- Honor Magic V2 - origami
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fabula
őstag
válasz
kentucky #6213 üzenetére
Továbbra sem értelek, mi az a 22
, a filament cserék száma lenne?
Ha csak a support interface 3 rétegét nyomtatod PETG-vel PLA-nál, akkor az 2 csere és nem 22. Persze hogy rétegenként nyomtat, egyébként a fej ütközhetne a nyomat többi részével, ez már csak ilyen.
Szóval itt valahogyan elbeszélünk egymás mellett, úgy gondolom.
Olvastad a kicsit fentebbi #6210 hsz-emet? -
Tomika75
tag
válasz
kentucky #6199 üzenetére
Nem tud tudtommal, mivel rétegről rétegre halad és nem tud le-fel ugrálni közöttük ill. úgy van beállítva, hogy ne tudjon.
Amúgy amikor én is próbálgattam akkor rájöttem, hogy sokkal gyorsabb és takarékosabb ha a supportnak használt anyag csak tényleges elválasztó 2-3 rétegként van használva. -
fabula
őstag
válasz
kentucky #6199 üzenetére
Érdekes, én a textured PEI-re PLA nyomtatáshoz még soha nem tettem ragasztót, még sem jöttek fel a kicsi fatámaszok sem, amelyeknek 1 cm-nél kisebb volt az alapjuk.
Más: nem értem a kérdést, már miért cserélne minden layernél filamentet a supporthoz? Ha PETG interface supportot csinálsz, akkor csak a felső 2-3 réteget (beállítás szerint, én 3-at állítok be) készíti csak PETG-ből, a többit ugyan abból a PLA-ból, amelyikből a modell készül és a modellel együtt építi layerenként csere nélkül. Vagy esetleg valamit félreértettem?
-
fabula
őstag
válasz
kentucky #5165 üzenetére
Mivel mostad? Már sokszor leírtam, de megint: szerintem a legjobb módszer a lemosásra bármilyen felületű lemezre a melegvizes DM-es Denkmit szappanos alapos lemosás egyszerű mosogató szivccsal a dörzsis részét használva. utána szárazra törlés papírtörlővel a száleinél fogva és kb 2-3 prcig még hagyom száradni szobahőmérsékleten. A Denkmit szappan azért jó, mert nem tartalmaz semmi adalékot, olyan mint a régi mosószappanok. Manapság már minden szappanba, mosogatószerbe kerül illatosító meg kézkímélő meg még ki tudja milyen adalék, ami okozhat problémákat. Hidd el, már évek óta használom a Denkmit szappat a fent leírt módszerrel és eddig nem volt tapadásproblémám (csak ha elállítódott a nyomtató beállítása
).
Eddig bármire nyomtattam, minden jól tapadt lemosás utánaa PLA-val, de más anyagokkal is.
Ha a texturált lemezt csak IPA-val mosod, az nem szokott elég lenni (de máshoz se mondig), mivel az apró recékbe beragadt zsiradékot, előző más típusú anyagmaradékot (pl. PETG) nem mossa le, inkább csak elkeni, amitől még rosszabbul tapad.
Pl. ha textrurált PEI lapra PETG-t nyomtattam ragasztó nélkül, akkor utána a PLA egyáltalán nem tapadt rá, de miután lemostam szappannal, már is újra tapadt rendesen. Ebből is látszik, hogy miért lehet a két anyagot egymás támaszaként használni, nem tapadnak egymáshoz.
-
Tomika75
tag
válasz
kentucky #5165 üzenetére
Nincsen Revolutom és a PayPal-ra sem jöttem rá hogyan kell pénzt tenni a számlára?
Megrendeltem más fizetési opcióval: SEPA-val ami nem tudom mi,de a rendelés sikerült csak nem tudom hogyan fogom kifizetni? Gondoltam ez a banki utalásos mód viszont nem küldtek semmilyen számlaszámot amire át tudnám utalni csak azt, hogy gratulálnak a filament klub tagságomhoz. Ma 8-kor nyit a bank ahol be tudom állíttatni a limitet és esetleg kártyáról kifizetni, de addigra vége az akciónak. Próbáltam tickettet írni, hogy most mi lesz,de állandóan kidob a rendszer. -
-
poli27
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic V2 - origami
- Synology NAS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Delta Force (2024)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kuponkunyeráló
- Milyen okostelefont vegyek?
- Formula-1
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest