- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz
Brekkk #87535 üzenetére
Sajnos ez ilyen, a Dual két ventis hűtése ráadásul nem a legacélosabb egy 200W feletti kártyánál. A sima GDDR6 esetében még elég volt nagyjából, azok megálltak 80 környékén, egy jobb hűtésű kártyánál akár 80 alatt is, csak ugye a 4070 - ek az X - es memóriát kapták, a 4060 - asok meg a simát. Nem is az a baj hogy eléri a 100 fokot, ha néha csak belenyalna egy pillanatra az még oké, az a gond amikor végig ott van terhelésnél. Alul kellene feszelni valamennyire az Afterburnerrel.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Brekkk #87531 üzenetére
A GDDR6X memóriák eddig is elég magas hőfokon üzemeltek, anno az EVGA 3080 Ti - m is nyaldosta a 95 fokot, a TUF meg belenyalt a 102 fokba is. Az a jó ha 90 foknál nem megy nagyon feljebb teljes terhelésnél, még ha 105 fok is a max. amit meghatároznak, de még jobb ha 90 alatt marad. A sima GDDR6 soha nem ment ilyen magasra, azok megálltak 70-75 fok környékén, vagy alatta. Hot Spot esetén is az a jó ha 90 fok környékén megáll, bár ott meg (legalábbis AMD esetében) 110 fok a hivatalos érték ami még üzemszerű.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Brekkk #82932 üzenetére
A YUV és RGB kódolás még nem magyarázza a black crush-t. Az szinte kizárólag video/full range beállítás szokott lenni. Én is használtam 4K monitort YUV420-as kódolással ugyanazon okból (csak nálam 60 Hz-et turbóztam 120-ra a 8 bit YUV420-szal) és a monitor ugye mindig is full range-re volt állítva. Én nem tapasztaltam semmi szembeötlő különbséget videókártya cserekor, mikor megkapta a monitor a hozzávaló 2.1-es kimenetet 10 bites RGB-vel. Illetve most áttértem DP-re. Radeon Software-ben elvileg kéne tudni állítani a videó kódolást, én tudtam.
Meg ugye a megjelenítőn is egyeznie kell a dolognak, hogy jó legyen.
Full range jelet ha video tartományban jelenít meg a tévé, az okozhat black crush-t.
A YUV tömörítés az nem csinál ilyet. 4K-nál ilyen kicsi pixerméreteknél még azt is megkockáztatom, hogy az RGB és YUV között se lát különbséget igazán az ember. Azért a chroma csatorna felbontása nem olyan jól érzékelhető dolog, ezért is tömörítünk chromát már évtizedek óta. Szóval én a tévére gyanakszom. -
MK VII
veterán
válasz
Brekkk #62979 üzenetére
Szia..
BIOS-t frissítettél az alaplapon? Ha nem akkor tedd meg..
Ha az után sem akarja az igazat akkor bizony nem komálja a lap a kártyát.(#62978) Szabikaa20
Nehogy az olcsó a drága legyen. 5-ös széria már dögledezik szépen.. Ha kifogsz egy halálán levőt akkor mindegy milyen olcsó...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Battlefield 6
- Apple MacBook
- World of Tanks - MMO
- Villanyszerelés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Linux kezdőknek
- Milyen egeret válasszak?
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- További aktív témák...
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest