- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mindreader
tag
válasz
schawo #12714 üzenetére
Akkor a topic címe félrevezető "Alternatív kriptopénzek (altcoin-ok) és bányászatuk", nekem az altcoin, minden coin ami nem bitcoin. A linekelt topic első hozzászólásában is ez van: "Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzekkel (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) és azok bányászatával foglalkozunk." Szóval akkor most nem értem.
-
GBRDVD
tag
válasz
schawo #12032 üzenetére
Nem kell engem félteni, ebben az ügyben pl. pont nem voltam érintett, de felhúztam magam, és szerintem jogosan.
Nem tudok elmenni az igazságtalanság mellett, ha mást ér, akkor sem. A bedőlést pedig nem konkrétan az OTP-re, hanem az egész jelenlegi pénzügyi- és bankrendszerre értettem. Ha nem a Bitcoin, akkor más, de el fogja őket söpörni.
-
GBRDVD
tag
válasz
schawo #12030 üzenetére
Marhajó! Eleged lesz a melóból és letiltasz mindent, ami egy kicsit nagyobb forgalmat generál. Nehogy már itt az emberek utalgassanak össze-vissza a nagyvilágban! Fizessék csak a közüzemi számláikat, meg élvezzék a mínuszos kamatok nyújtotta kiszámíthatóságot és stabilitást.
"Az OTP Bank Nyrt. kizárólag olyan ügyletek teljesítését vállalja, melyek üzletpolitikájával és a vonatkozó jogszabályi előírásokkal összhangban állnak, fenntartva a jogot arra, hogy az ezek bármelyikével össze nem egyeztethető ügyletek lebonyolítását a feldolgozás bármely szakaszában felfüggessze, vagy megtagadja."
Magyarul azt csinálnak, amit akarnak! Akár jogszabályi előírások nélkül is. Mert ha valamit nem tilt jogszabály, vagy esetleg nincs még szabályozva, de nem törvénytelen, viszont nekik nem tetszik, akkor ráolvasás alapján kitalálják, hogy hoppá, nem felel meg akkor a SAJÁT üzletpolitikámnak és kész. Persze, sokkal egyszerűbb, mint dolgozni!
Akkor azt mondd már meg légy szíves, hogy egyáltalán milyen alapon tiltják le pénzmosás törvény alá nem tartozó, 1000 euró alatti utalásokat? Csak mert megtehetik? Mert így könnyebb nekik?
Ez egy vicc, ez a válasz, amit a fórumtársunknak adtak, egy bullshit! Vagdalkoznak minden alaptalan baromsággal, maszatolnak, összehordanak hetet-havat mindenféle Onecoinról, meg anyámtyúkjáról. De nem ad releváns választ a kérdésre. Nem mondja meg, hogy tételesen melyik számlákról fogad el és miért, és melyikekről nem és miért. Ez kutya kötelessége lenne, minél nagyobb a bank, annál inkább! Álljon már meg a menet, ne fordítva üljünk a lovon!
Sunyi módon, fű alatt, értesítés nélkül random bannolgatnak. Nem válaszolnak időben, nem foglalnak állást, lapítanak mint szar a fűben. És a felhasználók meg a külföldi partnereiktől tudják meg, mi lehet a helyzet.
Ahelyett, hogy nagy betűkkel reklámoznák főoldalon a kiemelt hírek rovatban: Hahó emberek, ne nyissatok számlát nálunk, ha esetleg 21. századi, általunk még nem ismert és megismerni sem szándékozott pénzügyi technológiákat akartok használni. Mi ebben nem vagyunk partnerek. Keressetek kisebb bankokat.
És mivel közérdeklődésre számot tartó esetről van szó (több száz, vagy ezer érintett), ez a nyilvános állásfoglalás a kötelességük lenne.
Ez az ócska, szar, kicsinyes, pitiáner, tiltó, erőfölénnyel visszaélő magatartás és hozzáállás fogja őket elsöpörni végleg. Az alapjaiban düledező szemétdombjuk remélem minél hamarabb rájuk omlik...
-
Gyurma_13
aktív tag
válasz
schawo #12028 üzenetére
Ok. Akkor nem tudom, hogy az egyik pl Kraken aki szintén tőzsde az miért jó, a másik aki szintén tőzsde miért nem...
Azt tudom csak feltételezni, hogy az egyik közvetítő bank ügyesebb a másik kevésbé ügyes/befolyásosabbsugrath: Nem ismerek senkit akit vegzáltak volna, de ha elérsz egy szintet tuti megy a csilingelés a NAV felé ha bankon keresztül bonyolítod.
-
sugrath
csendes tag
válasz
schawo #12019 üzenetére
A Bitstamp kőkeményen EU-s váltó ami CSSF engedéllyel rendelkezik.
Amúgy ha rámész a honlapjára akkor az az első dolog amit az arcodba tolnak, hogy ez az EU 1. hivatalos váltója.
-
P3Dr0
senior tag
válasz
schawo #12013 üzenetére
Ezt a szemelyeskedest tarsd meg magadnak! Ha jol gondolom te legalabb napi 8 oraban robotolsz a betevo falatodert (ami persze nem elitelendo es legfokepp nem rossz) de hidd el van aki ebbol a nem hozzaertesbol jutott olyan szintre hogy erre a robotolasra mar nincs szuksege! Szoval jo lenne nem sertegetni egymast foleg igy ismeretlenkent! Koszi......
-
vismaior04
tag
válasz
schawo #12003 üzenetére
Pontosan, a tőkeáttétel nem szempont a Forex javára. Egy oka igazából lehet ami miatt érdemes egy forex brókernél kereskedni crpyto exchangek helyett, ez pedig az adózás. Innen ugyanis (megfelelő bróker kiválasztása esetén) ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelemnek minősülne a haszon és nem lenne 22% EHO.
Viszont nem tudom ki lehet aki kizárólag Bitcoinban kereskedik, amikor az alt kereskedésben van az igazi pénz és innentől sajnos dől a dolog.
-
mepet
addikt
válasz
schawo #11994 üzenetére
Egyetértek, én egyáltalán nem tagadom a bankrendszer jelenlegi szükségességét, nem vagyok cryptoanarchista.
Az OTP védelmében is szeretnék még felszólalni: én messze az OTP-t tartom a legbiztonságosabbnak a magyarországon elérhető bankok közül. (A világon elérhetőek közül pedig a Deutsche Bank-ot.)
Nem mellesleg az OTP tudtommal csak és kizárólag a BitStampot bannolta. Más váltókról nem érkezett hír semmilyen forrásból.[szerk] P3Dr0: A te felháborodásod is érthető, vicc a magyar helyzet, erről szerintem nagyrészt a jegybank és az azzal összefonódott állam tehet. Ha beraksz a bankba pénzt, nem kapsz kamatot, ha hitel kéne, annak marha magasak a kamatai. Gyakorlatilag a bankok a számlavezetés funkciójukon kívül magánszemélyeknek semmit sem nyújtanak ma...
-
g4bb3r
tag
válasz
schawo #11856 üzenetére
Újra csak köszi a kimeritő válaszért és segítségért.
Akkor ezt én néztem be, én ezt úgy vettem mint egy szimpla utalást magyar számláról külföldi számlára. Nem mentegetem magam de még sose volt ennyire nehézkes pedig utaltam már UK számláról németre, magyarra, magyarrol thai-ra, angol-ra etc etc. De mint kiderült a leveledből itt más a sztori.
Lefocizom velük aztán csak látom egyszer azt a pénzt
Kösz mégegyszer és a türelmet is.
-
GabN73
addikt
válasz
schawo #11866 üzenetére
Itt 3,5%+0,25-t írnak.
Bitstamp 5-8% között von, mennyiségtől függően.Amúgy teljesen egyetértek, és nem is értem néha az embereket, amikor húzzák a szájukat külföldi utalásnál hogy jaj, drága. Igen, mivel 20ezret utalt, aminek a 10%-t el is viszi az alapdíj
-
s7evcsenko
addikt
válasz
schawo #11856 üzenetére
Igazán nem akarok lovagolni a témán, de nem tudok túllendülni a dolgon.
Ezt írod: "a bankkártya pedig a leggyorsabb, viszont költséges"
Ha a 40USD levonást teljesen normálisnak tartod, akkor mennyi a kártyás levonás, ha azt meg költségesnek tartod?
Gyűjtöm az infót, ha netán nekem is kellene valami ilyesmi, de ezek a számok kicsit ilyesztőek.(#11858) GabN73:
"Kollégád nem sopánkodott a 3,5%+kicsi feen?"
A kérdés itt is áll... a 300/40USD=13.3%, akkor a 3.5% ehhez képes főnyeremény, nem?
Ráadásul egyszerűbb és gyorsabb is volt kártyával.Vagy valamit én értettem félre?
-
g4bb3r
tag
válasz
schawo #11854 üzenetére
Én értem de eleve a reg.-hez bekértek már mindent, ID-t, képet, címet, lakcimkartyatol kezdve mindent etc etc. Vért ne adjak?
K sokat bankoltam már külföldre oda vissza . de ilyen kanassza járás sose volt még..
Kollégám bankkártyával fund-olt azóta már le is szedte a pénzét tőlök profittal együtt nem kértek tőle semmilyen pdf kitöltést.. na mind1 csak magam okolhatom h utaltam bankkartya helyett, akkor jó ötletnek tünt
-
g4bb3r
tag
válasz
schawo #11845 üzenetére
Azért kellene mert ha ők azt mondják semmilyen fee-t nem számolnak fel bank transfer esetén az én bankom meg azt mondja ő elküldte az összeget levonás nélkül akkor valaki csak leszedte.. arra is kellene válaszolniuk ha odaért tegnap a 260usd akkor miért pending még mindig és nem tudom felhasználni. (visszaigazolták , hogy náluk van).
Bocs az off-ért csak még erre válaszoltam itt.
-
meili
tag
válasz
schawo #11761 üzenetére
Hogy érted, hogy milyen bank?
A bitstampen a deposit-nál kiválasztom a menüből, hogy EU Bank (SEPA), itt van egy 'First Name', egy 'Last Name', egy 'Account Balance', egy 'Amount (EUR)' és egy 'Comment' mező, ami optional.
Ha itt kitöltöm a mezőket, beírom az összeget, és nyomok egy 'DEPOSIT'-ot, akkor az alábbi hibaüzenetet dobja:500 error
Oops!
The server encountered an internal error and was unable to complete your request.Na ez miért van?
Kezdem úgy érezni, hogy nem volt jó választás a bitstamp, mert mindennel megnehezítik a dolgom. Először nem fogadták el a mobilszámlát, mint lakhely bizonyítására dokumentumot, pedig nem írták ezt korábban sehol, hogy az nem jó. Most kiderül, hogy kártyás vásárlásnál hatalmas díjat számolnak fel, ha a depositot választom, akkor több nap, amíg beérkezik a pénz, de még az sem működik. Olcsóbb lett volna, ha pár napja a MrCoin-on keresztül vásárolok. -
vismaior04
tag
válasz
schawo #11748 üzenetére
Egyetértek, hogy az ami 10ből csak 9-szer működik az nem alkalmas fizetőeszköznek.
Az, hogy ilyen feevel nem gyorsabb az enyhén szólva is fura, a legrosszabb időszakhoz képest tizedannyi van a mempoolban. Valami irgalmatlan mennyiségű inputról jöhetett a fizetés, alacsonnyá téve a byteonkénti feet.
(Viszont halkan megjegyzem, hogy korábban sem magától dugult el, mindig is a spam volt az oka amikor televan a hálózat unconfirmed tranzakciókkal.)Amit viszont egyáltalán nem értek: P3Dr0 áruld már el melyik fizetés feldolgozó (vagy annak hiányában weboldal/eladó rendszere produkálta ezt. Rengetegszer fizettem már bitcoinnal és az én tapasztalatom, hogy ha egy tranzakció megjelenik onnantól a fizetés már nem lesz expired max nem teljesítik a rendelést addig amig nem kapott x confirmationt.
Állatira érdekelne, hogy ki állított fel egy ettől eltérő fizetési rendszert, vagy nagyon hülye vagy nagyon lehúzos csaló. -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
schawo #11698 üzenetére
És ez alapján te mernéd állítani: reális, hogy pár hónap alatt háromszorosára nő az árfolyam?
Amennyiben minden így történik majd, ehhez akkor is jóval több idő kell szerintem.
szerk: Azt csak arra írtam, hogy miért használják a dollárt annak ellenére, hogy 4,5 %-a a drogkereskedelemben van. A Bitcoinra nincs senki se rászorulva, nem kötelező használni sehol, épp ezért simán lehet, hogy amiatt pártolnak el tőle sokan, mert egy kézben összpontosul a teljes állomány 7%-a.
-
shortcutme
tag
-
shortcutme
tag
válasz
schawo #11698 üzenetére
A Bitcoin (és minden más decentralizált blockchain) szörnyen rossz a tranzakciók lebonyolításában, így az nem lehetett a rendszer létrehozásának motivációja.
Jelenleg ha elosztjuk a rendszer fenntartásához szükséges befektetést a tranzakciók számával, akkor kb 10 000 Ft költséget kapunk tranzakciónként.
Számomra szörnyen rémisztő az a vízió, hogy a világon mindenki Bitcoin alapon fizet. Ez a jelenlegi pénzügyi rendszernél jóval erősebb centralizáltságot jelentene. Naívság azt gondolni, hogy egy ilyen rendszer nem 1-2 kézben összpontosulna.
Aki ezt szeretné az igazából a decentralizáltság ellen kampányol. Optimális esetben Bitcoin megmarad jelentős crypto-nak, de emellett rengeteg altcoin is megjelenik akik kiszolgálják a növekvő igényt. -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
schawo #11693 üzenetére
Nem vagyok szakértő, meg még csak most szálltam be pénzzel, de szerintem az alábbi okok miatt nem túl reális a 10.000 dolláros árfolyam:
1. Altcoin ICO-k. Rengeteg pénz ömlik be pusztán whitepaperekre és ígéretekre. Ha folytatódik a jelenlegi trend, és az altcoinok egy jelentős részével továbbra is többszáz százalékos hasznot lehet elérni napok-hetek alatt, akkor inkább oda ömlik a pénz. Ha pedig kipukkad az ICO lufi az átverések, lopások hatására vagy ráeszmélnek az emberek, hogy egy csomó altcoinnak nincs értelme - csak addig fenntartható, amíg spekulálnak vele, használni nem fogja senki rendeltetésszerűen -, akkor az akkora negatív sajtót generál, hogy sokan kimenekítik a pénzüket a kriptopénzekből.
2. Ilyen árfolyamon legalább 164 milliárd dollár lenne a kapitalizáció, a mostani háromszorosa... Ki tudna ennyi pénzt berakni? Az infrastruktúra még nincs olyan szinten, hogy tényleg egyszerű legyen beszállni a kriptopénzek világába - az elhatározástól minimum napok telnek el, mire valaki btc-hez tud jutni - addig háromszor is meggondolja magát. Tehát maradnak az intézményi befektetők - de ők szerintem kockázatkerülőbbek, minthogy ennyire felpumpálják az árat - ha kockázatot akarnak, ott vannak az altcoinok, ahol nagyobb hasznot tudnak elérni. Arról nem is beszélve, hogy már csak 50%-os a bitcoin dominanciája a kriptopénzek között és úgy gondolom az intézmények valószínű portfoliót építenek, szóval valójában kétszer annyi pénzt kell befektetniük ahhoz, hogy 100 milliárd jusson a bitcoinra, amennyiben a kapitalizáció alapján osztják el befektetést a coinok között.
3. A legutóbbi zuhanás előtt volt hasonló médiafigyelem. Amikor már az index is lehoz több főoldalas cikket a bitcoinról és az altcoinokról, az bevonz egy csomó olyan kisembert, aki csak annyit ért az egészből, hogy itt egy hét alatt megháromoszorozhatja a pénzét. Ez nyilván nem segít a kiegyensúlyozott piac létrejöttét. Bukik, kiszáll, "szar a kripto", rossz sajtó. Ezzel együtt jönnek a különböző scam-ek, amik szintén a bitcoin sajtónyilvánosságát használják ki: piramisjátékok, Ponzi. Ezek mind rombolják a bitcoin reputációját, ha Mari nénit átverték Onecoinnal, utána a rokonai, ismerősei sem fognak legális kripto-alapba fektetni.Engem ez az egész coin spekuláció (leginkább az altcoinok) a dotcom lufira emlékeztet. Akkor is volt egy új technológia, amiről mindenki látta (vagy legalábbis hallotta), hogy nagy jelentőségű és valószínűleg meg fogja változtatni a világot. Mindenki be akart szállni az internetbe, ezt pedig kihasználták az élelmes (vagy naiv) vállalkozók: elég volt azt mondani, internet + állateledel vagy internet + társkeresés és az emberek utánuk dobták a milliókat. Én hasonlóképp látom a blockchainre épülő dolgokat, azzal a különbséggel, hogy ez még technikaibb, laikusok számára még nehezebben érthető, mint az internet. De a mechanizmus ugyanez: blockchain + az élet random szelete (nem is számít, hogy az adott alkalmazásnál van-e értelme az elosztott adatbázisnak) mindez megfejelve a saját céges "pénz nyomtatással". És az emberek befektetnek. Én úgy látom ennek is úgy lesz vége, mint a dotcom lufinak - nyilván hasznos az internet/internetes vásárlás és fent is maradt, de rengetegen mentek csődbe, és a lufi kipukkadása magával rántotta a teljes szektort, függetlenül egyes cégek életképességétől.
Persze lehet, hogy teljesen rosszul látom, még csak most szálltam be egy kis pénzzel "játszani", érdeklődésből azért időnként utánaolvastam, hogy épp mi a helyzet kripto-fronton.
-
-
mepet
addikt
válasz
schawo #11515 üzenetére
"Az első pontban abszolút van ráció, a második csak hasraütés."
Így van, egy konkrét hasraütés.Végül is a kérdés: pl. ha az SHA bányászok 99%-a BCH-t bányászik holnaptól, akkor az miért tenné a BCH-t az "új bitcoinná"? Attól nem fogadják el többen, és nem feltétlen adnak többet érte. Vagy nem így látjátok?
Vagy akkor "megállna" a BTC és nem múködnének a tranzakciók? -
ignorant
senior tag
válasz
schawo #11464 üzenetére
BlockstreamCore mar elkezdte ellenezni a segwit2x blocksize limit emeles reszet, ezert is lesz aktivalva BCC.
Sötét felhőket látok a segwites változat (BTC) fölött.
Az biztos hogy a Core oldal dumpolni fog ha beindul a kereskedes, kerdes hogy meddig tudjak lenyomni az arat.
En keszenletben leszek, es nagyobb dippeknel veszek BCC-t.
Masik nagyon fontos faktor, hogy mennyire lesz a banyaszat profitalo. Ha eleg sok banyasz atall akkor meg siman lehet BitcoinCash a tobbsegi ag (egyszoval az lesz a standard Bitcoin).
A pozitiv az hogy trivialis implementalni, es ha nagy lesz a forgalom, akkor mindenki szamara egyertelmu lesz hogy a blocksize emeles a hatekonyabb scaling megoldas.
-
LLam
senior tag
válasz
schawo #11496 üzenetére
Pontosan! A tx alapján (már ha megadja a nyomi váltó!) nézd meg blockchain-en, hogy csak a belső rendszerük jelzi feléd, hogy elindult a BTC vagy valójában csak hazudnak.
Annyira fel tudom b.szni magam ezeken a szarságokon. Mert (nem te!) az egyszeri felhasználó egyből arra gondol, hogy na a híres kriptopénzeknél is van késés mint a bankoknál.. Pedig nem. A váltók baszakodnak, a blokkláncok azaz a technológia szuperül működik! Na jó a BTC laggolása ad okot a hülyeségre
-
butch3r
senior tag
válasz
schawo #11464 üzenetére
Ha minden igaz:
"A SegWit lényege, hogy az eredeti blocklánc 1Mb-os blockjait kibővítik maximum 4 Mb-ra, de úgy, hogy a meglévő 1Mb teljesen megfeleljen a korábbi szabványnak, így a régi bitcoin kliensek is tudják majd azt olvasni és értelmezni."
"A “2X” lényege, hogy a jelenleg 1Mb-os alap block méret (+ max 3Mb witness kiterjesztés) megduplázásra kerül, így már 2Mb-nyi tranzakció és maximum 6 Mbytenyi aláírás (SegWit) kerülhet egy blockba"
-
s7evcsenko
addikt
válasz
schawo #11453 üzenetére
kb 2 hete foglakozok érdemben a dologgal.
Valóban így van, vettem 10k-ért bitcoint, mellette pedig egy kis bányagépet üzemeltettem be ugyan ekkor.
Az eredeti tervem az volt, hogy figyelem az árfolyamokat és a kibányászott altot jókor átváltom bitcoin-ra.
Ez eddig rendben is megy.
Ebből adódóan kis összegről van szó, tehát nem leszek hajléktalan.A probléma akkor kezdődött mikor olvastam ezt a BCC-s dolgot, és hogy ezt a poloniex-en nem fogok kapni.
Ez se lenne akkora baj a kis mennyiség miatt, csak gondoltam, ha már ingyen adják, akkor miért ne?
Szóval egyelőre marad az exchange, viszont ha minden gond nélkül tudok váltani, akkor átmennék arra a váltóra, amit a kolléga ajánlott, hacsak nincs jobb javaslatod. -
Patry0t
tag
válasz
schawo #11432 üzenetére
Hát ezzel az erővel alkalmazottnak lenni is rossz üzlet, ott is ennyit levonnak a bruttó béredből mire a kézhez kapod. De pont azért írtam ide, tanácsért. Hogy mik a jobb lehetőségek, ha van ilyen (persze a legalitáson belül maradva)? Privátban is megírhatod.
Illetve továbbra is várok arra, hogy akkor most melyik privát walleten kéne tárolni a zsetont az exchange oldalak helyett? Vagy exchange oldalakról egyből bankszámlára leemelni a jobb megoldás? Segítsetek eligazodni kérlek.
-
-
ignorant
senior tag
válasz
schawo #11406 üzenetére
Addig ki kell esnie a mempool-bol, ha kozben nem lesz confirm.
Ha megerositesre kerul akkor a cimzettnek lesz BTC/BCC egyenlege, ha visszakerul hozzad akkor meg neked.
A lenyeg, hogy fork elott kell hogy Bitcoin-od legyen olyan kulcson amit te kontrolalsz es akkor lesz 2 token-ed.
-
-
Reggie0
félisten
válasz
schawo #11240 üzenetére
Nem mindenki azt irja, mint amit gondol. Es ez olykor nem is szandekos. De logikusan, ki az aki a magyar villanyarak mellett nagyban akar banyaszni? Akiket en ismertem, azok mind szlovakiaba vagy romaniaba, ill szerbiaba vittek a farmot. Aki itt akar valamit csinalni nem az epphogy jovedelmezo ASIC-os BTC vilagba fog invesztalni, hanem a pillanatnyilag sokkal vastagabban hozo GPU-s altcoinozasba.
-
ignorant
senior tag
válasz
schawo #11015 üzenetére
Fun fact: ha akkorara none a BTC mint az arany piac akkor 650 000 USD / BTC korul lenne (mai USD erteken), ami mai forintban 178 613 500Ft.
Persze tenyleg nehezen emesztheto, de elkepesztu potencial van meg minig a rendszerben.
Most ami systemic risk Bitcoinnal az a scaling. Ha a halozat nem kepes a Core implementaciot levaltani, lenyegesen kisebb lesz az upside.
-
tknof1871
őstag
válasz
schawo #10930 üzenetére
A felügyeletet a helyi felügyeleti szerv (általában a jegynekbank) végzi, és azt vizsgálják, hogy betartják-e jogszabályi kötelezettségeket (benne az ügyfélátvilágítási, ügyfélkezelési, tőkemegfelelési és pénzmosás elleni szabályokat)
A fiat pénz az ugye pl. az Euro; USA dollár.
Ez nekem magas de megpróbálom értelmezni mit jelent ez. Tehát vannak a váltók. Ha regisztrálok náluk akkor megadom a személyes adataim és ellenőrzik tényleg én vagyok az aki náluk regisztrált és számlát nyitott. Tudják ki vagyok. A váltó is tudja és a felügyeleti szerve is tudja.
Másik dolog, hogy ha fiat pénz érkezik a számlámra akkor tudják kitől jött hozzám. (Mondjuk a lakossági folyószámlámról). Ha fiat pénz küldök a számlámról valahova akkor tudják kinek/hova küldöm. A váltó is tudja és a felügyeleti szerve is tudja.
De ha kriptovaluta (pl. BTC) érkezik a számlámra , ami a váltónál van, és nem egy másik felügyelt számláról hanem pl. wallet-ből azt soha senki nem fogja megtudni honnan kitől jött. Ha kriptovalutát küldök a számlámról egy wallet-be azt soha senki nem fogja megtudni kinek a wallete.
Jól képzelem?
A jegynekbank az jegybank arat lenni?
-
Reggie0
félisten
válasz
schawo #10933 üzenetére
Persze, ok nem voltak. De a rossz szajizt megalapoztak es azota gyanakvobbak az emberek a valtokkal szemben.
(#10931) atok666: Nem, mert a penzzel szemben a walletet egyszerre tobb helyre is tudod rakni. A keszpenz egy fizikai dolog, a bitcoin tarca meg csak informaciobol all, akar meg is jegyezhetet fejben(ha tudod).
-
Reggie0
félisten
-
atok666
őstag
-
tknof1871
őstag
válasz
schawo #10927 üzenetére
engedéllyel rendelkező, felügyelt cégek
Szóval kikről volt eddig szó? bitstamp; circle; kraken; coinbase. Az adataim biztonságban lesznek náluk. OK.
Ki felügyeli őket?Ha a bankom, ahol a lakossági folyószámlám van, tönkre megy akkor az Országos Betétvédelmi Alap maximum 100 000 eurónak megfelelő összegű forintig kártalanít. Ha a bitstamp; circle; kraken; coinbase tönkre megy akkor mi lesz azzal a pénzzel ami náluk van? Elvesztem a pénzt vagy a SEPA-n belül vagy egy OBA-hoz hasonló szervezet aki kártalanít?
-
tknof1871
őstag
válasz
schawo #10915 üzenetére
Nehogy már pár fotó lelki törést okozzon bárkiben.
Ennek nincs köze a bitcoinhoz. Idén valaki felhívott. Ismeretlen cégtől, sosem volt közöm hozzájuk. A mobiltelefonomra jött a hívás. Feltöltős szóval mintha titkos lenne, nem lehet megtalálni a telefonkönyvben. Tudta a nevem és hogy melyik bankban van a folyószámlám. Erre én fejben WTF! Mondja, ez egy felmérés, mennyire vagyok elégedett a bankommal, de ehhez neki engem(!) azonosítania kell és adjam meg az olyan személyes adataim mint ... Inkább nem árultam el az adataim.Akkor a bitcoinra visszatérve, ezeket az adatokat a váltók nem is akárhogy kérik hanem nagy felbontású fényképek formájában ID kártyákról és más dokumentumokról. Persze hogy összeszorul az ember szíve a gondolatra hogy egy néhány éve létező cégnek elküldje ami egy néhány éve létező technológiára (kriptovaluta) épül.
Kraken frissült. Tier 1 már Verified; Tier 2 még Processing. Remélem Tier 2-t is megkapom.
-
Squirrel
őstag
válasz
schawo #10894 üzenetére
Postfinance-os kártyám van, rákérdezek ők adnak-e ilyet. Mindenesetre regisztráltam és elindítottam a verification-t a Kraken-nél, CEX-nél és Bitfenix-nél. Mindegyiknél banki átutalást választottam, kiderül, hogy hol fog működni. Kraken az kérdéses, hogy ott rossz a születési dátumom, remélem javítják majd.
Sajnos a korrekcióról 27-én lemaradtam, meglátjuk merre indulnak a következő napokban. Kb 2 hónapja próbálom rászánni magam, hogy csak kéne venni, most van a mi lett volna ha... ha akkor nem gondolkozom, hanem regisztrálok és veszek ETC-t vagy ETH-t... -
Squirrel
őstag
válasz
schawo #10891 üzenetére
Megnézem mégegyszer. CEX-en miért forog minden cryptopénz magasabb árfolyamon karken-hez képest? Egyébként ez a bajom, hogy svájci számláról utalnék zsetont, viszont otthoni mastercard-om van. Ezért nem tudom, hogy azonosítanak a kártyás selfie-vel, de svájci számláról utalok, hogy ehhez mit szólnak...
-
Squirrel
őstag
válasz
schawo #10858 üzenetére
ott a regisztráció/verifikálás gyorsabb? Kraken-en elcsesztem, születésnapomhoz januar 2-át írtam a 3-a helyett ... Írtam nekik, nem tudom javítják-e. Accountot ott lehet törölni, hogy újat csináljak helyes születési dátummal? Mert én nem találtam olyan menüpontot, hogy megszüntessem az account-omat.
-
vismaior04
tag
válasz
schawo #10836 üzenetére
Ez egy Pulitzer díj szintű oknyomozó írás volt az átlaghoz képest.
Lásd tegnap amikoris az Indexen a Világgazdaságból átvett cikk nyomán megtudtam, hogy a "WannaCry-támadássorozat nagyon jót tett" az árfolyamnak.
Én meg fellendítettem a magyar mezőgazdaságot amikor tegnap vettem egy kakaós csigát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged