- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
GabN73
addikt
válasz
g4bb3r #11855 üzenetére
Szerintem ezek a procedúrák csak javítanak a rendszer megítélésén. Ha ezek nem lennének, még mindig ott tartanánk hogy "csak a terroristák meg a drogosok használják"
Nincs semmi baj a lengyel bankkal, elég olcsón kaphatnak mindent, nincs nagy fee.
Kollégád nem sopánkodott a 3,5%+kicsi feen?
-
válasz
g4bb3r #11855 üzenetére
Külföldre? Az más. Én külföldÖN-ről beszélek. Te számlát nyitsz egy angol pénzügyi szolgáltatónál. Mindezt úgy, hogy személyesen nem jelensz meg. Egy magyarnál meg sem teheted (Valójában igen, de az a folyamat az igazi kanosszajárás, nem ez, én végigcsináltam ügyfélnek. Szerintem rajtam kívül még soha sem nyitott senki külföldi személynek Magyarországon személyes megjelenés nélkül bankszámlát), ne csodálkozz, hogy ha egy egész heti használt alsógatyát kérnek el, és mindezt kéthavonta. Az utalás sokkal bonyolultabb, ráadásul a swift rendszert használtad, ahol szerencsétleneknek a számlavezető mellett még a annak a levelező bankjával is csatát kell vívjanak minden ügyfélpénzért. Ha legközelebb gyors, és olcsó megoldást akarsz, ahol elég két napi gatya bemutatása, akkor használd a sepát (szigorúan euróban), vagy használd a kártyás fizetést. A sepa csak a központi elszámolón megy keresztül, ahol nincs szigorú kyc, a bankkártya pedig a leggyorsabb, viszont költséges, mert ezek nagy kockázatú ügyletek az esetleges ügyfél általi visszahívás lehetősége miatt.
Szóval saját tapasztalatlanságod (most erősebb jelzőt kihagyom, mert elsőre nem jár) miatt ne őket szapuld, mert csak te jöhetsz ki a buliból rosszul. Ők nem fogják rosszul érezni magukat, legfeljebb te leszel hátrébb kettővel.
-
válasz
g4bb3r #11846 üzenetére
Itt leírtam az okokat: Az usd csak hagyományos bankközi Swift rendszeren megy át, és teljesen normális, hogy 40 usd-vel kevesebb ér oda. Minden közbenső bank levonja a saját jutalékát.
Ezt írtad:
Az sokkal jobban irritál, hogy visszaigazolták, hogy náluk van ennek ellenére pending státuszban van az összeg és nem tudok hozzáférni.Ez pedig azért van, mert még számukra sem írták jóvá a levelező bankuknál. A SWIFT rendszer nem egyszerűen működik. Már látják a bejövő összeget, de még nem férnek hozzá. Egy normál SWFIT tranzakció 4-7 munkanap, míg végigfut.
-
Yany
addikt
válasz
g4bb3r #11838 üzenetére
--> Crypto Trade topik.
-
g4bb3r
tag
válasz
g4bb3r #11835 üzenetére
Itt valami disznóság van. Lehetséges az hogy egy 300USD-s sepa utalásnál 40 USD -t levesz a bank???
A cex.io-tol kaptam egy mailt, hogy reject-elték az utalásom. 5 percre rá megjelent 260USD pending -ként a felületükön.Levelezgettem a cex.io supportal (elég gyorsan válszoltak). Azt mondták utalás esetén ők nem vonnak le semmit csak a bankom... de eze elég vad összeg
-
vismaior04
tag
válasz
g4bb3r #11817 üzenetére
Minden azon múlik milyen összegekben gondolkodsz.
Ilyen max pár százezer forintos értékű utalások senkit nem fognak érdekelni.Nagyobb összeg esetén (több tízezer euró) már erősen esélyes, hogy az exchange egy idő után megkér, hogy meséld el neki, honnan van a bitcoin amit FIATra konvertáltál és rajta keresztül akarsz elutalni.
Ha ez a folyamat elindul az el fog tartani egy darabig. Konkrét bizonyítékokat akarnak majd. Átutalásokat, tranzakciókat ha vetted, ha azt mondod bányásztad akkor számlát a hardverről, ha azt mondod kereskedted tranzakciós történeteket, screenshotokat accountokról, stb. Minél nagyobb az összeg annál részletesebben érdeklődnek.De rendkívül változó ez mikor következik be. Egy ismerősöm első 25k eurós átutalása szó nélkül elment a krakenről, egy héttel később a másik 25k-nál már elindult a folyamat.
Tudok olyat aki két részletben hazautalt cirka 12 millió forint (értékű eurót) rajtuk keresztül és szó nélkül küldték.A másik oldalról bank franc se tudja mit fog csinálni és mikor. Kisebb összegek itt se fognak senkit érdekelni. Én még nem hallottam olyat, hogy magyar bank crpyoval kapcsolatos dolog miatt vegzált volna egy számlatulajdonost, külföldön van bőven. Fent említett első 6 mill után ismerősöm felhívta a bank, hogy ez mi volt és lesz-e még ilyen. Mondta, hogy crypto váltó és lesz. Ennyiben maradtak.
Ennél nagyobb összegeknél (akár egyben akár részletekben érkezik) már ki tudja mi történik, ugye egyrészről bankban belső vizgálat indulhat másrészről ugye jelentik a NAV felé. Ezt az észjárást földi halandó nem ismerheti.
Ami viszont halál biztos, hogy ha eleget utalsz a privát bankos részlegük azonnal hív és ajánlja a szolgáltatásaikat, de valahogy úgy érzem ez azért sokakat nem fenyeget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Netfone
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- TV antenna és jelerősítés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Google Chrome
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest