Új hozzászólás Aktív témák
-
hoax
senior tag
Itt okoskodsz, vagy nem? Igen...
Elméletileg, ahogy nézem nagyon tudsz mindent! Gratulálok, csak így tovább!
Van bármi gyakorlati tapasztalatod ezen a téren? Fogadjunk, hogy nincs...
Ezen a területen dolgozol? Nem...
Ezek után itt trollkodsz! Miért?
Ez egy szakmai topik, maradjon is így...!
Ha érdekes itt a profik között, akkor nyugodtan tovább lehet állni! Ha konkrét kérdés van, akkor mindenki szívesen válaszol! Ha viszont csak okoskodsz, akkor ne várj empátiát! -
Kocska89
tag
Nem néztem időt. De relatíve hamar, hajtépés nélkül ment. Nem repültek el, nem törtek el a drótok vagy ilyesmi. Lusta voltam előkeresni a 2. görbe csipeszt azzal ment volna szebbre, talán rövidebb idő alatt is.
Ennél most az volt a trükk voltak olyan forr. pontok is ahol csak a nyákról szakadtak fel de még a réz nem sérült. Azokat visszaragasztani.
-
Kocska89
tag
Csak egy pici nyomás. De mén mondtam lehet hülye ötlet. Csak egy kósza gondolat volt.
Fetet én is keresgéltem nem találtam seholmobileman
Ez teljesen érthető. Mint a tv javításban a hibás kijelzők javítása. Bár ott lehet megtörik a jég csak kis adagokban de kapom az infótNemigazán nyilvánosak ott sem a módszerek.
De azért privátban elmondhatnád
vicc
-
mobileman
senior tag
Tudod, mi kamerát használunk, olyan optikával, amin kb. egy fél tenyér nagyságban látom a golyókat. Elég csak az egyik oldalt figyelni, ha az már megolvadt, akkor a többi is megolvadt. Ehhez hozzá tartozik a jó profil is, nem egy szedett-vedett beállítás. Érteni is kell hozzá, ki is tapasztaltuk - nem 2 nap alatt- hogy mikor olvad meg a gyári golyózás a teljes felületen, de ezennel le is szarjuk hogy speckó- e vagy sem. De végszóban is nem mindegy, ha levételre kerül a chip?
Mi már régen tudjuk, hogy lutri a dolog, nem mondom, hogy 10- ből 10 megéri az 1 évet (örüljön a tulaj, ha elmegy ennyit, új gépre se adnak több garanciát, nemhogy egy felújítottra) de azért néha néha beesik egy garanciába visszajött gép, teljes békesség mellett megcsináljuk, ha meg esetleg garancia időn túl, akkor boldogan fizet újra az ügyfél..
-
Kocska89
tag
Igen. Ezek azok ahol a chip kuka, nem a reball ra javul hanem, hogy meleget kapott. Újabban megszoktam melegíteni a magot pákával ha indul csere, nem vacakolok a reballal. Az ati 216-0674026 is szeretnek páka ráhatással működi. Szétfőnek a gap pad os hűtés alatt. Szerintem ez is sokat számít, hogy közvetlen érintkezik e a chip a hűtő felülettel. Ahol meg közvetlen érintkezés van ott a paszta szokott kövesre száradni úgy kel letörni a chipről.
-
kokov
tag
Közben találtam magas felbontású fotót a neten egy másik kártyáról és azon is le van nyalva az egyik sarka a tápcsatinak és a kondik is ilyenek, szóval úgy néz ki, hogy ettől még lehet gyári, nem biztos hogy hozzányúltak, de akkor meg nemtom mi a fütyi lett ezzel tényleg.
Persze még mindig lehet, hogy azért nem látja a GPU-t mert nem kap tápot és fet lesz.
Egy PCI-E slotot ki tudok kapni egy alaplapból lazán. Elég a slotnak az 1-2-3-4-7-8-10 pineket odapöttyözni a tápegységhez, hogy rá lehessen mérni a VGA-ra vagy a 2db 6-pines tápcsatit is be kell kötni? Persze ha úgy is odaférni, hogy alaplapban van akkor talán úgy lesz az egyszerűbb ha ki se veszem a slotot.
Der már csak megnézem mielőtt kidobok egy 30 rongyos VGA-t. -
f27
senior tag
Harmat sipol az alaplap es megy tovabb.
A 3 sip azt jelenti nincs gpu vagy nemlatja egyeltalan.
Vagyis elso korben en a gpu ra gyanakszom.
Leveszik a hutest etol nemhalhat meg?
Naponta 3-4 ember hiv hogy ujra akarta pasztazni a vidkarijat azota nincs kep,pedig eddig hibatlanul mukodott.
Tehat nagyon is letezik ez a betegseg. -
f27
senior tag
Sok esetben latszo hibak vannak
Lesarkazott gpu vagy a lesarkazott fetek.
Ha a fetet leveszed is elindulna a kari a legtobb esetben addig ameg megnem terhelodik,ebben az esetben csak fetbaja van teszel ra masikat es megy is.
Vannak meresi pontok persze hogy kap e tapot a mag a ramok stb... -
f27
senior tag
De sokan foglalkozunk asztali vga val is.
Ha valaki nemvalaszol valamire,vagy epp nem er ra vagy nemtud neked segiteni az adott feladatban,de vannak olyan esetek is mikor nem eri meg foglalkozni az adott hibaval.
Te esetedben szerintem ha kicsereli valaki az alkatreszt sem lesz jo a karid.
Vagyis felesleges melo felesleges alkatresz pocsekolas 0 ft bevetel.Vadasszal egy halott karit melle amirol te magad is atteheted az alkatreszeket es akkor van tobb amit tudsz cserelni.
-
Nem kell leírnod Tamást (ielektros) nagyon jó arc ismerem személyesen és nagyon jó szakember.
Vannak mindenkinek rossz pillanatai. Írj neki egy privátot, hogy mea culpa elbeszéltetek egymás mellett, meg ment a bénázás is...
Ami meg a klikkesedéses paranoiát illeti nem Te vagy az első, sajnos elég zárt a hardcore szakma mert nagyos sok vérpistikével kell megharcolnunk a szakmai fronton, így előfordul, hogy az idelátogató fórumozókhoz nrm úgy állunk hozzá mint valami helpdesk. Ezért ne orrolj senkire, gondolom Te is spíler vagy a saját szakmádban, és vannak olyan pillanatok amikor neked sincs affinitásod szakmai kiskátét tartani minden érdeklődőnek egyesével.
A másik, hogy mivel (a regisztrációdból ítélve) Te sem ma kezdted a fórumozást, nem értem, hogy miért nem lehetett egyből egyenesen feltenni a kérdést, meg nem púderezni azzal, hogy szupertitkos a "deszktopom" nem rakok fel képet a szerszámaimról... Így azt kell, hogy mondjam, jogos ha elveszted mások bizalmát... .U -
ielektros
senior tag
A szamjli hasznalatat azert probald meg elsajatitani. Nem arra valo, hogy ilyeneket mondhass valakirol es utana egy vigyorral az egeszet semmisse tegyed. Az osszes hozzaszolasod ilyen stilusban irodott, segitseget vartal, mi infot a segitseghez... Ezek utan nekem cseppet sem volt vicces a hulyeseged. Semmi nincs velemi es ne szolits fel senkit, hogy adjon nekem valamit. Te itt ennyire meg nem vagy am nagy arc. Te tenyleg bemesz mondjuk egy kocsmaba ahol meg soha sem jartal, lehulyezel mindenkit, meg gyanusitasz mindenkit, tolvajnak, rablonak allitod be az ott uloket es a vegen egy
rohogessel
elintezed? Igy nyomod az eletben? Szivesen megneznek egy ilyen jelenetet. Anyadrol meg eddig en egy szot sem ejtettem es nem is tervezem... Es akkor itt a vege komolyan.
-
ielektros
senior tag
Eloszor is. A nickem-el nem stimmel valami az irasodban.
Masodszor. En ennel a csavonal durvabban nezek ki sokkal ha ilyeneket mondanak rolam mint te te kedves noname.
Harmadik: Vegyel vissza mert nem szegyenlem beverni az ilyen bunko arcok fejet. Ha lattad volna, vagy olvastad volna a forum hozzaszolasokat akkor talan tudnad, hogy nem tervezem ellopni a kotvak also futesed. Van nekem annal sokkal jobb. Tudod te akinek az adatai kozott SEMMI NINCS kitoltve az nekem ilyeneket ne merjen mondani mert felek, hogy felkapom a vizet.... Ha esetleg ezzel a meltan nagyracsebult zsenialitasoddal vetted volna a faradsagot akkor talan lattad volna, hogy en feltoltottem mar szinte minden gepemrol fotot. Es tette ezt itt szinte mindegyikunk RAJTAD KIVUL. Tudod mi szakmabeliek megosztjuk egymassal a tapasztalatainkat. Nekem ha megnezed az infoimat akkor mindent meg tudsz rolam. Semmim nincs rejtve ellenben veled. Egy senki vagy. Es erre meg idejossz eloszor leoltod Koscska89-et de nagyon paraszt modon es utana meg oldalakon keresztul beszelsz a nagy budos semmirol. Semmit nem mutatsz, semmit nem tudunk rolad, semmit nem is mondasz csak beszelsz."Azt mondja szemetszúró többesszámban ielektromos "
Neniked az ielektromos... Bar orulok, hogy szurom a szemed. ES IGEN BASZD MEG tobbesszamban mondtam mert a tobbieket is erdekli a geped ha nem vetted volna eszre. De mar tudom, hogy nincs neked egy szaros tangad se, nem, hogy geped. Reszemrol nalam bann. Innentol mesz egyenest a /dev/null-ba, szoval ha kerhetlek akkor ne eroltesd a reakciot.Mindemelett a szohasznalatod mar az enyemnel is durvabb. Nem kerek a "kurasodbol" meg a tobbibol itt. Majd ha valamit mutattal.
-
ielektros
senior tag
Hidd el nekunk az also futes teteje mar eleg. A koszos tanga a fenet nem erdekli. Az van nalunk is. Kicsit azert erosen adod elo a dolgokat. Utomunka. Tekerd abba az iranyba a kamerat ahol mar nem lastszik mas. Ha nem megy akkor az allomast is kar lenne lefotozni. Menni fog. Ha akarod.
-
ielektros
senior tag
Ztakrva. Te nalam is tobbet tudsz rizsalni. Most akkor mi a kerdes?
Ha 160-180 fokra elomelegited akkor nem esik le alul semmi.
Hallod, te szivatsz? Olyanokat irsz, hogy beleesik a korsoba az allam. Utana neg ugy irsz mintha megis vagnad a dolgot.
Honnan tudna barki is, hogy egy fet kh-s? Amugy kicsi az eselye.... -
Kocska89
tag
-
Kocska89
tag
Mért kezelném hirdetésként? Jó elnézést nem olvastam végig, hogy magad csinálnád. De van az a kártya amivel nem érdemes foglalkozni. Amit a képeken láttál egy gtx580 magamnak csináltam...
Mire fel esel nekem? Itt nem én vagyok a nagy szerviz. Csak hobbiból csinálom, bőven elég megharcolni azzal mit ismerősök hoznak. Nem ebből élek...
Elmész te a fenébe. Ha olvasnád a topicot látnád hogy megosztottam én hogy javítom a fólia szakadást, aki kérdezte annak elmondtam lépésről lépésre...
-
ielektros
senior tag
Te amugy mi a fenerol beszelsz?
Elolvastam 3szor a litaniadat de en nem vagom, hogy mit jelent amit reagaltal Kocska89-nek. Egyedul a kartya tipusat kerdezte.
Az egesz kartya mizeriadat nem ertem. Az elomelegites homerseklet nem fugg attol, hogy asztali kartyat melegitesz vagy notebook lapot vagy akarmit. Mindenki masra eskuszik. Attol fugg mit kell forrasztanom stb. Ha egy FET forrasztas engedett el ahhoz en ugyan nem melegitek elo. De erre nem sok mindent tudunk igy reagalni am. Se tipus se semmi. Barmi lehet. En felmelegitenem aztan tolnek neki levegot a kezi allomassal arra a kornyekre ahol feszegettek vagy buzeraltak.
Erre akarmilyen tapasztalt is valaki sok mast nem tud mondani. Me´rni kell egy kicsit talan es atmelegiteni. Ennyi. Ha csak nem valami eldurrant rajta tenyleg a tapizastol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest