- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
válasz
janeszgol #762 üzenetére
"A fogyasztásáról eddig csak kalkulálást olvastam, miszerint okés."
Én mást olvastam.
"Despite the extra capacity, the 16e does consistently worse than the 16 in our testing, and we have the older display to blame for the on-screen tests, while the shorter call time can probably be attributed to the new modem."
-
hegedus001
aktív tag
válasz
janeszgol #705 üzenetére
Egyszerűen nem volt rá szükségem az a baj. (Az asszonyra megpróbáltam rábeszéllni a telefont, de ő sokkal tudatosabb mint én, ameddig megy a 11, addig nem vált.) Majd ősszel, viszont előfizetnem meg elő kellett. Mindegy, fél év múlva már meglévő ügyfél leszek, 70 ezres kedvezménnyel, most csak 50 van. A 110-et nem üti, de nem baj.
-
hegedus001
aktív tag
válasz
janeszgol #702 üzenetére
Nagyon. Már okolom magam, hogy amikor pénteken megkötöttem a szerződést a telekomnál nem vettem meg 8600/hó áron. 110 k kedvezméynt adtak rá. Nem volt msot szükségem telefonra, de nagyon fáj érte a szívem, hogy őszinte legyek. Hétvégén volt szerencsém MM-ban kézbe venni, míg a pénztárba várt az asszony, baromi jó cucc lett ez a telefon. Az elmúlt évek egyik legszebb telefonja.
-
törölt tag
válasz
janeszgol #670 üzenetére
Valamit feature-t kell hagyni a következő “e” megjelenésére is.
Mese vagy nem mese, diagnosztikából látják X millió telefonból mennyit töltenek vezeték nélkül. A célközönség 8, X, XR, 11, SE típusról váltóknak eddig se volt magsafe, csak Qi szóval… akinek fontos, az Apple örömmel árul 15, 16 típust is. Szerintem az UWB kispórolása talán fájóbb?
Ha csak egy iPhone lenne, ami mindent tud 600 ezerért, akkor az lenne a baj. Inkább jobb van egy széles kínálat, amiből igények és pénztárca alapján lehet választani.
Gondolom eddig az iOS-t is “lenézte”. Amúgy megnézném a képeit, mert ugye a plusz funkciókat használni is tudni kell. Ennek a típusnak a célközönsége régebbi kamerás iPhone-ról vált és nekik ez a kamera is nagy ugrás lesz, pl. night mode. Videónál A18 miatt audiomix és szélzaj csökkentés. Mi kockák persze mondjuk kár nincs szenzoros stabilizátor, de aki most lecseréli a 11, SE típusát, eddig se volt neki. Átlagembert megkérdeznénk az utcán mutassa csak az ultraszéles, csak a makro fotóit, tízből hét csak nézne mi van. Nekik elég a 16e is. -
grizlisandor
veterán
válasz
janeszgol #641 üzenetére
Nem tudom hova keverte a srác a hangját, mert végig röhögtem a szobai felvételeket, telefonnal készült felvételen jó volt, meg megnéztem a nem régi Iphone 13 videóját, ott is normális volt.
Matthew Peel, iPhone 16e – dolgok, amiket NEM MONDOTT EL az Apple
A két tesztet végig nézve én nem fogok cserélni Pixel7a-ról.
Hiába jobb üzemidőben, kijelzőben hasonló, fotós/videós képességben sokkal rosszabb, ez nem ér ~300k-t.
Kivárom az Iphone 17-et, vagy hátha kidob valamelyik gyártó egy értelmes kompakt telefont. -
-
Ricardo
titán
válasz
janeszgol #607 üzenetére
"Sot emlekszem anno a bongeszok nem is tamogattak a magasabb kepfrissitest."
Volt ilyen.
Olyan is volt, hogy a 480x800 volt az elterjedt kijelzőfelbontás. Az is kikopott, és a 60Hz -es képfrissítésnek is el kellett volna mostanra tűnnie.
Ma már az alap telefonokba is illik beletenni minimum 90-et. Töbszázezres telefonokban meg kimondottan arcpirító a 60Hz.
Az idők változnak. -
Ricardo
titán
válasz
janeszgol #579 üzenetére
Én a teszteket várom.
Mert ugye jött az, hogy ok, egy kamera de az bruttál jó, cserében megkapja ugyanazt a vasat, mint a 16, aztán lassan derülnek ki a dolgok.Egy mag minusz a procinál, az az egy kamera meg úgy néz ki sok éves. A wifi is picit t gyengébb (két vs három sávos), és lehetne sorolni, hogy mégsem ugygyanolyon mint ahogy tűnt.
Összességében szerintem teljesen használható lesz így is, de azért az rajzolódik ki, mégsem annyira fancy minden , mint elsőre tűnt.
De lassan jönnek a tesztek és kiderül minden. -
xhege
veterán
válasz
janeszgol #559 üzenetére
"A Xs nem ló jó képet."
Nyilván egyéni ízlés kérdése is, de szerintem az Xs jó fényviszonyok között jobb képeket lő, mint bármelyik 13 vagy 14 ideértve a pro modelleket is. Közel sincs annyira túlélesítve, mikrokontrasztolva agyon "processzálva" a fotó. Sokkal természetesebb. Nekem.... -
doooo
veterán
válasz
janeszgol #517 üzenetére
Leírja, hogy végre megszabadulnak a Samsungoktól, erre leírod, hogy ne vegyenek olyat...
Aztán meg leírsz egy konteós hazugságot még mellé. Ne már.
Ja aztán meg még egy egy későbbi kommentben: "Az iOS 17-18 upgrade sokkal nagyobb volumenu volt, mint a One UI 6-7."
Ez is objektíven téves. -
törölt tag
válasz
janeszgol #563 üzenetére
Ez a széria (legolcsóbb, korábbi szériákból lego frankeinstein iPhone a legújabb erős processzorral) eddig se azoknak szólt, akik tudják milyen szenzorméret, milyen stabilizátor stb.
Ha kamera számít, akkor 15. Ha pénztárca engedi 15 Pro vagy 16. Ha idő engedi, akkor 17 megjelenés ősszel.
-
hegedus001
aktív tag
válasz
janeszgol #562 üzenetére
Ez most nálam is. Lemondok a 16e-ről. Nem tudtam, hogy itt is ekkorát spórol az apple. a 11 nagyon rossz éjjeli képeket csinál, annyira azért nem adnám alá. Ebből sima 16 vagy 17 lesz majd szeptemberben. Kockáctatok, hátha nem lesz nagy EU-s vám meg hátha nem száll el a forint sem
-
hegedus001
aktív tag
-
mhydas99
senior tag
válasz
janeszgol #482 üzenetére
Persze. Attol fugg hogy olyan orszagban tartozkodsz-e, ahol jogszabalyilag engedelyezett-e egy funkcio.
Tehat barhol vegyel is egy telefont, ha a celorszagban valamit lehet hasznalni, akkor azt fogod is tudni. Kiveve persze ha hardveresen nem megoldott.
Normal esetben az EU-s szabalyzas is hasonloan mukodik, en csak azt mondom, ki tudja mit hoz a jovo, es hogy a jovoben is fennallnak-e ugyanezek a feltetelek majd. -
válasz
janeszgol #407 üzenetére
Otthon alvás közben, bekapcsolt optimalizált akkutöltés móddal egy Anker MagGo Wireless Charger Stand-et használva maximum csak langyos a 16 Pro. Telefon októberi, ezen a töltőn december óta van, de az akku állapot még 100%-os, de a vásárlás óta eltelt csupán 3 hónapos használat miatt még nem tartanám a saját esetemet relevánsnak abból a szempontból, hogy a wireless charging jobban vagy kevésbé öli az akkut.
Napközben nem töltöm, de egész nap vezetek (napi 4-600 km között) folyamatosan megy a navi, valami zene stream, esetleg családdal dumálok félóra-órákat, de így is kibírja estig.Amit javasolnék az autóban használó fórumtársaknak, hogy amennyiben lehetséges felejtsék el az ablakra cuppantós tartó megoldást és keressenek szellőzőrácsra valót, mert nyáron pl csak simán ráirányítod a klímát és szépen hűti a telót. Nálam ez vált be az évek alatt. Céges kocsiba ez a tartó van (bár a töltés funkciót a fent említett egész napos üzemidő miatt nem használom): [link] , saját autóba meg ezt [link] . Ez utóbbi sokkal jobb anyagminőség és robosztusság tekintetében, de ettől függetlenül szerintem nem ér egy 10-est.
-
Shyciii
veterán
válasz
janeszgol #281 üzenetére
Akkor újra. A Magsafe már nem csak mágneses stabilitást takar (igen, az Apple kommunikációjába sem). Nem azért találta ki az Apple, hogy jaja de menő mert ráragad valami. A lényege hogy pontosan illeszkedjen, ezáltal MAGASABB töltési teljesítményt támogassan. Nem véletlen, hogy az androidos eszközöknél pár helyen elterjedt 50W-os Qi töltés nehezen tud a valóságban összejönni.
Amúgy meg "f.sza" vagy hogy felhoztad a Qi2-es töltést és hozzáírod hogy 20W, de az még mindig nem a 16-os 25W-os MagSafe töltése, de gondolom neked ez sem számít... -
Hallosz
senior tag
válasz
janeszgol #102 üzenetére
Szerintem a LAG és a képfrissítési frekvencia két külön történés. Bár van átfedés közöttük, ebből a szempontból van alapja amit írsz.
- A Pixel 9-en 120-as a kijelző, ám a görgetésnél egy egy pillanatra volt benne röccenés, de, éles maradt a karakterek kontúrja, még eközben is.
- Az i14.nél fluid a görgetés, nincs röccenés, ám a karakterek kontúrja a görgetés irányával ellentétes oldalon, a kissé fellazul.
Engem például ez a két jelenség zavar(t)
-
batai15
félisten
válasz
janeszgol #147 üzenetére
Szintén látom. 15->su23--16pro . A Samsung a 120hz ellenére darabos volt , a 15 és 16pro között is sok a különbség a pro motion javára. A 15 csere oka pont a 60hz volt. Napi használatban nem volt zavaró de maga a tény hogy egy utolsó meze droid is többet tud zavart . A magsafe hiánya indokolható , csak hogy ez is inkább fillér @@@ .
-
PDA_FAN
tag
válasz
janeszgol #143 üzenetére
"Én amit nem értek az a magsafe utáni vinnyogás."
Képzeld, vannak jó tokok, amikkel a Magsafe autós tartó megtartja a telefont, még kocsiban is. Sőt, a töltés is működik :-)
Nekem is ilyen van, és már nem fogok visszaállni a kábeles baszakodásra. Ráadásul ez egy filléres megoldás, amit az Apple jól láthatóan nem azért hagyott ki, hogy spóroljon, hanem hogy a vásárlók egy részét a drágább készülékek felé terelje. -
válasz
janeszgol #143 üzenetére
Pont hogy nem kell rá nemhogy szar, semmilyen tok. Apple oldali “szabvány”, autós tartó, vezeték nélküli töltés illesztő.
Kár érte nagyon, bár ha ez a széria is menni fog, minden évben felfele, akkor még később lehet jobb. Nem az lesz, hogy évekre be van “ragadva” az SE készülék. Remélem lesz még ai nélküli jó áras SE is (tudom az is magsafe nélkül)
-
Roxbury
őstag
válasz
janeszgol #137 üzenetére
Azóta olyan fejlődésen esett át a szemük és az agyuk, hogy már 960 fps-ben látnak mindent, mint a légy. Repülnek is a szarra.
Én elhiszem, hogy a te szemed nem látja, de azt is hidd el, hogy más szemét viszont mindig is zavarta, de durván.
Attól, hogy te nem látod, hidd el, nem leszel kevesebb, vagy rosszabb ember. Egyszerűen minden ember más. Emiatt ne rajtunk töltsed ki a haragodat, mert éppen nincs igazad kérlek. Szeretünk téged és örülünk, hogy itt vagy velünk a fórumban.
A 16e-re visszatérve. Nekem amúgy tetszik. Ha 120hz lenne én komolyan elgondolkodnék rajta másodlagos telónak.
-
-
nozs23
addikt
válasz
janeszgol #17 üzenetére
Magsafe, Dynamic Island, Fényerősebb kijelző, UW kamera
Csomó kamerás feature nem megy az e-vel:
- nincs szenzor stabi, csak optikai
- action mode
- next gen. portrék
- cinematic videoAztán van egy pár dolog, amit ez az új tud jobban. Azért nem jelenteném ki semmiképp, hogy ez jobb deal, mint egy jóáras 15.
Az Apple oldalán tök jól össze lehet vetni őket: link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged