- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imy
veterán
-
axlfsi
veterán
Én meg azt olvastam, hogy csak ideiglenes állapot, ugyanis már dolgoznak rajta, hogy a helyi és a cloud is menjen egyidőben és akkor ismét hibátlanul muzsikál majd a Panda.
Én mindenesetre - pont emiatt - nem tettem fel még az új fw-t.ITT lehet bővebben olvasni a várható fejleményekről.
-
axlfsi
veterán
... azért vannak jó fejlesztések benne, most nézem csak!
Version OTA 01.05.04.00 -
AndrewTdi
addikt
Szerintem olyan szinten túl van ez az egész misztifikálva, hogy nem igaz. kevésbé káros, mintha analóg dohányoznál. Bemész a belvárosba 1 napra, olyan minta 1 hetet nyomtatnál hobbi szinten (vagy mégtöbbet). Jó, hogy tálca acetonozáshoz nem veszünk fel gázmaszkot.
vagy éppen kerítésfestésnél. vagy egy esti grillezésnél vagy szalonnasütésnél, amikor közel ülsz a tűzhöz és néha kapsz egy kis füstöt.
-
Emunem
őstag
Hali,
Nyomi: P1S,
Fila: Eryone standard ASA (Nozzle temp: 230-260, Bed temp: 75-90).
Nekem logikusabbnak hangzik, ha lent hagyom, hogy az egész ház át legyen melegítve. De ha ezt mondja a tapasztalat, akkor így csinálom.Filament finomhangolást terveztem csinálni, azt hiszem már a rendes Bambu is tudja, Orca alatt ugyanazokat a menü pontokat találtam, vagy lehet valamit nem vettem észre?
Közben kérdeztem a készítőtől is, azt mondja ha sikerül 60 fokra felfűteni, akkor biztos nem lesz gond. 5 soros fal elég (én 6-ost csináltam), gyroid mintával (vagy valami strukturált minta, szal az is jó, amit én raktam be) Lehet megspórolok vagy 70 g anyagot így.Köszönöm, jövő héten nyomtatom, mert most hétvégén nem leszünk otthon. Aztán szurkoljatok, mert ha valami félre siklik, akkor bizony már csak 1 dobásom lesz. A kettő együtt van vagy fél kiló egyenlőre.
-
2thletme2day
őstag
Én is gondolkoztam áttekercselő nyomtatásán mert pl a régi hobbykinges tekercsek szélesebbek vagy az esun fél kilós filamentek amik keskenyebbek mint az ideális nem mennek bele az ams-be viszont ezért a pár tekercsért nem akarok elnyomtatni egy kiló filamentet. Szerencsére van a műhelyben melóhelyen eszterga amivel legkisebb fordulatra állítva a gépet egész szépen át lehet tekercselni a filamentet a bambu dobra.
-
axlfsi
veterán
Bármily hihetetlen (számomra is), de a terméklapon egyrészt több vásárló is dícsére, mert beépítette és szépen világít (nincs extra vezérlés, egyenesen az alaplapra, ahogy azt javasolja is a gyártó). Olyannyira, hogy ezt nézd:
Nekem több 10m mindenféle led szalagom van itthon, de én most egyet ebből berendelek és lemérem, hogy valós-e ez a csekély áramfelvétel (mondjuk, attól még, hogy ennyit mérnek, nem bizonyíték mert ebből a fotóból nem derül ki, hogy állítottak-e áramkorlátot a labortápon - szinte 100%, hogy igen, ... azaz, max annyi derül itt most ki, hogy 295mA-on is meg vannak hajtva a ledek, világít, de ettől még az alapi végfokdriver tranyóból a lelket is kihúzza, ami nem jó...).
szerk.: nekem nem megy a vásárlás; amikor kosárba helyezném, az alábbi üzenettel elhajt:
-
ptesza
senior tag
Vettem én is olyan szalagot de végül nem lett beépítve. Pont ezért. Volt is téma akkor itt a topikban. Meg lett mérve , hogy kb 1A-t vesz fel a szalag. Az AP boardon található félvezető a tokozása miatt tipikusan 250mA max szokott lenni.
#TheProb keress rá a mA vagy a LED kulcsszavakra itt a topikban és megtalálod.
-
poli27
Topikgazda
AUX fanra gondol... csak keveri a szezont a fazonnal
Amúgy neked se esett le a nyomtatott konzollal?
Csak ehhez kellett a p1nél nyomtatni.... A chamberhez dobozt kellett nyomtatni hátra, és van értelme pl abs asa nyomtatásakor, olyan 40-50% használva kiszellőzteti a házat szép lassan!
-
axlfsi
veterán
Köszi az infót, tapasztalataid megosztását!
... azt az AMS emelőt esetleg megmutatot melyik is? ... annyira sok létezik már, hogy ember legyen a talpán, aki elsőre kiválasztja a legjobbat (sokat nyomtatni feleslegesen meg nem szeretek, nem vagyok az a szemetelős fajta, ... én a sok "szir-szart" se nyomtatgatom ki, pedig nagy divatja van mindent IS kinyomni
Köszi előre is!
UI.: mivel már megvan, akkor már beszerelem, nincs mit veszítenem és nem áll a fiók aljában (legfeljebb majd kikapcsolom, ha tényleg zavaró és semmmi értelme (szerencsére szépen vezérelhető).
-
Emunem
őstag
Na végül kiderült még jobban, mi volt a baj: az Eryone tekercsek nem mindig jönnek teljesen szárazon gyárilag. Eddig mindig rituálé volt, szárítóba be, 5 óra múlva meg nyomtatás. De most meg gyorsan kellett ez-az, filament csomagból ki, egyből nyomtatni. Internet szerint másnak is volt már olyan, hogy az első 3 réteg, vagy az egész tekercs, nem úgy viselkedik, ahogy kellene. Emeltem a lemez hőmérsékletén (60 C°), ahogy más is tanácsolta, aztán úgy hellyel közel tartotta magát. De a textured lemezt is néha le kell takarítani vagy 0000-ás fémgyapottal, vagy súrolós szivaccsal ahogy te is szoktad csinálni, mert egy idő után kifényesedik a Bambu lemez is, és emiatt nem tapad. Amúgy Bambu ajánlás, hogy 600-800-as vizes csiszoló papírral kell megápolni a gyári lapjaikat is. Elvileg több 100 óra után szokott előfordulni, hát nálam 25 óra után.
Egyenlőre tapad a szivacsos súrolás miatt, meg az ideiglenesen megemelt plate hőmérséklet által, most éppen szárad a vétkes. (68%-ról indult)Leírtam, hátha másnak is segítségére lesz.
Amúgy a magyar szappanban is van Citrus miaszösz...
-
Emunem
őstag
Júzer error volt... Hát szerencsétlen gép a PLA-t PETG-ként nyomtatta, a hozzá tartozó értékekkel... Ha a gépben PLA van, de a tárgyhoz más anyagból való profilt állítanak be, nem szól közben, hogy "he, ne legyél hüly3!" most minden flott, beállítottam egy hasonló tárgy PLA értékeire...
-
Imy
veterán
Köszi, megnézem.
Amúgy azt nem értem miért ragad bele. Oké, hogy melegebbnek kell lennie, de miért? Nem nyomtatok nagyobb sebeséggel, azaz nem kell több anyagot megolvasztania. A CHT-nak az az előnye, hogy egyenletesebben olvassza meg az anyagot, persze nagyobb flow érhető el vele, ha úgy akarja az ember. -
Emunem
őstag
közben meg a most a 3 réteg után megint elvált, most lemostam sima mosogató szerrel is, utána szappannal, meg utána Alkohollal végig mentem rajta.... Nem tudom, lehet a csipszes kis kezek által felhordott olaj kenődött volna szét?
Mostmár mind1, mert mennem kell, ha ez is elválik, este befújom hajlakkal.
pedig minden gyári beállítás, semmit nem változtattam.szerk: az osztrák szappanban van illóolaj, LIMONETTE; CITRAL, lehet ez lenne a baj, edig mondjuk jó volt....
ugyanaz a DM-es szappan.
-
-
axlfsi
veterán
Na, én most engedtem el ezt a gyári adaptert; fel voltam rá íratkozva, jött is nemrég a levél, hogy ismát van készleten! Na, uccu neki, katt, kosár, PayPal és már fizettem is, de olyannyira gyorsan, hogy még arra sem figyeltem, hogy ne a PP váltsa a devizát, hanem a bankom, valamint lévén nem értem el az 55>€-t, még 10€ szállítási ktg-t is fizettem.
6800 Ft a vége, de "nem számííít" ...
Aztán nézem a Bambu fiókomat és nem látom a vásárlás nyomát (mondom sebaj, idő kell míg realizálódik, de biztosan sikerült a vásárlásom, hiszen egyrészt a bankom jelezte az appban, másrészt még hosszú percekig utána elérhető volt a termék készleten, ...
Aha, ... nos! szűk 2 óra múlva jött is a chargeback (nem sikerült megvenni, ... és én már azt sem hiszem, hogy készleten volt valaha is).UI.: egy ilyen kis szarral amúgy miért szivatják a jó népet? ... nem lehetne legyártatni drága Kínával pár ezer(tízezer?) darabot?!
-
TheProb
veterán
Ezt az eredeti AMS HUB-os dolgot nem értem amúgy. Gyakorlatilag 0 elektronika van benne, minimálisan "komolyabb" szerkezet, mint az A1 féle (vagy az azóta kiadott X1/P1) adapter, ennek ellenére sokszorosa az ára. Illetve azt sem értem, hogy termékleírás szerint plusz 6pin-es BUS kábel kell, ha 3+ AMS-t akarsz bekötni. Megnéztem, az AMS mellé adnak ilyen kábelt, szóval nem rejtély számomra.
-
Joshi
titán
Minél tagoltabb egy alkatrész/tárgy, annál inkább szükséges lehet bizonyos helyeken. Pl egy kinyúló kar vagy alkatrész ami nagyon vékony, adott esetben berezonál a nagy sebesség rezonanciája miatt, holott a test alját lehetne sokkal gyorsabban is nyomtatni, mert ott nem számít. Nagyon sok esetben jól jönne egy ilyen beállítási lehetőség. A Simplify3D v4-es verziójában is benne volt, én anno sokat használtam ezt a funkciót. Azt hittem a Bambu Studio és az Orca is tudja ezt, de sajnos nem.
-
Emunem
őstag
Ja, addig tiszta sor, hogy nem egy dobozban, de az a külön csomag jöhetne egyszerre a fő csomaggal...
Végülis ha minden ok, akkor egy helyről egyszerre indulnak el. Mind1, most a péntekemet kivettem 100%-ra szabadnak. Mindjárt elrepül az a 14 nap, ha baj lenne nem árt, ha benne maradok. Helycsinálás nem is olyan egyszerű, mint gondoltam.
Amúgy kinek hol áll a gépezet?
-
Emunem
őstag
Mint utólag kiderült, otthon már van belöle pár darab, az asszony pontosan az ingek és egyéb ruhák tisztítására használja, úgyhogy el vagyok/leszek látva
Még annyit, hogy mit érdemes még a Bambu-Lab-töl rendelni? (Tárgylapok, stb az Ali-ról, ahogy az ajánlásban is van)
Egy csomagban jöjjön a drága (!). -
Joshi
titán
Lefuttattam a kalibrálást és tényleg, piszok halk lett a motor.
Igazság szerint a motornak a vinnyogó hangja idegesítő, a ventinek teljesen más hangja van. Anno a Kossel Deltánál is a motor drivert (A4988) cseréltem TMC2208-ra és elnémult a nyomtató. Gondolom itt a Bambunál már megfelelő motor driver van, csak kicsit optimalizálni kellett. Az se mindegy mekkora feszültséggel van hajtva.
A jövőben gyakrabban kalibrálok. Köszi. -
2thletme2day
őstag
Ez biztos? 2 színnél persze, csak egyszer vált szín adott rétegen belül és ott a komplett réteget a törlőtoronyban ugyanazzal a színnel fogja végigcsinálni viszont 2-nél több szín esetén tuti, hogy mindig rámegy az összes színnel a törlőtoronyra. Ha minden színből komplett réteget húzna akkor a törlőtorony jóval magsabb lenne a nyomtatás végén mint az adott modell.
-
2thletme2day
őstag
Sajnos nem úgy csinálja mintha törlőtorny lenne. A törlőtoronyhoz minden egyes színváltás után visszamegy és kinyomja azt a mennyiségű anyagot ami be van állítva szeletelőben. Pl így néz ki egy 4 színváltásos réteg törlőtornya. Benne van szépen mind a 4 szín ami a modellben is. Na, ha így működne a "flush to object" mint ahogyan a törlőtorony akkor rengeteg anyagból lehetne valami hasznosabbat csinálni mint a bezsacskózott poop.
-
2thletme2day
őstag
Nem tudom mi nem volt érthető, de megpróbálom mégegyszer, hátha most jobban sikerül leírnom mire gondolok.
Jelenleg az van, hogy akárhány színváltás van egy rétegen belül a színes modellben ha beraksz mellé egy olyan tárgyat amibe azt szeretnéd, hogy a színváltásokat öblítse a nyomtató akkor azt csak egyetlen egy színnel (első színváltás a rétegen belül) fogja megcsinálni, az összes többi színváltáskor ugyanazon a rétegen ugyanúgy kinyomja a poop chute-on az anyagot mintha nem is lenne konrkétan ennek kiküsztöbölésére hozzáadott objektum a platen.
Remélem most sikerült érthetőbben fogalmaznom. Ha mégsem, írd le kérlek mi nem érthető.
-
2thletme2day
őstag
Már hogyne volna min dolgoznia? Ha megoldanák, hogy ne csak egy szín menjen rétegenként az adott modellbe amibe az öblítést nyomja el akkor megfelelő modell kombináció esetén drasztikusan lehetne csökkenteni a poop-ok számát. Jelenleg az van, hogy az öblítésből nyomtatott tárgyba rétegenként csak egyetlen színt nyom bele. Ha egy színes modellnél meg tudják oldani, hogy adott rétegben többször megálljon és cseréljen filamentet akkor az is megoldható szerintem, hogy ugyanezt megcsinálja az öblített modellel is. De ez az amit jelenleg nem csinál. 3
Sajnos ennél az aktuális modellnél nem játszik az infillbe öblítés mert 2 szín is transzparens. És ez egy elég nagy modell. 1-nél több nem fér el az asztalon. Egyedül ami még segít redukálni a poopot az a supportba öblítés.
Találtam amúgy egy nagyon érdekes thread-et bambu fórumon a témában. Emberünk tényleg durva eredményeket ért el. Nagyon hosszú a thread, ln sem olvastam végig viszont ha csak a képeket átgörgeted már az is megéri mert látványos az eredmény. [link]
-
ptesza
senior tag
A rétegidővel kapcsolatban agyalok már egy ideje. Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet. Szoktam nyomtatni egy bizonyos dolgot rendszeresen amin vékony kiálló pöckök, kampók vannak. Elég könnyen le lehetett törni. Most sokkal jobb, hogy a min rétegidőn emeltem a leírás alapján.
Amit nem nagyon értek az az, hogy ez miért a filament beállítások közt van. Ez simán lehetne szerintem a model beállításai közt. (is) -
ptesza
senior tag
Megtaláltam azt a rajzot ami egész pontosan arra a modulra vonatkozik. De a lényegen nem változtat. A jumpernek az L állásban kell lennie. Az IN-re testet kötni. Ekkor az optocsatolóban levő jobb oldali LED világít és ezzel billenti a kapcsolást. A zöld led mindig világít a piros csak akkor ha billenik. Tehát az 5V-os rész jól van bekötve.
-
ptesza
senior tag
Azért nem kapcsol mert az in lábat is testre kell kötni.
-
Joshi
titán
"Ja és nem ilyen relé kell, mert ez nem erre való, de az elv ez."
Itt ajánlották ezt a relét, na mind1 majd írok Brainnek privit.ui.: egyébként más is azt írta hogy működik. Annyi, hogy az 5V táp külön nincs, de szerintem nem kéne hogy legyen, ha az 5V-os led már világít. Na mind1, majd meglátjuk.
-
Joshi
titán
+ (#6862) fabula
Itt most nem az a lényeg, hogy mennyit bír, hanem egyszerűen miért nem működik akkor, amikor bekapcsolom az 5V-os gyári ledet? Hiszen akkor már van 5V, tehát kapcsolnia kellene. Azért mondtam, hogy nem értek ehhez, nem tudom milyen kapcsolási séma alapján működik ez a relé.
-
Köszönöm, este betettem 6 órára a szárítóba, ma újra próbálom.
Előtte még lehet kap 1 órát, biztos ami biztos.
A linket már akkor elmentettem, felületesen néztem át.
Max vol speed alapból 3.2, de most levettem 2-re, aux fan speed-et 70-ről van 30%-ra.dugesz77
Jól látszik a különbség. Úgyse használtam még a szárítót. Ideje volt.
-
TeebyKay
őstag
Elhiszem, én csak arra értettem, hogy nekem még nem írt úgy lebegő részeket, hogy ne valami kilógó rész alá kellett volna supportot rakni, és ezzel meg is szűnt a hiba.
szerk.: letöltöttem most egy hibákkal tele lévő modellt, és ennél tényleg megjelent egy olyan üzenet a modell neve mellett jobb alul, hogy 1417 hibás él (javítás). Ez lehet, hogy máskor is volt már, nem túl észrevehető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Magisk
- Ingatlanos topic!
- CPU léghűtés kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Gamer PC kompromisszumokkal, de garanciával RX 7800 XT + Ryzen 5 3600 32Gb-DDR4
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest