- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
Mathiassa #62847 üzenetére
Azt talán ezzel. Én még nem csináltam ilyet, biztos ami biztos, a szakiknál is érdeklődj. Azt hiszem pl. msi ab-vel a régi bios is lementhető. Bár a tieden 2 bios van, talán nem lesz gond. Meg igp-vel indítva is fel lehet támasztani, ha esetleg gond lenne.
Akartam én is javasolni, hogy akár ventilátort is lehet keresni hozzá, csak még mindig nem tuti, hogy mi a baj. Persze ha az új ventivel működne, az jó lenne.
-
Csupingo
veterán
válasz
Mathiassa #62827 üzenetére
Előbb talán kipróbálhatnád, hogy a biosban állítod feljebb a ventilátor fordulatszámot. Abban szerintem tudnak segíteni a topikjában. Ha az se segít, akkor valahogy ki kéne deríteni, hogy mi az, ami tényleg rossz. Egy másik gépben nem tudod kipróbálni a kártyát?
-
Csupingo
veterán
válasz
Mathiassa #62827 üzenetére
Talán ez kéne neked. Szerintem a biosban is találnál olyan beállítást, ami annyira pörgeti a ventilátorokat, hogy játék alatt ne főjön meg a kártya és ne is legyen olyan hangos.
-
válasz
Mathiassa #62823 üzenetére
Ha eléred az alaplapi csatlakozót és azon rendesen működik, akkor használhatod is akár. Biosban lehet állítani mikor pörögjön fel. Ha olyan buta alaplapod van mint nekem, akkor csak a proci hőfokhoz tudod állítani, de az alapján is be lehet lőni, hogy mikor tekerjen. Csak jól át kell gondolni és kerülni a furmarkot.
-
Csupingo
veterán
válasz
Mathiassa #62819 üzenetére
Elvileg ha nyitott 3 pines csatlakozó van a lapon, akkor arra kötheted a 4-es ventilátort is.
"Ez feszültség alapú vezérlést tesz lehetővé, 3 pines ventilátort érdemes használni. Ha a csatlakozó oldalról nyitott, akkor PWM-es ventilátort is tudsz csatlakoztatni (a negyedik lába a levegőben lóg), ekkor azt feszültség alapon tudja szabályozni." A 760 topikban még nem találkoztak ezzel a problémával? -
Csupingo
veterán
válasz
Mathiassa #62814 üzenetére
Nem fest olyan jól a helyzet akkor. (Lehet, a ventilátor is rossz már, és a vezérlés is.) Esetleg egy ilyennel próbaképp ráköthetnéd az alaplapra. Szerintem van vga bios szerkesztő a kártyához, valószínűleg tudnál magasabb ventilátor fordulatszámot beállítani és azon talán nem ingadozna. Lehet hogy a topikjában már találkoztak ilyen gonddal.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
Mathiassa #62803 üzenetére
Ha lenne bátorságod szétszedni és megcserélni őket, akkor talán kiderülne, hogy csak az egyik ventilátor romlott el. Vagy az is megoldás lehet, amit javasoltak, hogy egy molex átalakítóra kötöd a ventilátorokat, vagy esetleg egy alaplapi ventilátor csatlakozóra, akkor még szabályozni is tudnád.
(#62804) Scholes9: Nincs mit! Talán más is létezik, én ezt találtam hirtelen. Azért a gyártó oldalán érdemes megnézni a pontos felbontást, mert az is lehet, hogy kártyánként eltérő. Ha 3840×2160 -as felbontás kéne 60 Hz-en, az szerintem menne.
-
szimi57
őstag
-
Csupingo
veterán
válasz
Mathiassa #62796 üzenetére
Ilyen szinten nem nagyon javítgatnak kártyát szerintem. Azt hiszem némelyik kis gigabyte gtx 960 volt ilyen gyári hibás, ha min. fordulaton ment, mindig felpörgette a ventiket időnként. Ahhoz adtak ki javított biost. A tiedhez nem tudom, hogy van e. Valamilyen progival próbálj beállítani egy közepes ventilátor fordulatot. Kiváncsi lennék, hogy akkor is elmászkálna e a fordulatszám.
-
Csupingo
veterán
válasz
Mathiassa #62793 üzenetére
Akkor lehet hogy a kártyán rossz a ventilátor vezérlő rész, vagy a ventilátor. Esetleg még ezt próbáld ki, én ezt a régit használom: 353.06
Esetleg msi ab-vel próbálj meg egy fix. fordulatot beállítani.(#62791) Zsetko: még olyan gond is lehet, hogy ezek a régebbi tápok inkább az 5 V-on adtak le nagyobb teljesítményt, a mostaniak pedig inkább 12 V-on. Lehet, hogy ezért kevés a táp.
-
Csupingo
veterán
válasz
Mathiassa #62777 üzenetére
Gpu-z -vel megnézhetnéd terheletlen állapotban az órajeleket. Mem. és gpu. Ha nem alapon van, akkor bányászvírusod is lehet, ami használja a kártyát. Nincs 3 kijelző a kártyára kötve, vagy egy nagyobb pl. 144 Hz-es monitor? Olyankor is emeli az órajelet és melegedhet tőle. Az nvidia driverben az energiagazdálkodás adaptív-on van? Akár még a venti is elromolhatott és pl. rosszul jelzi vissza az adott fordulatszámot.
Akár legalább fél éves driverrel is kipróbálhatod, vagy 1-2 másikkal, lehet, hogy csak driver gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- War Thunder - MMO Combat Game
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- BestBuy topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Lexus, Toyota topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest