- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Girmin93
tag
válasz
dragonfx #6619 üzenetére
igazából túl sok program még nincs 64bites windowsra, 2gb ramhoz pedig inkább 32bites win7 kell. 64 bitnek inkább 4 Gb vagy 4 Gb feletti ram mennyiségnél van jelentősége.
a magas hőmérséklet oka lehet,a nem megfelelő szellőzés is (pl tele van porral a cpu hűtőventilátora vagy a szellőző nyílásra lerakódó por mennyiség)
de ezen kívül a paszta megszáradása is,ezt nem árt időnként cserélni. -
albi31
aktív tag
válasz
dragonfx #6599 üzenetére
A hdd meg a többi értéket nem érdemes nézni(de már látom,megelőztek!),mert az Aero után adja az indexet,a két CPU között van különbség,hisz a 860-s 3Ghz 3Mb Cashe míg a T5550:1.83Ghz 2Mb Cashe,arról nem is beszélve,hogy a 860-s technológiája kicsit komolyabb,hisz a két életkor között van kb 5év különbség,és a 860-s tudja a Intel® Virtualization Technology (VT-x)!
(#6600) Kbali :
-
Monyos
aktív tag
válasz
dragonfx #6559 üzenetére
Minden további nélkül felmegy pendrive-ról a Win7. Én így csinálom már pár éve amióta van pendriveom. Sokkal gyorsabb, mint a DVD-s megoldás.
Csak a gépnek tudnia kell bootolni USB-ről, de a mai gépek szinte mindegyike tud.Több program is van bootolható pen létrehozására.
Az egyik legkönnyebb megoldás ez a program: [link] Nálam az 1.2.0 vált be a legjobban.USB3 bezavarhat a telepítésnél, mert annak külön driver kell, hogy menjen róla, ezért inkább a 2.0-át használd telepítéskor.
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
dragonfx #6191 üzenetére
Szia,
Szvsz ne gondolkodj T7600-as processzorban, egyrészt nagy élmény találni, másrészt nagyon drága még mindig (15K alatt nemigen kapható). Az SSD mellé simán elég egy T5XXX-es proci az általad említett általános használatra. Egyébként nem éreznél jelentős különbséget, nyilván nem konvertálásra gondolok vagy hasonló processzor igényes alkalmazásra.
-
konyi79
addikt
válasz
dragonfx #6191 üzenetére
Nekem a korábbi gépemben t7300 volt, a mostaniban meg 3630qm. Még ssd előtti időben ha csak böngészőt vagy levelezőt nyitottam meg, igencsak vakartam a fejem hol is kellene érezni azt a 6.5x pontszámot. Persze cad vagy képek szerkesztése más, de alapfeladatoknál minimális a különbség a két gép között. Ha a régibe rakok ssd-t lehet néhol elkalapálná az i7-et.
-
csusza`
senior tag
válasz
dragonfx #6191 üzenetére
Nem xarok. Szimplán ezek a procik 2007-2008-asok, 5-6 évesek. Teljesítményre viszont nem rosszak egyáltalán.
Meg vedd azt is figyelembe, hogy ezeket nem mindennapi progikkal használják és tesztelik, hanem általában mindenféle szintetikus teszteket futtatnak, amik (szerintem) úgy vannak megírva, hogy az újabb procikba épített technológiákat is tesztelik, amik a régebbiekben nincsenek - ezt is pontozzák, ezért a magasabb pontszám.
Cáfoljatok, ha nem így van.
-
albi31
aktív tag
válasz
dragonfx #6169 üzenetére
hűtés ilyen,nézd majd meg,hogy nincs-e elkoszolódva,aztán amikor mar van rendszer,le is kell ellenőrizni.
CPU-ból a T5500-5600-t tudod beletenni.(#6171) ZeTE nem hiszem hogy a Win7 akkora teljesítményfelvétellel járna,hogy ezt okozza,érdemes lett volna konkrét hőmérsékletekkel szolgálni,mert így megfoghatatlan.Másrészt a leírt hiba lehet jobb esetben memória hiba,rosszabb esetben hdd és VGA hiba,ezek közül mindegyiket le tudod egyenként tesztelni.
-
Dell XPS
veterán
-
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
válasz
dragonfx #6113 üzenetére
SSD-én nem tárolnék családi fotókat, de majd a kollégák megcáfolnak, ha úgy gondolják. Azért írtam a processzor cserét elsőre, mer ha csak fórumokat nézegeted és közben egy-egy bedobott linkekre ránézel a CPU 100%-on fekszik. T2600-ast bátorkodom javasolni, ill. a plusz 1GB memória bővítést a mai igényekre, és azért nem mondtam T 7200, T 7400, T 7600-as CPU-t, meg 2*2GB RAM-ot, mert ide "ékelődik" az SSD.
Régebben irgalmatlan drága volt az SSD, így egy 7200-es HDD is hozott észrevehető változás a laptopban (bár az melegszik). Egy 60GB-os merevlemezt azért ajánlanék, mert idővel azért történik változás..
Nem árt oda-vissza leellenőrizni a merevlemezt, ha asztali gép áll rendelkezésre fogadóképesen.
-
Dell XPS
veterán
válasz
dragonfx #6110 üzenetére
Szia,
Egy pár gépet felerősítettem a korszakból (945 chipset, Dell, HP, TP, ), így processzort mindenképpen javaslom(nám), mert az SSD nem váltja ki, főleg ma már. Szvsz még a memória is számít Win7 esetében. Összefoglalva: ha megvan az alap, akkor az SSD a kővetkező nagy lépés, ha van rá pénz természetesen.
-
wrox
őstag
válasz
dragonfx #6103 üzenetére
Először vegyél csak bele SSD-t, legyen benne min. 2 GB RAm, és csodát fogsz látni. Ha nagyon szükségét látod, akkor cserélj procit, de csak azután, mikor próbáltad SSD-vel. (szerintem nem fog kelleni cserélned.) Amire eddig használtad, tökéletesen meg fog felelni ez is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged