- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
heavygrip
senior tag
válasz
kolopele #88683 üzenetére
A Crysis 1 remastered nekem is ugyanez volt, igaz nekem 6650xt van,de sehogy nem volt stabil az FPS em, hiába vettem le a beállításokat, folyton ezek a droppolások voltak csak. Aztán feltettem a Crysis 2-3 remasteredet ott meg nincs ilyen probléma.
Valószínűleg a Crysis 1 motorja olyan CPU limitet csinál,hogy nem tud mit kezdeni vele egy relatív erős CPU sem.
Le is töröltem,pedig jó lett volna végig tolni,anno nem volt elég erős a gépem, hogy játsszak vele.#88684 carl18 Akkor lehet nekem is azért laggolna a Terminátor? Pedig korábban én is át küldtem amd optimálizátról csak simán a "be" opcióra(azóta volt dirvert frissítés és vissza ált),de ki is ment a fejemből hogy emiatt droppolna,azt hittem az is az engine sajátossága...
-
carl18
addikt
válasz
kolopele #88683 üzenetére
Köszi a válasz!
Igazság szerint addig kutattam ameddig nem találtam megoldást.
Szóval van a FreeSync premium bekapcsolva, játék alatt rámegyek a FreeSync menűre és ott írja alapjáraton AMD optimalizált. Ha ez be van kapcsolva akkor van az a nagy frametime lattency stb és a sok mikrostuter.
AMD Optimalizáltról átváltottam simán "Be" menü pontra és azóta fix 75 fps a terminátor.
És abba maradt a sok microlag.
GTA 5 alatt játszottam és nem tudtam mi lehet a oka a sok inputlagnak...
Aztán Alt+R alatt bejött a AMD menü és ott néztem mi lesz ha ezt azt kapcsolgatok.
Csak nem értem minek a AMD Optimalizált alap beállítás ha hibásan működik. -
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
kolopele #88650 üzenetére
Igen, ezt tudom, hogy arra lett tervezve, régen volt rá példa, ha túl lett húzva a VGA, akkor tudatta velem.
Szigorúan csak egy pár perces stability tesztre szoktam használni, amíg eléri a max. hőfokot.
A VGA kijelenthetem, hogy rendben van. ~45-50%-os hűtés mellett 70°C-ot ért el, lehet lesz az több is pár fokkal, de ez is rendben van szerintem.
Játékkal tesztelve(Doom Eternal, CS2), itt is minden rendben. Még lefuttatok egy Unigine Superposition-t, mert kíváncsi vagyok rá, hogy mit produkál. Heaven-t, illetve Time Spy-t még egyik kártyával sem néztem, de azt is megnézem, ha már írtad!
Évekkel ezelőtt én is képes voltam rá, de jelenleg olyan alkatrészeim vannak a konfigokban, hogy nincs szükségem OC-ra.
Az elvártat pedig bőven hozza az RX 580-hoz képest. Marad, nem cserélem, ide nagyon is elég FHD-ra. -
Rottweiler89
senior tag
válasz
kolopele #88640 üzenetére
Eddig még egyik sem halt meg.
Grave_444
Amiket felsoroltál, mindegyik pipa.
A 2017-es Furmark-ot meg nem kommentelném.Csupingo
Azt az Afterburner írta ki középen. Mint fentebb látszik, alapórajel, boost órajel stimmel.Tehát minden stimmelt ezek szerint minden korábban is, csak én voltam megint béna. A tanulság, programokból lehetőleg a legújabb.
Köszönöm srácok a segítséget, és sorry, hogy itt bénáztam nektek egy sort.
-
-
válasz
kolopele #88571 üzenetére
Leszámítva az irányítás késleltetést mert az bizony kevesebb. Multiba egyértelműen jobb a nagyobb fps, még akkor is ha frissítés felett van.
Grave_444
Jó öreg quake3 motor minden hibájával, már a Cod1-nél elavult volt. Micsoda király voltam 400-500 fps-el amivel a motor már nem tudott mit kezdeni, nem volt lépéshang sem és lehetett csúszni baromi gyorsan ha sebeztek, meg persze fejeseket osztogattam a pálya végéből célzás nélkül. Utólag visszagondolva nevehető volt csalásnak de hát senkit sem érdekelt. Hozzáteszem nekem akkor 100hz+ monitorjaim voltak. (volt hogy 160hz-en játszottam).
Nem tudom meddig volt ilyen bugos a motor, azaz melyik codtól nem számított az fps. 4-esig játszottam csak, annál még volt ilyen. -
pruzsi
őstag
válasz
kolopele #88336 üzenetére
Nvidia rtx 4070
Pikari: Próbáltam másik kábellel nincs változás, viszont most visszaraktam a régi lg monitort nos mégis van annál is ilyen hiba csak ott kicsit másképp mutatkozik meg ott is kikapcsolva a sync akkor jó.
A régi monitornál is csak 1 hónapja használtam a freesyncet és photoshop nem is volt indítva így akkor ezért nem vettem észre.
milyen monitort vegyek topikban ez egy ajánlott modell és a rtings is 10/8 at adott rá ezért választottam ezt illetve 160 ért volt az alzánál.
-
ooloo
őstag
válasz
kolopele #87966 üzenetére
Szia , Gondoltam beköszönök , hogy megvettem az új kártyát ....
A jövő és a múlt egymás mellett...
A régi kártyáról csak annyit , hogy egy barátomat kértem meg , hogy próbálja ki a gépében ... Nála gond nélkül tette a dolgát . Visszahoztam és most nálam is gyönyörűen fut . Igaz , BIOS t az alaplapon és meghajtóprogramot a videokártyán a legfrissebbre cseréltem . -
5leteseN
senior tag
válasz
kolopele #88207 üzenetére
Igen, ezek, vannak, ezeket kb "tom".
Amit írtál, az különösen az AMD-kre áll, a TDP limites megoldásaik miatt!
Sajnos azok az Idők elmúltak, amikor 20-30-40%-okat lehetett tuningolni (az egyik "csúcs": GeForce4200Ti=>4500/4800...)Most 2-3-4%-okon rugóznak a "fiatalok"! Engem ennyi nem nagyon érdekel! Ami teljesítmény-méret érdekelne, azt meg a szintet lépő technológiai fejlődés benyelte! A mostani Tuningolósok ezt a technológiai lépcsőt még nem tudták megugrani nemzetközi szinten sem, én meg nem szánok rá annyit(a családi költségvetés kárára), ami sokkal nagyobb tétel kellene a korábbiakhoz képest a mostani időkben.
Mivel a folytatás már nagyon távol van a fórum-témától, hagyom is...
-
Pikari
veterán
válasz
kolopele #88181 üzenetére
Szerintem az a gáz, hogy az alapján próbálsz következtetéseket levonni egy 15 éves 450w-os táp 250w-os videókártyát való együttműködéséről, hogy a 850w-os öccsével "életérzést" tapasztaltál meg.
Én meg bejártam az iskolába, hogy olyan hülyeségekről tanuljak, mint a feszültség, áramerősség, teljesítmény, kapacitás, transzformátorok, tranzisztorok, áramköri kapcsolások... csak azt nem értem, hogy minek. Elég lett volna teszteket olvasgatni a neten, meg márkaneveket memorizálnom, és máris a téma szakértője lettem volna
Még egy utolsó gondolatot azért hadd fűzzek hozzá. A Corsair nem gyárt tápot. A corsair egy viszonteladó, aki a cwt, a seasonic, meg más random gyártók tápjait adja el a saját brandje alatt. Szóval kb itt valami olyasmit mondasz, hogy a Dell táp jó, mert a 850w-os dell táppal... Szerintem a saját érdekedben nézz utána jobban ennek a témának.
-
Pikari
veterán
válasz
kolopele #88172 üzenetére
Példaként kiemelném, hogy nekem az AT tápegységem, amit időnként haszálok, kb 40 éves, és még sosem volt felnyitva. Még a ventillátora is tökéletesen forog. Pedig takarítva sem volt még soha (ujjnyi vastag szürke por áll benne). Mivel mai napig rajta van a garanciajegy - és emiatt nem is akarom felbontani - amúgyis tökéletesen működik. Erre azért van lehetőség, mert rendesen telerakták kondenzátorokkal és más alkatrészekkel, hogy a táp akkor is működhessen, ha egy-egy alkatrész elgyengül benne kissé.
Ez a fajta előrelátás hiányzik ebből a tápból.
De rengeteg más, tényleg minőségi tápban ez szintén jelen van. A régi passzív pfc-s atx tápjaim közül van, ami már 21-22 éve megy, abból kb 15 éven át 24/7 mentek a teljesítményük kb kétharmadán, és működnek azóta is. Olyan súlyuk van, hogy a böllér ezzel csaphatná agyon a disznókat. Kb 4x annyi kondenzátor és alkatrész van bennük, mint ebben.
Ezzel nem azt mondom, hogy a te tápod valami hihetetlenül rossz dizájn lenne, de attól függetlenül, hogy valaki írt róla egy pozitív hangvételű tesztet, ez még nem egy jó táp. Ez arra jó, hogy rátegyél 10 éves i3mat valami 50-100w közötti vidókártyával, egy vinyóval, egy ssd-vel, meg egy dvd meghajtóval, és így használva néhány évvel a garancia lejárta után el fog halálozni valószínűleg egy halk kattanás kíséretében, természetesen ettől függetlenül még rárakhatsz egy bármilyen videókártyát, de magadnak/ügyfeleidnek fogsz felesleges munkát generálni, ha megpusztul. Ezért is nem javasoltam azt, hogy Myers ilyen nagy fogyasztású videókártyát rakjon rá.
Meg eleve nem értem azt, hogy miért csinálják azt egyesek, hogy a gaming célú gépfejlesztést a videókártyára hegyezik ki, közben meg a gép többi része például hárompálcás tápegységet, core2quad szintű megoldásokat tartalmaz, a játékok nagy részében ki sem fogja tudni hajtani, még 15 fps-t sem fog kapni.
-
Pikari
veterán
válasz
kolopele #88161 üzenetére
Nincs. Az én tápom is dögledezni kezdett. Napokon át kerestem valamit helyette, de semmi. HKC meg hasonlók vannak 10 alatt. Ha valami normálisabb jön is, pár óra alatt már jegelve van, vagy pedig postával együtt 10 fölött van. Már az ilyen LC power szintűeket is egy nap alatt elviszik. Már bánom, hogy nem tankoltam fel 2 éve ezekből, amikor 2-3 ezrekért lehetett venni kilóra a chiefteceket, enermaxokat. Illetve vettem párat, csak nem eleget...
-
-
-
Wasquez
senior tag
válasz
kolopele #87981 üzenetére
Nekem is volt 580-at vettem bontottat.
Beraktam, furmark teszt fél perc után újraindult! Sajnáltam, mert jó áron adták.
Visszavittem, szó nélkül visszavették, akkor lett helyette az 1650
Szerintem egyébként az van, hogy visszahozzák a kártyát, az alza meg leteszteli a felhasználókkal a kártyát. Így nem nekik kell azt megtenni, ha jó, bukják a kedvezményt a nyereségből. Ha nem, jó, akkor meg ingyen tesztelték, a felhasználó meg bukik egy szállítási díjat!A kapcsoló elvileg dual bios, elszabott frissítés esetére van az official oldal szerint.
-
Wasquez
senior tag
válasz
kolopele #87974 üzenetére
Vannak olyan dolgok, amiket nem értek, hogyan történhetnek meg!?
Ma kézbe vettem megint ezt a kábelköteget és hirtelen lett rajta még két kiegészítő csatlakozó, így meglett a 2x8, működik is!
Fekete az egész kábel és el volt rejtve a közepébe.Forza max beállításon, füstöl a gép, a kártya csak 60°C a proci viszont elment 90°C-ig.
Hűtő csere is lesz még is!Jöhet az under voltolás!
-
Wasquez
senior tag
válasz
kolopele #87965 üzenetére
Nem veszek kábelt a gyártótól, mert irreálisan drága és lehet nincs is rá szükség!
Adtak hozzá egy olyan kábelt, amin 8-8 pin van, de csak egy darab ezt a lenti képen a PCIE/CPU-ba tudom dugni, de csak egy darab kábel van.
De van olyan kábel, ami12pin+4 kiegészítő kis pin van rajta, de ezen a kábelen ez nincs bekötve és a másik végén csak 2x6 pin van. Ezt a PCIE külön csatlakozóba kell dugni a tápon. Használható a 2X6pin kábellel a 2x8pin kártya? Nekem úgy tűnik, hogy csak a gnd-k vannak átkötve a hasonló kábelekben. Gyanítom, hogy ez lesz a jó megoldás és tudja a gyártó egy ilyen tápnál, hogy milyen kártyák vannak, csak nekem újdonság ez és amíg nem győződöm meg róla, hogy így van, addig nem dugdosok!
Túl van egyébként ez a gyári kábel mizéria gondolva.
Nem a gyári kábel a lényeg, hanem az, hogy egy ócska kézbe véve is gagyi kábel, az igénytelenül felkrimpelt végekkel, kis kábel keresztmetszetekkel, a béna user által többször ráerőltetett kitágult csatlakozóval és a kihegyezett teljesítmény átvitellel együtt vezet oda, hogy elolvadnak a csatlakozók.
Nálam nem gagyik a kábelek és a kártya sem vesz fel akkora teljesítményt, meg nem úgy tolom rá a kábelt erőből.
Szóval én ezen nem aggódom.
V-RAM kérdést meg engedjük el egy kicsit, egy játék írta és még csak egy gyors teszten sikerült túljutnom a kártyával, mert elment az idő. Lehet, csak újra kéne rakni az ALYX-et az NV kártya után!? -
-
Wasquez
senior tag
válasz
kolopele #87960 üzenetére
Mert a tápot már megvettem Októberben és kábel van hozzá csak 1db!
Azt kellett kivennem máshonnan, de az meg 6 pin a táp oldalán,a másik vége meg nyolc pin, gnd-k vannak duplán bekötve a 6-os oldalon. Szóval kell majd olyat vennem, vagy csinálni!
Elég rendes tápom van, 850W TUF
Én azt nem tudom, mitől van a szaggatás, a game írta ki egy ablakban a játék közben, hogy túl kevés a videó memória!
Azt sem mondtam, hogy a kártya hibája, nyilván valami beállítás, csak nem tudom mit kéne bizgetni?
Hol kell a feszt csökkenteni? Mi az a program? -
Wasquez
senior tag
válasz
kolopele #87719 üzenetére
Visszamondtam az asus 6750-et és az ajánlott kártyát vettem meg, 6800-at.
Tegnap nagy nehezen sikerült összelegóznom, mert a 8pin pcie csatlakozóval jól beszívatott a táp gyártója és csak egyet adott, a gyári meg 9000Ft.
Viszont Alyx-el vr mód banazt írta, hogy kevés a videó memória és iszonyatosan beszaggatott, meg szétesett a kép. 1650 egész jól vitte a játékot.
Mit kéne megnéznem?Az undervoltolásról! Hol kell ezt állítani pontosabban, minek a rövidítése, amit írtál?
-
5leteseN
senior tag
válasz
kolopele #87957 üzenetére
Úgy látom vannak korábbi emlékeink és élményeink.
Közben ismét sikerült csak félmondatot leírnom a teljes gondolatból: a RAM-ok esetében arra gondoltam, hogy a jelenlegi gyártástechnológia mellett legalább egy MHz-lépcsővel feljebb rakhatók (különösebb kockázat nélkül) a DDR3/4/5-ös modulok a rajtuk szereplő érték helyett.
Az AMD CPU-k (újabb Ryzen-ek) esetében pedig arra utaltam(volna, ha mindent leírok), hogy az AMD korábbi rossz piaci pozícióját próbálja és tudja is jelentősen javítani az alig leplezett és jelentős tuning-potenciálon keresztül(+ az alulárazásai az Intel-hez képest), amit a közben (közel-keleti sok-milliárd $-nyi pénzeken keresztül) megerősödött gyártástechnológiája miatt műszaki és garanciális kockázatok nélkül meg is tehet.Na ez a piaci stratégia toppanhatna már be a túlzott nVidia hegemónia ellen a VGA-k(és egyben AI/MI területes GPU-k) területére, némi versenyt visszahozva végre!
-
5leteseN
senior tag
válasz
kolopele #87955 üzenetére
Igen, erre utaltam! És a határérték körül az a +5% MHz lehet, hogy +10(+?)% Watt-ok, +teljesítményigény, amihez jönnek a süvítő ventik, a duplán kopó üzemóra-tartalék, ...
Nagy ára van annak a pár száz MHz-nek.10-15 éve még 10-25%-okat lehetett nyerni (GeForce 4200Ti,=>4500Ti...
), de a jobb gyártástechnológiák miatt már nem kell akkora tartalékot hagyni a gyártónak-tervezőnek az üzembiztonság és garancia miatt. Nincsenek akkora rejtett tartalékok, amiket a tuninggal elő lehetne varázsolni.
A VGA-k területén ez a lehetőség a technológia fejlődés pontosabb méretezhetősége miatt elveszett!
A RAM-oknál AMD CPU-knál még jelen van. -
5leteseN
senior tag
válasz
kolopele #87953 üzenetére
Teljesen egyetértve: az érzékelhető különbségvalahol 3 százalék körül kezdődik, egyéni érzékeléstől függően még tovább változva 1-2%-kal.
A MHz érték a a teljesítőképesség határa körül ráadásul általában a már kiélezett üzemmód miatt nem szokott egyenesen arányos lenni, +5% MHZ (sok egyébtől: driver, alkalmazás, ... függően) 2-3(esetleg)-4% teljesítmény-többletet ad csak.
A Gigabyte sajnos már messze régi minősége alatt van az én környezetem hírei alapján is. A megbízhatóság és a vállalt garancia alapján lehet nyugodtan dönteni(a Gigabyte-on kívül) a többi között, műszaki teljesítményben elhanyagolható a különbség.
-
ooloo
őstag
-
ooloo
őstag
válasz
kolopele #87844 üzenetére
A gépben nem szoktam csereberélni az alkatrészeket .... azaz nem apránként fejlesztgetem , kivéve a videokártya , mert annak a megvételét kicsit eltolom az időben , mert rettentő drága . A komplett gépet 5 évente lecserélem , ami lassan időszerű . És mivel a videokártya miatt a képernyő néha bepixelesedik , úgy gondoltam prioritása van a többi alkatrészcserével szemben . Azt terveztem , hogy most a kártya és pár hónap múlva az alaplap , processzor , RAM . Lehet , hogy most fordítva lesz ... azaz a kártya lesz a sokadik a sorban . Feltételezem a kártya az 1700 konfigurációban is elzötyög még pár hónapot .
-
r4zer0919
tag
válasz
kolopele #87832 üzenetére
Igen az lenne a legjobb ha lenne egy követelményi szint a játékkiadásoknál, megjelenéseknél, hogy milyen állapotban nem szabad kiadni, vagy azért pénzt elkérni.
Továbbá az optimalizálás óriási jelentőséggel bír, azaz csak bírna, mert ebben sajnos nem jeleskednek a játékokat összerakó egyének, szándékosan nem írtam programozókat...
És én egyébként úgy látom, hogy ez egyre inkább problémává lép elő, mivel az egész játékipar teljesen felhígult mint az összes többi is.
Tele van yutubról, pistától, gézától tanult "szakemberrel".
Amiben én még veszélyt, vagy erős visszaesést/túlterjeszkedést látok, ez a sablon alapú játékgyártás, mint ugye a nagy kedvenc az Unreal x+1 engine.
Mindenki azt hiszi, hogy mert le tud tenni 2 előre gyártott objektumot és egyéb innen onnan letöltött sablont akkor az már programozói, játékfejlesztői tudás.
Sajnos ezért is kapunk ilyen "jellegtelen", unalmas, egyhangú, egysíkú, sablonszerű, ótvarosan optimalizálatlan, "alkotásokat".....
Szóval igen, ez a dolog is több sebből vérzik. -
DaFunk1511
tag
válasz
kolopele #87832 üzenetére
köszi szépen. Bár AsRock-ról esdig rosszat olvastam - hangos és rossz hűtés. Vagy azóta javítva lett?
Igazából 1440p lenne a cél, pár beállítás lejjebb vételével legalább stabil 70-80 fps.Arra viszont 3070-et ajánlottak. Teljesítményben 6700xt meg ugyan ott van Userbenchmark szerint
Viszont találtam Alzán EZT de nem tudom milyen a gyártó… -
DaFunk1511
tag
válasz
kolopele #87812 üzenetére
Szia,
Köszönöm a választ.
Megpróbáltam minden beállítást amit tanácsoltatok. Feszültséget leraktam 4 századdal, most 1140. Áram felvételi korlátot visszaállítottam gyárira.
Így játék közben pl.War Thunder FullHD minden maxon volt. Játék közben 112 fokos a max hotspot, viszont Cinebenchen nyertem 4 fokot.
Maximum felhívom őket hogy mi legyen.
Plusz a gyári ventilátor is 2400as fordulaton már elkezd “ciripelni”. -
-
5leteseN
senior tag
válasz
kolopele #87687 üzenetére
DELL T5810 a gép és a DEL bejött
Cserébe a Fast Boot nincs meg sehol. Meglepetésemre viszont találtam valami 4GB engedélyezést a PCI felé. ami szerintem a VGA-kra vonatkozik. Csak azért nem értem ezt mert állítólag ilyet nem lehet a T5810-en engedélyezni!
Értem én, hogy feltettem a legújabb BIOS-t(A34), de ez is 2020-as. Az egész neten meg azt írták, hogy ezt nem lehet ezen a lapon, gépen engedélyezni!
Holnap újra ránézek a BIOS-ban erre, és villantok róla egy fotót, hogy mi is ez.És:
-
pandras83
őstag
válasz
kolopele #87603 üzenetére
Persze meg a golyós egér is jó a parasztnak, minek vesz lézerest, csak szórja a pénzt a világba, amikor a golyós is ugyanúgy mozog a képernyőn, ugyanúgy lehet vele kattintani. Ssd is minek, nem ráérsz? Sietsz valahova? 6700xt is minek? 60 fps-t egy szakadt 1070 is tudna hv apróról, harmad annyiért. Ja és régen minden jobb volt.
-
Brekkk
senior tag
válasz
kolopele #87534 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Az ASUS gyári ventiszabályozása 96-98 fokon tartja tartós terhelés esetén a RAM-okat. A gpu hotspot "megfagy" 54 fokon, de a RAM hőfok miatt hangos a venti.A 104 fok azért lett mert manuális ventiszabályozásom volt. Csak a GPU hőfokot néztem nem is gondoltam túlmelegedő memóriára.
Ilyet még nem láttam, tapasztaltam. Szerencsére megfogta a hőfokot a thermal throttling. 104 foknál.
Lehet jó lesz nekem valami gddr6-os kártya is -
gyulank
addikt
válasz
kolopele #87484 üzenetére
Na most megoldottam, legalábbis ahhoz képest ami volt, sokkal jobb. Bár nem tudom mitől lett jobb, mert először átállítottam 10-ről 8-bitre, az nem változtatott, majd a standart RGB 4:4:4-et váltottam át mindre sorba, majd a végén visszatettem a standardra, és akkor sokkal sötétebb lett a kijelző.
-
gyulank
addikt
válasz
kolopele #87481 üzenetére
Nekem nincs nagy tapasztalatom. Egyszer volt egy RIVA TNT2 M64-em, aztán integrált, aztán próbáltam egy RX580-at de az át is méretezett, nem fért a kép a kijelzőbe, aztán maradtam az integráltnál, aztán vettem a k420-at, aztán egy másik RX-et. Szóval bár sok tapasztalatom nincs de végül is kettőből kettővel voltak furcsaságok a többivel meg nem. És nem tudom, hogy a vlc-ben miért fekete a fekete. VLC-ben sem fekete csak talán sötétebb, és a monitoron már minden le volt véve ezért tűnhetett feketének.
-
5leteseN
senior tag
válasz
kolopele #87477 üzenetére
Majd ők pislognak, mert bőven van Élet(em) nélkülük is!
Szerencsés voltam a szülőkkel, megtanítottak néhány dologra, és én tudok áram nélkül is társasági életet élni: 66(a kártya), sakk/malom/Go, társasjátékok, sőt még a beszélgetés is megy!
Tovább is adtam.
Jöhetnek a kérdések, amikor majd néha napközben benézek, a kis segítségeket össze-összedobjuk.
-
Xesxow
csendes tag
válasz
kolopele #87448 üzenetére
Windows 10-em van, abból is Pro. A 11-et kihagyom, ameddig csak lehet....
@Csupingo
MSI AB törölve, még az AsRock Phantom Gaming program is, DDU-val törölve a driver. Amikor törlődik a driver, akkor megállnak a fentik, majd nulláról kicsit felpörgeti az 1-es és 3-as ventit, felváltva ki-be, majd elkezd egyszerre pörögni mind a három venti, 29%-on bármiféle ingadozás nélkül. Ezt követően 2020-as drivert telepítettem. Újraindítás közben, amíg az alaplapi BIOS tölt, akkor a középső forog nagyon lassan, majd ahogy indul a boot, mind a három pörög és ismételten az ingadozós hiba kezdődik.... Mind a három venti egy csatira megy, egymásba dugdosva.
Próbáljam meg plusz vezetékkel egyesével, hogy mit produkál vagy hagyjam a francba és vegyek 3 új ventilátort?@Asycid
Köszi kipróbálom azt is, ha más nem marad! -
Daisy_Killer
csendes tag
válasz
kolopele #87442 üzenetére
Sziasztok!
A segítségetekre, illetve tapasztalatotokra lenne szükségem:
Hétvégén váltottam félkonfigot (ASUS Z790 TUF lap, 32 GB DDR5 Kingston Fury, 13700K), és a váltás óta olyan játékok, amelyekkel addig nem volt gond (American Truck Sim, Snowrunner, FS22) irgalmatlan FPS droppokat, lagokat, és "input lagokat" produkálnak, pedig a kártyám egy 3090, a táp hozzá 1200 Wattos Corsair. Érdekes, hogy pl a WoT, amit 2k-n, Ultra beállításokkal játszok, tökéletesen fut.
A gyengébb, 9700K-s setupban soha nem volt semmi baja. Ma újrahúztam a Windowst, egy ideig eltűntek a gondok, de most újra jelentkeztek. Elképzelésem sincs mi okozhatja, már "mindent" kipróbáltam. Én valamiért a videókártyára gyanakszom. Volt már hasonlóval tapasztalatotok? Van esetleg ötletetek, mit kellene még megpróbáljak? Azon kívül, hogy új kártyát veszek, mert erre is gondoltam.
Köszönöm!
-
5leteseN
senior tag
válasz
kolopele #87351 üzenetére
Biztató kezdet után ... ?
... remélem sikerül!
Ismét egy jele, hogy melyik cég figyel oda jobban a drivereire.
Nekem úgy tűnik, hogy a gyártástechnológia, nm, chip-architektúra területen az AMD behozta a korábbi lemaradást, de (finoman fogalmazva:) a driverek területén még vannak bőséges tartalékai... -
Pikari
veterán
válasz
kolopele #87339 üzenetére
Volt hasonló jelenségem egyszer, már ott tartottam, hogy szétverem a kártyát, aztán kiderült, hogy valamiféle kijelző firmware hiba. Másik kijelzővel megszűnt a hiba. Aztán átkötve VGA-ra a képet, a jelenség megintcsak megszűnt. DVI-vel vagy Display Porttal megint kaptam a jelenséget. Egyszer csak minden előjel nélkül megszűnt, és már vagy fél éve nem találkoztam vele. Nálam nem vörös, hanem zöld bevibrálás volt... igaz, nekem nVidia okozta a jelenséget
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Trollok komolyan
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- OLED TV topic
- E-roller topik
- Milyen egeret válasszak?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest