Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ignorant

senior tag

válasz mepet #7060 üzenetére

együk fel, hogy a sarki éjjelnappali elfogad BTC-t. Ki fogja írni az árcímkékre, hogy mi mennyi BTC? Nem, mivel nem teheti

Na azert a balkani stilusu boltokat ne vegyuk mar ide, valoszinuleg internet sincs ezekben.

Egy tesco/spar/etc kategoriaju bolt viszont konnyen implementalhatna most is.

Egyreszt boven eleg fiatban kiirni az arat, checkoutnál automatan szamolhato a btc ár.

Az hogy a boltok egybol atvaltjak fiatra meg pusztan attol fugg, hogy meg kb semmit sem tudnak fizetni a koltsegeikbol btc-vel.

Mivel minden egyes bitcoin tranzakcioval penzt sporolhatsz ezert lehet arra szamitani hogy egyre kevesebbet valtanak majd a cegek ha lesz lehetoseguk btc-ben fizetni csomagolasert, aramert, csomagkuldesert, stb.

Ahhoz hogy BTC-hez kosd a tobbi valutat es arat, csak az kell hogy kormanyok elismerjek + teljesen elterjedjen (aminek nincs realitasa most és tobbszáz éven belul sem szerintem :)

No és ha veszek egy szelet kenyeret az ebéd mellé, akkor ott már probléma lehet a 20Ft transaction fee is

Ami teljesen mesterseges limit.

Mar milliszor volt szo amugy ezekrol a ketelyekrol, senki sem allitja hogy most 1:1-ben at vehetne a helyet a payment processzoroknak es bankoknak (ennek technikai akadalyai is vannak meg boven).

Ha van olyan fórumlakó aki Bp-n dolgozik a IT-servicesnél, az majd úgyis beszámol, hogy is kell egy tányér levest kifizetni BTC-vel, és hogy ez milyen érzés!

En fizettem mar kocsmakban BTC-vel, teljesen jo volt.

Azt az ettermet megnezem majd ha lesz idom. :)

• htc07

addikt

Az ebédes példádhoz: szerintem ez is simán megoldható, ha egy összegben fizeted az ebédet, vagy esetleg előre befizetsz X egyenleget, amit levásárolhatsz (leebédelhetsz). Meg lehet oldani, csak egy kis rugalmasság kell :)

• mepet

addikt

És ezzel a fizetősdivel kapcsolatban nálam okosabb emberek is ugyanezen a véleményen vannak:
    Nem sokra rá, csütörtökön, Jamie Dimon, a legnagyobb amerikai bank vezére szintén a davosi konferencián a CNBC-nek adott interjúban arra kérdésre, hogy a bank mikor fogadhatja el majd a Bitcoint, így válaszolt: „A kérdés inkább az, hogy együttműködjünk-e azokkal az emberekkel, akik támogatják a Bitcoint. A Bitcoin szörnyű értéktároló.”
    forrás: index.hu
    Ez az én értelmezésemben annyit jelent, hogy elfogadhatnák már most is (átváltják maguknak és kész), de minek?

Új hozzászólás Aktív témák