- Fotók, videók mobillal
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
TheZukker #14344 üzenetére
"Valaki [erre] esetleg?"
Hááát, van ez a Speaker-Repair in Hungary (Budapest 13.district) csatorna, ill. mintha innen a topic-ból valaki vitt volna már hozzá valamit. Van egy stílusa az öregnek, de állítólag érti a dolgát.#14343 szab120
"Elkövettem egy hibát ... "
Én még mindig nem értem ezeket a mono hangszórókat. Értem, hogy nagyon szépen tudnak szólni, és azt is elhiszem, hogy hallani a bt-s átvitel és a wifi közötti különbséget, de egy Tidal-es / lossless zenét úgy hallgatni, hogy az ember nem ül oda elé, ill. nem sztereóban hallja, amit az "alkotó" nem kis munkával kikevert sztereóra (színpad / térérzet = 0) ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
zsolt008 #14339 üzenetére
" ... ne nyögjön be egy connected/disconnected jelzést ... "
A Soundcore Boost, Motion+ és a Boom biztos, hogy tudja a "welcome tone" kikapcsolását. Ebből kiindulva gondolom a #14337-ban említett 3-as is, de ha tutira szeretnél menni, akkor dobj egy üzenetet ide: service@soundcore.com. Elég készségesek, gyorsan szoktak válaszolni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
LanyUs #14329 üzenetére
"A sztereó rendszert azért engedtem el, mert ott száll el csak igazán az ár!"
Sajnos nem vagyok járatos benne, de - ill. éppen az előbb említett okból - én futnék egy kört ezzel a sztereó vonallal. Első körben ebben a két topic-ban kérdezném meg a szakikat: HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek, HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás. Aztán pedig - attól függően, hogy mit ajánlanak - szétnéznék egy-két boltban és a HardverAprón (lehet egy hifista által "levetett" rendszerrel jobban jársz, mint egy akármilyen bt.-s hangszóróval).#14330 hcol7
Nézd, elégedett a hangszórójával, és szereti. Ennek ellenére tisztában van a korlátaival (a mélyek). Én is szoktam marketingelni a Motion+ -om, ha épp olyan érdeklődő jelenik meg itt a topic-ban, akinek szerintem beválna.
Én csak annyit mondtam, hogy sajnos - minden igyekezete ellenére - egy mobilos v. egy picit komolyabb külső, de mono mikrofon (nem tudom mivel lett felvéve az ominózus videó) édeskevés az ilyen összevetésekhez. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #14327 üzenetére
Remélem nem haragszol meg, de ezek a "lelkes házi tesztek" sajnos túl sokra szerintem nem jók. Azt persze hallani, hogy az Evolveo elég ... hogy is mondjam ... semmilyen, és hozzá képest az Earfun egész szépen szól, de akkor jön a Dockin, ami nekem - így YT-n keresztül hallgatva - abszolút nem tetszett.
Sajnos, ha ezzel komolya(bba)n akarsz foglalkozni, akkor nem úszod meg, hogy begyél egy rendes mikrofont. Az pedig meg nem olcsó. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
LanyUs #14324 üzenetére
Ha, beltér, és az se baj, ha nem mozgatható (a sztereó rendszer tesztjéből én erre tippelek), akkor én a helyedben elmennék egy komolyabb hifi-s boltba (értelemszerűen nem az MM-ba), és ott elmondanám a "hasfájásomat" (mit szeretnék → b@szó mélyek, és mennyiért max.).
Nekem kicsit fura, hogy a Wharfedale SW-150-et kevésnek érezted. Igaz nem hallottam ilyet, de nem tűnik egy gagyi cuccnak. Ez a 2- ne adj' Isten (vagy adja Isten?) 3 "kiló" már az a kategória, hogy ha nem feltétlen kell a mobilitás, akkor én a sztereó rendszer irányába mennék el.
... de, ha mégsem, akkor sem vennék beltérbe JBL Partybox-ot (710-et, 1000-et semmiképp). Akkor már inkább rámennék a H/K-s vonalra. Pl.: Harman/Kardon Citation 300 vagy akár 500. Szab120 nagy dicsérte a "kicsi" 200-ast (ebben még akkumulátor is van). -
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #14309 üzenetére
"A Motion+ Mélyei nem is lehetnek túl acélosak 2X50 MM a Driver."
Persze, irreális elvárás is lenne. Ilyen méretben más se tudná megcsinálni. Viszont szvsz. kb. 1db olyan mély kellene a Motion+ -ban lévő "szett" mellé, mint ami az általad is link-elt JBL Boombox 3-ban van.
Gyakorlatilag a kialakítás / helykihasználás szempontjából nem is tudok jobb megoldást elképzelni. A Boombox 3 tökéletes.
... csak hát a hangolása ... nos, az olyan, amilyen. Itt merül fel - újra - a kérdés, hogy miért nem képes (akar) a JBL egy tisztességes szoftvert adni a hangszórói mellé?
Értő kezekben (Oluv) ez a Boombox 3 szerintem olyat szólna, hogy megkönnyeznénk. Nagyjából ugyanez igaz a Go+Play-re is ...Sony: érdekes véleménye van Alan-nek róluk.
Hangszóró méret. Akár egy 7 cm-es hangszóróból is ki lehet hozni olyan mélyet, hogy az ember pislog. Ajánlom a csávó többi videóját is megtekintésre (pl. ezt), mert nem sz@rral gurigázik.
Motion Boom Plus: egyre inkább az az érzésem, hogy ők pont egy ilyen hangszórót akartak. Legyen nagyon hangos, és ehhez képest olcsó. Mission accomplished!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker #14306 üzenetére
Akkor félreértettelek. Azt hittem azt hallod, amit Oluv is kihallott (az első 3 percet elég megnézni, ill. hallgatni) a Boost és a Boom esetén is. Előbbim van (ill. volt, mert valszeg átveszi az unokatesóm), azon tudtam tesztelni, és tényleg hallani.
" ... be-be szalad ezalá a tartomány alá, akkor csöng lesz."
Úgy érted csönd? Fura ...
Tényleg hallgasd meg a link-elt videót egy jó minőségű fülessel (!). Lehet mégis ezt hallottad.+ @carl18
Az, hogy adott hangszóró nem tud elég mélyre menni, azon nincs semmi meglepő. A Motion+ hangszóróm is fájóan kevés tud lenni, ha épp Hans Zimmer-t vagy az új Elvis film OST-jét hallgatom.Ajánlom mindkettőtök figyelmébe a Why So Serious -ben (sajna nem a legjobb minőség, de itt csak ezt tudom megosztani
) hallható mélyet 3:27-től pár másodperc erejéig. Ez nem olyan hangos, "tolakodó", mint a Get Low-ban, és itt mivel tényleg nem hallatszik abban a pár másodpercben semmi más (csak ez a velőtrázó mély), ezért nagyon hallatszik (izé: nem hallatszik), ha ezt egy hangkeltő nem tudja megszólaltatni.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker #14291 üzenetére
Köszönjük a részletes és profi beszámolót!
" ... nagyon nem szép, hogy a számban minden második ütemben eltűnik a basszus ... "
Na, ezt nagyon kevesen hallják meg / veszik észre, pedig létezik a jelenség (sajnos a Boost-omat is érinti, ami nekem van / volt ...). Zene és hangerő függő (minél hangosabban hallgatja az ember, annál kevésbé hallani), hogy mennyire hallani, és épp ezért nem alkalmas mindenféle muzsika - legfőképp halk - hallgatására. Arra még mindig az Motion+ a "tuti", csak ennek meg a mérete miatt nincs annyira testes mélye.Szóval szvsz. igény lenne egy sztereó (!), közepesen hordozható (nem ez a táskába bedobható, de azért kézben / autóval ide-oda elvihető) hangszóróra, ami képes normálisan (!) szólni alacsonyabb hangerőn is.
Manapság viszont a hangerő mindenek felett. Legjobb példa erre a Boom Plus. -
<Adamsky>
nagyúr
Alan összekóstolta a Go+Play-t (6 éves hangszóró!) a Stormbox Blast-al.
Hááát ... ez a rohadék H/K még mindig nagyon ott van. Viszont - nekem legalábbis - kellene hozzá egy jó app / EQ, amivel picit alkalomadtán bele tudnék nyúlni a hangzásába (legfőképp a mélyekbe). A design (nekem nagyon bejön) és a kialakítás (a hangszórók egy íven helyezkednek el nem síkban, mint a Tribit-nél), ami nagyon jót tesz a sztereó hangzásnak viszont úgy ahogy van tökéletes. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
francz'70 #14256 üzenetére
" ... ez nem is szinkron probléma lesz ... "
Igen, ez a "máshogy sz@r" probléma lesz.Mindig megdöbbent, hogy mennyire nem sikerül egyes gyártóknak alap dolgokat (rendes bt. implementáció) megugraniuk.
" ... így most nincs szinkron, viszont nincs üvöltés sem bekapcs után ... "
Az a baj, hogy most semmilyen eszközödnél nem lesz szinkron. Ha van egy TWS fülesed, akkor mostantól állítgathatod külön-külön a hangerőt. Én biztos nem lennék erre hajlandó." ... szinkron alatt egyrészt nagyobbakat lépett/ugrott ... "
Az ilyen dolgok miatt szokták javasolni a szinkron kikapcsolását." ... másrészt a legkisebb hangerő sem volt elég halk."
Ez annyira tipikus Tronsmart jelenség. Nem először olvasok erről. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
francz'70 #14251 üzenetére
" ... a többi hangszórónál nincs ilyen gond ... " - ennyi. Sajnos a Groove-ban valami el lett kottázva. Láttunk (láttam) már ilyet. Sajnos a Soundcore-nak is van egy ilyen - félig rossz - hangszórója. Azzal Android alatt minden OK, Windows alatt viszont csak a hangszórón lehet állítani a hangerőt. Van "szinkron", de csak az egyik irányba (hangszóró → PC). Szóval erre sajna nincs megoldás (pedig én még a gyártónak is írtam, hogy mi a gond, de mind a mai napig nem javították).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
belashx #14246 üzenetére
Fú, én is majdnem rendeltem egy Uboom L-et. Nem sokon múlott. A szerencsém (?), hogy nem volt elég Eur a Revolut-omon, és nem akartam a hétvégi felárat kifizetni...
Mire eljött a hétfő lenyugodtam
Miután egyre többet hallgattam ilyen-olyan tesztekben, arra jöttem rá, hogy ez nekem túl sok. Úgy értem a magasak benne, amit Te is írtál.
Oluv szerintem kicsit túltolta a "bright", "sparkle" hangzást. Kíváncsi leszek, hogy nálad a legutóbbi fw.-vel milyen lesz. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Trk.Adam87 #14239 üzenetére
"A szinkront Android rendszer alatt hol is lehet ki-be kapcsolni?"
Ott ahol belashx mutatta, a fejlesztői beállítások alatt ...
Persze, ha nincs szerencséd (ez Huawei és Xiaomi készülékeknél benne van a pakliban), akkor egyszerűen döglött lesz a kapcsoló).
Átkapcsolás után a connect→disconnect, de lehet egy forget→pair is szükséges lesz. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Trk.Adam87 #14236 üzenetére
" ... sem a telefonon, sem a hangszóró ... "
A telefonban nincs erősítés
... az csak a hangszóróban van. Én nem tudnám elképzelni a bt.-s cuccaimat szinkron nélkül. Hangszórónál is csücskös, de képzeld el ezt egy TWS fülesnél ...
Ha szinkron van akkor az kb. olyan mintha a hangszórón állítanád csak a hangerőt úgy, hogy a telefon egy "vonalbemenetnek" (konstans hangerő) felel meg.
A sztori másik fele, hogy ilyenkor nem fordulhat elő, hogy az egyik eszközöd - pl. egy hangszóró - üvölt, mert épp a fülesről váltottál, amit közel csutkán hallgattál. A hangerő az adott eszköz legutóbb használt hangereje lesz. Ha a bt. hangszórón egy podcast-et hallgattál 10% hangerőn, akkor az a következő kapcsolódáskor is 10%-os hangerővel fog megszólalni (még akkor is, ha közben fülesen közben üvöltetted a tuc-tuc-ot). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Trk.Adam87 #14234 üzenetére
" ... ha maximum hangerőre állítom, kikapcsolom, majd újra bekapcsolom, akkor visszaáll ... "
Mi ez a hangerő mizéria? A telefonod v. a hangszóró nem tudja a hangerő szinkront? Esetleg te direkt kikapcsoltad? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
szab120 #14223 üzenetére
"Go+Play, ahogy írtam ... " - bocsi, ezen átsiklottam.
" ... nem vágyom go utódra." - gondolod, hogy ne tudnák jól megcsinálni? Olyanra, mint a Citation 200-at? A Citation 200-as lassan két éves (2020 okt.), míg a Go+Play (némi keresés alapján: 2016 júni. / júli.) 6 (!) éves konstrukció.
Biztos (nagyon) jól szól a 200-as, de csak downmix-elve van a sztereó, és ez adott esetben odavághat az élvezetnek. Plusz ha jól látom, ez nem olyan mint mondjuk az Amazon Echo Studio (vagyis 360-as). Tehát "elé kell ülni", vagy irányba forgatni.
Tényleg, össze lehet ebből kettőt - sztereóba - párosítani? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
szab120 #14215 üzenetére
" ... ez betudható a kialakításának is."
"A 300-al az a baj, hogy nem hordozható ... "
Igen, ez gond! Mármint az, hogy van ilyen hangszórójuk is, meg olyan is, de "emilyen" (a Go+Play utódja) az nincs. Érthetetlen!Te egyébként hallottál már Go+Play-t? Ha, igen, ahhoz képest milyen egy ilyen Citation 200?
" ... Bt-n vagy wifin, spotin vagy Tidalon küldöd a jel ... "ű
Na, ja. Viszont bt-n is lehetne nagyot gurítani egy jobb codec-el. Nekem van olyan fülesem, ami tud LDAC-ot. Sajnos a más codec - amit támogat - az AAC. Jó minőségű forrás (flac) esetén nagyon hallani a különbséget. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... de megéri 40 ezrest kiadni ezért ... " - nekem (!) biztos nem érné meg.
Én a következők közül választanák:
• EarFun UBOOM L
• Tribit MaxSound Plus
• Anker Soundcore Motion+
• Anker Soundcore Boom
Kuponnal (ha lesz) utóbbi kettő is befér 40 alá.#14200 mckay
"Hanem, és ezen meglepődtem, van egy fél tized késleltetés ... "
Na, ezen én is.
Egyébként nem Te voltál az akinek ilyen "fél analóg" módon sikerült összekötnöd két EarFun-t? A hang kábelen ment "A" hangszóróba, de "A" és "B" hangszóró TWS módban, bluetooth-on keresztül kommunikált.
Visszatérve a problémára. Én arra tippelek, hogy a jelfeldolgozás (DSP) nem egyformán gyors (bár sose gondoltam volna, hogy ez így "kihallatszik"). TWS módban valahogy jobban meg tudják oldani a szinkront.
Egyébként mi van ha felcseréled a két hangszórót? Másképp: mindig az "A" hangszóró van lemaradva "B"-hez képest, vagy mindig mondjuk a baloldali? Utóbbi esetben a kábel lehet a ludas (bár ez is elég hihetetlen). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barcelona95 #14188 üzenetére
Nos egy helyen látok különbséget (erre ~70% emlékeztem is). Szóval mikor épp zenét hallgatsz a hangszóródon, akkor itt a "Kikapcsolt DVC mozgástér-erősítés" (de imádon a magyar fordításokat ...) értékét csavard nullára. Érezned / hallanod kell(ene) majd a különbséget.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Trk.Adam87 #14180 üzenetére
No, de miért nem cseréled ki egy másikra (ha egyébként bejött a cucc)? Miért kísérletezel olyannal, aminek min. kétes a kimenetele?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barcelona95 #14175 üzenetére
Anno mikor első alkalommal használtam bt.-s headset-el a PowerAMP-ot, én is belefutottam hasonlóba. Sajnos pontosan már nem emlékszem, hogy mi volt a megoldás, de tippem van.
A Settings → Audio → Direct Volume Control (DVC) menüpontról és a Settings → Audio → Output alatt arról, ami a hangszóróra történő kapcsolódáskor (Bluetooth) aktív (pl.: OpenSL ES Hi-Res Output) készíts légy szíves egy-egy képernyőképet. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
belashx #14169 üzenetére
" ... jobban megfelelne az "L"-es."
Hangminőségre - állítólag - most az a tuti. Viszont az inkább az "elé ülős" hangszóró, mivel előrefelé sugározza a hangot.
Azért javasoltam a "sima" UBOOM-ot és a StormBox Pro-t, mert azok ilyen 360°-os hangszórók. Leteszed mondjuk az asztalra, oszt' kb. mindenkinek ugyanolyan élvezetet nyújt. Plusz mindkettőnek van akasztója (hátizsák). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Zola007 #14163 üzenetére
Az Edifier szerintem is jó irány. Esetleg - egész pontosan - a D12? Itt van valakinek a topic-ban és elégedett vele. Persze ha kell a "sztereó színpad", akkor vm. "bookshelf speaker"-t nézz.
#14166 belashx
Nekem egyik sincs, de ezekről jókat hallottam:
EarFun UBOOM és Tribit StormBox Pro (ez már kicsit combosabb cucc → árban és méretben is) -
<Adamsky>
nagyúr
"Szép, telt hangzás ... " → Phantom I 108 dB
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker #14147 üzenetére
" ... Doss-nál le lehet külön ... " - nálam ezért is volt rövid életű.
Az a baj, hogy amelyik ezt nem tudja, azt másképp nem is tudod használni. Míg annál, ami ismeri a szinkront, - végső esetben - azt is be tudod állítani, hogy ne úgy működjön (dev. options → volume sync.) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Firehand #14142 üzenetére
Nekem nincs valami nagy tapasztalatom fűnyírásban, de hallottam már - viszonylag - halk (elektromos) és hangos (benzines) fűnyírót is. Ettől függetlenül osztom Acélfarkas véleményét, és fül-, de még inkább egy jó fejhallgatót (pl.: Anker Life Q30) néznék.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Trk.Adam87 #14140 üzenetére
Örülök, hogy bejött az ajánlott hangszóró
#14139 Peaceliker
Szvsz. az a tuti, ha telefon, tablet, PC, stb. hangja szinkronban van a hangszóróéval. Én legalábbis ki nem állhatom, ha külön kell állítgatni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker #14136 üzenetére
Az eu.soundcore "tréfa mentes". Annyiba fog kerülni a cucc, amennyit a rendelés végén látsz majd.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker #14134 üzenetére
Kupon ide, kupon oda, de ha jól látom hazai szállítással ennek bizony ~90 Eur a vége.
Order Summary
Items: €106.72
Postage & Packing: €13.58
Total: €120.30
Promotion Applied: -€30.00
Order Total: €90.30
Ezzel szemben a Motion Boom 25 Eur-os kedvezménnyel: 84,99 Eur. (ja, nem az amazon-on, hanem az eu.soundcore-on!)Szóval annyira szerintem ne sajnáld.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Trk.Adam87 #14105 üzenetére
Nincs saját tapasztalatom, de itt a topic-ban a Mac Audio BT Elite 3500 -at és a Huawei Mini BT CM510 -et ajánlották korábban. Esetleg az LG PL2 Xboom Go (LG + Meridian ... annyira rossz nem lehet).
-
<Adamsky>
nagyúr
Rég rendeltem, szóval már nem emlékszem pontosan, de tuti nem a postás hozta ki. Vagyis valamelyik csomagszállító intézte elejétől a végéig.
#14090 Haruno
"A basszus miatt gondolod kevésnek?" - persze, Te írtad, hogy erőteljes legyen a basszus. Na most valaki a hangerőre esküszik (azzal ugyanis általában megjönnek a mélyek is) van aki (pl. én) arra vágyik, hogy akár kis(ebb) hangerőn is telt legyen a hang. Az egész nagyon szubjektív, de ahogy látom / tapasztalom, az ilyen csoportos edzések esetén kelleni szokott a b@szó mély + a hangerő sem árt. A Boom a belépő ide szerintem, de lehet a Boom Plus lenne a tuti, csak az már árban jóval fentebb van."Moderált hangerővel hallgatnám ... " - ööö, egyedül edzenél? Akkor miért nem füles?
Ott sokkal könnyebben és olcsóbban megoldható ugyanaz - vagy még ütősebb - hangzás.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Haruno #14085 üzenetére
Számomra (ez persze erősen szubjektív) az erős basszus a Motion Boom-nál kezdődik. Ma - még szűk 2 óráig - ~34e Ft-ért megcsíphető.
#14086 aldebaran
Neked Uboom L-ed van ő pedig csak szimplán Uboom-ot írt. Bár nagyjából mindegy, mert edzéshez szvsz. kevés mindkettő. -
-
<Adamsky>
nagyúr
Jó hír azoknak akik Boom Plus-ra vágynak, hogy úgy tűnik a gyártó orvosolta a melegben megszoruló passzív membránok problémáját. A rossz hír, hogy ez nem egy hivatalos rev. 2. Legalábbis semmi nem jelzi azt, hogy az adott hangszóró a régi, vagy már az új verzió.
Talán érdemes kivárni pár hónapot (hátha addig erősödik a forint, és/vagy lesz vm. akció a hangszóróra). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
v.attis #14078 üzenetére
A vezetékest csak azért ajánlottam, mert ki lehetne próbálni, hogy azzal mi a szitu. Nincs egy jack-jack (jack → RCA a hifi-hez) kábeled?
" ... irreleváns ... " - értem, hogy miért az neked, de én arra gondoltam, hogy ha azon keresztül nem nyújt ilyen hullámzó teljesítményt a telefonod, akkor el lehet indulni "vadászatra", hogy akkor vajon mi kavar be neked a bt.-s vonalon. Mert, hogy tuti bekavar valami, az 100%.
A gyári EQ / fülhallgató "optimalizáló" nincs véletlenül bekapcsolva?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
v.attis #14074 üzenetére
Nem tudom, hogy mi lehet nálad a gond, de tuti, hogy a telefonod (Miui) tréfál meg. A bluetooth-nak tök egyformán és semlegesen kellene szólnia minden eszközön. Az, hogy az egyiken hallható magas többletet hallasz, a másik halk, a harmadik meg nem tudom milyen ... ilyen nincs.
Mos nézem, hogy a Poco X3 Pro-on van jack. Azon keresztül mi a helyzet? Ott is ilyen össze-vissza szól a telefonod? Nézz szét a beállítások között! Van benne 7 sávos EQ. Lehet épp az kavar be.
-
<Adamsky>
nagyúr
Szerintem a Motion Boom a te hangszóród. Ugyan én csak review-k alapján állítom, de az amit Gixxer88 írt, egy az egyben ráerősít a tapasztalataimra.
Viszont ha szánsz még rá pénzt, akkor nem csak még dögösebb basszust kapsz, hanem szvsz. jobb üzemidőt is a Tribit Stormbox Blast-al. Az hangzásban ott van a HK Go+Play mellett. Sajna a design olyan, amilyen, de hátha téged annyira nem zavar.
A külsején kívül egyébként az egyik igen komoly gond vele, hogy nem lehet kapni. A gyártói oldalon: Due to high demands, this item is out of stock temporarily. Please subscribe to stay informed.
... az amazon.de-n pedig 1db-ot látok. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
v.attis #14036 üzenetére
Mi a keret? Külföldi rendelés játszik?
A Mi Portable Bluetooth Speaker alatt erre gondoltál? Az a baj, hogy én spec. egyiket sem ismerem (se az előbbit, se a Tronsmart Element Groove-t). Erősen (!) szubj. vélemény, de én a Tronsmart-ot kerülném. Van itt a fórumban aki esküszik rá, de ő is azt mondja, hogy kell valamilyen 3rd party EQ, akkor lesz "tuti". A Groove egyébként egy mono cucc, míg a Xiaomi elvileg sztereó. Bár utóbbiból - kis túlzással - kettőt is vehet (és akkor TWS-ben összekötöd) a másik árából.#14047 Apollo17hu
Keret? Egyébként én inkább TWS fülest ajánlanék erre a célra mintsem hangszórót. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Moleman #14043 üzenetére
Szerintem EarFun UBOOM L vagy Soundcore+. Előbbi, ha nem tartasz a kábeles firmware frissítéstől, nem akarsz EQ-val b@szakodni (mert "out of the box" úgy szól, hogy ennél jobban már nem is nagyon tudna), ha nem akkora hangerő.
Utóbbi, ha kell az aptX, multipoint kapcsolat, nem félsz az EQ-val történő játszadozástól (itt kell, mert a gyári beállítás nem mindenkinek a legmegfelelőbb), esetleg szeretnél olyan extra fícsört, mint a kikapcsolható welcome tone, időzített kikapcsolás (ha nincs jel). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #14035 üzenetére
" ... a Dockin 65MM-es Woofereivel szemben a 90MM már igen is sokat számít ... "
Igen, csak te most a mélyekről beszélsz. Azzal - ha jól értelek - a "sima" Boom esetében sem volt gondod. Sokkal inkább a zenei "tisztaságával" → " ... Ellie Goulding ének hangja ... "
Nos én leginkább erre gondoltam, mikor azt írtam, hogy nem értelek. A Boom Plus ugyanis nem igazán mondható zeneibbnek, mint az elődje. Hangosabb, több benne a mély. Legalábbis Alan tesztjeiből én ezt a következtetést vonom le.A Go+Play-el most a Tribit Stormbox Blast van egy szinten. Lehet, hogy van egy minimális difi (akárcsak a Boombox 2 esetén) de simán egy liga. Nagy kár, hogy olyan bűn ronda.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
silver10 #14026 üzenetére
" ... a topa hangzásával." - na, azért ne essünk túlzásokba. Én ilyet nem írtam.
Nem is oly rég pedig ajánlottam is a hangszórót. Ettől függetlenül változatlanul állítom, hogy nem való mindenkinek, és legfőképp nem való akármilyen felhasználásra.
Egyébként a két ismert hibája közül az egyiket - a 6kHz-es "tüskét" - a gyártó sikeresen korrigálta. Az esetlegesen megszoruló passzív membránokat viszont nem lehet OTA-val javítani ...#14027 zsiz
Most kb. semmit sem éri meg venni, mert minden rohadt drága, de ha ettől elvonatkoztatunk és a termékek tudását, ár/érték viszonyát nézzük, akkor a -25 Eurós kuponnal a Boom egy jó választás lehet, ha jobbára arra szeretnéd használni, amit Gixxer88 ír.#14030 Cyborg
Igazad lehet ... -
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... akkor már Stormbox Blast, nem?" - ha rászánod a különbözetet, akkor szvsz. az jobban megéri.
"A gyárival ezért nem megy"
Ha "koppra" (-8dB) lehúzod a 80 Hz-et és a 150 Hz-et akkor még mindig sok a basszus?Értem, hogy a PowerAMP megoldása szofisztikáltabb (igaz az EQ-t nem, de a PowerAMP player-t napi szinten használom), de szvsz. 50 Hz alatt bármit lehúzgálni tök feleslegesnek tűnik, mert nem megy olyan mélyre a Boom. Vagy te hallod, hogy épp 30 Hz-en -15 dB-t visszavettél?
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... túl sok teljesítményt visz el a mély basszus a szerény 30W-ból."
Akkor a te hangszóród - ha kevés a Boom hangereje, ill. a mélyek helyett inkább előbbire lenne szükséged - a Motion Boom Plus. Az k. hangos, és mélyben kb. ugyanazt tudja, mint a kistesó." ... valami EQ appal megkerülöm a gondot ... " - a gyárival nem sikerült?
"A JBL-ek (...) nem túl mély basszusra ráerősítenek ... " - hát, nem tudom melyik JBL-re gondolsz, de azoknál amiket én hallottam, pont nem ez a helyzet (szerintem). Eleve mélyre mennek, és azt a mélyet is lehet még feljebb srófolni (pl. Partybox-ok) annyira, hogy a végén már fájjon.
" ... vissza kell venni a mélyből nagyobb hangerőn, vagy torzít ... "
Érdekes. Torzításról eddig nem olvastam / hallottam. Még carl18 is azt írta, hogy nem tapasztalt ilyet.Ütemidő: el kell fogadni, hogy már egészen pici "mély többlet" rengeteg energiát felemészt. Ezzel én spec. úgy vagyok, hogy inkább szóljon jobban (és megtámogatom egy powerbank-al ha kell) mint fordítva. Fordítva ez nem lehetséges (több, de legfőképp mélyebb basszus, ha arra a hangszóró alapból (!) nem képes).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #14013 üzenetére
Én ezt spec. mind a mai napig nem értem, hogy miért adtad el a Boom-ot és tartottad meg a Dockin-t. Az is igaz, hogy neked volt mindkettő (nekem egyik sem), de pl. Alan ezen tesztje alapján (és itt a Plus 2-est kóstolja össze a Boom-al) nekem az a benyomásom, hogy a Boom mélyebbre tud menni, teltebb a basszusa. Erre Alan 14:23-nál rá is erősít. A "csipogók" okán viszont azt mondja, hogy kicsit "hifisebb", jobb a szeparációja a (ének, hangszer, stb.) Dockin-nak. Ha a hangerő a fontos(abb), akkor ugye a Dockin hangosabb (50W vs. 30W).
Szóval kicsit hasonló a helyzet, mint a Motion+ vs. Motion Boom esetén. Másra jó az egyik, másra a másik. Ezért lett volna éteri, ha a Boom+ ötvözni tudja a kettőt, mert akkor az olyan zenék, amiben van "ez is, az is" (pl. ez ami a Motion+ -on egészen 30 másodpercig egészen fantasztikusan szól, csak utána mikor megjön(ne) a "deep bass", akkor elfogy) jól / jobban tudtak volna szólni. Ezt most - ár/teljesítményben leginkább - csak a Tribit Stormbox Blast tudja.ui: Ez is eléggé "hangszóró gyilkos". Értsd: ha nem tud eléggé mélyre menni (nincs benne az a b@szó mély, mint a "Better Get It Right"-ban, viszont van egy halk, finom "sub bass") az is kijön, akárcsak az, ha nem tud tisztán szólni.
-
<Adamsky>
nagyúr
Ilyen szerintem nincs. Gyári fórumokon (pl. soundcore community) el-el lehet kapni pletykákat, de semmi több.
" ... kiváncsi lennék, hogy a Stormbox Blast csak simán elfogyott ... "
Szerintem csak elfogyott, mert nagyot futott a hangszóró. Mindenhol istenítették, hogy milyen tuti cucc - pl. Boombox 2 verő - és az is." ... vagy újabb revizió készül ... "
A Boom Plus-ból számítok én inkább egy új(abb) revízióra, vagy egy Boom Plus+ -ra, mert ez most messze nem ütött akkorát mint a korábbi Anker / Soundcore cuccok. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
csosz77 #14004 üzenetére
" ... kellene egy regebbi software (android)."
Próbálj meg innen leszedni korábbi verziókat, hátha rálelsz arra, ahol még ki lehet kapcsolni a welcome tone-t. Engem is eléggé zavar, így nagyon megörültem, mikor a Soundcore lehetővé tette a hangszóróin ennek kikapcsolását.#14006 civicfan
"Illetve érdemes-e venni valamilyet, vagy jó a mobilteló?"
Szerintem nem. Dedikált lejátszót a vezetékes kapcsolat miatt érdemes venni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
aldebaran #14001 üzenetére
" ... akinek az egy óra kevés készenlétben... " - abból amit írt, én arra gondolok, hogy kihangosítónak szeretné használni, ezért nem jó, ha bármikor is kikapcsol.
Az Anker hangszóróinál (a Motion+ -t most néztem meg) 5, 10, 30, 60 perces auto power off-ot lehet beállítani. Ha pedig töltőn hagyja az ember, akkor nem kapcsol ki.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
aldebaran #13992 üzenetére
" ... meg is éri megtenni ... "
Oluv melegen ajánlja. Morci is volt Alan-ra, amiért ő update nélkül tesztelte.
Egyébként - csak, hogy megnyugvássalak - attól, hogy valakinek sikerült és azt állítja, megéri te még érezheted az update után, hogy annak semmi értelme nem volt. Meg ugye a "téglásítás" is benne van, mint minden hasonló művelet (lehet az OTA is) esetén. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
silver10 #13989 üzenetére
Azért egy bootloader nyitás → recovery flash → ROM flash → root / Magisk több helyen mehet félre mint ez.
Komolyra fordítva: ezzel egyébként nem is az a baj, hogy kábelezni kell, hanem, hogy ilyen cigó módon van megoldva az egész: Drive-os link, kínai / kandzsis screenshot-ok, ja és ezt ugye csak Windows-os gépen lehet eljátszani (ott se biztos, hogy pl. Win11, igen). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
aldebaran #13984 üzenetére
Hogy kell fw-t frissíteni?
Van valamilyen flesh-elős progi (benne van a pack-ban), mellette a firmware. USB-én rádugod a gépre → észleli → betallózod az fw.-t, majd megnyomod a gombot, és vársz → done.
Hasonlót csináltam már Tribit hangszórónál. Nem egy "rocket science", de tény hogy az OTA után nagyon kőbalta.ui: itt a link és úgy látom ott a leírás is ...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
aldebaran #13982 üzenetére
" ... van egy kis alapzaj ... " - erre min. 3× kérdeztem rá Oluv-nál, - mert erre Virág Dani is utalt az itteni tesztben, - de semmi válasz nem jött. Ezek szerint okkal.
A Motion+ -omnak is van, de csak akkor, ha odaemelem a fülemhez. Nem tűrnék meg olyan hangszórót, aminek akár 1-1,5 méteres távolságból hallható alapzaja van.
Fw.-t frissítettél már? A "mester" szerint az kell, hogy legyen az első lépés. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
aldebaran #13975 üzenetére
" ... hiába 12-én iratkoztam fel."
Érdekes ... lehet nem fogy úgy a portéka ..."Azt mondjátok, ennyiért megéri megvenni?"
Ez egy k. jó kérdés! A tutit nem én fogom tudni megmondani neked, attól tartok.Gondolom láttad - itt is volt róla szó - hogy a két nagy szaki Alan és Oluv elég csúnyán egymásnak estek. Alan tesztjeiben a hangszóró elég jól szerepel, de egyik videójában ő is elmondta, hogy már talán a 3. mintát hangolja, mert az máshogy szól, mint az előző. Ugyanitt megy a mentegetőzés, hogy hát, lehet a te hangszóród nem pont úgy fog szólni, mint az övé, és hogy rögtön tedd fel a legfrissebb fw.-t (később még lesz róla szó). Mindezt kábelezve, valamilyen USB-flash-elős tool-al. Engem mondjuk nem zavarna az ilyen, de azért ettől sokan visszarettennek. Sőt a hozzászólások tanulsága szerint már van egy(-kettő) "téglásított" hangszóró.
A minőségi szórás egyébként nem meglepő sajnos bizonyos összeghatár alatt. Tehát ezt bele kell kalkulálni ...
Alan tesztjében a gyártól kapott fw.-vel - nem tette fel az Oluv által javasolt drive-os link-en (eléggé nevetséges ...) - a hangszóró szerintem nem szólt szépen. Borzasztóan harsány volt (szerintem). Ez volt az összeveszésük egy (fő) oka.
Biztos lesznek még tesztek. Én kivárnék a helyedben. Az más kérdés, hogy most 20-25e Ft környékén (@nutfile !) minden összevetve lehet, hogy tényleg nincs más / jobb választás.
Elszálltak az árak és a forint is ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
nutfile #13962 üzenetére
" ... global honlapjuk. működik a kód!"
Ez érdekes. Nekem ez volt az e-mail-ben:
Special Price: €59.99 €79.99
Apply Code: bla-bla-bla
+ 10%off coupon
on the Amazon product page to get a total of 25%OFF.
**The code is available on Amazon US/UK/DE. ← és a myearfun nem is fogadja el
**The code is limited to one redemption per user, the maximum is 2pcs per order.
De, mivel elengedtem a dolgot, szerintem nem fogom megreklamálni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
aldebaran #13959 üzenetére
" ... ha ma regelek, akkor még érvényes -e."
This campaign will begin on 14th June and end on 10th July, lasting around 27 days.
Szóval nem túl valószínű, de ha kapsz e-mail-t kóddal, akkor változtattak a játékszabályokon.Ja, az Eur gyengülésére gondolsz. Az egyelőre elenyésző. Eddig is 1:1 váltották ... nagyjából. Itt inkább az a gond, hogy a promó-kód nem müszik a myearfun oldalon, csak az amazon-on. Utóbbiról pedig Magyarországra nem 60 Eur/USD lesz, hanem ~73.
Le se merem írni, hogy mennyiért vettem anno a Motion+ -t az Ali-ról, lengyel raktárból 2 napos szállítással. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
nutfile #13957 üzenetére
60 USD? Úgy érted Eur, nem? És, akkor amazon.de? Utóbbinál nekem az volt a gondom, hogy a 60 Eur a végére - ha magyar címre rendelem - 73,18 Eur lesz.
Egyébként bennem okozott egy kis "törést" Oluv hozzáállása, ill. viselkedése az utóbbi időben. Nagyon kampány módba kapcsolt, és a stílusa sokszor hagyott kivetnivalót maga után. Ha, nem lenne most két hangszóróm is, akkor azért ettől függetlenül lehet rápróbáltam volna egy Uboom L-re, de kb. mostanra elszállt a lelkesedésem.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
aldebaran #13947 üzenetére
"A pl7 drágább ..." - most épp. → nézd meg pl. az árgrafikont az arukereson ...
Persze lehet ár alapján és tudás alapján is hasonlítani hangszórókat. Én inkább utóbbiból szoktam kiindulni, max. megállapítom, hogy az egyik annyival olcsóbb, hogy az nálam a másik irányba billenti a mérleget.
Én most szerintem a Sony-t venném** (Lamax-ot kerülném). Nem, nem hallottam élőben egyiket sem, de a Lamax az nekem túlságosan hasonlít egy másik márka - számomra (!) - termékére.**: vagy inkább egyiket se
hanem a felhasználási igényektől függően külföldről egy Soundcore Motion+ -t vagy Boom-ot.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
maross #13939 üzenetére
Én úgy látom, hogy mindegyik GO-n van hangerő gomb (+/-). Szóval 10 alatt szvsz. valamilyen GO (1 - 2 - 3, bár ez utóbbi nem hiszem, hogy befér ...) használtan. Fölötte esetleg az, amit hkari ajánlott vagy új GO 2 v. 3.
"Eddig csak az 5000 forintosat neztem xiaomibol." - ezen viszont én nem látok hangerő állító gombot. Már, ha fontos ...
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... nem megy olyan mélyre, mint egy H/K Onyx Studio, vagy a JBL Boombox 2."
Az, hogy "nem megy" olyan mélyre, vagy nincs benne annyi mély, nagyon nem ugyanaz. Ez például Alan Ross tesztjéből van 70%-os hangerő mellett.
Ott van a Tribit-ben is a mély, csak egyes frekvenciákon nem annyi (nem olyan mennyiségben), mint a JBL-nél. De a különbség - szerintem - marginális (főleg, ha összevetjük az árakat). Ha pedig nem csak a mélyeket nézzük, hanem az összképet, akkor pedig már nem is annyira egyértelmű, hogy a JBL a győztes. A Tribit-ben - ha jól emlékszem - egy 9 sávos EQ van, míg a JBL-ekben talán 3 (a H/K-ban pedig nincs).
Szerintem a Tribit-ből sokkal tökéletesebb / egyenletesebb hangzás hozható ki, mint az előbb említett konkurenciákból. Ja, ráadásul az Onyx Studio-k mono hangszórók. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
maross #13934 üzenetére
Vifa Helsinki? - és akkor már joggal szólíthatod "drága" mamának
"Mi a legolcsóbb vállalható megoldás?" - itt tényleg tudni kellene, hogy mi az az összeg, ami elköltését követően nem fog megromlani a viszony kettőtök között.
JBL GO? Nézz szét a HardverAprón vagy a Jófogáson. Ilyen 5-6e Ft körül szokott lenni használt. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #13907 üzenetére
Csúnyán beszívatott a "kedves" eladó. De remélem nem hagyod annyiban. Egyébként - ha eredeti lenne, akkor - ez a Charge 2+ annyira jó hangszóró?
Hát, a forint most olyan, amilyen. Engem sem sarkall semmilyen vásárlásra, de most nem ez a fő OK, ami miatt még nincs (lesz-e?) megrendelve az Uboom L.
#13909 Exodius
Te dollárért, hol láttad? Én néztem a német és a global site-jukon, mindkét helyen - nem meglepő módon Eur-ban van megadva az ár, de venni nem lehet.
És itt jön a csavar! Csak az amazon-ról (US/UK/DE) lehet rendelni. Én a DE-n néztem. Magyar címre:
Order Summary
Items: €85.37
Postage & Packing: €9.16
Total: €94.53
Promotion Applied: -€21.35
Order Total: €73.18
... osztrákra:
Order Summary
Items: €80.66
Postage & Packing: €3.99
Total: €84.65
Promotion Applied: -€24.16
Order Total: €60.49Egy haverral éppen el tudnám intézni, hogy 60,49 Eur legyen a vége, de ... és itt jön a DE!
Kicsit (nem kicsit) elbizonytalanodtam. Ennek okai:
• Oluv is elismerte (végül), hogy elég nagy a szórás a hangszórók között (sz@rból várat ...)
• sajnos nincs semmilyen app support, amit én már nagyon megszoktam az Anker / Soundcore cuccainál. Néha jól jön az EQ, ill. amit én nagyon szeretek, hogy a ki-be kapcsoló hangot ki tudom kapcsolni. Az aut. kikapcsolás is állítható.A Boom Plus - hogy finoman fogalmazzak - nem lett az én hangszóróm. A Tribit StormBox Blast már inkább az lenne, de ez a külső ... nem, vagy nagyon nehezen veszi be a gyomrom.
Szóval én most (ki)várok:
• rendeződjön kicsit a forint
• lássuk mit tud valójában az Uboom L
• újabb hangszórókra ...
• esetleg a StormBox Blast árcsökkenésére (van az az ár amitől megszépül)
#13912 carl18
A JBL-nél is van "hangszóró lottó". Tudtommal abból is van 2 v. 3 különböző verzió.
Egyébként én már csak emiatt sem tartom hülyeségnek az EQ-t, mert segíthet ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aureal #13888 üzenetére
" ... ne az legyen a vége, hogy mindkettő beletojik a témába ... "
Ettől szvsz. nem kell tartani. Én változatlanul hiszem, hogy Oluv-ot nem kenték meg. Csupán arról van szó, hogy ő nagyon bizonyítani akarja, hogy - kis túlzással - sz@rból is lehet várat építeni. Néha sikerül is, néha pedig kiderül, hogy az a vár mégis csak sz@rból van.Én simán elhiszem, hogy ő napokat töltött az Uboom L hangolásával, és az (!) olyan is lett. Viszont egy ilyen "low budget" hangszórónál - még ő is elismeri - hogy azért van szórás rendesen. Szóval nem garantált, hogy a tiéd pont úgy fog szólni. Erre egyébként Alan is rávilágított akkor, mikor a 39.39-es Motion+ fw.-hez próbálta megtalálni a tökéletes EQ-t. Szóval nem olyan egyszerű ez.
Oluv-nál én még néha azt látom, hogy mint egy bolond zseni, teljesen bele tud szerelmesedni a saját alkotásába, ami nem lenne baj, de ilyenkor a korábbi "szerelmeit" hajlamos leszólni. A kommentjei stílusa sem mindig tükrözi azt a kedvességet, nyájasságot, ami a videóiból jön. Szóval fura egy fazon ...
... akárcsak Alan. Az se normális. Aki látott már tőle pár videót, tudja miről beszélek
A mostani Uboom-os videó alatt úgy érzem kettőjük közül mégis ő viselkedett normálisabban. Oluv nagyon hamar felkapta a vizet és jött a "what the F is your problem!" majd a "actually I don’t care" ... és azóta bevágta a durcit. Meg sem szólal.
#13890 zsiz
Vegyél egy "sima" Boom-ot. Nem fogsz benne csalódni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #13884 üzenetére
Ezt egy kicsit Oluv túltolta ... szerintem.
" the one where you called me deaf " - írja Alen, Oluv-nak.... ill. ismerve a Motion+ -t Alan-nak sok igazsága van abban, hogy bizony sokszor utána kell állítani az EQ-nak attól függetlenül, hogy hol van épp a hangszóró (könyvespolc vs. ebédlőasztal). Adott beállítással, - bizonyos körülmények között - éppoly sz@rul tud szólni, mint Oluv videójában.
Szóval az igazság - szerintem - megint csak valahol félúton van. Igenis jó, ha van EQ, mert a körülményekhez (hely, hangerő, zene) jobban hozzá lehet hangolni. Ha pedig már van EQ, az azt jelenti, hogy van app is, amiben pl. ki lehet kapcsolni a welcome tone-t, ami nekem nagyon hiányozna. Éppen ezért nálam a Motion+ biztos marad. Amit esetleg lecserélek 1db ilyen Uboom L-re - már csak kíváncsiságból is - az Soundcore Boost-t.
Mindazonáltal, ami nekem az elejétől fogva hiányzott, hogy Oluv a saját beállításai mellett is összemérje a két hangszórót. Először a gyárival tesztelt, most pedig Alan-ét szedte ízekre.Egyébként nagyon keményen egymásnak estek. Kicsit túl keményen is.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #13871 üzenetére
"Azért én megnézném Alan tesztjében hogy szerepel majd a Oluv tuned hangszóró."
Háát itt várható egy kis cicaharc
Oluv épp most rúgta be az ajtót azzal, hogy egy Alan által javasolt (amit egyébként én sem tartok jónak) EQ-val hangolt Motion+ -t összeeresztett az Uboom L-el. → link -
<Adamsky>
nagyúr
Na, a "főnök" is foglalkozik a Boom Plus-t érintő problémával. Csúnya nagy bukó ez a Soundcore-nak. Egy csomó hangszótót kell majd cserélnie, de előtte még találni kell erre vm. megoldást (állítólag van ...).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Exodius #13860 üzenetére
Mit és hol (mekkora hangerőn) szoktál hallgatni?
Egynek jó az amit pècsimunkás ajánlott, de választól függően esetleg más is szóba jöhet. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
silver10 #13846 üzenetére
"Nekem a Plusz 10 napig nem mozdult a de. Soundcortól, Lengyelországból."
Érdekes. Úgy látszik elég nagy a szórás a szállítási időt illetően.Most gyorsan megnéztem az amazon.de-n. €113.50 -ért hétfőn itt van. +10e Ft a sürgősségi felár ...
... akkor marad az EVOLVEO Armor POWER 6 itthonról. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
minek?:S #13843 üzenetére
Hi! Muszáj itthonról? Szerintem ez megérkezne keddre, ha még ma megrendeled. Most ~34e Ft-ért 25 Eur-os kuponnal.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #13835 üzenetére
" ... Tribitben meg 3-6kHz kötött egy nagy gödör van ... " - inkább 4- és 5,5 környékén, de lényegen nem változtat. Ettől függetlenül szerintem sokkal kellemesebb a hangja. Illetve nem csak szerintem, de Alan szerint is. Végül végig nézted a tesztet? Többször elmondja, hogy egyik sem egy hifi cucc, de a Tribit-en szívesebben hallgatott csak úgy zenét. És kb. minden egyformán szólt rajta. Míg az Anker-t egyértelműen party hangszórónak aposztrofálja.
A másik, amit megemlített, hogy még nem volt ideje a Tribit-el "játszani", így csak XBASS (vagy mi a szösz) on/off módban próbálta. Ezzel kapcsolatban volt egy megjegyzése, miszerint a Tribit még XBASS off módban is egészen kellemes, míg az Anker-hez egyszerűen kell a custom EQ különben kb. hallgathatatlan.
Szóval lehet ezt csűrni-csavarni: drágább, csúnyább (szubj.), de a Tribit egyszerűen szerintem (Alan szerint más ...) jobb hangszóró.#13836 szab120
" ... az Ankeren pedig a custom mode ... " - ez volt az Anker szerencséje. Ez kb. köztudott, hogy az alap Soundcore signature csapnivaló (4db Anker cuccom van), és ahogy fentebb említettem, Alan erre külön kitért, hogy az Anker-en az EQ-t muszáj csavargatni, míg a Tribit out of the box hallgatható(bb). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
szab120 #13826 üzenetére
"Erdőben (...) tábortűz melletti dumálgatós partit tartani ... "
Oda eléggé overkill egy Boom Plus, de még egy sima Boom is. Egy Boost, Motion+ erre szerintem bőven elég lehet, és mindkettő (jóval) kisebb helyet foglal (a súlyról nem is beszélve)." ... ki akarom majd egyszer próbálni/összehasonlítani ... " - úgy látom fogsz, te még 5+ kg-os hangszórót magaddal cipelni a "dumálós" party-ra
" ... az a baj, hogy nincs olyan technikai termék, aminél ne tudnának ilyet felhozni."
Azért ez szerintem messze több, mint egy összeesküvés-elmélet. Mint írtam a YT-n is találni ezzel kapcsolatban sok visszajelzést, és a fórumán is említik. Sőt volt aki már írt a support-nak is, ahol "dolgoznak" a problémán. Sokan pedig visszaküldték, mert az outdoor hangszóró épp outdoor nem működött nekik rendesen. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
szab120 #13824 üzenetére
"Az adapterével ... " - az pont nem kell hozzá. Közvetlenül a fali konnektorba dugható. Épp ezért is lehet nehezebb (és drágább), mert jár hozzá adapter, ami gyakorlatilag beépített.
" ... ha mindennel együtt lemegy 70k-ra."
Ööö... azért ne legyünk már telhetetlenek! Kb. 100e Ft-vel olcsóbb, mint egy Boombox 2, amivel kb. egy ligában emlegetik. Szóval ez szerintem így is bestuy. Az más kérdés, hogy nekem a kinézete miatt ennyit nem ér, vagy legalábbis most nincs rá égető szükségem." ... mert valamit ki kell választani a Samsungnál." - muszáj, hogy valamilyen EQ aktív legyen különben nem szólal meg rajta a bt.-s cucc?
Boom Plus: sajnos a passzív membránok megszorulása abszolút nem kamu és nem egyedi eset. Én eddig két YT-s hozzászólásban is olvastam róla, és azóta egy csóka két videót is tett fel a témában (vid1, vid2)
#13819 mckay
" ... mégiscsak szól TWS módban (...) úgy, hogy az inputot egy jack kábel jelenti ... "
Érdekes. Kell valamilyen sorrendet betartani ilyen esetben (pl. előbb a kettőt párosítani, majd bedugni a jack kábelt?) vagy mindegy? Azért kérdem, mert - én legalábbis azt hittem eddig, hogy - ha bedugásra kerül a jack, akkor az "lelövi" a bt.-t. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
szab120 #13813 üzenetére
Se Alan-nél, se Oluv-nál nincs "forrás EQ-zás". Nem emlékszem, hogy melyikőjük videójában hallottam, de a lényeg, hogy az ilyen "dupla EQ-zás" nagyon nem szerencsés. Könnyen torzítás lehet a vége, vagy ha épp nem mert a készülék "észreveszi", hogy túlvezérelt a jel, akkor hangerő csökkenés (majd növelés) → fura, pulzáló hang.
#13810 hkari
Könnyen lehet, hogy a Tribit ott lesz a Go + Play sarkában. Amiről kevés szó esett - legalábbis azokban a "tesztekben", amiket eddig láttam - hogy most már a Tribit-nek is van app-ja, vagyis finomhangolható. Oluv is ígért egy custom EQ-t, de az nem lesz nyilvános. Talán majd Alan...
Egyébként, igen. Tényleg nagyon jó a cucc, csak a kinézete olyan, futkos a hátamon a hideg tőle. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
silver10 #13784 üzenetére
" ... más konstrukcióju (anyagu) mágnes?"
Nem értek hozzá, de csináltam egy gyors keresést. Ez alapján:
Alnico: drága, ma már nem nagyon használják
Kerámia: ez váltotta az alnico-t. Nehezebb, mint az elődje, de általában nagyobb teljesítményt is tudnak.
Neodímium: árban valahol a kettő között (alnico-nál olcsóbb, de a kerámiánál drágább). Akár 50% is könnyebb lehet, miközben a mágneses tulajdonsága erősebb.
Nem találtam infót azzal kapcsolatban, hogy mi van a Tribit-ben." ... Yamaha erölködőn, hangfalakkal ... "
Nem írtad, hogy hány, és milyen hangfalakkal, de kb. mindegy is. Ide vm. jobb minőségű fej- v. fülhallgató kell. Nem véletlen szokták kitenni a kis "fejhallgatós" logót a jobb minőségű binaural felvételek esetén.@carl18
"A Tribit sokkal jobban megtartja a basszust és szerintem sokkal jobban is szól."
Én is így gondolom, és annyival nem drágább ... csak sokkal csúnyább. A beépített led-eket - még ha kikapcsolhatók is - nem tudom megbocsátani. Egyébként simán vennék egyet."A Motion Boom Plus woofere kis könnyü neodium mágnest kapott ... " - ez egyértelmű. Talán a gyártó is hivatkozik rá valahol. Viszont az is az, hogy ők most a hangerőre mentek rá, ill. arra, hogy nagyon olcsó legyen. Próbálták patikamérlegen "kigrammolni" a dolgot ... valaki szerint sikerült, valaki szerint nem.
" ... melegbe a passzív membrán is beragadt." - na, ez az, ami igazán gáz legfőképp egy olyan hangszórónál, ami szobában, kis hangerő mellett nem az igazi, ill. léptem-nyomon azzal reklámozzák, hogy ez egy outdoor hangszóró.
" ... úgy látom a Motion Boom mágnesét kapta meg a Motion Boom Plus ... "
Tényleg olyan, mintha ugyanaz a speaker lenne, csak nagyobb membránnal.
Egyébként a link-elt videóban van még egy érdekesség. Jól látszik, hogy a woofer-ekre 25 W van írva, míg a spec. 30 W-ot említ. A "csipogók" ezzel szemben 15 W-osak a spec.-ben említett 10 W-al szemben. A matek kijön (80W), csak hát ... na. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #13782 üzenetére
" ... nem tudok elmenni a JBL 3x-os ára mellett szó nélkül ... "
Én, se. Más kérdés, hogy ha annyira kellene egy hangos, és b@**ó mélyekkel operáló hangszóró, akkor azt hiszem én is JBL-t vennék."Oluv Tribites videóját nem láttad? Nagyon szépen szól szerintem az a Blast."
... de, épp most. Bűn ronda ez a Tribit, de jó (ilyennek kellene a Boom Plus-nak lennie). Sajnos most hirtelen nem találtam igazán jó minőségű összehasonlító videót, de szerintem nagyon közel lehet a BoomBox-hoz (legalábbis közelebb, mint az Anker). Sajnos az Anker a nagy hangerőn kívül mást nem tud felmutatni.
Ezt épp Oluv videója alatt olvastam: "The Motion Boom Plus currently fails when used in the direct sun on a hot day due to the rubber on the passive radiators getting stiff. It's insane."
... szóval konstrukciós gondok is vannak a hangszóróval, ahogy korábban is írtam.
Egyébként érdemes a hangszórókat is összehasonlítani: Boom Plus vs. Stormbox Blast. Előbbiben elég kis vérszegény mágnesek vannak, míg a Stormbox Blast-ban sokkal durvábbak. Ez azért sok mindenre magyarázatot ad...ui: Értem a Volvo-s hasonlatot, de ha egyszer annyi pénzem lesz, hogy Volvo-t vegyek, meg fogom tenni.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Leki78 #13775 üzenetére
Személyes tapasztalatom ugyan nincs, de szerintem, egy JBL BoomBox 2 jó választás lehet. Pontosítanék: a megfelelő választás. Azt a basszust, amit gondolom az Onyx után keresel, sajnos más nem tudja.
#13778 Cyborg
"Igen, van olyan jó, nem megy olyan mélyre, de hangosabb, és sokkal olcsóbb."
A "jóság" ugye szubjektív. Egyik se egy hifi cucc, szóval tisztaság szempontjából kár is lenne hasonlítani. A mélyek tekintetében viszont - ahogy te is írod - a BoomBox 2 biztos, hogy jobb. Talán a Boom Plus hangosabb, de azért a BoomBox 2 se halk. Ha van rá pénze, szerintem a JBL-t vegye.Egyébként épp ma néztem Alan új tesztjét az új fw.-vel a Boom Plus-ról. Hááát ... jobb nem lett. Most máshogy rossz. Nem értem ezt a bénázást.
Ja, és a mostani tesztjében említ még egy érdekességet. Állítólag a passzív membrán ha bemelegszik (?) akkor szorulhat és akkor annyi a basszusnak. Szóval nem csak szoftveres gond van a típussal. Talán majd egy rev. 2. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
zooltan93 #13747 üzenetére
"Beszelgetos musorok hallgatasara hasznalnam, zenehallgatasra fozes kozben."
Erre célra szerintem nem szabad ennyi pénzt elkölteni.
Nem írtad, hogy külföldi (amazon.de) rendelés játszik-e? Amennyiben igen, akkor én két olyan hangszórót ajánlanék, ami nekem is volt, és tudom, hogy nem csalódnál bennük.
A kisebb - szerintem már ez is tökéletesen megfelel a célnak - a Tribit Xsound Go, a nagyobb (nem sokkal) a Tribit MaxSound Plus (az oldalon lévő név ne zavarjon meg).Jelenleg egy Motion+ és a Boost-ot használok. Előbbi nagyobb, (leg)hangosabb, - stílustól függően - már komolyabb zenehallgatásra is alkalmas.
A Motion+ -nál szerintem többet egyszerűen nem érdemes költeni erre a célra. Vannak persze jobb hangszórók, de azok általában nagyobbak és/vagy - jóval - drágábbak.
Van még egy elég best buy-nak ígérkező cucc, de azt leghamarabb júliusban lehet majd megvenni (most csak az early bird akcióra lehet jelentkezni).
Nem akarom még jobban elnyújtani a dolgot, szóval ha valamelyik tetszik, vagy érdekelnének a részletek, kérdezz!
-
<Adamsky>
nagyúr
Én most már csak azért is venni fogok egyet (de lehet kettőt, mert már nagyon rég ki akartam már korábban is valamivel próbálni a TWS-t ... itt a videóban is nagyságrendekkel jobb párban), hogy kiderüljön, mi a helyzet. Még az se kizárt, hogy a végén megy a Boost és a Motion+. Izgalmas lesz
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #13739 üzenetére
Mikor azt írta, hogy az SRS-XB23 jóval tisztább, akkor nekem is kerekedett a szemem. Ami viszont nem ízlés vagy hallás kérdése az az alapzaj. Nos, ha tényleg van és nem egy sz@rt kapott a tesztelő, akkor nagy a baj.
#13738 mckay
Szerintem a kód nélkül is olcsóbb lett volna, de azzal gyakorlatilag nem kérdés ...
... persze, ha már megrendelted, akkor kb. mindegy. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... a basszusok és a mély tartomány dominánsak, az összhatás kicsit lapos, a dinamika elfogadható. Zenei tisztaságról beszélni nem lehet, folyamatos alapzajjal dolgozik a hangszóró ... " - idézet a tesztből: EarFun UBOOM L - hangszóLó
Hmm ...
Egyébként nem semmi, hogy a PH! - kb. mindenki előtt - letesztelte a cuccot. Az külön érdekes, hogy a tesztelő nem írt róla túl sok jót (mondjuk még csak épp átfutottam ill. csak a hangminőségről írtakat olvastam el figyelmesebben).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest