- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #13209 üzenetére
Most kb re mondom 50 hosszu 25 szeles es 15 magas a tartaja,de lemerem ha valakit erdekelne
Kulfoldi samsung felszamolasbol vasaroltam 270.000 ft ert.
En max 5x hasznaltam,es a cegnel meg alitolag 2-3x de hiheto volt mert rajt volt a folia a gepen,szal csak kiprobaltak, es egy ottdolgozo is megerositette,nincs egy hete hogy megkaptak es kibontottak.
Azt is monta hogy a dobozon levo ar megjegyzes 2200€ volt feltontetve. -
f27
senior tag
válasz
ielektros #13145 üzenetére
Baszki,az a macbookot amit epp beszelgetunk es elinditottam,adtam egy vaskos javitasi dijat,es rabolintottak
A jo a dologban az,hogy mivel montad hogy egy fostalicska,igy a sikertelen dij is olyan nagyra nott,hogy 2 laptop is kojenne munkadijba belole,es igy is rabolintottak.
Szoval rendeltem ra chipet -
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #13057 üzenetére
Most emelik kint 1000$-ra
Az most aki megvenne 287.000ft +vam +afaEn most hozza jutottam az uj modellhez 280 ezerbe .
Szemelyesen mentem erte,beszeltem tervezojevel gyartojaval
A poen az hogy magyarba gyartjak,es csak kulfoldrol veheted meg.
Azt monta srac,azert mert minden alkatresz kint van gyartava.
Igy ok afat nem fizettek,de igy csak kint tudjak ertekesiteni hogy mikor a kesz termek bejon mar afa koteles.
Magyarba nem aruljak egyenlore. -
válasz
ielektros #12914 üzenetére
"Es azert a gep arat nem lehet a munkahoz viszonyitani. Az oraber az oraber. Mindegy, hogy mit szerelsz. Persze ertem muszaj neha kicsit igazodni de sablont csinalni belole uzleti hulyeseg."
Teljesen igazad van, de ez itthon cigyányiában le nem nyomod az emberek torkán. Gyalázat ami itthon megy; szoktam ilyenkor mondani (jó bunkó stílusban) az embereknek, hogy a piacon alkudozzanak a zsákos krumplira az őstermelőnél, ne nálunk...
-
alienpapa
senior tag
válasz
ielektros #12842 üzenetére
Jó arc vagy, hogy segítesz, csak az a baj, hogy nekem ez kínai. Kb fél éve van meg az ir360pro-t, azóta foglalkozok ezzel az egésszel hobbi szinten, ennyi ragadt rám.
Azóta visszaraktam az ic-t, de a helyzet változatlan. Nem foglalkozok vele, többet nem tudok tenni.
Viszont lenne egy másik kérdésem is.... Tegyük fel, hogy egy lapon van IGP és dedikált VGA is. Ha leveszem a vga-t, akkor a gép menni fog az igp-vel? Csak azért kérdezem, mert sokszor látom az chip helyét ic nélkül. -
-
válasz
ielektros #12798 üzenetére
Szedd szét és ha nincsen hőkamerád, akkor tapogasd végig. Én egy PackardBell-el jártam így; semmi baja nem volt aztán az egyik QFN egyik pillanatról a másikra felizzott és a gép zárlat tiltást csinált lekapcsolt. Utána azonnal vissza lehetett kapcsolni, pedig még az IC forró volt. Aztán lehűlt, eltelt 2-5-10 perc megint felforrósodott és lekapcsolt. Akkuról, tápról is csinálta. És nem a QFN volt a hibás (valamelyik tápvezérlő IC volt) hanem vezérelt egy kis tápáramkört a 3.3V-on és ott volt az egyik VRM oda, ha jól emlékszem a kondija zárlatos volt a körnek, de a FET-et is cseréltem.
-
Router
őstag
válasz
ielektros #12560 üzenetére
Dehogynem azért van, az oxidot marja le a cső belső faláról az eleje a szesznek attól lesz zöld.
"Rézeleje: ez az elsőként lefolyó párlatrész tartalmazza a legtöbb előpárlati szennyeződést, "közte sok rézvegyületet innen a neve
", gyakran kékes-zöld színű a hűtő belső felületéről eloldott „grünspan” miatt. Nagy szennyezettsége miatt egészségre igen veszélyes, semmisítsük meg!!!"
-
törölt tag
válasz
ielektros #12508 üzenetére
Köszi. Ilyen tokozással még nem volt dolgom - a lomexben nincs is
Csak érdekelt volna, hogy trutyival kicsatolják-e az egyébként is benne tekeredő hűtőrendszerre, ahogy más forróbb alkatrészeket szoktak. De gondolom ez már túl kicsi lenne ahhoz.
Gondolom vmi új(abb) tipus lehet, es nem is veszettül drága az 1ojró/db-os árával... -
Zoli986
tag
válasz
ielektros #12403 üzenetére
A fing nyomása itt lényeges,nehogy túl erősen nyomja a beültető lapkát a PCB-hez és esetleg a golyók összeugorjanak,vagy rosszabb esetben a kritikus nyomást elérve cseppfolyósodjon a gáz?
Az elméletedet a chip cseréről már olvastam másoktól is.Nekem nincs ehez elég tapasztalatom,de lehet benne valami figyelembe véve azt,hogy nem nagyon adnak egy reflowra sok sok hónap gar-t.Persze lehet azt mondani,hogy sok alkatrészből áll egy alaplap,de nem minden alkatrészről van szó hanem az adott hiba javitásáról,hogy visszatér e az adott bga chip hiba...
-
-
válasz
ielektros #12285 üzenetére
Gyanítom, hogy ha Te is monoton módon csinálnád azt az egyszerű munkafázist napi 12-14 órában, akkor megb@szna a bú Téged is
Szerintem Te nem akarsz ázsiai csajszit magadnak, főleg nem a gömbcsiklóit tekergetni.
Egy barátom rendszeresen jár ki és mondja, hogy a Csubakka egy meztelencsiga hozzájuk képest. Jó pár ígéretes próbálkozás után teljesen elment a kedve tőlük. Mondta, hogy nem is csodálkozik azon, hogy jó néhány rutinos nyugati kupilátogató már csak a ladyboy-okra izgul -
Tamás9x
őstag
válasz
ielektros #12260 üzenetére
Végiggondolva a dolgot bennem van a hiba, mert relatív magas 80-100%-os páratartalom mellett is dolgozom néha -20 - +40 fokig kell bírnia, és eddig csak egy x200-as illetve HP 2510p állta a sarat, a "kollégák" mert igazából nem együtt dolgozunk hanem hasonló szakterületünk Mac el kezdték, mert az milyen jó, és nem bírta 2 hónapnál tovább egyiknek sem. Szép és jó táskában hordozni kitenni az asztalra, vinni a meikbe vagy haverokhoz házibuliba, de hogy egy komolyabb dolgot rábízzak, amivel igazából reklámozzák, hogy akárhol akármikor megállja a helyét na az hazugság, számomra.
-
válasz
ielektros #12262 üzenetére
"Azt en sajnos messze nem tudnam kijelenteni, hogy a magyar forumokon barmi komolyabb javitasi topikot talaltam volna eddig. Ez persze biztos, hogy nem igy van de egy ideje mar nem is kerestem mert ahhoz viszont kicsi az orszag, hogy egy ilyen topik szeles palettat tudjon lefedni."
Gyaníthatóan ez inkább az irigy magyar mentalitásnak betudható. Inkább megdöglenek az információval együtt, de hogy elmondja másnak....
Tudod, hogy szinte naponta megkapom; miért árultok BGA-zó gépet? Így magatoknak csináltok konkurenciát!! Nem lesz munkátok! ...és akkor még azt nem is tudja a kérdező, hogy a nálunk vett gépeket üzembe helyezem, felprogramozom, beállítom. Amikor átveszik a gépet, vagy 2-3 órán keresztül magyarázom, hogy mire figyeljen majd oda, hogyan csinálja, hogy nem csináljon sok selejtet, stb... Hogy az új gazdájának tényleg csak dolgozni kelljen vele. Én JÓL tudjon dolgozni vele!Ez az amit szerintem innét a topicból talán csak Te fogsz megérteni. Ahogy felétek mondják: Deutsch Denken
-
JSHammer
tag
válasz
ielektros #12262 üzenetére
Köszi szépen!
Innen csak az eevblogot látogatom ,egyre sűrűbben, és az tényleg keszekusza, de a
"rumliban" jól érrzem magamxD,persze ha rendbeteszik még jobb lesz, nyilván azért nem zavar a káosz mert nem konkrét infók után vadászomA többit nem ismertem ,a vlab.su pedig téyleg keményXD
Lengyelül sajnos nem tudok, csak angol és japán (középhaladó) ,így azzal a fórummal bajba leszek, pedig translate alapján sok földi jó van ott
-
JSHammer
tag
válasz
ielektros #12260 üzenetére
A külföldi fórumokon lehet előrébb járnak ebben, de a probléma javítási szinten szerintem alacsonyabban vannak...Tisztelet a kivételnek, ,ezt fontos hangsúlyozni,de mivel legalalább 10 ből 6 fórum azt mondja hogy mobo csere...
linkelnél pár címet?lehet én néztem rosszakat
-
Tamás9x
őstag
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #12194 üzenetére
Ez azert nem egeszen igy van!
Nekem pl penzkieses ,mert eddig 20gepbol csak 1-2 esetben volt az alaplap halalra egetve,most 20gepbol 10-12 mar kivan nyirva brutalba!
Ezt akarhonnet nezem penzkieses.
Nem konkurencia,de ettol meg betesz mindenkinek aki javithatatlan kukas gepeket kap!Es miutan bejarta a gepe fel orszagot hogy megjavitja,megtalal engem is,nem elsonek sok esetben,hanem utolsonak,mert elotte vitte a hibatalos markaszervizekbe ahol bar nemprobaltak meg megjavitani,megis a holegfovot oda nyomtak neki hatha elindul 38ezerert.
-
nahunn
tag
válasz
ielektros #12171 üzenetére
Gazdasági értelemben semmiképp.
A szolgáltatás és az értékesítés két teljesen különböző fogalom.
Pl.: Eladni egy kijelzőt értékesítés, megjavítani szolgáltatás.Olyan értelemben nevezhető szolgáltatásnak a webshop, hogy a hagyományos üzleti értékesítéshez
képest ilyen szolgáltatást is nyújt a céged, de gazdaságilag ott is csak értékesítés folyik, a szolgáltatás
része a kiszállítás, de azt ugye a szállító végzi... -
f27
senior tag
válasz
ielektros #12131 üzenetére
Dehogy altalanositok.
Tobben montak hogy ilyenek varnak majd ram,de en nem hittem nekik.
Ugyan ezt montam.
Amiert 2-3 helyen lehuztak az nemjelenti azt hogy mas megyebe mas szervizek is ezt tennek.
Aztan mikor elmentem en is 3-4 helyre es leakartak huzni,akkor jottem ra hogy a kb 300ember aki ugyan igy erez es BMW -je va igazat mondanak.
Termeszetesen tobb ember lakik kozuluk nemetorszagba,es akar a leereszett olajat is vissza toltik kannabol stb...
De ettol fuggetlen van par szerviz akit dicsernek,de azok meg mindig mindenkitol sok 100km -re vannak.Csak nezd a mi eseteinket.
Tobb mint 10.000 szerviz van magyarorszagon,es alig van 20 aki tenyleg tud javitani
Akkor a maradek 10,000 mit csinal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest