Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
OFF beszélgetős topic nyílt, a nem Battlefield 4 témákról kérjük, hogy ott beszélgessetek, ez a téma maradjon meg szakmainak! Cheatek a topikban szintén tiltottak!
Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, köszönjük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
Érdekes...Nálam a 14.1 az eddigi legjobban muzsikáló AMD driver (7970 Lightning).
Képminőségben is látok javulást BF4-ben, eltűntek a micro lagok, és tegnap ahova lőttem sniper fegyóval, hála isten többé-kevésbé be is adta. Olyan stat-ot csináltam M98B-vel Locker TDM-en, hogy én sem hittem el. Szerintem ehhez a patch-nek is köze van, de a driver-ből is eltűntek a képhibák.
Visszajött a remény. Az hogy a TDM hangot elkúrták egy dolog. De legalább most már megy a célzás is.
Ki kell javítani a hangot, a hit reg-en csiszolni, a 0% öléseket javítani, és azt mondom utána, hogy okés a játék. -
prokxy
veterán
Mantle aktiválás:
előző driver uninstall, rester
14.1 install
Game elindít
option, graphics DX11-ről Mantle-ra
PlayEnnyi?
Tény, nem uninstalláltam a drivert, de nekem nem lett FPS növekedésem..Golmud kezdőn néztem én is, ugyanúgy 95-97... :S -
LamaCube
addikt
Most, ha jól értem, akkor a 7870-es karival még nem megy bf4 alatt a mantle csak r290-el?
-
R3laX
addikt
Hát srácok, simán mehet 4x-es antialising-el 1680-ban 7950/I5 3570K-val, ott ahol eddig csak 2x-es antialising-et nyomtam.
-
Nemt0m12
tag
Nálam 14.1 driverrel -10fps, fps droppok, fullscreenbe nem engedi a játékot 7870el.
-
Snip3r_HUN
addikt
Bf4 mantle alatt nem működik a Mirillis Action

-
válasz
Sz.Miki
üzenetére
Nekem semmi gondom nincs vele. 3 perc alatt felraktam és működik szépen...csak én egy összehasonlítást szeretnék csinálni.

Amúgy ezekkel a cleaner programokkal csak a baj van.
Ennél egyszerűbb és jobb nincs:
(#33986) Sz.Miki: aha, kezdd előröl.
Használd a Catalyst install managert. -
R3laX
addikt
Akinek Asrock lapja van, nyomja ki így az IGPU-t, mert nekem is kifagyott ha az Options-re nyomtam.
-
pilu85
őstag
minek erölködtök a mantle driverrel??? béta, kiforratlan,fos
járt utat járatlanér... majd h a ki jön egy igazoltam tuti verzió akkor énis felrakom emrt az a 10-20 +fps sosem jön rosszul. -
Hi. Melyik az a monitorozó program, ami működik a Mantle alatt?
A single kampányban szeretnék egy összehasonlítást, mivel ott nagyjából egyformán tudom végigvinni.
Frapssel már csináltam egyet.
Létezik ilyen, ami ugyanígy csinál bejegyzést az eredményről?
Kösz. -
mackosajt
addikt
Miről is van szó kérem szépen?
Felraktam a Mantle-s drivert.
Beléptem BF4-be.Beállítások, látom van DX11 vagy Mantle.
Próba képpen DX11 alatt kiírattam az FPS-t, eredmény 94, Golmud, CN kezdőn legelső tankból kiszállva.
Beállítások, átváltok Mantle-ra, leokézom, vissza játék. Semmi változás. Mondom wtf?
Kiírattam az összes infót, hát mit az az ég, DX11 továbbra is.
Kiléptem teljesen, majd újra be, és láss csodát, már Mantle a renderer.
FPS ugyanazon a helyen 124!Azért 94 --> 124, és a grafikon is kisimultabb. Az más kérdés, hogy az IRAM szeró már megint összefosta magát. Pedig már csak 20 ticket volt hátra.
-
Olympos
senior tag
válasz
Balika23hun
üzenetére
Igen, csak a BF4.
Performance gain of up to 45%(versus the DirectX version) for Battlefield 4 on the R9 290 Series
Performance gain of up to 200% (versus the DirectX version) for Star Swarm on the R9 290 SeriesTehát R9 290 kártyánál gyengébb tulajdonosok már "élvezhetik" a Mantle hatását a Star Swarm demója alatt.
Szerintem nagyon ügyesek a PR menedzserek az AMD-nél, mert azt mondták:
- kijön a Mantle driver.
- rögtön a BF4 alatt is lesz hatása
- minden HD7000 és felett lévő kártyákat támogat.Ez így mind igaz is!

...csak nem egyszerre érvényes mindenkire
-
raubisoda
senior tag
Hát az az igazság,hogy örökké NV-s voltam de lehet visszatérek mert ez az AMD egy kínszenvedés ahogyan van.Kár érte.
(A hanghibákrol nem is beszélek szánalmas) -
SetCHOO.
aktív tag
A konzolba mi a parancs, hogy megjelenjen a teszt képeken is látható grafikon?
Előre is köszönöm! -
Balika23hun
aktív tag
válasz
Olympos
üzenetére
Milyen más játék használ mantle-t (az űrszimulátoros demon kívül) mert legjobb tudomásom szerint a battlefield 4 az első.
Szóval az olcsóbb kártyák megint le van szarva, amúgy én is felraktam de semmi különbséget nem éreztem, mondjuk még csak mediumban indítottam el majd tesztelgetem a többi beállításban is.
Így ez a mantle megint pofon a szarnak ahelyett hogy a fontosabb hibák javításán dolgoznának hogy végre megkaphassuk a second assault-ot. Mert még mindig 0%-al rohangásznak, még mindig szar a hitbox, még mindig előfordul a could not join felirat (bár már ritkábban), a hang probléma újdonságnak bejött és sorolhatnám még az egyéb kisebb idegesítő hibákat. -
raubisoda
senior tag
Jah és így hülyítették a népet.Jön a MANTLE b@zd+ most aztán megy a BF4 mint a disznó.Mondták.Hát ja közelít a CCleaner program ikonjához.

-
raubisoda
senior tag
Módosítás:A stabil fps akkor volt mikor feltettem a drivert.Nem indítottam újra a gépet.Most,hogy restartoltam és újra kipróbáltam háát...Back 13.30.
-
Olympos
senior tag
Akkor egy gyors összefoglaló:
1) Kijött a Mantle, amely már támogatja a következő CPU/GPU-kat:
AMD Mantle Beta driver is currently supported on:
AMD Radeon™ R9 Series GPUs
AMD Radeon™ R7 Series GPUs
AMD Radeon™ HD 7000 Series GPUs
AMD Radeon™ HD 8000 Series GPUs
AMD A10-7000 Series and AMD A8-7000 Series APUs2) Mivel nem csak a BF4 van a világon, Mantle-t más játék is használ, ezért kiírták, hogy a 14.1 még nem támogatja a következő GPU-kat a Battlefield 4 alatt:
Known Issues
Mantle performance for the AMD Radeon™ HD 7000/HD 8000 Series GPUs and AMD Radeon™ R9 280X and R9 270X GPUs will be optimized for BattleField 4™ in future AMD Catalyst™ releases. These products will see limited gains in BattleField 4™ and AMD is currently investigating optimizations for them.
3) Továbbá két GPU esetén nem ajánlott a használata a BF4 alatt:
Intermittent stuttering or stability issues may occur when utilizing Mantle with AMD CrossFire™ technology in BattleField 4™ - AMD recommends using the DirectX code path when playing Battlefield 4 with multiple GPUs. A future AMD Catalyst release will resolve these issues -
prokxy
veterán
Mantle
2600K 4.5HGz + 7970GHz edition 1100/1500: 0 FPS növekedés...szerk: most olvasom ez: (#33958) Olympos
Akkor nem szóltam... -
Jani18
aktív tag
Letöröltem a driver-t.Sweeper-el töröltem a maradványokat.Újra felraktam,de ugyanúgy leáll az exe.Sőt a Star Swarm benchmark exe is leáll azonnal ahogy rányomok a Mantle gomb-ra.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
TechArtist
üzenetére
Megoldotta BF4 alatt is?
-
Olympos
senior tag
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Mantle performance for the AMD Radeon™ HD 7000/HD 8000 Series GPUs and AMD Radeon™ R9 280X and R9 270X GPUs will be optimized for BattleField 4™ in future AMD Catalyst™ releases. These products will see limited gains in BattleField 4™ and AMD is currently investigating optimizations for them.
BF4, azaz Battlefield 4 alatt még nincs (vagy minimális a) hatása a 14.1-nek a fenti kártyákon (kivéve R9 290 és X), DE más játékok alatt már a 14.1-es is meghozza a javulást a" fent felsorolt kártyákkal is.
Mivel ez egy BF4 topic ezért jogos az, amít írtam.
"Olvasd már el mielőtt hülyeségeket beszélsz KÉRLEK!"
...neked R9 290X kártyád van, Neked már van javulás. -
raubisoda
senior tag
Elemzem 1 teszt után.A véleményem.
Config:i3 2120 hd7750 nem nőtt de stabilizálódott az fps.Nekem ennyi a véleményem -
LamaCube
addikt
-
ThePoweR
senior tag
Nekem mantle-vel nem működik az overlay, ami mondjuk érthető. Egyébként nekem FPS droppjaim vannak. Úgy 1 frame erejéig megakad a játék.
Mantle ide vagy oda a "netcode" még mindig szar. 10/17-es stat. Ebből legalább 10x úgy lőttek le hogy 1 frame alatt meghaltam vagy nem tudtam ellőni sniperrel mert rángatózott össze vissza a karaktere.
-
Attix82
addikt
válasz
TechArtist
üzenetére
Nekem is elsődleges a PCIE mégis ott volt az Eszközelőbe.
-
marilllyo
veterán
[kép]
A bal alsó sarokban írja az fps-t meg a hőfokot. A hőfok érdekelne. Az milyen progi lehet ami így mutatja a hőfokokat? Vagy ez is egy konzolparancs bf4-ben? -
Attix82
addikt
válasz
TechArtist
üzenetére
Windowsba tiltsd le az IGP-t és jó lesz.
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Másnak is van olyan problémája, hogy ha rákattint az options-re egyből bf4 működése leállt. Szeretném kipróbálni a mantle-t de nem jutok el a beállításokig. Most újrarakom a játékot, de nem hiszem hogy megoldja. Valakinek tipp?
TechArtist: Akkor látom nem csak nekem van így. Javítás meg nem mostanában lesz.
-
TechArtist
aktív tag
Remekül sikerült ez 14.1-es driver, első AMD-s driver, ami 10+ év után tényleg sz*rul sikerült. A játékot nem lehet kirakni fullscreen-be + ha rámegyek az Options-re, akkor kilép. Megérte ennyi várni rá.

-
Laraxior
titán
válasz
Lavidaloka
üzenetére
Shanghai. A felhőkarcoló felső szintjen.
-
gali777
őstag
válasz
Lavidaloka
üzenetére
Felvehető fegyver, a pályán van lerakva.
-
Lavidaloka
aktív tag
Sziasztok!
A HMV-1 rakétavetőt hogy lehet megszerezni...?Én nem találom sehol?Scout helibe egy lövés temetés....

-
-
Olympos
senior tag
Tudtommal csak az R9 290 és R9 290x kártyásoknak dobhat vmit a 14.1-es driver, a többieknél placebohatás van.
HD7000/8000 és a többi R széria támogatottsága később jön. -
SkyS1gn
félisten
Remélem mindenki letörölte és úgy rakta fel ahogy le van írva...

(#33936) Olympos
Olvass már mielött hülyeséget beszélsz KÉRLEK!

-
JamesHun
addikt
nekem azt írja a 14.1 nél, hogy a smartscreen megakadályozta, hogy rosszalkodjon
wtf ez? -
Jani18
aktív tag
Rányomok az Options-re és leáll az exe
Van erre valami megoldás? -
raubisoda
senior tag
Feltettem a 14.1-et de a qrva catalys b@szik megnyilni(ccenter).Mi a rosseb van vele?
-
ThePoweR
senior tag
Jó ez a mantle. Minimum 2+ bug.
Borderless módban fehér keret körbe. Másik meg olyan mintha el lenne mosódva. Mintha fel lenne skálázva a felbontás. -
tojaaji
aktív tag
Letöltöttem én is a 14.1 Beta drivert de sehol sem találom a Mantle beállítását.
-
Colos1
őstag
Vótmá? Állítólag az RTSS 6.0 már megy 64 bit alatt is, bár én nem próbáltam.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Neked megy tuninggal a Mantle?
Most akárhova lépek fix 18FPS, wat
Gépresi megoldotta.
-
borkarico
aktív tag
Nem tudom de nekem a Mantle driver-el olyan FPS droppok vannak és szaggatások mint annak a rendje... ez így közel sem tökéletes még...
-
xFLOWEx
tag
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
lehetetlen.... 7970-nel alias 280x-nel szinte alig van javulas.. olvasd fentebb miert...szerintem placebo hatas van nalad ekkora %-os elony kizart
De orulok ha nalad igy tunik 
-
Snip3r_HUN
addikt
Laza + ~20 FPS 64 fős Silk road-on
Mantle-el. -
xFLOWEx
tag
Intermittent stuttering or stability issues may occur when utilizing Mantle with AMD CrossFire™ technology in BattleField 4™ - AMD recommends using the DirectX code path when playing Battlefield 4 with multiple GPUs. A future AMD Catalyst release will resolve these issues
AMD testing for the AMD Catalyst™ 14.1 Beta Mantle driver has been concentrated on the following products: AMD Radeon™ R9 290X, R9 290, R9 280, R9 270, R7 260X, R7 260, HD 7000 Series, HD 8000 Series, A10-7850K and A10-7700K. Future AMD Catalyst™ releases will include full test coverage for all AMD products supported by Mantle.
Graphics hardware in the AMD A10-7850K and A10-7700K may override the presence of a discrete GPU under the Mantle code path in Battlefield 4™
Frame Pacing for Dual Graphics and non-XDMA configurations above 2560x1600 do not currently work with Battlefield 3 and Battlefield 4. An upcoming release will enable supportEzek kapcsolatosak a BF-el jelen allas szerint..
-
xFLOWEx
tag
válasz
yodamester10
üzenetére
eyefinityben jatszom 3db 22colos moncsin 1680*1050es felbontasuakkal.. a maxot ugy ertettem hogy az eddigi fpshez kepest esetenkent 10-15fps pluszt eredmenyez.
-
yodamester10
őstag
válasz
xFLOWEx
üzenetére
Mire gondolsz,hogy max?Mert én ultra beállításnál 1920x1080-ban 70-80-110 fps-em van max.ez is pályafüggő Gtx 780-al+3570k+8 giga ram társaságában.Mondjuk ez a játék/BF4/ nem ér meg fejlesztést a gépben de, Sli 780 Ti biztosan több fps-t produkálna

Ez a játék majd tuti megéri a fejlesztést a masinában:
http://www.youtube.com/watch?v=R1gUPfhBt94 -
xFLOWEx
tag
válasz
yodamester10
üzenetére
nem, nem gondoltam egy percig sem hogy 50%-ot nyerek... de biztos nem ez a max, ennel a kartyanal szoval meg gyurniuk kell ra, mint ahogy ok maguk is allitottak....
-
xFLOWEx
tag
clean install kell, de nalam is i7 3770K 4.5ghz + 280x kb +10fps max amit nyertem.. errol beszeltek, meg gyurni kell a 280x-ekhez jobbra a cuccot, mert ezt nem vilagmegvalto kulonbseg egyaltalan....

Új hozzászólás Aktív témák
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- BestBuy topik
- Iqos cigaretta
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- MIUI / HyperOS topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Peugeot, Citroën topik
- Home server / házi szerver építése
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(A hanghibákrol nem is beszélek szánalmas)

100 fps+ meg már elég baráti egy 64-es szerón

Mantle-el.

Driverben sem, és a játékban sem.