- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Majd még kísérletezek vele.
(#6772) Scallion még azt se tudtam hogy a külső tár használatakor az AMS-t ki kell kapcsolni. Addig bénáztam, amíg majdnem bedugult a nozzle. Szerencsére már tudom mi a menete a dolognak, most már azért jobban megy.
(#6773) Imy szerintem nagyon jól néz ki, érdemes kipróbálni néhány mintát ami tetszik az embernek.
-
dippe
tag
Jogos, én sem kockáztatnék pár 100Ft-ért.
Bevallom ABS-t nem nyomtattam még, csak ASA-val játszottam.
Kis érdekesség: Most épp 80fokos asztallal nyomtatok. Az előbb kíváncsiságból megmértem, és stabil 41 fok a benti hőmérséklet kis venti fordulatnál. Mondjuk nekem a gép oldala és teteje hangelnyelő szivacs, ami végülis hőszigetel. Fent nagy nyílások vannak. Szóval, ha ez elég, akkor a külső venti sem elvetendő. -
dippe
tag
A zen3d normális áron adja - szerintem sokkal olcsóbban máshol sem találtok.
Egyébként nehéz megmondani mi igaz ... én pl. pont fordítva "hallottam": az érzékeny (és drága) trópusi halak felfordulnak a szennyezett-savazott víztől. Hasonló a növényeknél.
Én kis hazánkban nem is találtam olcsón, ipari, savazott aktív szenet. Mindenhol gőzöltet találtam légtechnikai célokra - de lehet rossz helyen néztem. Ami savazott volt, az mind spéci felhasználásra való pl. vegyészet, ahol fontos az aktiváló anyag.
Persze az usa-ban tényleg vegyes a felhozatal, ott vannak savazottak - lásd amazon.
Az én logikám: a gőz egyszerűbb és olcsóbb, mint a sav + annak a kimosása...
Én ipari, növénytermesztéshez való, levegőszűrésre optimalizáltat vettem (szemcseméret, porózusság, gőzölt).
Az ipari gyártók leírják hogy mit árulnak. A hátrány, hogy nincs kis kiszerelés.
Btw. én nem keringtetem bent a levegőt, hanem egy nagy méretű radial venti kiszívja a dobozból kb. 20dkg aktívszénen keresztül. Így ha véletlen savazott lenne, akkor sem kerül vissza a gépbe a levegő - bár ez nekem nem volt szempont.
Egyébként szinte szagtalan a végeredmény + szuper csendes. Előtte gyakran fájt a fejem sok szellőztetés mellett is. Szóval empirikus úton bizonyított a hatékonysága
Vettem PPM mérőt is, de sokkal nem lettem okosabb. 80-110 közt ingadozik a szobában szűrővel és anélkül is. -
poli27
Topikgazda
-
TeebyKay
őstag
Én úgy szoktam, hogy a videóval ellentétben nem az elsö kört akasztom bele a kampós részbe és aztán dugom bele a nyílásba, hanem többet hagyok rá, a beakasztás után még 1-2 kört tekerek és utána dugom a lyukba, így meghúzva kicsit jobban szokott nekem megszorulni.
Aztán lehet csak placebó az egész -
-
Dalee
aktív tag
@Mr.Csizmás, @fabula: Azt hiszem félreértettük egymást. Természetesen megtaláltam az Ios app store-ban a SpoolStock appot, de gondolom hiába telepítek fel egy android emulátort, az androidon belül még egyszer meg kellene vennem az appot. Mondjátok ha nem, bár nem hiszem, hogy össze lenne kapcsolva a két rendszer, azaz ha az egyikben megvettem a másikban nem kellene.
-
axlfsi
veterán
Naja, körbeköszöjük mindenkinek!
... a végén meg kell vennem nekem is.
A kérdés nekem még mindig kicsit az, hogy vajon egy online (saját) adatbázist használ és nem localban az eszközön (telefonon alapból) ahol fut és így a PC-n használt program is felhőbe szinkronizálva, ugyanazt mutatja, amit a mobil és fordítva vagy sem. -
Imy
veterán
Az igaz, mindkettő rossz, ha nincs vezetve.
Nem kell sok filamentet tartani, és nincs ilyen gond.Habár ma megint rendeltem 4kg Bambu anyagot, meg márciusra még tervezek 8kg-ot amíg van filament tagságom, és ha lesz annyi kuponom. De a másik lényeg, hogy legyen filament a shopban.
-
Imy
veterán
Ezért lenne jó egy köztes átmenet a 0.5-ös nozzle. Alapból csak 4 féle nozzlet tud lekezelni a Bambu, és csak az is van hozzá (0.2, 0.4, 0.6, 0.8).
Másból meg lehet kapni más méretet, pl: 0.25, 0.3, 0.5, 1.0, 1.2).A CHT betét kopására én is kíváncsi lennék, habár az csak a nyomtatási sebességre lehet hatással esetleg, ha nagyon elkopik.
-
Scallion
senior tag
Már reggeliztem
. Igazad van , (kivéve orca ) Néha van hasznos infó. De általában nekem olyan kérdéseim vannak amikre nincs válasz, még itt is ha visszalapozol legtöbb kérdésemre ,fingja sincs senkinek. Amúgy az angol fórumokon sem. Nyelvet gyakorlom itt meg ,hogy ne felejtsem el a gyökereimet ,vagy gyökereket
-
Scallion
senior tag
-
Scallion
senior tag
Attól amitől annó a sok "főzött" rom. Egy gyógyegér okosabb mint egy programozócsapat (ritkán de előfordul). A kalibráció el sem indul. A cf ASA profil hulladék. Petg profil szálaz, a hardened fejet rosszul kezeli. Meg a sok elokoskodott paraméter a profilokban. Használd ha akarod. Irtam ,hogy szerintem. Majd emberünk megmondja mit tapasztalt.
-
TeebyKay
őstag
Utána olvasgattam a fórumon amit linkeltél, nem találtam hivatalos választ a bambutól csak találgatják az emberek mit csinál ez a funkció és hol tárolódik. Volt egy srác aki több különböző filamenten meg nyomtatásnál letesztelte a funkciót ki és bekapcsolva és arra az eredményre jutott, hogy semmi különbség nincsen
-
TeebyKay
őstag
Kétlem, hogy tudna, mert az áramlásdinamika már a folyamat elindítása után van, addigra be is zárom a slicert, akkor mivel kommunikáljon?
Max azt tudom elképzelni hogy a nyomtató egy kis belső memóriában tárolja a legutolsó kalibrálás eredményét és azt használja amíg új kalibrálást nem nyomok.
-
Szia!
- Fal sorendel lehetne játszani, csak az meg minden mást esetben lesz rossz.
- Bamubu studióval nem próbáltam
- anyag amsben van ott pára tartalom 15%
- profil be van hangolva minden más esetben hibátlan.
A falak számával felesleges játszani, ahogy nézem, mert rakja ezt "segéd kitöltést". Látszik, hogy az túl van extrudálva, sok lenne a flow.
3d cubic kitöltéssel mintha jobb lenne -
Sziasztok! Valami "Bug" -ba sikerült belefutnom, az orca slicer petg+pla is gond. Viszonylag hibátlan petg profilom van, overhang, bridging is, rendben van.
A 45 fokos falat nyomtatok, befelé dőlő,t az valami ramaty lesz. Próbáltam több felső réteget hozzáadni, lassabb sebesség, nagyobb hőfok, -5% Flow, de nem akar jó lenni. Ha ez eleje jó, az oldala rosszTippek ?
Lehet Gyroid kitöltés a gond ? -
Bubukain
senior tag
csak a szememet nem szúrta ki
köszönöm.
más, két problémába futottam bele.
kifogyott a filament a nyomtatás felénél kb, megállt a nyomtatás rendben majd kiírta, hogy rakjak be új filamentet a folytatáshoz. Én azt gondoltam hogy egyszerűen kiválasztom hogy melyik AMS-en lévő tekercsről folytassa, de csak akkor engedte tovább ha a kifogyott filament helyére befűztem egy újat. Tényleg nem lehet bármelyik AMS-ben lévő befűzött filament-el folytatni a nyomtatást?a másik, hogy hiába tettem a régi helyére az új filamentet, látszólag folytatódott a nyomtatás de sajnos nem jött anyag a fúvókából. kiraktam oldalra a fejet, akkor kinyomott magából egy kis filamentet, tehát befűződött rendesen és nem volt elakadva, de amint rányomtam a folytatásra, akkor megint nem jött semmi csak üresen ment a fej a nyomvonalon. Ennek mi lehetett az oka? Valaki futott bele ilyenbe?
-
Scallion
senior tag
Sántit persze,
. De érted a lényeget. Benchy generáció. Ennek az orcanak meg várd ki a végét. Akkor úgy mondom vesz a paraszt egy bambut elkezd nyomtatni. Jé milyen jól tudok nyomtatni..elhiszi magáról, hogy szakértő es mondja a tanácsait olyanoknak akik még sanguinoval meg threaded rod-al (mi a magyar neve?) kezdtek nyomtatót építeni. Amugy ez minden szinten van, én ugye már formlabs-al dolgozom .az már nem annyira hobby nyomtato ,de ott is olyan figurák vannak...eh befejeztem bocsi.
(a lencse belsö oldala az elekromágnes meg a felfüggesztés miatt nem tisztítható csak szétszerelve utánna ujra kell kalibrálni meg sugáráramot állítani, szkóp kell hozzá)
-
Nagyon jól összefoglaltad, minden új filamentnél gyártó, szín, típus, Ez a 3 dolog amit fixen szoktam "kalibrálni" Flow, Pressure advance, Max flow. Nyilván lehetne még csomó dolgot, max speed, retracion, bridge flow ratio, temp tower, overhang itt ugye max hűtés értéke és min layer time. illetve ellenőrizni kell már petgnél is mert túl sok hűtés vetemedik...
-
KisBundi
őstag
Köszönöm! Ezzel nem voltam tisztában. Úgy gondoltam hogy a sebességgel arányosan az áramlási sebesség is csökken, de akkor ha csökkentem az áramlási sebességet, akkor arányosan vele a sebesség is fog?
Silent77: Nem tudom egyáltalán létezik-e olyan, hogy túlszárítani 50 fokon a PLA-t. Jelenleg a nejemnek készítek pár apróságot, de 100%-on nagyon nem volt jó, de még 50%-on is letörte a sarkoknál a kis fenyőt. Ezt most úgy oldottam meg, hogy a BL studioban a normál értékeket visszavettem kb 30%-al és aztán a nyomtatási sebességet is visszavettem Silent módra azaz 50%-ra így jócskán lelassítva a nyomtatót. Így sikeres lett, de nagyon lassú.
-
-
Tomika75
tag
Mondjuk aki nem olyan gyakorlott a több színű nyomtatásban ill. azt hiszi jóval olcsóbbra jönne ki ha az egész supportot egy anyagból nyomtatná ki. Először én is így akartam, de aztán a szeletelésnél rácsodálkoztam az időre és mennyiségre aztán mikor átállítottam az interface-re sokkal barátibb számokat mutatott. Van itthon olyan filament(DD PETG Super Blue Transparent 5600Ft/kg, Mitsubishi PETG Grey Transparent4500Ft/kg) amit szinte sehova nem fogok felhasználni vagy legalább is egyenlőre nem látom a jövőjüket úgyhogy tökéletesek lettek volna supportnak. Így is azok,de jóval kevesebb mennyiségben.
kentucky: Nem tudom, hogy a különböző anyagoknál csak a fúvóka hőmérsékletét változtatja vagy a bed-ét is?Mert ugye a PLA-PETG nyomtatásnál van 15 C különbség az asztalnál. Én még soha sem néztem ezt bár nem volt eddig semmilyen tapadási problémám. -
kentucky
őstag
Igen, így szerettem volna, de amit a másik fórumtárs is írt, rétengenként nyomtat ezért folyamatosan cseréli, így jött ki a 22.
Erről a modellről lenne egyébként szó.
Nem tudom miért szakította le a PETG layer nyomtatásnál a supportot, úgy csináltam, ahogy itt már előzőleg mondtátok, meleg mosogatószeres vízzel mostam le a platet, ragasztót nem használtam.
-
Scallion
senior tag
-
ptesza
senior tag
Aki keres végül talál.
A beta fw-el is csináltam most kalibrációt de én az orca-ban szoktam.Amúgy épp most fedeztem fel összefüggést a filament kalibráció és a méretpontosság között.
Valaki akinek van SUNLU fekete petg-je megtenné, hogy nyomtat egy 20x20x20-as tesztkockát vele?
Flow ratio : 1
PA: 0.025
Nozzle : 225
Max vol speed: 12A többi paraméter a generic profil szerint.
Nekem nagyon pontosan dobja a 20x20x20-at és szerintem jól is néz ki.
Ha másnál is jó értékek jönnek ki akkor mindenképpen leírom miket és hogy számoltam. -
dugesz77
őstag
-
Tomika75
tag
Akkor én tudtam rosszul azt hittem a 3mf csak azért van ott a végén mert bent maradt a modell elnevezésénél ahogy az szokott lenni mikor a tervezőből lementi az ember.
Nem tudtam, hogy 3mf fájlt küld a nyomtatóra amiben ott a gcode. Én a Prusából indultam ki ami úgy működik. Így már értem miért nincs a BS-ben gcode viewer.Köszönöm a felvilágosítást és elnézést a tudatlanságomért!
-
Joshi
titán
Nem vitatkoztam, egyszerűen sérelmeztem a sértegetését ahogy anno a tiédet is. Kb ennyi. Egy jó közösségnek nem ez az alapja.
Természetesen nincs semmi gond, csak ezt mindenképpen el kellett mondanom.
Amúgy én még azt is vállalom, hogy ebben a topikban én vagyok a leghülyébb.
-
poli27
Topikgazda
LEGO Technic 42035 Mining Truck by GIGA PC | Download free STL model | Printables.com
Mert nem ő csinálta... csak feltöltötte nagyítva a makerword re...ez az ererdeti verzsön..
-
Joshi
titán
Talán a V2 remix jobb lesz, meglátjuk. Linkelnéd azt a tető magasítót amit használsz?
Amúgy PLA-nál talán még azért nincs nagy jelentősége a tető megnyitásának (feltéve ha nyitva van az ajtaja), mert amúgy is mennek a ventik, amik nagy légáramlatot keltenek. Szerencsére eddig dugulásom nem volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- OLED monitor topik
- Revolut
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Elektromos autók - motorok
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- További aktív témák...
- Egyedi ékszerdobozka
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest