- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gliga69 #8601 üzenetére
Nagyon profi a folyamatábra!
Bár én is megjegyezném, hogy vannak árnyaltabb pillanatai is a szakmánknak;
Mi január elsejével bevezettük bizonyos esetekben a bevizsgálási díjat.
Csak akkor kell kifizetnie az ügyfélnek, ha nem kéri az általunk ajánlott javítást. Pl:
-ha olyan hólyagosra pörköltek az előző "szervizben" egy chip-et, hogy cserélni kell és az előzőleg kiajánlott rework árát "megdobja" az új chip és azt már sokallják.
-ha az elsődleges (ingyenes) diagnózis ellenére (teleöntötték kólával) "azért csak próbáljátok meg fiúk" felhívást kapjuk egy keringőre
-ha csak bevizsgálást kér valaki (ilyenkor természetesen ISO rendszernek megfelelő szakvéleményt is kap) mert valami vitás esetet akar rendezni -
f27
senior tag
válasz
gliga69 #8600 üzenetére
Nemfigyelsz a rezletre egyeltalan.
Ultrahangos mosasert fizet mindenki ha jo hanem jo,az alapanyagot elhasznalom vagyis fizetnie kell valakinek.
Itt nem csak idorol van szo amit ranyomsz hanem alapanyag elhasznalasrol is.
Aztanmeg otvan a nemcsinal semmit a notija er 25 ezret ,most mukodik a notija csak kikapcsol most eltudja adni 70 ezerbe .
Felteszi ebayra fojadekarosnak ugy hogy mukodik a gep 20 percet egy egy bekapcsolaskor.
Mellesleg letezik anyaghasznalati dij is a vilagon.
Nalunk nincs bevizsgalasi dij.
Ha sikerul fizeti a javitas,ha nemsikerul akkor fizet egy anyagfelhasznalasi dijat.
Nalunk is evekig az volt hogy nemkell fizetni semmit ha nemsikerul,de most azert joval tobb a melo,nyilvan tobb a sikertelen javitas is.
Es a vidkariknal meg plane mikor kamionnal buritjak mar be a kapumon oket annyi van . Ha semmit nemkernek akkor lenne olyan nap mikor szinte semmit nemkeresnek egy kamion vga utan ,plane amit megsutottek mar itt ott igy ugy meg mindenhogy -
fero02
nagyúr
válasz
gliga69 #8533 üzenetére
De miért kell ilyen gyökér dologgal "terhelni" ezeket az amúgy is gyenge hw-eket...
Router: már mondtam is a srácnak, hogy ha megint beszarik és visszajön chip cserére, akkor megcsináljuk a bios flast is, addig meg éljen ezzel együtt.
Ma fogom vissza adni a gépet neki, csak gondoltam megkérdezem itt is, hátha van valakinek valami okossága.
-
f27
senior tag
válasz
gliga69 #8521 üzenetére
Azert en hozza teszem hogy 23 eve muszereszkent butykolok,20 eve 3000w sinus erositoket terveztem epitettem meg majd koncerteket adtam veluk.
Mar epitettem 2 forraszto allomast es igaz az elso nevetseges volt de a masodik mart profi vezerlokkel dolgozott illetve a mai napig dolgoznak vele szombathelyen!
En nem agyilag vagyok zokni,csak idohianyaban szenvedek.
Es nem az elektronikai kerdes a problema nekem hanem bevallom kb semmit nem ertek a program irasahoz.Vagyos megepitek en barmilyen bonyolult elektronikat csak programozni nekeljen melle semmit
Ami meg nekem kell program a forraszto allomashoz,nemfogja megirni nekem a programot 1 napalatt de egy honap alatt sem.
Ugyanis beszeltem egy emberkevel aki ezzel foglalkozik,es azt monta az igenyeimnek megfelelo progi min 2 het irasa lenne.
Nem egy 20 perc alatt megirhato forrasztopaka tartalomrol beszelunk ugye.
De ezt nemkell itt senkinek vazlatolni,hijszen legtobunknek van forraszto allomasa tudjuk hogy a programon mulik minden,az elektronika csak veghezviszi a feladatot. -
Hunter2
addikt
-
Benji77
aktív tag
-
f27
senior tag
válasz
gliga69 #8476 üzenetére
A hely nekem nem fuggo mivel most epul egy 80m2 uzem abba elfer minden aszem
Vadaszok egy ilyen pakat es megnezem marmint egy jbc-t.
Mas,,,,,
Lassan megvan minden a forrasztoallomashoz
Nemsokara a burkolat megformalasa lesz a lepes.Amit tudunk 5x800w qvarccso lesz alul elomelegitonek,es a felso forrasztofel bga meret fuggo lesz 1600/2000w lesz automatikus allassal.
Igazabol mar csak a vezerlot kell osszerakni hangolni es progit irni raBelekell huznom mert mar 7 gepre van megrendelesem
-
f27
senior tag
válasz
gliga69 #8470 üzenetére
Az okes de csak 40w rol beszelunk es alig fut fel gyorsabban.
A kerdes az hogy erdemes e lecserelni egy profi wellert egy ilyen alap jbc re?
Most nem az a kerdes hogy van e profi jbc mert tudom hogy van!
Hanem akkor ugy kerdezem hogy egy 400ezres wellert erdemes lecserelni egy 100ezres jbc re? -
Hunter2
addikt
válasz
gliga69 #8458 üzenetére
"Röviden a probléma: megérkezik a 216-0674026 beépítem, és nem ad képet a gép."
Nem 034 volt a gépben eredetileg??
Általában az QL/RM proci+ddr2 ram vagy 026-os vagy 034-es chipsettel van párban. Ezek elvileg RS780 vagy 880 néven futnak. hogy melyik melyik azt meg passzolom. Még az aida se írja ki normálisan.
-
-
f27
senior tag
válasz
gliga69 #8310 üzenetére
Hat ebbol a tipusbol ennyi,de az ujabbakbol i5-i7 bol is jon ugyan ennyi lassan.
Az ujabbakban szinten a sok rs halalozik el ,illetve kegyetlensok ledesbe elszal a elektronika es nincs hatervilagitas.
Elsem hinned milyen markaszervizekkel vagyok kapcsolatban
Szerinted miert kell uzemet epitenem? -
Kemotox75
csendes tag
válasz
gliga69 #8275 üzenetére
Nem
Ahoz nagyon álmosnak kellett volna lennem.
A jack bemenet mellett van egy kicsi tekercs, az el volt égve. Így hozták. Kicseréltem, Nem lett jó.
Cseréltem a codek-et, a végfokot, és a diódákat a hangszóró csati előtt. Már javul, de a codec 1 es lába még mindíg testel. Felemtem azt a lábat, a helyén még mindíg test van. Felemelgettem a két kondenzátort ami utánna jön. Ugyan az a tünet. Tegnap nem volt időm vele foglalkozni, de már van rajz. Talán így könnyebb lesz -
válasz
gliga69 #8271 üzenetére
Nem szedtem még szét, de most aktuális lesz
Egyszer használtam Metcal/OKI-t, nagyon meg voltam elégedve vele.
Szerintem a JBC mellett csupán az atom intelligens vezérlés; a testre szabhatóság (profilok, standby, hibernáció, stb) és az információs rendszere (páka, pákafej élettartam kijelzés, üzemórák, stb) persze ha erre van igény. (ha jól tudom USB-n vagy SD-profilkártyán keresztül a METCAL is rommá programozható)Úgy mondanám, hogy a METCAL/OKI indusztriális darab = fekete doboz ON/OFF gombbal aztán csá'
A JBC meg GEEK cucc; puccos kijelzővel (már kapni színessel is), mobiltelefonokat meghazudtoló menürendszerrel.
Mindkettő szerszám, nagyon jól teszik a dolgukat.
-
válasz
gliga69 #8269 üzenetére
Szerintem is a JBC a befutó.
Nekünk két darab is van; 110%-osan meg vagyunk elégedve vele.Én próbáltam az ERSA-t, ráadásul a nagy ICON-2000-et, de szerintem nem jó. Precíz munkára kiváló, de chip-et takarítani, vagy nagyobb hő tehetetlenséget igénylő munkához már nem ideális. A JBC-vel akár bádog ereszcsatornát is forraszthat az ember. Legfeljebb a hegyet olyankor hamarabb "szétrázza..."
-
Kemotox75
csendes tag
válasz
gliga69 #8249 üzenetére
Nincs hang. Hang eszköz van, de szerinte nincs csatlakoztatva hangszóró, vagy füles.
Cseréltem a realtek hangchipet, de az első lábnál zárlatot jelez, na meg kicseréltem a hangszóró csatlakozó előtti diódákat. Azok is zárlatosak voltak. Amúgy meg a lap tökéletesen megy, win7 friss telepítés, gyári driverek..... Rajzom meg nincs -
válasz
gliga69 #8225 üzenetére
Igen, de szerintem nem tesznek különbséget közte. (főleg nem az alibabán
) Van olyan SOP8-as is aminek van disszipációs "forrszem" a hasán. Valamelyik LM-et már majdnem csavarhúzóval kezdtem feszegetni, amikor nagy nehezen elengedte magát. Néztem is a PCB-n a kis csupasz négyszöget, aztán leesett, hogy itt hűl (és ez is vitte el a hőt, mikor szedtem le)
-
madrol
csendes tag
válasz
gliga69 #8064 üzenetére
If you have the original partition HP_TOOLS and files Hewlett-Packard\BIOS\Current\68GVV.BIN and Hewlett-Packard\BIOS\Current\68GVV.SIG, turn on the computer with keys tucked WIN + B or "→ ↓ ← ←" (four arrows ) and wait for the automatic execution of BIOS RECOVERY from the hard drive.
If you do not have HP_TOOLS partition, or the above mentioned files, do RECOVERY from USB stick.
1) Format the flash drive as FAT32 and set the label "HP_TOOLS".
2) Create a directory tree "Hewlett-Packard\BIOS\Current\"
3) Unpack the SoftPaq, then extract the "Rom.cab". I used version F.06.
4) Move the files "Rom.bin" and "efibios.sig" to the "Hewlett-Packard\BIOS\Current\". Note that the file "Rom.sig" digital signature is 64 bytes, so RECOVERY in the film did not work. File "efibios.sig" digital signature is 256 bytes. If it does not work, try the two files.
5) Rename "Rom.bin" to "68GVV.BIN" and "efibios.sig" to "68GVV.SIG"
6) Run the BIOS RECOVERY and wait about 1 minute to complete repairs and turn off the computer. Pay attention to the work of the USB flash drive. -
netzoli
tag
válasz
gliga69 #7944 üzenetére
Vagy egy ilyennel: http://www.youtube.com/watch?v=fI2esJriqzg
-
f27
senior tag
válasz
gliga69 #7844 üzenetére
Mast nemtudok mondani.
Sokszor letudom szedni ugy is hogy a ragasztot leszedem es a chip is tul eli,de elsodleges dolog nalam mindig az alaplap mentese ilyenkor.Nekem van egy ersa pakam,tettem ra egy 450w hegyet az nem hul vissza konnyen.
Onszivot ratolom es siklik is mint forrokes a vajba -
Kocska89
tag
válasz
gliga69 #7850 üzenetére
Erre én is gondoltam de nem ez a gond.
Akksiról 11,16V ha nyomom a bekapcsológombot akkor 11,15V
hoax
Cserélném én ha lenne. Átnézem a donor lapjai egyiken sincs. Egyik ismerősömnek van rossz chili lapja majd elkérem hátha. Az az Érdekes töltőről indulva hibátlanul megy a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- Vicces képek
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- További aktív témák...
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest