- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
maxxenergie
senior tag
válasz
Csupingo #62872 üzenetére
CPU-t nem néztem az ő gépébe enyémben nyilván rendben volt nem rég volt újra pasztázva.
Na azt még megnézem 4690 van benne amúgy torony hűtéssel ...
DDU-val pucoltam igen, majd tiszta telepítés volt..
960 driverét tegyem 970 alá fel amivel ment a 960 ??
Semmi más változás nem volt.. azért szívtam meg mert segítek neki AMD-s vagyok nagyon vagy 10 éve csak AMD volt Nvidia driver mókolás nem az én világom egyenlőre....
Köszi
Hétfőn megnézek mindent tápcsere-Cpu hőfok - másik driver... remélem lesz eredménye...
-
maxxenergie
senior tag
válasz
Csupingo #62868 üzenetére
Szia!
A hőfok nem megy egyszer sem vészesen magasra? -NEM mint írtam 67 Fok fél óra Furmark után FHD 4*AA
Gpu-z-vel nézhetnéd játék alatt. - Néztem folyamatosan semmi órajeleket tartotta.
Az is elég, hogy csak max.-ra állítod a kijelzést, így kilépés után látod a maximális értékeket.Esetleg terheletlen állapotban is ránézhetsz gpu-z -vel a kártyára. - Néztem semmi extra alapjáraton ketyegett !!
Ha nem állnak vissza az órajelek, akkor bányászvírus is használhatja a kártyát, amitől játékban is csökkenhet a teljesítménye. - Alapjáraton nem láttam semmi extrát nem terhelte semmi ... én gépemben övében ahol rakoncátlankodott Hétfőn tudom nézni...
Valami jóval régebbi driverrel is kipróbálhatod, természetesen. A win energiagazdálkodás teljesítménycentrikuson legyen - Nálam ment legújabb driverrel WIN 8.1 alatt. neki 10 van ha számíthat valamiben probléma miatt de nem hiszem mert ha a kártya lenne rossz gondolom mindenhol csinálná..
-
maxxenergie
senior tag
válasz
Csupingo #62840 üzenetére
Szia!
Köszönöm nos helyzet a következő!
Én gépembe I5 3570K Z77-es lap és Enermax 720W-os táp hiábtlan a kártya uninge Valley extreme HD ment fél órát 8*AA és semmi baja hőfok max 68 fok volt.
+ Ráküldtem még a szőros fánkot is (Furmark) egy fél órára FHD 4*AA szintén semmi hibátlan. Órajeleket is tartotta végig GPU-Z követtem.
Ami különbség volt OP rendszer WIN 8.1 64 BIT-en teszteltem, neki WIN 10 64 BIT-van.
Kérdés az, hogy a gépébe akkor hol kezdjem a hibafeltárást, én tápegységre gondolok elsősorban illetve ha tápcsere után is megmarad a probléma mit nézzek sorjában mert a kártya tutti hibátlan így
-
Mathiassa
tag
válasz
Csupingo #62833 üzenetére
Ismét köszönöm a segítséget. Ez már fél off, de ezzel a Tweakerrel flashelni is lehet új (módosított) biost?
Egyébként találtam Kínában hozzá másik ventilátort, lehet azt megvárom, míg ideér. (Igazi hiánycikk.) Ha azzal jó, akkor örülök, ha nem, akkor veszek egy másik kártyát.
Most próbálnék Biost flashelni, temporális megoldásnak jó lenne; persze, ha úgy működne. -
Mathiassa
tag
válasz
Csupingo #62820 üzenetére
Bocsánat. 4 pines a case fan connector is, csak nem volt jó rálátásom.
Tehát, ha ismét szétszedem a videókártyát, arra rá tudom kötni.
Mire figyeljek? Ha alaplapra dugva is ilyen hülyén működik, akkor a venti a rossz "csak"?
Ha alaplapra dugva normális a működés, akkor az gondolom, csak ideiglenes megoldás, úgy nem érdemes használni a gépet, és ez azt jelenti, a videókártya "kuka".szerk.: az itteni 760 topikban nem sikerült találnom hasonló problémával küszködőt
-
Mathiassa
tag
válasz
Csupingo #62816 üzenetére
Jaj, csak mennyivel kényelmesebb lenne, ha nem kellene leszednem a hűtőbordákat a videókártyáról, hogy hozzáférjek a venti csatlakozóhoz.
Igen, 4 tűs a venti csatlakozó a a videókártyán, erről megy mindkét venti.
Az alaplapomon viszont csak egy 3 tűs csatlakozó van case fannak egy 4 tűs a cpu fannak.
(Nekem az a furcsa, hogy le van most tiltva a kártya az eszközkezelőben, és ennek ellenére az egyik ventije, <amelyik nem szokott leállni a ciklus során teljesen> ilyenkor is megy egy állandó sebességen. A másik áll.)
Elvileg két bios-a van a kártyának. Egy standard és egy ln2 mód. A probléma mindkét módban ugyanúgy fennáll. -
Mathiassa
tag
válasz
Csupingo #62813 üzenetére
Ha jól látom, nyolc ér van a kábelben. A kábel félúton kettéválik, a ventik kapnak 4-4-et.
Máshogy viselkedik a két venti, de mindkettő felgyorsul, lelassul. Csak az egyik teljesen meg is áll, míg a másiknál csak hang alapján lehet megmondani, hogy változik a sebessége.
Corsair CX500M tápegységem van.
3 és fél éve van meg a gép, azóta nem történt változás a konfigurációban.
Tökéletesen működött végig, játékokkal sem volt gond.
Nem rémlik semmi változás, ami egy időbe esne a probléma kezdetével.
(A win10 Anniversary Update volt akkortájt komolyabb változás, de a probléma emlékeim szerint később jelentkezett. És ilyen probléma másnak előjött a fórumok alapján win7 alatt is.) -
Mathiassa
tag
válasz
Csupingo #62802 üzenetére
Belenéztem. Két ventilátoros ez a kártya:
Az egyik ciklusa: felpörög 100ra, nagyon hangos lesz, aztán teljesen leáll. Kezdi előlről.
Ha letiltom eszközkezelőben a videókártyát, ez a venti leáll. (Újraindítás után persze.)
A másik ciklusa: szemre nem tudom eldönteni, hogy felgyorsul-e 100ra, de nem áll. Lehet, ennek a ventinek nincs is ez a periodicitása, csak folyamatosan pörög, viszont hangos. Ha letiltom a kártyát eszközkezelőben, ez a venti akkor is megy, de ciklikusság nélkül, "normálisan", viszonylag hang nélkül. -
Mathiassa
tag
válasz
Csupingo #62797 üzenetére
Afterburnerrel most állítgattam a venti sebességet. Ha jól értem, ez a minimumot engedi állítani. A ciklikusság megmaradt bárhova állítottam a minimumot. (Kivéve, ha 100ra, akkor konstans ment 100on.) Csak a periódusidők változtak, attól függően, meddig engedte lelassulni:
Még megnézem, találok-e másik biost.
Ezekből a képekből gondolom még nem derül ki, hogy a vezérlő vagy a venti a rossz.
Nem tudom, hogy sikerülne-e nekem a külső tápozás, átkötés; nem vagyok nagy szaki. -
Mathiassa
tag
válasz
Csupingo #62794 üzenetére
Kipróbáltam az írt drivert. Szerintem az még win10 előtti, így képem csak az alaplapiról volt. A probléma ugyanúgy fennállt rögtön és újraindítás után is.
A ventilátor gondolom cserélhető. Valaki ezzel talán próbálkozott a linkelt fórumokon, és elvileg nem oldotta meg a dolgot.
A ventilátor vezérlő résszel viszont nem tudom, mit lehet kezdeni. Ez egy cserélhető, javítható rész?Valaki ezt a választ kapta erre a problémára a szervíztől:
Hi,
This sounds you have a card with a defective chipset fan control.
The fans are controlled from the chipset after the driver installation because the 770 card has GPU Boost 2.0.
A defective chipset fan control is not repairable.
You will get an exchange card.
Please contact your reseller Komplett to start the rma procedure.
Gondolom ugyanerre gondoltál te is. De tényleg javíthatatlan ez a rész vagy csak egyszerűbb nekik a cserekártya?
szimi57: Nincs még egy tápom sajnos, és nem is vagyok jó a gépösszerakásban. Kifejtenéd, ez miért oldaná meg a helyzetet? Valahogy nem látom.
-
Mathiassa
tag
válasz
Csupingo #62778 üzenetére
Terheletlenül ilyen képet kapok:
Szerintem az órajelek így alapon vannak. Az RPM értékeknél látszik, amiről beszélek. Fel megy maxra, majd le nullára ciklikusan.
Visszatettem egy augusztus végi drivert, az Nvidia oldalán ez volt a legrégebbi, amit találtam. A probléma ugyanúgy fennáll.
Az Nvidia energiagazdákodás optimálisan volt, az volt az alapértelmezett. Áttettem adaptívra, semmi változás. -
Mathiassa
tag
válasz
Csupingo #62778 üzenetére
Köszönöm, ezeken a lépéseken végigmegyek, és jelzek. Egy idősebb Samsung Tv van rákötve csupán, és ez van rákötve 3 éve. Elvileg a kártya nincs használatban, csak pörög ilyen ciklikusan a ventilátor, de amint hazaérek ránézek estefelé. Akik hasonló problémával találkoztak, ott újratelepített gépeken is jelentkezett a probléma. Én ezt nem tudtam kivitelezni idő híján, de megnézem majd.
-
Fucsi666
csendes tag
-
IpiBcsi
tag
válasz
Csupingo #62718 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a jótanácsokat!
Igazából a Fifa17-hez, meg régebbi játékokhoz kellene, ezekhez még elég.
Azóta már beszereztem egy 560-ast, úgy néz ki, az tényleg hibátlan.
Ezt inkább csak sportból buherálom, ha sikerülne 2-3 ezerért egy hűtőt kapni rá, az jó lenne.
Még egyszer köszi! -
IpiBcsi
tag
válasz
Csupingo #62646 üzenetére
Nagyon fúrta az oldalamat, hogy vajon a hűtő a hibás az extrém melegedésért, vagy a Zotac GTX 460-nak van valami baja. Nosza, leszedtem a gyári hűtőt és gondos pasztázás után ráapplikáltam egy gyári rézmagos, hőcsöves AMD proci hűtőt. Postásgumival. (nem röhög!) A ventit az alaplap ház-ventilátor csatlakozójába dugtam. Láss csodát, az Aida GPU stressz tesztjével nem ment 86 fok fölé a GPU hőmérséklete. Tudom, hogy ez sem kevés, de a hűtőt nem 160 W-os videokártyára, hanem 125 W-os procira tervezték. Na meg a postásgumi.
A szőrös fánkot nem mertem ráengedni, az valószínűleg kiakasztotta volna.
Tehát a kártyának kutya baja, most már csak egy hűtőt kéne rá szereznem. Nincs valami tippetek, honnan lehetne egy kompatibilis hűtőt beszerezni? -
Rebekacska
tag
-
Rebekacska
tag
válasz
Csupingo #62692 üzenetére
A vasarlas utan nem vettem eszre, majd nehany honap utan feltunt a bibi, es a hiba egyre intenzivebben jelentkezik. Konkretan meg az euro truck simulator 2-on is eroteljesen jelen van az anomalia. Az etc 2 nem tul nagy gepigenyu jatek. Jatekonkent kulonfele intenzitassal csinalja. Mitol lenne jobb a win 10?
-
Rebekacska
tag
válasz
Csupingo #62686 üzenetére
Koszi! A dsr nincs bekapcsolva. Viszont optimalon van a power managment mode, de ez mindegyik kartyamnal igy volt korabban, es nem okozott gondot. Nalam nincs telepitve az nvidia exprience, csak a driver es physx. Tudnom kene vmit az nvida control panel beallitasairol?
Taliztam egy korabbi cikket. Olvasgatom, hatha valami okossagot tanulok belole. -
default.
őstag
-
JohnK
aktív tag
válasz
Csupingo #62395 üzenetére
https://prohardver.hu/tema/azonnali_vga-s_kerdesek_oraja_2/hsz_62388-62395.html
Szia!
Bocs, hogy így írok, csak te segítettél a problémámban. Arra amire nekem kell, nem egyszerűbb ez?
http://www.merlinhardver.hu/webaruhaz/xfx-dvi-vga-adapter-ma-ap01-dv1k/89355
Válaszod előre is köszi.
-
default.
őstag
válasz
Csupingo #62540 üzenetére
Minden driver fent van, mindenből a legfrissebb. Másik böngészőt még nem próbáltam, de videólejátszó programmal is problémás.
Win update éppen lehet, mert most telepítettem újra a gépet, de szerintem már a nagy frissítéseken túl vagyok, 1-2 apróbbat feldob, de nem hinném, hogy nagyon enné a procit.
Esetleg próbáljak VGA BIOS frissítést? -
-
gepetto86
tag
válasz
Csupingo #62411 üzenetére
Ja bocsi.
gpu-z render alatt nem változik az órajel.
A kártya maximum performance-on van.
Másik játék még nem volt fent de az előző rendszernél Bf3 , Bf4 -nél is rossz volt.
Az msi ab-vel nem tudom állítani az órajelet.Felhúzom és amikor elfogadtatnám visszaugrik az eredetire. -
szabeska
addikt
válasz
Csupingo #62331 üzenetére
Igen, a kondikra nem gondoltam, munka után meglesem őket. Hang a bekötött előlapin sincsen. Windows újratelepítés előtt működött a hang. Az egész lavinaszerű, egyik dolog után a másik adja meg magát 2-3 napon belül. Külső vga nélkül hibátlan minden, kivéve a hangot, az olyankor sem működik. Ha fülest dugok bele, úgy sem megy. Biosban elvileg minden frankó, még azt is reseteltem. Este nekiesek, kitakarítok alaposan mindent, és újra bekötök. Remélem megoldódik, mert a generációváltás 1151-re a legalapabb konfiggal, megmaradt cuccokkal együtt is 70.000 Ft lenne, amire most nincsen keretem
-
TeebyKay
őstag
válasz
Csupingo #62318 üzenetére
Csupingo (#62318) és (#62317) bobalazs:
Igen minden szerveren produkálta.
Lefuttattam a javasolt programot és nem talált semmi lényegeset, csak pár registry beállítást meg policyt és egy programot amit nagyon régóta használok és sose okozott gondot (csúnya is lett volna ha eset smart security mellett egy freeware program teszi rendbe a gépet). De ettől függetlenül töröltettem mindent.
Dsr nem volt bekapcsolva. Win-ben az ssd-hez települt samsung ssd high performance volt beállítva, ezt átállítottam teljesítmény centrikusra.
Ezen kívül lefuttattam egy ccleanert és felraktam a legfrissebb drivert.
Hogy a problémát melyik oldotta meg nem tudom, de jelenleg működik tűrhetően a játék. Kisebb fps számon mint a változtatások előtt, de azt stabilan tartja.
-
embe
nagyúr
válasz
Csupingo #62322 üzenetére
Persze kisebb fogyasztásút keresgélek, a a cél. Csak postázgatni nem akarok, hogy ne növeljem még azzal a ráfordított összeget, ez meg itt lenne helyben. Mint írtam egy barátom gépébe kellene, de csak kis pénzt akar rákölteni.
Igazad van, rákérdezek a tápos topicban is. -
jimmy87
tag
válasz
Csupingo #62291 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséged, az első tesztek sikerültek.
A megoldás a következő lett:
Driver : 21.19.384.0 (2016.12.4)
AMD beállítások (Crimson/Catalyst):15.7.1 - itt max FPS beállítva 60 -ra
MSI After Burnerben az órajelek : GPU 1100-->1050MHz
Memória:1625--> 1575 MHz
Eddig stabil, gyors a rendszer és hozza a teljesítményt is.Még 1x nagyon köszi a segítséget!
-
vranyek
aktív tag
válasz
Csupingo #62231 üzenetére
Igazából így is egy mókolósdi az egész, elég szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban... kolléganőmnek van egy Apple Macbook air-je, régebbi, 11 coll körüli, és ahhoz van egy mini DVI - DVI-D átalakító fehér kis kábele...de lehet jobban járna, ha venne egy mini DVI - VGA-t
-
vranyek
aktív tag
-
flymi
addikt
válasz
Csupingo #62199 üzenetére
+Borisz76: Egymás után próbálgattam a kártyákat (cirka két tucat volt), mindegyiknél stimmelt minden, az egyiknél ilyen színt dobott, a másiknál meg a villódzás a jobb oldalon. Utána is került a gépbe még kártya, akkor is minden okés volt. Tehát a monitort és a kábelt kizárnám. Hacsak nem lehet az, hogy nem tekertem rá miden egyes vga-nál a csatlakozót (mert tényleg nem szorítottam rá) és lehet, hogy kilazult, vagy nem nyomtam bele teljesen és ezért?
-
-
zozo9999
csendes tag
válasz
Csupingo #62025 üzenetére
Azt még nem. Minden fogyasztót lehúztam, úgysem megy. Sajnos más tápom nincs, de nem hinném, hogy a táp lenne a probléma. Esetleg talán a kábel, de hál istennek azom sincs csere. Megpróbálom másik foglalatban, de a 7850 az múködött 2 hete ott meg most a 4670 is működik ott.
-
zozo9999
csendes tag
válasz
Csupingo #62012 üzenetére
Lefrissítettem a BIOST 1.80-ra 2013-mas update volt a legutolsó. Ha nem kábelezem be a kártyát, akkor világítanak rajta a ledek, de nem indul el se a venti se kép semmi. Ha bekábelezem az előző HSZ. -ben leírt módon akkor szintén fél másodpercre felvillan rajta a LED és megindul a processzorhűtő aztán lekapcsol a gép. Nem lehet hogy a kábellel van valami gond? Esetleg tudtok mást megoldást mondani. Előtte egy 7850 szolgált benne hibátlanul, eladtam most egy 4670-en van benne ideiglenes az is működik természetesen alaplapról szíjja az energiát.
-
lotuska
tag
válasz
Csupingo #62012 üzenetére
Sajna Sandy procikba nincs IGP es nekem sincs folos PCI Express-es kari. Egyik baratom, akinek eladtam a GTX 750Ti-met felajanlotta, h reggel athozza a karit es megprobaljuk frissiteni a BIOS-t, csak nem biztos, h lesz idom, mert suru a programom, neki meg csak delig van ideje.
Annyit szeretnek mondani, hogy boot-olaskor meg a szokasos "beep" hang se jelentkezik.
-
Drachande
tag
válasz
Csupingo #61944 üzenetére
Igen, ez lesz a köv próbám, mert én úgy tudom, van DVI-HDMI átalakító. Nekem tökmindegy, hogy DVI-n, vagy HDMIn van a TVm, mert az audio rész az AV erősítőmbe megy, a TV HD audioját a HDMI kábelen keresztül nem használom. Ha mindkettő a 1-1 DVI-re lesz kötve, talán nem akad.
Képernyő kiterjesztést sosem használok. Vagy a TV elé ülök be filmezni, játszani, addíg kilövöm a monitort, vagy a TV van kilőve és a monitoron játszok/filmezek. Egyszerre csak az egyik megy, szerintem felesleges a kiterjesztést kipróbálnom. Még ha jó is, semmire sem megyek vele. -
Drachande
tag
válasz
Csupingo #61942 üzenetére
TV FullHD, 1920*1080, a monitor 1920*1200. A TV 3Ds, asszem 100-120 Hz talán a max, amit a kijelzője bír, de 60 Hzen fut, monitor csak 60as. A monitor most lett cserélve, eddíg mindkettő 1080as volt.
A legeslegrosszabb esetben meg tudom azt oldani, hogy ha a Tvn akarok játszani, hogy leállítom a gépet, lehúzom a monitort és csak a TV marad rajt HDMIvel. Így nem keveredik, csak macera... Eddíg on/off gomb meg egy jobb klikk és képernyő másolásával oldotam meg.
Mi kozhatja ezt az órajel emelést? Azért jobb lenne megoldani, mint minthogy erre a kényszer megoldásra fanyarodjak...
Valami így is akad egyébként, mert kijöttem Killing floorból és most a core clock 405Mhzre ragadt be, innen nem megy lejjebb idleben. Előtte 80 volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest