- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
P3Dr0
senior tag
-
janos666
nagyúr
válasz
Dexar007 #9821 üzenetére
Hmm. Csak most jutott eszembe visszanézni, hogy milyen szépen beletrafáltam, mikor áprilisban ~520 USD-re jósoltam "A 2015-ös Hold"-at:The Holly Convergence (húzd el balra a grafikont egérrel és ott lesz jobb oldalt egy ellipszis három kérdőjellel 520-ra mutatva).
-
janos666
nagyúr
válasz
Dexar007 #9055 üzenetére
Én közel sem vagyok ilyen optimista. Ez még mindig könnyen lehet egy fraktállény, ami meg akarja erőszakolni a szüzeket: a 4 órás osztásközű gyertyákon is ugyan az a minta kezdett el kirajzolódni, mint a 15 perces osztású grafikonon, ami megfigyelhető még az 1 hetes osztáson is (ott durván félúton jár kb. január óta, a 15 perces nagyjából végzett, a 4 órás pedig ~1/3-on áll).
Mindazonáltal még csak annyi BTC-t adtam el, amibe a bányászat került (kártya vétel/eladás rés és áramdíj), szóval ezzel nem pánikot próbálok kelteni, csak visszafogni a túláradó optimizmust.
-
ati012
őstag
-
janos666
nagyúr
válasz
Dexar007 #8746 üzenetére
Olvasd el az első hozzászólást. Ott leírják hogy szerezhetsz BTC-t.
10-et mondtam, nem 100-at. Utóbbit már talán nem mertem volna itt leírni, de 10 ilyen fiat/BTC árfolyamok mellett (*) igazából aprópénz, illetve ha ez még sokáig megy így tovább, akkor szó szerint és mindenkinek lesz.
Bár most mégis azon gondolkozom, hogy ha lemegy 200$ köré, akkor venni kell.
Nem a felvágás volt a célom, nem vagyok benne biztos, hogy txfee-nél és tranzakció prioritásoknál az is számít-e, hogy összesen mekkora BTC mennyiséget küldesz (az biztos számít, hogy hány töredékből és milyen öreg coin-okat raksz a tranzakcióba, de arra már nem emlékszem, hogy prioritásnál az is számít-e, hogy összesen mennyit BTC-ről van szó, így odaírtam...).Amúgy mintpal-ról mentettem ki, mikor szarakodni kezdtek.
A többiből NEOS-t vettem és várom, hogy duplázzon egy hónapon belül.
A bányászcuccokat már kiárusítottam.(*) Olyan most nekem az USD/BTC grafikon, mint ha a Titanic-ot nézném 3D-ben (ezt most nincs kedvem újra megfogalmazni magyarul is, de: [link])
[Legalább fikázhatod az angol nyelvtani hibáimat.]
-
janos666
nagyúr
válasz
Dexar007 #8492 üzenetére
Rakd be a wallet.dat filet a databir-be, aztán indítsd el a tárcát -rescan paranccsal.
Alternatíva: a legtöbbet online és idle gép folyton szinkronizáljon netről, a többi konfijába pedig írd be, hogy connect=192.168.1.xxx (a "szervergép" helyi IP címe), és akkor nem netről tölti le, csak LAN-on mozgat blokklánc adatokat. -
Dexar007
veterán
válasz
Dexar007 #8488 üzenetére
Varom a megoldast valakitol.
Egyik gepemen le van szinkronizalva az ltc/doge tarca is. Ezekhez szeretnem hozzarendelni a winyokon levo kulonbozo wallet fajlokat,hogy ne kelljen minden egyes alkalommal leszinkronizalni tobb gigat.
Vagy van e esetleg olyan megoldas,hogy megnezzem mennyi coin van x walletban anelkul,hogy szinkronizalni kelljen? -
Penge_4
veterán
válasz
Dexar007 #7395 üzenetére
"Itt lehet tenyleg megkapod valamikor a bitcoinokat"
Sokan még mindig nehezen értik meg, hogy itt nincs önkényes pénzgyártás. Ha akarnák se tudnák kifizetni, úgy omlik majd össze a Gox, mint egy Ponzi piramis.
Fiat valutában is tiszavirág életűek a HYIP oldalak, pedig ott aztán lehet spekulálni rendesen. Itt meg virtuális BTC-ből nem tudnak "fizikális" BTC-t csinálni. Annyi BTC-jük van, amennyit beutalnak az emberek + a saját tőkéjük. Kész, pont. Itt nincs könyvelő, aki maszatolni tud, mint fiat valutánál. Vagyis tudni tud, de valakik (a szopóág legvégén) nagyon meg fogják szívni. Mint a Butterfly Labs-nál. Ott is voltak, akik megkapták. Csak a többség nem...
(#7400) Kozmonauta: "mert egy jogász ismerősöm mondta hogy ha svájci frank alapon nem lehet hitelezni de igazi svájci frankot adhattak volna és azt abban is kéne törleszteni ergó semmilyen svájci frankról nincs szó ezért csalás az egész ahogy van"
Pedig van neki külön topicja a fáradt gőzben. Arra azért válaszolhatnál, hogy akkor mégis hogyan történhetett, hogy a Kúria törvényesnek ítélte meg, ha tényleg csak virtuális alapon ment a spekuláció, de senki nem látott CHF-et sehol.
(#7402) Rolly: "de a bank extra kockázatért cserébe kisebb kamatot adott (2/3-át vagy 3/5-ét a sima forintos kamatnak), ergó a bank is bukhatott volna - ha a devizák nem szállnak el"
Kevesebb profit =/= bukás
-
törölt tag
válasz
Dexar007 #7310 üzenetére
Azt mindjárt gondoltam, hogy az éjjeli bagó' altcoinbányászoknak az utolsó mondat ragadja meg a fantáziáját...
(#7312) vismaior04: nem a Bitcoinra épül, mert a proof of worköt felváltotta a proof of stake és a miner helyett ezután a forger szót fogjuk használni? Bocs, de nekem ettől még ugyanúgy koppintásszagú az egész annyi különbséggel, hogy próbál elvonatkoztatni és próbálja kiküszöbölni a Bitcoin csorbáit, amik valószínűleg idővel javítva lesznek, mint például a jelenlegi 7 tranzakció/másodperces limit.
-
mepet
addikt
válasz
Dexar007 #7032 üzenetére
Hát, akkor itt a ph-n elég sokan nem normálisak (eddig 2 különböző tagtól vásároltam így, és 2 másikkal pedig megegyeztem, csak aztán nem jött össze egyéb okból).
Mivel a ph fórumban visszakeresheted, hogy eddig többszázezer ft-ért adtam el hardvereket, és 0 panasz érkezett rám, így adott a referencia.
Nálatok ez elvi kérdés, értem én. Viszont nálam is. Egy nálam kevésbé bizonyítottan megbízható emberben miért bíznék meg jobban, mint ő bennem?
Én is előre adom az adott árut, ha nálam jóval több pirossal bír a vásárló (és nem 100Ft-os termékek megvásárlásából szerezte azokat).
-
tome0001
senior tag
válasz
Dexar007 #6999 üzenetére
Szerintem egy fórum arra való hogy segítsünk a másiknak, véleményt kérjünk és adjunk egymásnak, tapasztalatokat osszunk meg, kérdésekre válaszoljunk stb. Nem aztí rtam hogy két hónap múlva nyugdíjba akarok menni, ebben segítsetek, csupán releváns kérdéseket tettem fel.
Látom te másképp vélekedsz erről, vagy csak nagyon szar napod van. Nem tudom mi rosszat kérdeztem, hogy egyből leoltasz pár kérdés miatt.
-
csaba951
veterán
válasz
Dexar007 #6864 üzenetére
Ha nincs szükséged erre a pénzre, akkor egyáltalán nem javaslom az eladást!
3-5-10-15 év múlva csak a fejedet vernéd a falba, hogy beváltottad! Persze ha van valamilyen -valóban fontos- kiadásod, és nem tudod máshogy megoldani, akkor váltsd be most. Luxuscikkekre, ajándékokra, nyaralásra szerintem nem érdemes elszórni ezt a pénzt, mert később nagyon megbánja majd az ember!
#6863 EdemMann
Neked ez nem éri meg, még akkor sem, ha ingyenesen szerezted/férsz hozzá a cuccokhoz. Ha tudni akarod miért, akkor olvasd el legalább az utolsó 100 hozzászólást! Bár ha rögtön ezzel kezded, akkor nem is kérdeztél volna... -
ignorant
senior tag
válasz
Dexar007 #6740 üzenetére
Ugy mint $1, $6, $31, $100, $250, $500 vagy $1000 sem?
$40K ugyan annyira valoszinu mint ezek kozul barmelyik.
$600.000.000.000 lenne a market cap (15M@40K), ami meg mindig kicsi, pl az apple reszvenyek ernek kb ennyit osszesen.
Kulonbozo orszagok stock market cap-je:
http://www.quandl.com/economics/stock-market-capitalization-all-countries
Persze meg a protocolnak is sokat kell fejlodnie, hogy széles körben hasznalható legyen.
-
bolbatiku
tag
válasz
Dexar007 #6416 üzenetére
"850 dollaros arfolyamon btc-t venni minden,csak nem biztonsagos szvsz."
Én is ezt mondom.
(És mondtam 3, 5, 12, megint 5, 70, 130, 260, 320, 600, és most 850 USD-s árfolyamon, hogy ezen az áron nem biztonságos már BTC-t venni)Ha valaki drágállja a bitcoint vehet satoshit, az most csak 0.002Ft!
-
ignorant
senior tag
válasz
Dexar007 #6416 üzenetére
Miert befolyasolna ezt?
Arfolyamtol fuggetlenul, ha Miningba fogsz ra vagy utalva a cegre aki igeri a hw szallitast, az arfolyamra, a poolod szerencsejere, es arra h hany %at kepviseled a teljes hashrate-nek.
Egy atlag ember szerintem jobban jar ha btc-re spekulal.
Ha osszeomlik az egesz ebben az esetben veszt legkevesebbet.
-
Penge_4
veterán
válasz
Dexar007 #5165 üzenetére
"Kb ugyanezt érezted volna akkor is."
Annyi különbséggel, hogy
1. Akkor ez teljesen új volt. A noname coinok a Bitcoin másolatai.
2. Noname coinból van több száz, különösebb lényegi különbség nélkül. Hobbifejlesztők hobbitermékei.
3. Gondolom nem kell magyaráznom, hogy ami mainstreammé vált egyszer azt az emberek állandósághoz való ragaszkodása miatt még akkor is rohadt nehéz letaszítani a trónjáról, ha ezerszer jobb alternatívák vannak. A Bitcoin esetében pedig még csak nincsenek is semmivel sem jobb alternatívák. Satoshi Nakamoto (bárki is legyen) a szememben Einstein, Tesla, Newton szintű géniusz. Kezdetben én is agyaltam meg próbáltam belekötni, hogy mi miért nem jó, de minél többet gondolkodtam rajta, annál jobban beláttam, hogy a felesleges túlbonyolítás csak elcseszné az egészet. A Bitcoin elve egy nagyszerű elv, ami az emberi természet, emberi kapzsiság és emberi érdekek, összefoglalva: evolúció figyelembevételével lett megtervezve.Amúgy meg egyrészt nehéz így belegondolni, hogy az akkori gondolkodásom alapján hogyan döntöttem volna, de visszaemlékezve anno a Zeitgeist Mozgalom kapcsán hallottam a BOINC-ról, ahol kvantumszámítógép (AQUA@home) tervezéséhez kellett a gép szabad kapacitását beáldozni önként, ingyen. Ekkor kezdtem el keresni, hogy van-e valami, ami olyan, mint a BOINC, csak pénzt lehet vele keresni. Egyedül a Gomez Peer-re akadtam rá, de nevetségesnek tűnt az egész.
Nyilván függ attól, hogy milyen kontextusban akadtam volna rá a Bitcoinra, mert ha valami félremagyarázó bulvárcikkre akadtam volna, elképzelhető, hogy én is hülyeségnek gondolom. De ha akkor ráakadtam volna akár csak angolul valami hasonlóan átfogó és részletes leírásokkal teli oldalra, mint amilyen a bitcoin.hu, akkor biztosan elkezdtem volna bányászni.
Elég lett volna annyi, hogy "Bitcoin is a distributed, peer-to-peer digital currency that functions without the intermediation of any central authority." és már rögtön toltam is volna be a TZM fórumokra, hogy mi a véleményük erről. Ott pedig volt pár fejlesztő meg programozó matematikus, akik rögtön mondták volna a technikai részleteket feketén-fehéren még ha ők maguk el is vetették volna (mert ez is egy felhalmozható értékmérő). Én viszont pesszimista voltam és nem hittem az emberiségben, hogy valaha lesz bármi változás, így valószínűleg bányásztam volna.
Ezért is savanyú ennyire a szőlő, mert bárhogy is elemzem a múltat, tényleg csak egy rohadt linken múlt az egész, hogy nem találtam rá...
(#5170) failed: "Kamu lenne azt állítani, hogy biztosra tudtam mi lesz, mert nem... viszont az előszelét észre kellett venni, meg egy jó megérzés - hogy most nyomd meg a "kosárba" gombot -, és ennyi.."
Ilyenek velem is előfordultak, de sajnos mindig kis összegekben. Például volt, hogy megéreztem, hogy bele kéne nyúlni az italautomata/telefonfülke pénztálcájába és benne volt egy 100-as. Vagy neten, hogy épp az előtt vettem ki oldalakról pénzt, mielőtt megszűnt vagy elkezdett nem fizetni.
A legutóbbi eset: A peerbet-es vouchereket beváltottam és mikor összegyűlt elegendő, akkor nyomtam egy withdraw-ot. Pont 1 nappal az előtt kértem ki az utolsót, hogy az oldal megújult és a következő üzenet fogadott: "You cannot make withdrawals as you do not have a valid deposit."
Nagyobb dolgokban (különböző részvények, vállalkozási ötletek) hiába volt jó megérzésem, nem volt elegendő pénzem, hogy megvalósítsam.
-
butch3r
senior tag
-
D@reeo
aktív tag
válasz
Dexar007 #5090 üzenetére
Igen. Mondjuk nagyon bánt, hogy az OTP fogja váltani dollárra, de ha minden összejön utalok majd. Minimum 500 dollárt kell utalni és 40 dollár a jutalék + a külföldi utalás kb 5-10 ezer Ft szerintem (+ugye elég gyér árfolyamon fogják váltani). Ezert csak 1* szeretnék befizetni.
-
brd
nagyúr
válasz
Dexar007 #3542 üzenetére
Nem akarnék itt tőzsdés topicot látni, de ha ezt az mtgoxról kiemelt, és általam bejelölgetett grafikont megnézed, szerintem még neked is világos, hol történt a változás (nekem már júl. 8 körül megért egy apró vételt, de legkésőbb júl. 10-én bele kellett venni):
Nem az ingadozás mértéke a lényeges, hanem a karaktere (nem csapkod véletlenszerűen ide-oda, hanem mint a birkanyáj, viszonylag lassan fordul). Szerintem szépen kereskedhető trend volt (van) benne.
-
brd
nagyúr
válasz
Dexar007 #3539 üzenetére
Nem egészen, ott matematikai esélytelenséged van hosszútávon nyerni. Itt azért tanulható a szakma, bár a legnehezebb ellenfélt kell legyőznöd először: magadat. (Tudni nem lehet, hogy mikor mit kell tenni, de megfelelő felkészülés után sejteni lehet. Értsd: nem mindig jön be, de többször igen, mint nem).
-
HSM
félisten
válasz
Dexar007 #3274 üzenetére
A friss árakat nem néztem, jogos.
Az én fejemben még a 40 000 feletti 7790 és a 75 000 forint körüli 7950 volt.
Arányaiban szvsz épp annyit fog esni az ára, mint a 7950-nek.Tehát ugyanott vagy.
(#3275) AAntii: Na, ott meg az volt a baj, hogy éppen 3db kell belőle, hogy utolérd a 7950-et. Akkor az már 3*23 majdnem 70ezer. Amennyivel drágább a 3 kártyához való lap, már meg is van a 7950 felára...
-
almafa42
aktív tag
válasz
Dexar007 #3031 üzenetére
De, az USB-s kütyüvel igen. BTC-ben fizetsz, BTC-t termel, és esélyes, hogy nem termeli vissza a bekerülési költséget sem.
Ha USD-ben fizetsz érte, akkor pedig arányosan jobban jársz, ha direkt modon BTC-t veszel a pénzért amit a kütyükre költenél. És akkor itt még elméleti maximumokkal számoltunk, pool leállás, áramszünet, stb még bele sem volt kalkulálva.
Ingyen áram mellett GPU-ban látok fantáziát még pár hónapig (vagy akár tovább), főleg LTC bányászatra. Igazából az ingyen áramon itt tudsz spórolni, az ASIC-oknak TCO-jának sokkal alacsonyabb része az áramszámla.
-
AAntii
őstag
válasz
Dexar007 #3005 üzenetére
Akik annak idején megrendelték ezeket a gépeket, azok arra alapoztak, hogy az akkori nehézségi szint mellett az akkor meghirdetett kütyü teljesítményével rövid idő alatt annyi btc-t termeltek volna, mint amennyibe az egész doboz került. Tehát a kereskedés ahhoz képest túl bizonytalan lett volna és nem is kecsegtetett akkora haszonnal.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Dexar007 #2991 üzenetére
azt ne felejtsd el, hogy a difficulty folyton nő (vagyis adott géppel is egyre kevesebbet termelsz), plusz az árfolyam is erősen ingadozik.
a butterfly-t felejtsd el, hónapos csúszásban vannak. még ha most kézhez kapnád a gépet, akkor is eltartana egy ideig a megtérülése, na de egy fél év múlva??!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest