- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
butch3r #23167 üzenetére
Mindig ez megy, felfedezték az országok, hogy a "húzd meg" - "ereszd meg"-el hatalmasat lehet kaszálni az árfolyamon és ehhez a teljes politikai elit, oligarchák, bankok, mindenki asszisztál tapsolva, a nép meg kérődzik bután állva és bambulva, mint a birka..
Ha amúgy ténylegesen igaz is lesz (azaz törvény), ..
Szóval..
Ez a rákfenéje ennek a bolygónak, hogy bármilyen cutting-edge new tech is érkezzen az ember kezébe, jogi úton el tudják lehetetleníteni annak használatát. És ez mondjuk egy Oroszországban (de jó eséllyel máshol is) triggerelhet egy olyat, hogy egyre inkább egyre több kisbefektető és magánember egy óvatlan pillanatban eldobja a kriptóját, és egyre több intézmény és nagyhal meg birtokolni fogja azt, mindeközben decentralizált, tor-on meg egyéb P2P módon elérhető tőzsdéken meg váltókon fogják az élelmesebbek a lekövethetetlen Monero-jukat és ekvivalenseiket kezelgetni, ami nem éppen a gazdaság fehérítésének irányába mutat, mondjuk ez Oroszországban amúgyis olyan, mint a kosher disznóhús, de na.
Magyarul, kirázzák a törpékből az aranyat
-
törölt tag
válasz
butch3r #23004 üzenetére
Legtöbb helyen dollárt írnak, magyarul arra váltja át, és abból "veszi". Legalábbis ahogy nézem. Nem láttam még olyan, hogy pl jüan-ba vagy jen-be, vagy akármi... (ettől még lehet persze).
"Akinek most fájnak az üzemanyag árak, várja ki ezt a pillanatot mert akkor a benya is ingyen lesz (hisz a nyersolaj árát is dollárban vezetik)"
Az egy dolog... úgy is mondhatnám más tészta... ott van egy egyezség ugyebár... Nem tudom tudod-e, annak az előtörténetét.... A lényege ott is a pénzzel való játszadozás volt, és a konkurencia/kihívó ellehetetlenítése...
Jelenleg a világot, a dollárral lehet ellenőrizni...(még). De mint írtam, recseg, ropog a történet... senki sem tudja mikor. Lehet már ebben az évtizedben, lehet a következőben csak, de befog következni, hogy elveszti vezető szerepét... Korábbi tapasztalatok alapján kb 100 éves priodusok voltak, erre.
Ettől a benzin nem lesz ingyen, feltételezném visszatérnek majd az aranyhoz pl. (egyébként abból is látszik, hogy a dollár valós értéke, sokkal kisebb annál amit mondanak rá, hogy "ideiglenesen" fel van függesztve, az aranyra válthatósága - ugye ez több évtizedes így van).
A crytopénzek, viszont egészen más történet...
-
WARZ
tag
-
ArGa
csendes tag
válasz
butch3r #22532 üzenetére
Köszönöm a részletes választ!!!
Szeretném még megkérdezni, hogy próbaképpen regisztráltam a Revolutra és ugyan fillérekkel, de teszt képpen vettem pár cointot.
Azt láttam, hogy 2.5% a levonás eladás és vétel esetén is! Azaz 5% amit levesz. Ha valaki heti/napu stb szinten ad /vesz és mindig jókor nem biztos, hogy jól jár, mert olyan magas a váltási %.Mennyi ez a % például saját tárca esetén, vagy milyen lehetőségek vannak?
Szerintem ennek az egész dolognak az egyik ényege pont, hogy ne a bank járjon megint jól.
Igy ezt a Revoluton - főleg 2x2,5% esetén - kicsit lehúzásnak érzem.
Véleményetek? -
htc07
addikt
válasz
butch3r #19271 üzenetére
Én elfogadom, ha valaki úgy gondolkozik, hogy lufi meg ponzi, mert tényekkel megcáfolni nem tudom, hogy holnapra biztosan nem lesz 10%-a az értéke a maihoz képest.
Azt nehezebben, hogy ezt tényként adják el.
A tulipán is visszatérő sláger a "szakértők" körében, hiszen 2013-ban is megírták már, hogy tulipán, amikor átlépte az árfolyam az 1000 dollárt.
Meg is halt azóta a bitcoin, egyes becslések szerint már 397 alkalommal.
szerk. nem neked címeztem, csak a témához kapcsolódóan.
-
-
jézusom
addikt
-
-
-
-
kriptocash
újonc
válasz
butch3r #18200 üzenetére
Igen, gondolkodtam rajta én is, viszont 300 ezer felett van amelyik még ujjlenyomatot is kér én pedig 500ezer vagy a felett vásárolnék.
Számlaszám formátuma: IBAN
Számlaszám: Az IBAN amit kitakartál, ha jól látom CH-val kezdődik.
BIC vagy SWIFT: Kéne hozzá látni a kitakart IBAN-t.
Név, cím: BCB Payments Ltd
Átutalás közleménye: Reference CodeNem az én dolgom, de az utalás jó drága lesz.
Azt tudjátok, hogy a kripto kereskedésnél nem a nettó nyereség után adózunk, hanem a forgalom után egyéb jövedelemként? Pl. egy ügyleten van 100.000 veszteség, a következőn 100.000 nyereség. Így jövedelem nem keletkezett, mégis kb. 24 ezer adót kell fizetni.
-
podcast
tag
válasz
butch3r #18099 üzenetére
Próbálom elhelyezni a deviza/valuta váltást a felsorolt kategóriákban, hogy adózandó tétel e?
(Nem tőkeáttételes, nem forex, hanem mondjuk pénzváltóban. Az szerintem csereügyletnek minősül és kivétel?)Olyan szempontból mellékes, hogyha a btc nem pénzeszköz / fizetőeszköz. (Csak azért érdekelne a fenti is). Egyebként a btc minek minősül?
-
tom120514
őstag
válasz
butch3r #17415 üzenetére
Költsége nincs, gondolom nem venné ki, talált pénz. Mondjuk lehet 100 év lesz mire a kiutalási limitet eléri, valami coin direktben jobb lenne talán, nicehash-t nem ismerem, ebben segítsetek neki légyszi. Napi 22 dollár, de legyen 2.2 csak, nem olyan rossz csak úgy. Nyilván nem lambo de azért a semmiért elég jó :)
Ja, @martin66 egyébként inkább itt, ha foglalkoznál vele és van kérdésed [link]
-
tom120514
őstag
válasz
butch3r #17413 üzenetére
Én nem így nézem. Amit az elmúlt másfél évben gyűjtöttem és tartottam, lehet hogy sokszorosát fogja érni. Bányászni akkor kell amikor minden a földön van. Amúgy nem egyértelműen igaz az sem amit mondasz, emlékszem még, jól hoztak a karik amikor minden ment fel és még akkor is amikor minden az égben volt.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
butch3r #17167 üzenetére
Itthon a bűnözők kedvenc valutája a forint egyébként, mert azt viszik. Ha meg az nincs akkor visznek mást és egy váltón (MÉH Exchange) váltják át forintba (kár hogy ennek az értéke nagyon medvés már évtizedek óta)
Egyébként ez is jó cím:
- Nagyon népszerű a háztartásokban a bűnözők kedvenc fegyvere. (kés) -
htc07
addikt
válasz
butch3r #17158 üzenetére
rengeteg orat oltem bele, ugy vagyok vele, hogy majd egyszer a reggeli muzli kozben hatha bevillan hogy mi volt a jelszo
nem volt annyira rengeteg ertek bennuk, meg nagyreszt mara mar halott coinok walletjei ahogy emlekszem.
dehat ebbol is tanultamaz a kb 100 ezer dogecoin mondjuk most jol esne, ami ott pihen
brute force nem jatszik, mar akkoriban is paranoias voltam a biztonsagra, igazabol biztos van ra egy hajlamom hogy szivassam magam
-
htc07
addikt
-
Ciccuka
veterán
válasz
butch3r #17085 üzenetére
Crypto Exchange Binance Hacked, $40M+ Stolen in Bitcoin
Pont most láttam.
-
kem
addikt
válasz
butch3r #16922 üzenetére
a 0fee ugy jun ki, hogy Coinbase PRO-ra beutalt EUR vagy GBP-bol veszek Bitcoint Limit orderrel. Itt annyi a kulombseg, hogy nem az orderbook tetejen levot vasarolod meg mint market ordernel, hanem akkor ervenyesul a tranzakcio amikor annak lesz egy ellenoldali eladasa. Ha fontot vagy eurot utalok ki ugyanolyan valuta szamlara akkor annak sincs feeje, es ugyanigy utalok befele is. Ha nincs euro szamlad amivel tudnal SEPA utalast kezdemenyezni, akkor a Revolutot ajanlom. Azt fel lehet tolteni Euroval magyar HUF alapu bankkartyarol es csak netes vasarlasnak veszi. Szinte az osszes lepes fee mentes, csak tudni kell pontosan mit csinalsz mikor. A sima Coinbase feluleten nagyon draga minden, ez szigoruana PRO amirol beszelek.
A purse csak US, Japan, Canada es UK Amazonnal mukodik. Ha UK amazont szeretnel nezni azt ugy kell csinalni, hogy a termeket hozzaadod a kivansaglistadhoz(wishlist) az Amazon accountodban. Azt publikusra allitod, majd a public linkjevel importalod a Purse-be, igy meg tudja talalni amit linkeltel. Tegnap probaltam, elvileg be lehet neki allitani magyarorszagot, csak a postakoltseg felmegy. Egy SSD-nel kb 1800Ft-ra jott volna ki a csomag, azt elobb az amazonban kell kikalkulalni es annyival tobbet utalni be a Bitcoinbol mert a Purse azt nem tudja besaccolni. Abbol indul ki, hogy ingyenes a posta mert UK -> UK megy a csomag Amazon Primeal.
Ha nem megy rajtam keresztul megrendelhetjuk, de szerintem be tudod igy mar allitani magadnak. A 33% kedvezmenyt is nyugodtan be lehet allitani, most kaptam meg mindket csomagot amit ugy rendeltem.
#16921 Gyurma_13:
Az a ficko semmit se kezdemenyezik. Kovetem Twitteren es borzasztoan ciki, hogy milyen egy beszari alak. Imadja Trumpot, utalja a bevandorlokat (HAHAHA mi?! Akkor o maga mi ezzel a magyar nevvel?) szoval nem sokat adnek a velemenyere. Egy zarkozott matematikus-ITs aki nem nagyon lat a szobajan kivulre. Anno szerencseje volt, hogy kriptografiaval foglalkozott es tudott forumon meg mailfolyamban Satoshival kommunikalni, de ha azokba beleolvasol az is latszik, hogy csak csodalkozik meg ertetlenkedik mint aki szellemet lat. Na mindegy, erdekes ezeket az embereket az emberi oldalukrol is megvizsgalni mielott megbizunk bennuk mint ideologiai megmondok.
Amit mondasz vasarolj BTC-ert es potold az egy letezo mozgalom, "Spend And Replace" a neve de a BTC ideologiajaba nem nagyon fer mar bele a felfujt feek miatt, de ebbe most nem megyek bele, csak ennyit akartam hozzatenni hatha valakinek segitek sporolni es gyakorolni valodi hasznalatot. En nap mint nap hasznalok Bitcoint.
-
HuNBooMeR
csendes tag
-
lacos001
senior tag
válasz
butch3r #16770 üzenetére
2017 decemberre értettem, akkor hallottak róla sokan.
Irhatom, hogy én is akkor figyeltem fel erre az egészre....Az értéke miatt, korábban azért immel-ámmal tudtam dolgokat e téren.Viszont hónapokat olvastam és a mai napig követem.
Az, hogy ezek megfelelő források vagy sem, azt nem tudomMég "
cuccal" is rendelkezem....Adom-veszem, bukok-nyerek.
Eljátszadozom jelenleg. -
törölt tag
válasz
butch3r #16766 üzenetére
Igen, ugyanez megfigyelhető elektromos autó, önvezető autó, SSD, stb. témákban is. Mindig lesz, aki megmondja hogy ezek semmire se valók, de szerencsére nem rajtuk múlik a technológia fejlődése, különben még mindig lóháton járnánk és az adattárolás is kimerülne a barlangrajzban és a kőbe vésett szövegben
-
válasz
butch3r #16667 üzenetére
Nem foglalkoyom a témával behatóan, azt látom hogy most sorra egyre több cég veszteséget jelent, mert a visszaeső kereslet miatt nem fogy a termékük, azt is látom hogy az erős első negyedéves visszaesés óta is a fele alá esett már. Márpedig ha egyre több cég bukik a termékeken, akkor ők el fogják ereszteni ezeket. Kevesebb cég gyárt bányász cuccokat, kevesebb embernek lesz elérhető, maradnak a csereberélők egyre nagyobb számban. És mivel egy szabályozatlan terület, így tényleg érhet bármennyit az a gomb, amiért kérnek valamennyit, most épp 3700 alatt, ami tegnap óta is további esés.
"ez 1 szoftver, folyamatosan fejlesztik"
De nem a BTC-t. Ezért van a coinmarketcap szerint is 2072 különféle kripto valuta."ma 1 btc wallet vagy tranzakció mint 2013-ban"
de a btc-nél a lánc, amit húz magával (korábbi tranzakciók adatai), egyre hosszabb, nem? Elvégre azért van pár olyan valuta, ami már ezt a hosszú láncot szabdalja kicsit jobban. Februárban volt a blockhain hossza 157.8 giga, és még alig használják. Gondolj bele, ha ténylegesen ráállna a fél világ, a banki rendszerek, stb. Pillanatokon belül sok TB-nyi-vé nőne a blockchain, ami ugye nem lesz rövidebb. És mindig ezeket kell végigvalidálni. Egyszerűen egyre költségesebbé válik. De ez a BTC (tudtommal), vannak rá más valuták, amik próbálnak ezek ellen tenni. -
atee_13
őstag
válasz
butch3r #16622 üzenetére
Papíralapon van. De csak egy helyen ez a több példány és laminálás jó ötlet alkalmazom majd én is.
Egyenlőre nem akarom adni venni azt remélem később sokkal többet fog még érni. Nincs benn nagyon sok pénzem így bukni sem tudok nagyon sokat de remélem nagyot nyerni igen
-
Gyurma_13
aktív tag
válasz
butch3r #16575 üzenetére
Igen, nagyjából ez lehet a játék lényege. Annyival kiegészítve, hogy ha über hype van a BTC-re, akkor valószínűleg nincs hatása a futures piacnak az árfolyamra, mert akkor szerintem inkább elengedik az áttételes fogadást és buknak rajta, de a valós BTC-jét ilyenkor nem önti a piacra, hanem tartja, és a bullon visszahozza a bukót. Ezt te vagy én valószínűleg ha lenne hozzá tőkénk sem tudnánk játszani, mert ehhez olyan kifinomultan kell egyensúlyozni, belőni a BTC mennyiségéhez a megfelelő futures árfolyamot megfelelő áttéttel, hogy ehhez nagy rutin kell. Amit több évtizedes hasonló műveletekkel már kicsiszoltak más piacokon. Pl arany, ugye ott is van fizikai arany és futures.
Van kihatása, mert ha igaz pl a mostani BTC dump összefüggése a futures árfolyamával, akkor legközelebb a piac már eleve beárazza, hogy lehet megint megjátsza valamelyik nagyjátékos. Tehát ha a BTC ára felmegy és a futures árfolyam kevesebb mondjuk 10%-al, akkor a többi szereplő a piacon a határidő közeledtével lehet már zárja a pozicióit és automatikusan gerjeszti a BTC árfolyam esését, mert arra számít, hogy pillanatokon belül jön a futures játékos és piacra önt BTC-t, hogy keressen az áttétes futures-ön. A játékos figyeli az eseményeket és lehet be sem avatkozik, mert a piac elvégzi helyette.
-
Gyurma_13
aktív tag
válasz
butch3r #16562 üzenetére
Idézek egy olyan valakit aki érti a Futures működését:
2017-ben járunk a bullrun idején, kb. 10e a BTC
"Pontosan erről beszélek, a többség egyáltalán nem érti, mi következik.
Mondok egy egyszerű példát, mit csinálnék, ha én lennék a Goldmann Sachs. De hangsúlyozom, ez nem jóslat, hanem egy lehetséges forgatókönyv. És a konkrét számokba se kössön bele senki, ez csak egy példa.1. A BTC tőzsdék mostani forgalma legyen napi 200K. Amikor elindul a futures, ezt az állományt szép lassan fel kell halmozni. Ez mostani árfolyamértéken 4 Mrd. USD. Nem kis pénz, de egy része jöhet a market maker tevékenységből és a teljes állományt sem szükséges megvenni, az a lényeg, hogy kontrollálni tudjam (köthetek ilyen jellegű szerződést néhány nagy tulajjal).
2. Ha megvan ez az állomány, és már kellően magas a futures piac forgalma, beállok 10K-ra eladónak. Innentől két eset lehetséges. A hagyományos bitcoin piac elfogadja ezt a nyomást, beesik az ár 10K alá. Zárom a pozit, nyertem. Kezdhetjük elölről. Amíg a bitcoin piac követ, mindig nyerni fogok, és az ár nem megy 10K fölé.
3. A második eset az, hogy a hagyományos bitcoin piac 10K fölé megy. Én adom tovább 10K-n a futurest. Jönnek egyre többen megvenni 10K-ért, hiszen amikor lejár, magasabb lesz az ár. Tegyük fel, eladok 1 MRD USD futurest 10K áron. Mivel 1:50 az áttétel, ez 50 Mrd USD bitcoin nominális érték. Elérkezünk a lejárathoz, és még mindig 10K fölött az ár a BTC tőzsdéken. Legyen 12K. Na most fogom az 1. pontban felhalmozott állományt és ráöntöm a BTC tőzsdékre. Mivel ez a napi forgalomnak felel meg, hazavágja az árat. Aznap 9K-n zár. Az 1 Mrd USD futures pozíciómon kerestem 5 Mrd USD-t. A kiszórt BTC-t óvatosan elkezdem visszavásárolni, ha az átlagáram jobb, mint a 12K-ról indított eladásé, akkor ezen is kerestem egy kis pénzt.
4. Minden kezdődhet elölről.A lényege az egész dolognak az, hogy a futures piac hatalmas előnyben van a hagyományos tőzsdékkel szemben. Sokkal kisebb pénzt kell betolni egy adott mennyiségű BTC deal megvalósításához. És az itteni játékosoknak eleve sokkal több pénzük van. Ezért optimális esetben az árcentrum átkerül a futures piacra. Itt fogják meghatározni a BTC árát. Természetesen nem ész nélkül, ugyanúgy figyelembe veszik a kereslet/kínálat szabályait, de a lényeg, hogy náluk lesz vagy lehet a kontroll.
Ezzel viszont alapvetően változik a piac. A fenti példából látható, hogy a futures piacon ugyanúgy lehet keresni short oldalon, mint long oldalon. Ez eddig nem így volt. Akik eddig kontrollálták a piacot, csak long oldalon tudtak jól keresni, ezért az volt az érdekük, hogy menjen a hype ezerrel. Az összes eddigi játékosnak az áremelkedés volt az érdeke. Most ez szépen megváltozik, új és nagy szereplők segédletével. Nyilván nem egyik napról a másikra, hanem fokozatosan. Igazán akkor kezd majd izgalmassá válni a dolog, amikor a futures piac BTC nominális forgalma meghaladja a hagyományos BTC tőzsdék forgalmát."
by Jonas11, 2017 November, még a beszakadás előtt
A dolog annyiban változott, hogy még nagyobb előnyben vannak az ezt megjátszó nagypályás játékosok.
Hogy miért? Mert jelenleg a volumen alacsony. Amikor elérkezik a dátum, sokkal kisebb összegel is megjátszható a manipuláció, mint a fent levezetett példában. -
mepet
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sapphire NITRO+ RX 580 4 GB eladó
- APPLE WATCH 9 45mm, FEKETE, DOBOZÁBAN, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest