- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Forestgreen
aktív tag
Sziasztok,
Kicsit off a kérdés, de nvidia Shadowplay alatt felvétel indításakor és leállításakor hol lehet kikapcsolni, hogy másodpercekig ott ficeregjen a felvétel elkezdődött, felvétel elmentve box?
Köszi!
-
Forestgreen
aktív tag
Sziasztok! Azért ide írtam, mert nem találtam ilyen jellegű kérdésre topikot.
Játékok FPS-ével akadnak problémáim.
A Battlefield V és a Forza Horizon 4 (utóbbi még 4K-s felbontáson is bőven tudja a 60 FPS-t) kifogástalanul fut.
Horizon Zero Dawn, WRC 9 , Crysis Remastered Full HD-ban sem tudja a 60 FPS-t átlagban, sokszor leesik 50-55-re. A WRC 9-nél pl azt írják , hogy nagyon jól optimalizált.
A gépem: i7-8700K, RTX 2070, 32 GB DDR4 3600 MHz.
Néztem a GPU hőfokot, újrapasztáztam a procihűtőt, a proci órajele nem esik vissza. Nem tudom, ezek a játékok nálatok hogy futnak, de ha nálam a hiba, akkor milyen progival, teszttel lehet megnézni, minden optimálisan működik e?
Előre is köszi,
Bence
-
Forestgreen
aktív tag
Sziasztok!
Ugye a VGA-nál van Base és Boost GPU órajel. Ezek aránya modellenként eléggé eltér. Ezt azért kérdezem,, hogy melyiket érdemes figyelni? A Base órajelet, vagy a boost órajelet? Terhelés alatt minden esetben megvan a boost órajel?
Például ha egy GTX 1070 G1 Gaming kártyám van (1595/1785 MHz) és be szeretnék állítani Xtreme Gaming órajelet (1670/1873 MHz) akkor az alap órajelet igazítsam 1670-re, vagy azt figyeljem, hogy a Boost legyen 1873 Mhz?
Köszi
-
Forestgreen
aktív tag
Sziasztok!
Remélem a kérdésem valamilyen szinten érinti a topikot.
Adott egy monitor d-sub kimenettel és egy videókártya dvi-d, hdmi és displayport kimenetekkel. A srác nem akar monitort cserélni.
d-sub -ról DVI-d-re közvetlen átalakítót nem talált, csak d-sub / dvi-i és dvi-i / dvi-d-t ezekkel viszont nem működik a dolog. Valakinek tapasztalata esetleg Displayport / d-sub átalakítókkal?
Köszi!
-
Forestgreen
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég beszerreztem itt PH!-n egy Gigabyte R9 280X 3GB-os VGA-t, Valley Benchmark Extreme HD alatt 67 C volt a GPU hőmérséklet. Kíváncsiságból megnéztem az ugyancsak Gigabyte GTX 770 2 GB WindForce III hőmérsékletét is , ami 74 C volt. Nem sok az?
Egyik esetben sem nyúltam hozzá a fordulatszámokhoz...
Köszi a válaszokat előre is.
-
-
Forestgreen
aktív tag
-
Forestgreen
aktív tag
válasz
ZrinyiGabó #37559 üzenetére
Ha mindkét VGA benn van a gépben meg sem nyikkan a gép?
-
Forestgreen
aktív tag
válasz
ZrinyiGabó #37557 üzenetére
És akkor még sosem működtek együtt?
-
Forestgreen
aktív tag
válasz
ZrinyiGabó #37555 üzenetére
Már működött ilyen összeállításban a konfig, azaz a 2 VGA működött már egymás mellet? Vagy új a táp, esetleg az egyik 6970 mellé szereztél egy másikat ?
-
Forestgreen
aktív tag
válasz
DanielLong #37418 üzenetére
Nálam volt egy ilyen kártya. Drágább modell, mert a több monitoros használatra is fel van készítve.
Egyébként nem rossz kártya, csendes a hűtése, egy szép darab... [link]
-
-
Forestgreen
aktív tag
Olyan kérdésem lenne, hogy ha egy Gigabyte GTX 770-ről eltávolítom a gyári hűtést, az garancia vesztéssel jár? Volt egy Gainward GTX 670-em, ott a csavarok le voltak ragasztva piros x-es matricákkalm, de ebben az esetben nincs.
Köszi
-
Forestgreen
aktív tag
válasz
senzaj #37155 üzenetére
Nekem egy Gigabyte GTX 770 WindForce 3x OC 2 GB-om van. A gyári OC órajeleken csendes, jó megy, nem igazán melegszik, nézegettem tuningos topikokat, de az ottani órajelek közelébe sem érek. szinte nem is tudom húzni (nem mintha kellene) mert mindig visszadobja gyárira az órajeleket.
-
Forestgreen
aktív tag
válasz
Krisztina87 #37152 üzenetére
Ha pontosan leírod az itt leírtakat hibajelenségként, szerintem érteni fogják a dolgot. Ez már ok a garanciáztatásra. Szerintem felesleges egy ilyen kártyával vesződni, nehogy visszafelé adjon valamit a gépednek...
-
Forestgreen
aktív tag
válasz
DanielLong #37140 üzenetére
Ez a baj ezekkel a "furi" VGA-kal, mint a 7790, 5830, GTX 465 és társai, ki tudja milyen lapkákból vannak összeszedve (nem hinném hogy 100-asok) egy csomó minden letiltva, megcsonkítva, a maradék meg túlhajtva... kisebb teljesítmény, nagyobb fogyasztás. Nem is tudom mi értelme ilyen furi megoldások piacra dobásának ...
-
Forestgreen
aktív tag
A kérdésem a következő:
Egy ismerősömnek VGA tisztogatás közben kiszakadt a ventilátor tápcsatlakozója. Elmondása szerint beleszakadt a 4 pines kis fehér csatlakozóba, és ugye ott nem lehet forrasztani. Lehet ilyen csatlakozó csak úgy venni?
-
Forestgreen
aktív tag
Sziasztok!
Ide írtam, és nem a crossfire topikba, mert ez olvasottabb téma, remélem nem gond, talán nem off.
Az a kérdésem, ha van egy HD 7850-em és egy HD 7770, az így megy crossfire-ben?
Köszi a válaszokat...
-
Forestgreen
aktív tag
Hali!
Van egy AsRock 970 Extreme lapon, és HD 7850 és egy GTX 650 videókártyám. Tudnám valami módon együtt múködtetni a 2 kártyát egyszerre? Hallottam már korábban nvidia amd hibrid megoldásokról...
Új hozzászólás Aktív témák
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Gaming notebook topik
- Windows 11
- PlayStation 1 / 2
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest