- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
Nézem a linkelt Tech2 tesztet. 7:10-nél van videós teszt. A jobboldali képen leesik az fps? Vagy miért ez a szaggatás?
Talán az iPhone topikban olvastam egy fórumozótól, hogy az augusztus 20-i tűzijátékot az ő 15 Pro-ja szaggatva vette fel, fps droppokkal, míg a haverja 16 Pro-ja semmi ilyet nem csinált. -
janeszgol
félisten
A C1 modem a tesztek szerint jó jelerősséggel dolgozik. A fogyasztásáról eddig csak kalkulálást olvastam, miszerint okés.
Ha a jó jelerősség mellé jó fogyasztás is társul, akkor könyörgöm adják már oda annak a béna Samsungnak is az Exynos-ba. Jót tenne neki. -
janeszgol
félisten
válasz
hegedus001 #704 üzenetére
Én is ki szoktam használni az előfizuhoz a telefont, ha kell, ha nem. Egyszer-egyszer fordult elő, hogy készülék nélkül hosszabbítottam, de rájöttem, hogy hülyeség.
-
janeszgol
félisten
De csak azért jó vásár a 16e, mert az Apple a Pro szériát veszi ki mindig. Éppen írtam egy másik topikban, hogy ha nem a sima 13, meg sima 14 és ezek Plus verziói lennének bent, hanem a 13 Pro és 14 Pro, akkor nálam a 14 Pro mellett nem csak a 16e-nek nem lenne helye, de a 15, 15 Plusnak sem, de talán a 16, 16 Plus sem lenne partiképes a kamera miatt.
-
janeszgol
félisten
Na itt van Keresztesi László videója: Iphone 16e teszt - Jó is meg nem is! E353
Innen nézve nem gáz a teló, és a kamera sem. Oké az esti videó már-már nem üti meg a szintet, de az esti fotó, és a nappali minőség teljesen ok ennyiért. Bármit mondtam: jó teló a 16e. Azért az almánál még értik a dolgukat.
-
janeszgol
félisten
Igen, de egy vadiúj i16 128GB kézből véve is 330-360k között adnak. De még annyit sem ér lehet, mert a különböző GSM boltokban olcsóbb. És a vevő van annyira hülye/ravasz, hogy egy iStyle-os telóért is annyit adna, mint egy GSM boltosért.
Tehát a fórumozó eladta az i16-ot, ami maximum befedte a 16e árát. Na mindegy, csak nekem is furcsa ez.Mert aki elad mondjuk egy S24 szériás telefont, majd vesz egy A35-öt, mondván neki az i elég az érthető. Megveszi belőle a telefont és még marad is pénze.
-
janeszgol
félisten
válasz
MikeWazowski #625 üzenetére
Jó, azt én sem látom értelmes cselekedetnek. 16-ot, 15-öt, de még 14-et sem váltanék le 16e-re. 13-at már lehet, 13 Pro-t meg talán (akku állapot függvénye). 12-t és régebbit simán.
-
janeszgol
félisten
A 120 Hz a tiktokot porgeto gyerekeknek van. Ahogy en hasznalom a telot (olvasas, bongeszes, azaz megnyitok egy cikket es kepernyokent lapozok majd megallitom es olvasok), ugy semmi ertelme a 120 Hz-nek.
Sot emlekszem anno a bongeszok nem is tamogattak a magasabb kepfrissitest. -
janeszgol
félisten
Mondjuk erről érdemes beszélni. Én szeretem az élesített képet, a szemem (az agyam pontosabban) azt látja jobbnak. De ami nagyon túlélesített, az már valóban természetellenes, digitális hatású, plusz zajos is lesz.
Ugye a Samsung is most megy ebbe az irányba, hogy ne legyen minden annyira túlélesített... amit én meg pont szerettem.A legjobb az lesz, hogy ha lesz kiállítva 16e (elkezdődött már a hivatalos forgalmazása), akkor bemegyek az iStyle-ba és megnézem magam. Ott lesz úgyis 15 meg 16 is, nem viszem a sajátjaim összehasonlításra.
-
janeszgol
félisten
válasz
Ron Swanson #569 üzenetére
Megkérlek valami programmal kiolvasod a szenzorméretet?
Az i11 mellett milyen a kamera? Nem nappal, ott a 11 is ok, hanem gyenge fényben. Bent a lakásban/házban mondjuk. -
janeszgol
félisten
-
janeszgol
félisten
-
janeszgol
félisten
válasz
hegedus001 #564 üzenetére
Néztem videós teszteket. Nem tudom mennyire real. Amiket néztem azokban nem láttam annyira gáznak. Nappal. Ahogy beltérben vagy rögtön elkezd morzsásodni.
iPhone 16e review: What's your acceptable compromise?Hát nem tudom. Sima 15 lesz lehet. Még gondolkodom rajta, májusban hosszabbítok (lejár az S23U).
-
janeszgol
félisten
Istenem, hogy semmi nem lehet tökéletes. Egy 1/1.56", mint az i15-ben kiválóvá tette volna ezt a telefont. De 1/2.55"? Na ne!
-
janeszgol
félisten
Na ne bassza már meg. Azt hittem a 15 kameráját kapta.
7 year old camera sensor on iPhone 16e? : r/iPhoneFCEz igaz lehet? 1/2.55” 48MP main sensor. B*ssza meg, én meg itt ajánlgatom a 16e-t. Na így nem éri meg már. Akkor majd a sima 15 333 ezerért a One-tól.
Oké, lehet ekkora szenzorral jó képet lőni, lást S10. De akkor is. A Xs nem ló jó képet. Mai szemmel meg pláne nem, de az S8 is jobb volt kamerában szerintem. -
janeszgol
félisten
Nekem van sima 16-om, imádom, de nem éri meg a 100k felárat a 16e-vel szemben. Persze én örülök az autofókuszos szélesnek, ez nekem kellett, jobban, mint egy 5x zoom (Pro, azt sose használnám). De nem éri meg a felárat szvsz. A sima 15 sem az 50k felárat szvsz.
Persze hogy milyen lesz a 17 azt nem tudom. -
janeszgol
félisten
válasz
hegedus001 #524 üzenetére
Vedd és vidd!
-
janeszgol
félisten
-
janeszgol
félisten
válasz
hegedus001 #497 üzenetére
Szerintem ma a legoptimálisabb vétel a 15 Pro. Ez majd ősszel változhat.
-
janeszgol
félisten
válasz
mhydas99 #480 üzenetére
De az almánál az is számít, hogy hol vásárolták meg, illetve fiizkálisan hol van a telefon. Nem? Pont egy talán Tech2-es vagy Apple Pie-os videó alatt olvastam egy magyartól, hogy Angliába és az USA-ba utazva kíválóan működik már most az Apple AI a Magyarországon vett telóján.
-
janeszgol
félisten
Akinek melegszik vez. nélküli töltés közben, ők milyen töltőt használnak? Belkint valaki?
-
janeszgol
félisten
válasz
hegedus001 #402 üzenetére
WC? Wired vagy wireless charge?
-
janeszgol
félisten
Amíg nincs válasz, itt egy videó.
MagSafe Charger Test: iPhone 12 Pro Battery Charging Speed Test Without Apple Case vs With the Case -
janeszgol
félisten
Megvan a hiba. Ez csak 5W-al tölt. Ezért most nem veszek Qi2-et, de majd fogok.
Nos, egy iPhone tulaj irjon mar ide, akinek minimum 20W toltoje van, hogy tokkal es tok nelkul is ugyan ugy tolt-e! Remelem olyan intenzitassal kapok szakmai valaszt, mint szemelyeskedest itt a forumon!
Koszi! -
janeszgol
félisten
Ez oké. De akkor felmerül a kérdés, hogy ezt miért nem tudod elérni egy tokkal? Az Apple is árul magsafe tokot, és egyéb gyártók is. A mágnes mindkettőnél ugyan ott tart.
Őszinte leszek nekem csak egy Belkin 2500 mAh-es magsafe külső akku van. Tokkal és tok nélkül is ugyan olyan intenzitással tölt. Persze normális minőségű tokom van. -
janeszgol
félisten
Pontosan. Ráadásul én az ultraszélest eddig nem használtam. A 16-ban kapott autofókuszt, végre lehet makrózni. Ennyi. Most használni fogom.
A 16e megkapta a jó kis 48 mpx-es kamerát, és nem csak 12-re tud binningelni, hanem 24-re is, ami tényleg látványosan jobb. Már a tesztekben is, amikor bejött a 24 mpx mód, a tesztelők is örültek neki.
Ezt megkapta, meg a mikrofonokkal való variálást is. Szerintem tök jó. -
janeszgol
félisten
-
janeszgol
félisten
válasz
Stauffenberg #139 üzenetére
Én amit nem értek az a magsafe utáni vinnyogás. Az csak egy mágnes, attól még a töltési sebességet megvágták volna. Igen tudom autóstartó. Nos mivel sokan megveszik az olcsó szar tokot, az nem marad meg semmin. Akkor minek is a magsafe?
Ha pedig pad töltőt használ az ember, azon rajta marad a nem magsafe-es teló is.Valaki magyarázza el nekem miért fontos ez ennyire. De sokan a magsafe hiánya miatt akadtak ki, nem csak ezen a fórumon. Minden mást elnéztek volna, de ezt nem. Miért?
-
janeszgol
félisten
válasz
Evil Snowman #131 üzenetére
Azóta olyan fejlődésen esett át a szemük és az agyuk, hogy már 960 fps-ben látnak mindent, mint a légy. Repülnek is a szarra.
-
janeszgol
félisten
i12: Super Retina XDR OLED, HDR10, Dolby Vision, 625 nits (HBM), 1200 nits (peak)
i15: Super Retina XDR OLED, HDR10, Dolby Vision, 1000 nits (HBM), 2000 nits (peak)
Most a fényerőkülönbséget hagyjuk. Egyforma igaz? Az i15, amit pluszban tartalmaz: HDR10, Dolby Vision.
Az i12 kijelzők felét az LG gyártotta, a 15-ök kijelzőjét >90%-ban a Samsung. -
janeszgol
félisten
De a 16e prociban sokkal erősebb a 15-nél. Nézzétek meg a 15 vs 16-ot. Egy magosban is 30% a difi. Többmagosban is. Plusz 8 GB ram. Oké elég a 6 is most, meg később is elég lesz. Meg aztán ki tudja mit talál még ki az Apple, hogy a 16e-t időtállóbbá tegye, mint a 15 szériát.
Specre jó a 16e szerintem. Én a 15 ellenében is a 16e-t venném.
-
janeszgol
félisten
válasz
Plazmacucci #29 üzenetére
Én már akkor (2009) Apple cuccot használtam, amikor te még a dömpereddel játszottál.
-
janeszgol
félisten
válasz
hegedus001 #5 üzenetére
Nem tudom, már a SE2022 is 200k felett volt. Aki a SE4-et (ami 16e) 200k alá várta az eléggé amatőr.
-
janeszgol
félisten
Ezt anyámnak megveszem. Májusban hosszabbítok, addigra remélem elérhető lesz a Vodánál, mostmár One-nál.
Esim, többcsatornás hang, és a lényeg a 24 mpx-es fotózás. Májusban veszek egyet muternak.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nem iPhone SE 4 lett a készülék, hanem iPhone 16e. Drágábban is kezd, mint az SE.
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politikai mémek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- Google Pixel topik
- Milyen autót vegyek?
- Mobil flották
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest