- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
Új hozzászólás Aktív témák
-
gliga69
tag
válasz
zorroka74 #10925 üzenetére
Áhh, bocs nem olvaszam végig. Balatonon vagyok Whisky kóla hatása alatt úgy emlékszem azokon a lapokon isl6251 van töltésvezérlőnek ami a forrásválasztást is csinálja. Szerintem Akassz egy szkópot a cpu táp felső fetjének 1 főtáp felőli végére (ahol a töltőfesz mérhető) és nézd meg kikapcsolásnál nem e esik össze a táp a szar töltésvezérlő miatt.
Ha nem, továbbra is inkább valamilyen táp problémára gyanakodnék, mert akkor esik össze amikor valami teljesítményt igénylő dolgot csinálsz, és azért van csak áramtalanítás után kép mert a hibajel megmarad a tápIC kimenetén áramtalanításig.
Esetleg még azt tudod megtenni, hogy végignézel minden táp ic power ok jelét egy lerohadás után, vagy leszaod az egészet és átforrasztassz minden QFN-t a picsába és van 70% esélyed hogy megjavul. -
ielektros
senior tag
-
Tamás9x
őstag
válasz
zorroka74 #7900 üzenetére
Sziasztok itt is hasonló hiba
HP 6735S Valaki már előttem próbálkozott, így IGP csere lett a vége. A gép tökéletesen működik de nincs háttérvilágítás, inverter csere volt, kábel csere is volt, az alaplapon nem találok smd hiányt. az inverter 19/15V-ot kap ( ilyet még nem javítottam) bekötése van valakinek esetleg?
-
válasz
zorroka74 #7724 üzenetére
Hali!
Javításra tökéletes, SMD cuccok ki-be forrasztására megfelelő, de BGA-zásra nem ajánlanám, a páka kis hőtehetetlensége és a hőlégfúvő egyenetlen légszállítása miatt.
(tehát ezzel ne pucolj chip-et és ne ömleszd fel vele a golyókat, mert a dadogó kompresszor összelökdösné a golyókat)
Árulja a Conrad is FARENHEIT néven és azért ott valamelyest adnak minőségre, ne hallgass a sznob majmokra, tudom hogy ők is tartanak AOYUE cuccot még a szervizükben -
-
Tamás9x
őstag
válasz
zorroka74 #4686 üzenetére
Sorra kapok "nem volt még hozzányúlva" gépeket,... csak bevizsgálva voltak és a kjelző rosszra cserélve(látszik, hogy feltépték a fóliát) a ram kisebbre cserélve a hdd vagy hiányzik, vagy valami 40-80 gigás a 320-500-as helyett, és ezt Nyíregyházán csinálja valaki. Már 2x meg akartak verni mert biztos kicseréltem, még jó, hogy 1 haverom végig nézte miközben szétszedem a gépet, és készítettünk képeket. Nagyon sok rosszat hallottam a park üzletházi infóboltról is.
-
Tamás9x
őstag
válasz
zorroka74 #4519 üzenetére
Most is van nálam egy hason ló gép Grap pad nélkül fehér pasztával hajtották (szénné égett az IGP)
Nem akar rá költeni.. majd az "ismerőse" ért hozzá ő megcsinálja, leszedtem neki a hibás IGP-t letakarítottam, ha iylen van akkor alkoholos filccel ráírom a lapra nevem a hibát a dátumot és beleégetem a cpu foglalatba a monogramom. (T9X)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Medence topik
- Kerékpársportok
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- ASUS routerek
- Asztalos klub
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged