ha jol ertesz egy nyelvhez akkor konnyebben talalsz munkat, ha meg valtoznanak a trendek akkor bejon az "aki valamiben tud jól programozni, az egyszerűen tanul másik nyelvet" mondas, szoval vesztenivalom semmikepp nem lesz ha megprobalok elmelyedni a C++-ban.C/C++-al valo ismerkedeskor en is ilyesmi melora gondoltam, valami olyan helyre ahol fontos a biztonsag es a jol optimalizalt program, esetleg beagyazott rendszerek programozasara hosszu tavon.
Angolra meg tudom, hogy ra kell fekudni, mondjuk szerencsere mostanaban meloban egyre tobbet kell angolul levelezni, meg beszelni, szoval ra vagyok kenyszeritve.Amit meg kerdezni akartam, a naming conventions tema.
Talaltam ezt a guideline-t, de pl. a 29.-es pont, "hungarian notations"(ezt most hallottam eloszor) kicsit fura, ertem, hogy kesobb problemas lehet ha valamit valtoztatni kell, meg figyelni kell ra nagyon, de utolag sokkal atlathatobbnak tunik, egyeb esetben lehet mindig a header fajlt nezegetni.
Ezt a guide ervenyes valoban?
Meg tobb kodban is lattam prefix-kent az alahuzast, valtozo/fuggveny neveknel, itt ugye csak a private valtozoknal emliti suffix-kent.
Prefix-kent valo hasznalatanak szokott lenni valami altalanos jelentese? -
válasz
Sk8erPeter #1785 üzenetére
Ha taroltat hivnak meg azzal mit ernenek el, akkor ugyanugy meg kell irni moge az sql-t, mintha kihagynak az entity framework, ennek a megoldasnak az elonye valahogy nem jott at.
Nem hasznaltam meg C#-ot, teny, szoval nem tudom milyen, csak az eddigi microsoft tapasztalatok beszeltek belolem, neked legyen igazad s csalodjak kellemeset benne, majd egyszer.
A C++szal kapcsolatos ambícióidat ne dobd a kukába.
Itt lehet valamit felreerthetoen fogalmaztam, mert semmi ilyenre nem gondoltam, epp azt mondtam, hogy ha most ezt kezdtem el, akkor nem akarok csapongani mas nyelvek iranyaba, hanem atragom magam rajta, mivel igyis-ugyis kelleni fog.Off kerdes, szerintetek egy nyelve erdemes specializalodni s azt vagni minel jobban vagy tobb nyelvet ismerni feluletesen?
Olyan szempontbol nezve, hogy melyik modszerrel lehet hamarabb melot talalni, melyikkel lehet biztosabb labbal allni a munkaero piacon s melyikkel lehet jobban keresni?
En a szaktudasra tippelnek, mivel jo szakemberbol keves van, feluletes tudassal viszont sokan rendelkeznek. -
válasz
Sk8erPeter #1783 üzenetére
A ceg nem fizet semmit, meg azt se amit kellene.
Sajat magam fejlesztese celjabol gondoltam ra, meg mivel ugyis kelleni fog kovetkezo szemeszterben, csak ugye ha van valami haszna is a proginak, amit csinal az ember, nem csak olyan gyakorlasbol rakjuk ossze aztan megy a kukaba tipusu, akkor erdemesebb annak nekiallni.
Azonban ha azt mondjatok, hogy ezzel ne szivassam magam, akkor inkabb nem csinalom meg sehogy egyelore, ha most a C++-nak alltam neki, akkor nem akarom Java-val, meg C#-al keverni, ha kell a cegnek majd megcsinalja valaki mas.
C#-al amugy se szimpatizalok, egyreszt microsoft(ezert tuti kovezes lesz), masreszt kb. minden egyetemrol kieso emberke ezt hasznalja, mert ez az egyik "legegyszerubb".
Alternativakent az ilyen online challenging oldalak(projecteuler, spoj) feladatai kozti szemezgetesen gondolkoztam meg, ott altalaban szamit a teljesitmeny a futasi idokorlatok miatt, csak azok meg nem feltetlen kezdo emberkeknek valok.
Entity Frameworkkel kapcsolatban amugy olyanok voltak, hogy foreign key lekerdezesnel egymasra hivatkozo tablaknal elhasalt, egy masik alkalmazasban, aminel sok bejovo kapcsolat lehet egyszerre, az optimalizalatlanul osszerakott query-k miatt nagyon belassult az egesz folyamat, meg leterhelte az sql szervert, sok command timeout volt emiatt stb.
-
válasz
proci985 #1779 üzenetére
Android/iOS/WM platformokra lehetett elsosorban hasznalni, de mondom, sajat fejlesztese a cegnek(marmint a programozasi nyelv), olyasmi elgondolas mint a Java, virtualis gep futtatja ugyanazt a kodot tobb platformon, csak azert nem mondok konkretumot mert nem akarok reklamot, meg van hova fejlodnie meg a cuccnak.
Szoval igen, van egy kis OO tapasztalat.A tanacsokat, infokat pedig koszonom, igyekszunk megfogadni.
-
válasz
proci985 #1777 üzenetére
A tapasztalttol tavol allok.
Most jarok suliba melo mellett, ott vettuk a C-t, meg Java-t eddig, amennyit ott elmondtak, meg kellett, annyira vagyok veluk tisztaban, pythont hasznaltam valamennyit, szinten melohoz irtam benne egy kis progit, meg meloban hasznaltam a legtobbet, egy, a ceg altal fejlesztett OOP nyelvet, mobil platformokhoz, meg regebben script nyelveket hasznaltam kicsit(lua, perl, bash), de azok azert mas tesztak.Ha valami nem tiszta max utana olvasok mas forrasbol, meg egy munkatarssal egyutt terveztuk a fejlodest, mondjuk O mar tul van az emliett konyv 1/3-an, szoval segiteni is tud ha nem ertek valamit.
A tervezes a dolog legnehezebb resze altalaban, van valami konkret progi amit erdemes hasznalni vagy barmilyen UML cucc megteszi?
Ezt a reszet elegge melloztem eddig, de ra kellene szokni... -
válasz
proci985 #1775 üzenetére
A GUI-t QT-val gondoltam megoldani.
A the c++ language-t, tudtommal abbol van csak magyar, olvastam, hogy nem azt ajanljatok itt a forumon, de a masiktol meg tartok, annyira nem stabil az angolom, hogy egy 1300 oldalas konyvnek nyugodt szivvel nekialljak.
Amugy fura, hogy a masik nem kezdoknek valo, mert ameddig jutottam minden ertheto meg a legaprobb dolgokhoz is fuz magyarazatot, csak szoveg stilusa fura kicsit.
Komolyabb tervezesbe nem kezdtem, meg csak jatszottam az otlettel, meg gondoltam azert beleolvasok egy konyvbe eloszor. -
C#+Entity Frameworkkel kapcsolatban epp eleg szivast hallok mostanaban cegen belul.
Semmi komolyra ne gondolj, ezek csak ilyen "legyen lejegyezve" adatok lennenek, semmi extrara nem kell, most excelbe van vezetve, csak az meg neha muvel erdekessegeket.
Kesz megoldasba meg nehezebb belenyulni ha epp valami nem tetszik, mas celbol hasznalunk egy issue tracking rendszert, de akadnak vele gondok s mivel kesz alkalmazas igy az egyuttelesen kivul nem nagyon tudunk mit csinalni a hibakkal.
Szoval nem lett kiadva, hogy nekem most ezt meg kell csinalni, csak mondom ha mar mokolok valamivel, akkor akar haszna is legyen s mivel nem egy bonyolult dolog azert gondoltam, hogy jo lenne kezdesnek.Na majd meglatom, most egyelore elkezdtem olvasni a Stroustrup fele C++ konyv magyar valtozatat, de eleg erdekesen vannak megfogalmazva a mondatok, valahogy marha nehezen ertheto, de nem a szakmai resz(legelejen jarok meg csak), hanem tenylegesen a fogalmazasi stilus miatt.
-
Sziasztok,
Most kezdenek el ismerkedni a C++-al, meg kovetkezo szemeszterben ugyis ez lesz suliban, igy nem art egy kis elotanulmany.
En inkabb a "read the code, write the code" felfogas hive vagyok, ha konkretan hasznalni kell valamit amit nem ismerek, akkor egyszerubb olyankor utana nezni, valoszinuleg jobban megmarad mintha elolvasnak 500 oldalt s csak utana alnek neki valami eletszeru peldanak.
Emiatt arra gondoltam, hogy csinalok egy olyan kis progit, ami most ugyis jol jonne meloba.
Issuek kezelesere kellene, naponta jon x darab ugy, azokhoz szuletik y bejegyzes, kulonbozo emberektol, statuszokat kell kezelni, keresni benne visszamenoleg is stb s mindezt egy mssql adatbazisban tarolna le.A kerdesem az, hogy az adatok kezeleset hogyan erdemes megoldani?
A progi kb. ugy mukodne, hogy alapbol az adott napon beerkezett issuek alap adatait mutatna, valami listview szeru nezetben s valamelyikre rakattintva lejonnenek a reszletek, az osszes bejegyzessel.
Szerintetek az az egyszerubb ha mindig mindent kulon lekerdezgetek db-bol vagy a szuresi felteteleknek(ami alapbol csak egy adott napra szures lenne) megfelelo minden infot lekerdezek egyszerre aztan letarolom memoriaban valamilyen adatstrukturaban(fa stb.)?
S ha a masodik akkor mit erdemes hasznalni erre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch 2
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged