- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Router
őstag
válasz
Kocska89 #10459 üzenetére
Én kézi hőléggel teszem fel a golyókat, nem várnék azért 4-5 percet, hogy bemelegedjen a sütő.
Ilyenben én is gondolkodtam de kifejezett reflow célra. Körbe kéne szondázni az egészet, megnézni, hogy alakulnak a hőmérsékletek és ha kell, kicsit megkavarni a levegőt. Ez nagyon pro
A kávéfőzőt meg én biztos rajta hagynám pláne ha működik.
-
ielektros
senior tag
válasz
Kocska89 #10266 üzenetére
Vannak kulonbozo kemencek, forraszanyagok stb. Nemi elteres lehet. De hogy 45sec alatt az egesz nyakot nem melegitik 200Celsius kozelebe az majdnem biztos. Persze biztos vannak olyan esetek amikor ez nem gond, de egy notebook lap eseteben nem hinnem.
f27: amugy hol dolgoztal konkretan?
-
gliga69
tag
válasz
Kocska89 #7853 üzenetére
Nincs scope, nincs ic, nincs megoldás
Ha van scope akkor egyik csati egyik gate másik csati másik gate & szépen látszik mi történik...
Valszeg tényleg azzal lesz baj... Mármint az icvel vagy a duplafettel
Esetleg szedd le a dupla fetet & nézd meg úgy bekapcsol-e. Ugyanis ha az nincs fent, az ic nem tudja szembe nyitni õket. (az ic-t ne szedd le!!!) Ezek nélkûl a fetek nélkül is be kell kapcsoljon, mert a fõtáp a diódán keresztül megy -
gliga69
tag
válasz
Kocska89 #7838 üzenetére
ha a töltőköröd rendben van (töltő fetek gatejére nézz rá szkóppal)
és a forrásválasztás sem csinál hülyeséget akkor minden bizonnyal valahol nagyobb ellenálás került az akku kapcsai és a töltő kapcsai közé (feketedobozos elméleti határok) és azon az ellenáláson disszipál, melegszik.
pl.: kitágult csatlakozó lábak az akkuban, amennyiben késes csatlakozású az akku. -
f27
senior tag
válasz
Kocska89 #7793 üzenetére
Nemtudom mit csinaltok ti ott gyorbe,de 2-4 naponta hoznak onnet gepet nekem javitasra
Holnap is hoznak 2 gepetAhova engem hivtak az valami garancias szerviz volt + kivulre is toljak.
Szerintem halalra dolgoztattak volna.
600 bol mit kaptam volna kezhez hivatalosan? 350?
Jarjak pestre minden nap? Vagy bereljek hazat? Rohatul nem erte volna meg -
gliga69
tag
-
kokov
tag
válasz
Kocska89 #7592 üzenetére
Úgy néz ki, mintha 20 fokos különbség is lett volna a chip egyes részei között és pár golyó megdermedt volna neki levétel közben és azokkal kvázi feltépte volna a fél nyákot. Feltéve ha profil szerint melózik egyáltalán. Lehet hogy csak szemre nyomja, aztán ha elkezdi unni a banánt, akkor "jóezmá" alapon megemeli a GPU-t jön ahogy jön. Persze ha így téged is eltart hagy melózzon
-
kokov
tag
válasz
Kocska89 #7581 üzenetére
Szerintem ezt nem csak az Intel publikálja, hanem az összes gyártó.
Részletesen szerepelni szokott, hogy hol milyen forraszt használnak és stb. Az is benne van az ilyen doksikban, hogy ugyanazt a chip-et visszaforrasztani miért nem javasolt...Igazából az lenne a korrekt, ha monitoroznák mondjuk a HDD könnyen kiolvasható üzemidejéből, hogy hány munkaórát ment a noti a "javítással" és nem arról lenne szó, hogy 4-8 hónapot megy attól függően, hogy a júzer mennyit használja, hanem arról, hogy átlagosan 100 órát megy utána, vagy 200 órát vagy mennyit... Autót se úgy veszel, hogy 10 évet ment és nincs rajta rozsda, hanem úgy hogy 450.000km van benne és ez meg ez volt benne cserélve.
-
f27
senior tag
válasz
Kocska89 #7574 üzenetére
Ujra lehet.
Normal golyok vannak alatta.
A veszely az benne hogy az alatt 245 fokon olvad a golyo.
Megvanak a trukkok es egy hoprofil ahhoz is.
Magyarba tudtomal oszesen 3 ember tudjaen ,tesom ,es mobileman
En kaptam az infot egy olyan cegtol akire berosaltam mikor eloalt a tippel
Bar most mindenkit felcsigaztam aszem ebbol forumbaj lesz megint
-
f27
senior tag
-
kokov
tag
válasz
Kocska89 #7566 üzenetére
..és pont az a kettő sérült rajta, amiből az enyémre is kéne az egyik
Persze nem látom a ragasztó maradéktól, hogy mi az azonosítója ennek a szarnak az enyémen se, de azért még nem mondtam le a VGA-ról amúgy teljesen.
(#7567) mobileman
Szerintem csak az első mondatát olvasd el mégegyszer annak a hsz-nek, amire írtál. Pont azzal zárom ki a forrasztási hibát, hogy olvadáspont alatt gyógyul. Valszeg nem tudtál követni.
-
kokov
tag
válasz
Kocska89 #7560 üzenetére
Régebbi NV VGA-k notiban olyanok, hogy olvadáspont alatt javulnak. Úgy félévente kell rámelegíteni kb. 80-100 fokkal egy Toshiba-ra amit itthon használok öszférnek. Nem a forrasztással van a gond, valami hajszálrepedés lehet a GPU-ban vagy a jóég tudja, de a gyors hőtágulástól úgy fél évre gyógyul és nyaranként letérdel. Szerintem az egész BGA-zás egy rulett és kár millákat költeni gépre. Semmit nem jelent a forraszanyag cseréje szerintem, hiába tökéletes. Most az hogy rugalmasabb az ólomtartalmú ón valamivel az annyira semmit nem jelent ha egyszer nem ott van a hiba. Egyik chip se úgy van legyártva, hogy többször elviselje a vonatkozó hőterhelést, amit a forrasztás jelent. Egy több éves nyáklap is vetemedik valamennyit, nem tökéletes alatta. Könnyen eláll egy nagyobb chip egyik sarka egy fél milivel jobban és az már elég is, hogy ne legyen annyira tartós... Eleve nem is tudjátok biztosan, hogy a forrasztással volt e gond ez az igazi gond, mert senki se tudja. Most jól érintkezik, aztán kész. Ha meg már itt tartunk és nem vagy biztos abban, hogy nem vered át a tulajt azzal, hogy javítottnak mondod a gépet, akkor lehet annak van igaza, aki egy filléres szarral fel tudja támasztani, mert az tuti be fog szarni újra, de aki ilyet javíttat, annak a 90%-a utána rögtön elad sajnos és valakinek az átveréséről szól az egész.
A reballos persze lehet hogy nem szarik be, de csak lehet, az sem biztos. Sajnos messze nem, csak kicsivel jobbak az esélyei. Próbáld ki, hogy adsz 1 év garit a reballra, hogy mennyivel több jön vissza.
Persze ettől még elektromosan vezető anyaggal összekenni egy kapcsolást tesztelve, hogy tökéletes e mindenhol a lakkréteg az elég merész, főleg ha le is égette rólaEzt az ezüspasztát jól kitalálta valaki. Biztos lopott, aztán amíg van ezt keni mindenre... ennyire hülye nem lehet.
-
-
kokov
tag
válasz
Kocska89 #7411 üzenetére
Ne haragudj, hagyjuk a fenébe. Plafonon vagyok egész nap más okból és ahogy olvastam a választ feltört belőlem minden. Úgy voltam vele, hogy "na ez is csak le akar húzni", mert azt hittem elolvastad, amire válaszoltál és így kiömlött rád az egész napi szar. Most mindjárt keresek valami védőitalt, megnyugszom, aztán valami lesz. Mégegyszer bocs.
-
kokov
tag
válasz
Kocska89 #7408 üzenetére
Nem értem, most ezt is hirdetésnek kezeled
vagy gondolod pénzt kérek magamtól?
Már ennyire alap itt a szakmai irígység?
Azért az elég gáz, hogy annyi sincs benned, hogy te én amikor visszatettem például ezt a RAM-ot akkor ennyi fokkal fűtöttem alá és ennyivel melegítettem felülről és valszeg itt és itt lesz a gondod, ha nincs jel a kimeneteden, de a driver viszont betölthető. Vagy gondolod, hogy mindenkinek van otthon egy 100k-s infrás alsófűtése, mint nekem és ha elárulod a tapasztalatod, akkor jajj nem lesz munkád, mert mindenki magának megcsinálja? Akkor minek ez a fórum srácok? Gondolom mindenki hirdet egyesével is valahol, akár itt az apróban is. Akkor ezt a témát lehet is zárni most viccen kívül. Ennek így semmi értelme, ha még ennyit sem lehet megtudni. -
ielektros
senior tag
válasz
Kocska89 #7347 üzenetére
Az a csovek rohadt jo infra csovek. Nekem is furcsa volt ez a homerseklet dolog, de valami nagyon mas rendszer szerint dolgozik ez a gep. Es a Martin gepeket elfogadjak a minositett szervizeknel. Most nem kimondottan notebook es hasonlo mokolasra gondolok. A homerseklet nagyon magas szamomra. marmint nem ertem mi ez a profil. Bar itt arra kell gondolni, hogy a gep nem reball funoknak van hanem levesz, kidob, ujat felrak.
-
ielektros
senior tag
válasz
Kocska89 #6597 üzenetére
A belso felszakadaskohoz ez jo mert lakkozott. Nem vonzza tul konnyen magahoz az olmos forraszanyagot. De en elkovetek egy olyan trukkot, hogy vegighuzom egy lakkfilccel a feluletet, ugymond lefestem
Eddig sikerult de soha nem volt belso felszakadasbol 1-2 -nel tobb eddig. Altalaban azok is a 3-4 sor melysegig. Ha rosszabb a helyzet akkor annak mar csak akkor allok neki ha tenyleg elvetemulten megeri mindenkinek.
-
ielektros
senior tag
válasz
Kocska89 #6568 üzenetére
Hat azt nem gondoltam volna, hogy a regi ruszki MBS-10-et ossze lehet hozni feltetekkel egy digit kameraval.
Ez nagyon kiraly.
hoax: en probaltam mar de neccesebb vezeteseknel pl. a ragasztot jobban szeretem mert szigetel is. Pontositva legalabbis a rezet fedi es igy az nem vonzza magahoz az on golyokat. En inkabb ettol tartok mindig, hogy osszefolyik valami.
-
ielektros
senior tag
válasz
Kocska89 #6556 üzenetére
Szepen dolgozol. Vagy sokkal kevesebbet vagy sokkal tobbet ihatsz mint en
En is hasonloan csinaltam eleinte, de nem hajlitottam ilyen szepen csigaba a rezet. Siman formaltam egy U alakot vagy csak odakanyarintottam a veget aztan kesz. Jonak jo volt de igy szebb is.
Ilyen faszan rafokuszal a kamerad a mikroszkop optikajara? Nekem Is hasonlo a mikroszkopom de mivel nincs kisebb fotomasinam igy nem vezettek eredmenyre a probalkozasaim sajnos. Mindegyiknek batar nagy ehhez az objektive.
-
ielektros
senior tag
válasz
Kocska89 #6551 üzenetére
Igen.
Nagyon szep. Komolyan. Bar szerencsere nekem nem fordult elo eddig surun a PAD felszakadas problema de akkor is tenyleg nagyon szepen megcsinaltad. Az mondjuk minden kepen szerencsed volt, hogy nem kivulrol kellett behozni a vezeto savot hanem csak egesz kozelrol. Mivel rogzited? Mert ilyen rovid szaru vezetesnel elofordulhat, hogy felkapja az on az egesz rez drotot.
-
Router
őstag
válasz
Kocska89 #6443 üzenetére
Akkor nem vesztettél sokat, egyszer próbáltam vele takarítani de tényleg egy ipari hulladék, dísznek van benne.
KillHates: Akkor rálököm őket, több értelme lesz a jelenleginél. Úgyis szét akarom már szedni kitakarítani mert vagy 2 hónapja pörkölődik a kerámia alatt egy 026 IGP, az meg lesz reflowolva rendesen.
-
Tamás9x
őstag
válasz
Kocska89 #6357 üzenetére
Nagyon sok kártya volt már nálam, és abból rengeteget nem vállaltam el, mivel 90%-a ilyen mint amiket feltettél az előbb(ismerős a sztori amikor nem volt hozzányúlva, majd miután kézhez kapod tocsog valamitől?).
Azt nem tagadom, hogy lehetett nálam, de ilyet vagy hasonlót soha nem adok ki a kezemből, még amikor odapörköltem a legelején gyakorlás céljából akkor is letisztítottam utána, és hígítóval mostuk ki a fluxot a gpu alól.
Sóstóhegyen nem egy önjelölt illetőt ismerek, szintúgy a városban akik hasonlót művelnek, ez nekem inkább sütőnek tűnik, túl barna az a valami.
Igen írtam, hogy használatlan, míg haza nem viszi a gépet és lecseréli saját pasztára, brahiból. Csak nem gondolod, hogy ezt egy idegennel eljátszanám?
Jelenleg egy CMP-AF558 van alsó fűtésnek és egy hőlégfúvó felsőnek XMT612 PID vezérlővel.
Ha én csináltam volna akkor tele lenne az internet hasonló képekkel, és nem lennék képes leszedni ezek szerint szenesedés nélkül semmit: [link]
Az arcomból szívesen vissza vennék, de sajna mint látod nem csak nekem kellene máshogy viszonyulni a dolgokhoz. Az utóbbi 2-3 oldalon elég szépen elharapódzottak a dolgok, én csak 1 vagyok a sok közül.
-
Tamás9x
őstag
válasz
Kocska89 #6345 üzenetére
Kérlek bizonyítsd, hogy ez az én munkám, és nem egy lejáratás amit a listán szereplő egyének egyike csinált: [link]
Ez egy 9800gx2 amit még véletlenül sem javítok, ha még is tettem én tuti eltávolítom mindenhonnan a flux maradványokat.
A kép: "2013. nov. 19., kedd, 17.34.42 CET" es módosítással készült, remélem tudod ez egy elég durva rágalmazás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Autós kamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest