Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple Watch
- Közönséges Snapdragon 8 Gen 5-ös szettel készül a Qualcomm
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Yettel topik
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
gyakorlatban: minden php előképzettség nélkül a harmadik nap már haxoltunk egy weboldalat. java/c++/c tudás volt, minden mást arra alapoztunk. az idő nagyrésze google volt, avagy melyik az a funkció phpben, ami ezt meg ezt tudja. nem lett szép a kód, de alapvetően spagettikódon kellett ügyködni... és nem tolhattunk teljes refactort.
c++ elmélyedés jó. sebességre egyébként c++ remek, de pl valósidejű rendszereknél ahogy látom a környékbeli cégek Adáról Javara térnek inkább át.
guideline link?
amit gondolsz, az pontosan úgy van, változónévbe nem kell berakni a típust, későbbi refactornál csak a baj lehet belőle. ha előtte van a típus, az úgyis látszik. hungarian notationsnak valaha volt értelme, de a jelenlegi fejlesztői környezetekkel csak problémákat szül.
postfix annotationt én még nem láttam, szerintem felesleges és végig kell hozzá az egyész FVnevet olvasni (nem látható át gyorsan), szal szerintem az értelmetlen.
prefix tekintetében eltérnek a vélemények. én pl c++ban szoktam m_ prefixet használni a class variableknek, szerintem annyival nem kell többet írni, mint amennyivel átláthatóbbá teszi a kódot. illetve ha a Car classnak van egy m_wheel private variableje, akkor az interfacen lehet a wheelt használni inputnak, így később kívülről az interface tisztábban tartható és nem lehet keveredés, hogy mi honnan jön. ugyanakkor SDKtól függően ez sem mindig kellhet.
egyébként ha érdekelnek a konvenciók, akkor a Lakos féle Large Scale C++ Design remek és zseniális darab, illetve szerintem a Martin féle Clean Code is remek, bár utóbbi inkább Java orientált, de C++ra is nagyrészt érvényes.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Autós topik
- Könyvajánló
- OTP Bank topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Nintendo Switch 2
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Microsoft Excel topic
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Asztali PC , i5 12400F , RTX 3070 Ti , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Microsoft Surface Go 2 m3-8100Y 8GB 128GB 1 év garancia
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Microsoft Surface Go 2 m3-8100Y 8GB 128GB 4G LTE 1 év garancia
- APPLE IPAD 10.GEN 64GB Wifi , Pink szinben, Üzletből, 27% ÁFÁS
- Apple iPhone 12 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3580, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő