- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanki
addikt
válasz
trufa12 #50777 üzenetére
A tervezés 95%-ban asztali gépen történik, a laptop csak azért kell, hogy meg tudjam a munkahelyen mutatni.
Akkor nézek valami olyan laptopot, amibe 3-4000-es Intel gpu van vagy olyat, amibe nvidia quadro van.
Esetleg a gpuz-s képre tudtok valamit mondani, hogy miért ír olyan hülyeségeket? -
zerone
tag
válasz
trufa12 #50768 üzenetére
Érdekes, a csatolt screenshotokon én sem látok gondot más gépen...itt egy fotó. Színkezelést nem tudok beállítani, ebben a régi 14.4-es Catalyst Control Centerben, ami hajlandó volt felmenni, teljesen hiányzik a Display opció. 14.9, 14.12, 15.5 driverek telepítését elkezdi, aztán 1 perc múlva fekete képernyő.
-
-
Norwich
tag
válasz
trufa12 #50607 üzenetére
Nem garis. Sapphire HD7790.
Az egész úgy kezdődött hogy a ventilátor nem pörgött megolajoztam tökéletesen pörgött ment a VGA 5 napig.
A 6. napon újra azt láttam az AIDA64-es programban h nem nagyon akar pörögni a ventilátora.
Kivettem de pörgött rendesen kézzel nem akadt, leszedtem a hűtőt is kitakarítottam a portól.
Visszaraktam a venti ugyanugy félgázon pörög és a GPU dióda (MemIO) és a GPU Dióda (árnyaló) terhelés alatt 100°C - o felüli értékeket produkál. Mi lehet a probléma? -
KAMELOT
titán
válasz
trufa12 #50632 üzenetére
Én általáaban át szoktam rágni és kb 2 évente szoktam új VGA-t venni! 7970 bőven elég fhd-ra. Sok tesztet végi kell olvasni és kérdezősködni a fúrumon. Én is akartam 780-at csak rájöttem minek? +5fps-ért nem éri meg kiadni annyit inkább vártam a 980-at. Na ott aztán +50% fps növekedés volt mindenben! Sajnos azt el kellett adnom!
-
Theory66
aktív tag
válasz
trufa12 #50591 üzenetére
Ez ilyen adott hónap adott napján éjfélkor csirkevérből készült sátáni jelképben kántálós tanács volt vagy komolyan gondoltad?
Ingyen kártya volt, ha meg tudom csinálni jó lesz a gyereknek játszani, ha nem, nem vesztek semmit vele.
Reball szerintem már túlmutat azon amit itthoni eszközökkel meg tudok oldani. -
Smktrooper
senior tag
válasz
trufa12 #50516 üzenetére
Igen az alaplap gyárilag x8x8 és a kiegészitő kártyával lenne x16, azzal van valami problémája ezek szerint?
szoval másra nem tudok gondolni csakhogy a kevés réz érintkező miatt nem tudja lekezelni x16 ban . ???
http://www.nvidia.com/object/product_nforce_740i_sli_us.html
PCI Express 2.0 yes
# of PCI Express Lanes20
# of PCI Express Links6PCI Express Configuration2x8, 4x1PCI Express
x16 slots 2
PCI Slots 5 -
Pho3bus
tag
válasz
trufa12 #50478 üzenetére
Alapból nem hiszem, hogy ez lenne a baja (mármint a meleg), mivel volt olyan is, hogy 5-6 órás pihi után első bekapcsnál is újraindult driver error-al a gép 900 MHz-en, pedig a kártya alig volt vagy 45-50 fokos.
@50479:
Esetleg ilyen téren van valahol használható infó/szakirodalom? Nem szeretnék alapból valami hibás biost flashelni a GPU-ra.Amúgy meg nagy
a segítségekért!
-
Zoluska
tag
válasz
trufa12 #50457 üzenetére
Hát, ez nekem kínai. Holnap talán beviszem a helyi boltba, hátha értenek hozzá, és menthető valahogy, de gyanítom akkor megcsináltatta volna az eladó. Nem csak képet nem ad, nem bootol be a gép. Megnyomom a bekapcsoló gombot, felvillannak a ledek, de csak egy pillanatra, aztán mintha nem lenne áram, már nem is reagál a bekapcsolásra. A régi kártyát visszarakva párszor le kellett áramtalanítani, hogy beinduljon, addig semmit nem reagált. Be is fostam, hogy megölte a gépet, de szerencsére nem.
-
trufa12
addikt
-
-
-
nonsen5e
veterán
válasz
trufa12 #45917 üzenetére
nVidiától nagyon nem lehet újdonságra számítani, maximum a 980 Ti ha valamikor bedobják majd - mondjuk az bőven a 180k keret fölött fog kezdeni.
r9 290x-ből van már 8gb vram-os verzió, de tudtommal vagy már van, de inkább csak hamarosan lesz 970/980 is 8gb vram-os verzióval. -
nonsen5e
veterán
válasz
trufa12 #45912 üzenetére
Ha anyagiak nem okoznak gondot, akkor vegyél 2db Titan Z kártyát.
Amúgy 970 eléggé best buy kategória, vagy egy jó 60-70k-val többért a 980.
AMD oldalon a legerősebb az r9 290x 100k környékén, de jövőre év elején várható valamikor az r9 3xx széria is.Zachát Zsolt: Még ilyenről nem hallottam, hogy user-manual módban kényem, kedvem szerint váltogatok 2 kártya között.
-
gerzsol
aktív tag
válasz
trufa12 #4593 üzenetére
Egy elég jó minőségű túlfeszültségvédőm van, azt is cseréltem mikor az utolsó tápot megvettem..
Az biztos ha ez a VGA is kinyúlik akkor a tápot visszaviszem gariztatni, a régi hitachi 160Gb vinyót meg kukába száműzöm.Van 3 konfigom abból mindhárommal gondok vannak, lassan kezdem feladni és elveszítem a bizalmam saját képességeimben
így ha ez sem jön össze, ezekután már csak előre összerakott gépet vagy laptopot veszek..
-
gerzsol
aktív tag
válasz
trufa12 #4582 üzenetére
Meghalt a tápom (hívjuk 1. tápnak) a régi gépembe, vettem bele új tápot (2. táp). Aztán vettem egy félkonfigot, azt beleraktam a régi házamba és a táp (2. táp) mellé, nem ment a VGA normálisan vibrált, csíkozott, sokan ajánlották cseréljek tápot, cseréltem mégegyet (3. táp). aztán kiderült a 2. táp volt a rossz és kinyírta a VGA-t, csere, így elvittem a VGA-m a boltba, kicserélték gariba. Aztán megkaptam az új VGA-m, egyből nem működött.. visszavittem az alaplapot mondván VGA megint nem lehet hibás, persze vittem mellé az új VGA-t is hogy nézzenek rá. kiderült az alaplapnak semmi baj, de a VGA meghalt. Így lett a 3. VGA-m és most ezt próbálom üzemeltetni.
Lassúnak nem lassú a rendszer nincs vele bajom. Csak végre működjön minden flottul. Ma újrarakom a rendszert, megnézzük lesz-e valami. feldobok egy játékot és kiderül hogy jó-e az új VGA. ha nem akkor nem tudom mihez kezdjek.. -
Diplomata
aktív tag
válasz
trufa12 #4555 üzenetére
Ennyire nem egyszerű azért a dolog,a 2gb nem nagyon számít, én maximum 2-3 e ft-ot tennék rá, többet nem ér ha már meg van a 4870- ennél erősebbre érdemes lecserélni ha már cserél az ember, és számít hogy milyen a proci is mert lehet hogy még a mostanit sem hajtja ki rendesen.Ahogy látom a mostani is OC verzió neki.
-
Joker94
aktív tag
válasz
trufa12 #4496 üzenetére
Lenne egy újabb problémám
(kicsit kezd tele lenni a f@szom ezzel a 2es szériával)
Cryis-Crysis Warhead mind a 2 2perc játék után be zöld kockásodik és vagy kilép a játékbol és vissza veszi az órajeleket,vagy pedig teljesen megáll a vga és nem ad képet,csak a reset segít rajta. Driver:280.26 Táp is tuti hogy elég.Mi lehet még?
Azért ide írtam mert a topicja halott... -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vicces képek
- Synology NAS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi haladó szinten
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest