- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KAMELOT #85453 üzenetére
Koszi sracok a valaszokat.
Amugy renderelesnel mennyire szamit, hogy elotte volt e a vga banyaba?
Mivel tudnam megnezni mit terhel a vga-n?
Gondolom a memoriat szereti, de azon kivul mivel operal? Cuda szamit?Amugy eso korbe en is a 3060-at neztem hasznalba <90 ert veheto.
Csak kerdes, hogy banyasz lehet e vagy banyaszatra herelt (LHR)? -
pidzse4
aktív tag
válasz
KAMELOT #85448 üzenetére
Tuningolva is jó gpu hőmérsékletek voltak nálam igaz nem 50 fok de simán a normál értéken voltam semmi tulmelegedés nem volt. Még a 70 fokot sem érte el !!! AKkor miről beszélsz ? De hagyjuk az olyan ember mint te nem fogja fel azt hogy nincs igaza. Mond csak a sok baromságot nyugodtan de attól még nincs igazad. A kártya nem melegedet túl se a memoria se a gpu !!! Amugy meg direkt vettem egy 3060 ti kártyát szoval volt mit használnom. Nekem a vga 3000/12000 egyeltalán nem volt tulemelegedés !!! Simán ment ugy minttha az lett volna a gyári beállitás . Itt van láthatod hogy nagyon jó hőmérsékleten ment akkor meg miről beszélsz hogy szétgyilkolva meg hogy VGA full terhelésen és nem 90-110C !!! Össze vissza beszélsz ember !!! Mondod a hülyeségeidet. Itt van a kép láthatod mennyin ment játék közben gond nélkül !!! Egyáltalán nem volt tulhajtva és ez csak egy teszt volt nem igy játszottam vele csak kiprobáltam mit tud de röhögve elfutott !!! A hőmérséklet eredmény magáért beszél még igy is tuningolva. Ez akártya hibás volt és nem azért mert a teszt erejéig fel lett huzva !!! 66 fok húzva hibátlan hőmérséklet !!! A benne lévő alkatrészek nem voltak tartósak amig müködtek jók voltak de nem birták sokáig. 2 hónap az semmi !! És ezt a huzást csak a teszt idejére raktam fel nem igy használtam mert nem volt értelme nem hozott egetverő FPS emelkedést nem volt értelme igy használni.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
KAMELOT #85445 üzenetére
Azért mert elirtam hu ha nagy dolog. A kártyával nem kokányoltam semmit. De higyj amit akarsz letojom. A kártya tönkre ment és nem az én hibámból. Kutya kötelességük lett volna a pénzemet 30 nap után visszautalni. Ők azok akik nem törvényesen jártak el de látom nem fogod fel agyilag. Bántani tudod a másikat , mindenfélét kitalálálsz hogy én tettem tönkre mikor ez csak spekuláció. Semmi bizonyitékod nincs rá hogy a kártya azért ment tönkre mert én a tesztek idejére felhuztam a kártya gpu sebességét 3000 re és a memoriát 12000 re. A kártya hibátlanul ment ezen a sebességen. Aztán mikor lefutott a teszt vissza is raktam a gyárira. Emiatt te is tudod nem megy tönkre egy kártya. Rengeteg kártyát probáltam már ki és gondja baja nem volt utána. A másik meg a mostani gigát is felhuztam kiprobáltam magasabb órajelen ez nem birta hibázott a memoriája és le is fagyott. Amit az innoról nem tudtam elmondani. Ez csak jo esetbe birja a 2900/ 11500 at és örülhetek ennyit is tud de ezen sem járatom ezen a megemelt órajelent csak a tesztet futattam le rajta és érdekes ez a kárta nem fagy ki ha játszom vele azóta sem. Szóval fejezd már ezt be hogy vádaskodsz meg hülyének állitasz itt be mások elött mikor nincs igazad. Baromságokat beszélsz és lejáratod az embert. A kártya nem miattam ment tönkre ez biztos. A garanciáztatást meg nem törvényesen csinálták ez is biztos mert elküldtem az egész beszélgetést a fogyasztóvédelemnek és telefonon is felolvastam nekik hogy mi történt. Egyértelműen nekem adtak igazat több helyen is törvényt sértett a cég. Örülhet az aqua hogy nem pereltem be őket mert nyert ügyem volt. Az a 4090 nem volt szétgyilkolva az amit itt egyesek csinálnak az van szétgyilkolva vizzel hűtve mokolva meg ki tudja mi és ők nem csak a teszt erejére huzzák fel kb 10% -al hanem ugy járatják 24/7 ben azt még sem megy tönkre.
-
lenoma
aktív tag
válasz
KAMELOT #73616 üzenetére
Jóember aki rengeteg alaplapot GPU-t árul szerint nem kell paszta a CPU-ra, GPU-ra, alaplapi vezérlöre. Meg is magyarázza, hogy miért.
Továbbra is az a kérdésem, hogy normális-e az ember? Szerintem nincs igaza, de azért ezentúl a szétszedett, tisztított, tesztelt, hibátlan használt alkatrésznél érdemes rákérdezni, hogy tette rá pasztát.Ezt a levelet válaszolta
"... Ja igen, a hűtőpasztákról, és arról, mikor leveszik a hűtút, a pazsta teteje vizben úszik, rengeteg fótót csináltam már, sosem volt vita, hogy ez zárlatot okoz és tönkreteszi a procit, az alaplapot vagy a vga-t. A popsikenőcs szilikon zsir, az ezüstpaszta úgyanilyen vacak. A nyolcmagos FX procik alá, vagy a hd5970-nél sem kell paszta, sosem volt gond.Azóta inkább csak csökkent a fogyasztás és a hő Üdv Imi. "
-
trancemusic
senior tag
válasz
KAMELOT #50753 üzenetére
1.: Vga érintkezési hiba a slotban.
2.: Cpu foglalat egyik lába (vagy több) nem érintkezik, és/vagy görbült lehet.Egyetlen lábacska már tud ilyen, s hasonló galibát okozni.
pl.: egyik ram csatorna nem működik.
Dual channel nem működik.
Bios,win,progik látják a modulokat,de nem működik mind mégsem.
Vga nem megy x16 pcie sebességen.
Vga nem megy pcie 3.0 stb... -
fererencz89
őstag
válasz
KAMELOT #50696 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásokat!
De az érdekes, hogy a perfmonitor, AIDA szerint van még tartalék bőven...
Az FX 8350 elvileg az ajánlott gépigénynek is megfelel.
Most akkor a GTA-t (és sok más programot/játékot) úgy találták ki, hogy ne szeresse a procimat, és hiába tudna többet, mégsem képes maximumon dolgozni, vagy az csak a látszat, hogy nem dolgozik teljes gőzzel, valójában ezek a korlátai? Az viszont tény, hogy nem izzad, mert pl. nem is melegszik nagyon...Próbáltam a grafikai beállításokkal is játszani, az fps változott, de a vga terheltsége aligha.
Ha ezen az úton haladok tovább, akkor LOW grafikán is félgőzön megy a videókártyám. Akkor itt sem hajtja ki?
Viszont ennél jóval gyengébb gépen is fut a játék.Sokat kell még tanulnom/utánaolvasnom a dolognak. Csak szeretem tudni a dolgokról, hogy mitől, miért, hogy működnek.
Még egyszer köszönök minden hozzászólást és tanácsot!
-
trufa12
addikt
válasz
KAMELOT #50631 üzenetére
Szerintem a mobilt is variálják, kicsit több ram, erősebb proci...
de attól nem nyújt annyival többet hogy meg kelljen vásárolni.=7970 egy jobb fajta, oc-zva szerintem még fhd-ra most is elég és elég lesz egy darabig. Minek venne újat az illető azért a plusz 5 fps-ért?
A witcher3-at még az intel igp is elviszi min grafon kis felbontáson szaggatva
Felesleges pénzkidobás. De én kigyógyulni látszom ebből, ezután 10 szer átgondolom, mit mikor mennyiért .Sok pénz elment már.. abból már sok gép állna itt .
Nekem is volt 970-em
azelőtt 7950-70
meg 7870,gtx 770,Ha nem adom el , nem dőlök be a marketingnek , akkor sok pénzt meg spóroltam volna.
-
OddMan
őstag
válasz
KAMELOT #50456 üzenetére
A Manli 1996 óta gyárt videokártyákat és egyéb PC alkatrészeket, jelenleg is a piacon van a legfrissebb kártyákkal, pl. GTX980Ti.
Ha kapok egy új kártyát és az is tönkremegy, akkor többet nem fogok megbízni ebben a márkában és többet nem veszek tőlük semmit.
Igazából én sem tudok sokat erről a gyártóról, de a képek alapján szerintem az nem igaz, hogy lehagytak bizonyos alkatrészeket a kártya nyákjáról. Szerintem az Nvidia nem is engedné, hogy olyan kártya bármiképpen piacra kerüljön. Ez szerintem nagyban rontaná az Nvidia presztízsét. A többi általam belinkelt gyártók kártyái is így néznek ki. Lehet, hogy az első ref. kártyáknak még olyan volt a nyák felépítésük, mint amilyet linkeltél, de látszik, hogy jó pár gyártónak meg ugyan olyan a nyákja, mint a Manli-nak. Ezért egyelőre nem akarom elítélni ezt a céget, főleg azért sem, mert úgy látom, hogy nincsenek tapasztalatok ezzel a gyártóval és csak megy a találgatás. Ha meglesz a következő ilyen kártyám, akkor majd megosztom veletek a tapasztalataimat.
-
trufa12
addikt
válasz
KAMELOT #50461 üzenetére
Nem feltétlen kell személyesen vásárolni, hanem utána kell nézni a tagnak mielőtt vásárolna tőle az ember... azért 90%ban csak megbízható , ha meg 200 ember azt írja hogy ok ... akkor azért az ok szokott lenni .... többnyire.
ha viszont nem igen van pozitívja meg csalók között is ott van akkor nem feltétlen kell tőle látatlanba vásárolni .De hát már mindegy, hátha menthető olcsó pénzből a dolog.
Bár ennyi erővel az én 7950 em is vihette volna ez legalább képet is ad, és már nem is melegszik
játék alatt 60 fok, oc val 75 witcher 3 . Ez így már korrekt az 1ventis xfx-től. Fél napja hajtom .
-
OddMan
őstag
válasz
KAMELOT #50445 üzenetére
Remélem, hogy csak kifogtam egy selejtes darabot és küldenek egy másikat, ami már nem fog ilyen gyorsan elhalálozni. Ahogy a képeken is látható, nemcsak a Manli néz ki úgy, ahogy, hanem a többi is. Ez a fajta nyák nem egyedi, a többi gyártó is használja. Legalábbis a képek alapján én így látom, persze lehet tévedek.
-
OddMan
őstag
válasz
KAMELOT #50390 üzenetére
Kicsit kutakodtam és azt találtam, hogy a legtöbb gyártó GTX780Ti kártyája ugyan olyan, mint a Manli kártyája.
Nagyon úgy néz ki, hogy többféle GTX780Ti kártya alaplap felépítés létezik. Berakok pár képet alább, amin látszik, hogy pl. a Zotac, Gigabyte, Msi eléggé hasonlítanak a Manli-ra. A Palit pedig teljesen eltér a többitől. Aztán még találtam olyan kártyát is, amelyiken megtalálható az a két külön sor alkatrész egymás alatt. -
Vegitaa
senior tag
válasz
KAMELOT #50422 üzenetére
Hát, ez itt kicsit off téma, de többek között van egy gépem, amin nagyon beteg passzív hűtéseket alkalmazok. Még a tápban sincs venti, s az összes fet-re mini hűtőket esztergáltam...
Szóval ide kell a Peter 2.
(#50424) trancemusic:
A Peter 2 már megvan. Csak mégis jobb lenne alá egy kicsit izmosabb kari mint a ENGTS250. A Sapphire HD7770 GHz Edition OC Vapor-X ahogy nézegetem kompatibilis a Peterrel (legalábbis a gyártó honlapján), meg még az az ár, amit meg tudok fizetni... -
Vegitaa
senior tag
-
Tomassy00
senior tag
válasz
KAMELOT #50402 üzenetére
Van most egy GTX 970 Gigabyte G1 Gaming 300 euroért
nem tudom most pontosan mennyi a forint... de szerintem nem lehet vészes... De én félek azoktól a gigás ventiktől... meg ugy általában a 970 ektől
Ja meg ki kéne deríteni hogy ciripel e
(#50404) KAMELOT 980 már tényleg szimpibb, de azt meg az anyagiak nem engedik, illetve annyit én nem adok grafért...
-
Tomassy00
senior tag
válasz
KAMELOT #50397 üzenetére
Igazából nem tudom megmondani pontosan miért, de én a 970 es karikkal nem nagyon szimpatizálok...
Nem is tudom talán mert olyan semilyenek... szerintem...(#50399) Tibroo Igen, én is így vettem le a tesztekből...
Amugy elfelejtettem írni hogy ASUS DCUII 760 2GB SLI-t váltana, és csak szigorúan full HD re kellene.
-
OddMan
őstag
válasz
KAMELOT #50390 üzenetére
Mondjuk azért azt nem akarom elhinni, hogy totál lespóroltak alkatrészeket a kártyáról, ami szükséges a normális működéshez. Ha jól veszem ki a képen, akkor úgy látszik, mintha a feszültség stabilizátorok egy része hiányozna vagy olyan alkatrészek, amelyek a kártya táp részéhez tartoznak.
A kártyára amúgy 3év garanciát ad a gyártó (Manli). Megnéztem, 17 napja van nálam a kártya és összesen 44 órát játszottam a Witcher3-al, és ennyi elég volt ahhoz, hogy megadja magát.
A legjobb az egészben, hogy most gondolom hetekig fognak ülni rajta, mire adnak majd egy másikat. Persze ha az is ilyen szar lesz, akkor qurva ideges leszek, bár már most is az vagyok.
Lehet PS4-et kellett volna vennem. Már a hócipőm tele van a silány PC-s alkatrészekkel.
Álmomban sem gondoltam, hogy már 110e Ft.-ért sem lehet normális, minőségi videokártyát venni. -
OddMan
őstag
-
Celithrandi
addikt
válasz
KAMELOT #27270 üzenetére
alapból elég egy 30gigás ssd is, rámegy a win meg a fő programok. én 65 gigásat vettem, rajta van a win, az office, a böngésző, a vírusírtó + 1-2 apróság meg 1-2 game és még hely is maradt. A gépem meg 6szor olyan gyors mint előtte mindez nettó 13ezerért. Minden más meg megy winyóra.
-
-
stefyY
őstag
válasz
KAMELOT #18673 üzenetére
Másik topikban is próbáltam "elmélkedni a problémámról, de felteszem itt is, hátha tud valaki valami okosat...
Adott egy ASRock N68-VS3 UCC alaplap NVIDIA GeForce 7025 / NVIDIA nForce 630a alaplapi chipsettel. Emellé raktam a gépbe egy HD5450-et, és arról a kártyáról nincs kép...integráltról fut most a egész. Nos a saját gépemben is nvidia chipset+ati vga, pl. bátyámnál úgyszint, szóval ez nem általános probléma. Tényleg nem szereti egymást az alaplapi és a másik vga?
Előre is köszönöm.
edit: biost frissítettem.
-
peq
aktív tag
válasz
KAMELOT #18567 üzenetére
Lehet csak az van neki jogtiszta
Én még mindig azt mondom vegyél 4870et
14ért már lehet kapni itt aprón, és könnyedén rámegy az s1. Egyébként xpn is mehet dx11
Ultimatenek meg mi értelme? Egy csomó +alkalmazás amit az átlag user nem is használ. Home premium sokkal jobb, kevesebb háttérszolgáltatás fut alatta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- 30+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 256GB 15.6" FHD Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Xiaomi Redmi 13 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest