- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Razermazer
őstag
válasz
Csapo83 #24529 üzenetére
Akkor nem nyugtattál meg, úgy látom ez a hp nagyon érzékeny akkor. Hát nekem azért annyira nincsen időm sakkozgatni se pénzem, hogy kipróbáljak mindenféle modult. Max annyit tehetek, hogy egyoldalas és kétoldalas modulokat választok. Az is igaz hogy 8gb-ban még nem láttam egyoldalast 4 gb-ban igen.
Meglátjuk sajna csak szombaton kerül hozzám a hynix kit. -
Razermazer
őstag
válasz
Csapo83 #24521 üzenetére
Köszönöm hát ez nem jó hír, de ez van, cserélgetni kell aztán meglátjuk melyik lesz a jó.
Ezek a modulok samsungok voltak, régi 2x4gb-os moduljaim is azok soha nem volt gondom velük(2gb,4gb-os modulokban 1.5voltosakként) szerintem nem is lenne ha 1,5voltos darabok lennének. Hardverinfo programok vegyesen irkálják ki, hogy mennyin megy valamelyik 1.35-nek írja, valamelyik 1.28-nak. Nem csodálkozom ezen, az is nagy szó hogy eddig ment.
Na most ha hynixet teszek bele ugyanúgy 1.35voltos lehet azzal is befürdök -
oncsi
őstag
válasz
Csapo83 #23394 üzenetére
Szia.
Élni fogok a lehetőséggel. Köszönöm. Nem nálam romlik el (vagyis az első igen, de innen a PH-ról, jól ismert kolléga szokta a gépet leszervizelni (pasztázni, meg takarítani) Az egyik amit vettem azon csővön mintha lenne egy behorpadás. Majd lefényképezem. Szeretem ezeket a régi Dell D630-ainkat (már csak 3 db van a családban), de ez a hűtés gond mindnél előjött, van amin már másodszor. Akkor kaptam még újat, és ment is vagy 2 évig megint hibátlanul. -
béke
aktív tag
válasz
Csapo83 #23241 üzenetére
Bocsi nem értem rá...
Az a helyzet hogy van egy multi töltőm és azzal volt töltve a lapi, és a multi töltőm fejére még egy centerpines átalakító fej volt téve... nos ez a fej adta meg magát nem tudom elmagyarázni hogy hogy mert ilyennel még nem találkoztam, először azt hittem hogy a töltő nyírta ki a gépet,de ,megnéztem a multimércémmel a center pin végén és ahogy hozzá érintettem elkezdett éget szagot önteni magábólna mondom a töltőm volt a hibás be is vágtam a sufniba, majd érkezett hozzám egy gépezett szervizre amihez nem volt töltő mondtam havernak hogy nekem van egy multim de minden valószínűséggel ez nyírta ki a gépem,azt mondta próbáljuk meg nem érdekli ha nem jó nem jó földhöz vágja OK, levettem e center fejet mert ez sima csatis volt rádugtam a lapira és voálá tökéletesen töltötte semmi szag semmi melegedés!! utána kipróbáltam,egy másik géppel és azzal is minden rendben volt, szóval szerintem az az átalakító a hibás és az nyírta ki azt chipet az tuti.
köszi hogy megnézted ezt láttam már én is van ebay-en is de 1. nem rendeltem még soha külföldi oldalakról nem tom hogyan kell, 2. az a kis chip ha minden igaz maximum 500ft-ba kerülne ha tudnánk a nevét pontosan ezt már a 3. elektronikai bolt állította most ezen a héten megyek a HR elektro-hoz a pc-s szerint nekik kell tudniuk pontosan mi ez és van is náluk, majd meglátjuk.
De azért még mindig jó lenne tudni a nevét -
htc07
addikt
válasz
Csapo83 #23236 üzenetére
nem hiszem hogy HDD eredetű, mert akkor eljutna a POST képernyőig, és ott sírna, hogy nincs boot diszk (gondolom) Vagy a BIOS-nak is bekavarhat?
Olyannal még nem találkoztam.
Időközben bekapcsolt, már eljátszotta ezt párszor, de most úgy tűnt, hogy végleg megfőtt.
Na mindegy, lehet csak melege volt
folyt.köv. ha megint előjön a hiba.
-
Hege1234
addikt
válasz
Csapo83 #22987 üzenetére
amit szeretnék elérni
lesz egy notebook amire lesz téve két monitora célom hogy ha le van hajtva a fedél akkor is fel tudjam ébreszteni wifin keresztül
(routerrel vagy telefonnal vagy másik géppel az most mind1
am ha mind hárommal meg tudnám oldani az lenne a legjobb
de ha működik ennek sok akadálya úgy sincs)az persze be lesz kapcsolva ha lehajtom a laptop fedelét akkor ne csináljon semmit
amit szeretnék hogy aki wol-ozik wifin keresztül ébressze fel úgy a laptopját hogy le van hajtva a fedél
és nem alvó állapotból ébred hanem kikapcsolt állapotból vagy hibernáltból -
Dexar007
veterán
válasz
Csapo83 #22981 üzenetére
Egyik ram sem hibas. Most 3 gep van nalam,az egyikben van 2x4giga a masikban 1x4 a harmadikban szinten csak 1x4. A harmadikat tervezem megtartani,ugy hogy 8 legyen benne. Egyik gepböl kivettem a 4-est ami szinten egy lenovo gepben volt,majdhogynem tipusazonos,es nem tetszik neki. Lehet,hogy a 1.35-ös volt egyebkent- idöközben mar visszatettem+ujratelepitettem ssd-re a rendszert + frissitettem a biost,de nem jön be igy sem.
Egyebkent amikor a masodik gepbol atpakoltam cakkpak a 2x4 gigat az sem kellett neki,meg egyesevel sem volt hajlando mutatni valamit. -
Hege1234
addikt
válasz
Csapo83 #22983 üzenetére
köszi a gyors választ!
szeretném erre majd felkészíteni
csak arra voltam kíváncsi hogy lehet e
kerestem angolul de nem találtam arra
választ hogy lecsukott fedéllel is működik e a műveletkérhetnék egy leírást ezzel kapcsolatban
persze csak akkor kell ha eltér a sima felébresztéstől -
adika4444
addikt
válasz
Csapo83 #22929 üzenetére
"Nem kell mindenkinek olyan fanatikusnak és maximalistának lennie mint én vagyok"
Ezzel egyetértek, de gép esetében én is így állok hozzá ahogy te, csak sajnos mivel nem tudom magamnak takarítani ezért anyagi meg idő okokból évente 1x esetleg 2x de az már nagoyn szélsőséges tudom megoldani, ezért akarom én is majd megtanulni hogyan kell csinálni, mert akkor biztos ha pár fokot emelkedik már jön is a porszívó.
Eddig csak sw-os téren tevékenykedtem, mostanság kezdett érdekelni a hw. -
adika4444
addikt
válasz
Csapo83 #22925 üzenetére
Hát szervízbe 3 havonta nem nagyon tudom hordani
, de úgylátom most már minden arra utal h meg kéne tanuljam hogyan kell tisztítani, érdekelni érdekel csak félek nekiállni pedig fogadnék h pofonegyszerű egyszer már sikerül akkor már máskor is menne...
Ja egyébként végül kaptam fülest pár sarokra lévő bolt csak nem emlékeztem 100%-ban, de az volt tavaly is, nem én vittem azért nem emélkeztem 100%-ban, de most már így megvan, szal oda fogom vinni, majd utána járok pontosan mi a neve mert már megint elfelejtettem -
atala
addikt
válasz
Csapo83 #22893 üzenetére
Spet, MurdR! Tudom, hogy a 64 bites op rendszer megoldaná a dolgot, de arra voltam kíváncsi, hogy miért lát csak 2,3 GB-ot, a 3,7 helyett. Az otthoni asztali gépen is 4 Gb ram van, 32 bites rendszer, és ott 3,55 GB az elérhető.
A biosban látja mind a 4, vagy 6 Gb-ot, attól függően mennyi ram van benne. A biosban 128 MB videót ír.
Ha más nem lesz teszek fel egy 64 bites rendszert, csak van pár fontos program ami nem fut csak 32 biten, és kellene.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Csapo83 #22880 üzenetére
Az jó lenne. Ha nem probléma megnéznéd nekem?
Amúgy most azzal szemezek, hogy Ubuntura húzok egy ilyen BadRam kernel patchet és annak elvielg 1-1ben meg lehet adni a Memtest86+ kimenetét és akkor az OS nem fogja a hibás címeket használni. Ennek lehet adok majd egy próbát csak az baj már elindítottam a PassMark féle MemTest86-ot és az nem adta fel ezt az opciót most abban reménykedek ha lefutott majd ki tudom választani a formátumot, mert már fut egy ideje és nem szívesen kezdeném előröl.Dell XPS: Tényleg szerethető gép. Itt írjak neki privátot? mindjárt megpróbálom
.
-
apfelkristof
csendes tag
válasz
Csapo83 #22872 üzenetére
Kb. amióta ez a hiba van minden héten lefuttatom a Defraglert. Összesen 1% töredezett fájl van, ami össz vissz 756mb-ot jelent.
De már futtattam anit-malwert is, Ccleaner bővített verziót is, befrissítettem az összes illesztőprogit, java-t, adobe-ot, újratelepítettem a Google Chrome-ot is. -
apfelkristof
csendes tag
válasz
Csapo83 #22868 üzenetére
Megcsináltam a benchmarkos tesztet: Ezek az eredmények: Current Score: 300, Maximum Processzor Frequenci: 0GHz, Highest CPU Temperature: 94C
Meg amit elfelejtettem, amikor megnyitom a feladatkezelőt a winchester általában 99-100%-os kihasználtságon áll. Pedig több mint a fél tárolóhelye szabad, üres.
Ha ezt a hibát egy rossz program okozza, azt hogy tudnám kiszűrni? -
apfelkristof
csendes tag
válasz
Csapo83 #22853 üzenetére
Sikerült felraknom az Intel Extreme Utiity programot. Amikor előjött a hiba ezeket az értékeket mutatta: CPU Utilization: 18-23%, Thermal Throtling: 0%, Active core count: 1, Memory Utilization: 1645mb/4096mb, Processzor Frequency: 0,00GHz, CPU Temperature: 57-64C, Graphics Frequency: 648 MHz. És emellett nem töltenek be az oldalak rendesen, szonyat lassú az egész rendszer.
-
cigam
titán
válasz
Csapo83 #22853 üzenetére
Pedig rendesen megtekeri, és ha jól olvastam nála is akkor jön elő, mikor 10-20percre békénhagyja. Szóval sanszos, hogy valami háttérben futó szolgáltatás zendít rá, mikor észreveszi az üresjáratot.
+ nálam a friss install + javítások telepítése után sokáig a telepítő szolgáltatás matatott valamin.Azt se értem, hogy a lemezkarbantartó mikor törli a windows update-eket, akkor mit bogarászik. Az 1ik magot megeszi, és csak jó ideig teker(frissítések számától függően volt hogy órákig)
-
cigam
titán
-
apfelkristof
csendes tag
válasz
Csapo83 #22845 üzenetére
Igen utánanéztem és itt kérdezősködtem a fórumon, az okosak azt mondták minden rendben lesz, amúgy a hőmérsékletét szoktam figyelni és nem melegszik nagyon fel, meg valószínűleg valami nyavalya lesz, mert amikor előjön a hiba, akkor pörög fel a hűtés, de ha tisztító programot lefuttatom, akkor megint visszaáll a hűtése is alapra. Akkor megpróbálom újra rakni ha nincs más módja, máshogy nem lehet kiszűrni a hibát és megszüntetni?
-
gyula1990
csendes tag
válasz
Csapo83 #22819 üzenetére
Megpróbáltam, aksival töltő nélkül...töltővel és aksi nélkül is. Ugyan úgy rossz, nem recsegésnek mondanám,hanem sistergésnek inkább. Le terheltem a procit 100%-ra ugyan úgy sistereg,de ahogy észre vettem a baloldali hangosabb,mint a jobb oldali.
A realtek szoftvernél. a "Hangszóró konfiguráció tesztet" hang tesztet futtatva jön elő a sistergés,de nem mindig! kb.5-6 le kell futtatnom,hogy elő jöjjön az a sistergő hang.Még egyet megpróbálok, felhúzok egy windows 7-et,h nem-e szoftveres probléma.de kicsi rá az esély szerintem.
-
adika4444
addikt
válasz
Csapo83 #22788 üzenetére
Opsz, bocs, rosszul fogalmaztam.
Az Acer nem melegszik egyenlőre, bár pár fokkal melegebb mint télen akkor 50-53 volt jellemző most 57-60, de szerintem ez még bőven jó mert hogy melegebb van.
Viszont az Asus nem garis, és az melegszik.
Vírusra nem gyanakodnék friss 1 napos sem rendszeren, de azért rázavarok egy vírusírtót, akkor már menyjek biztosra.
Köszi a segítséget!
Ja a passzívba hol tud belemenni a por?
Mert alul nincsenek olyan rácsok mint az aktív zajongó Asus gépen, az egész alja összefüggő felület.
Köszi! -
adika4444
addikt
válasz
Csapo83 #22786 üzenetére
Szia!
Köszi!
Pentiumos notiban van SSD, Acer B115M, csak abban nem tudom milyen HDD-vel a menet, úgyhogy nem nagyon tudom összehasonlítani...
Az Acer-em meg passzív, tehát azt kivihetem a kerdbe, nem lesz baja, igaz?
Ja és az a gép még garis, azt egyáltalán a passzívsága miatt kell vmikor tisztítani, vagy elég ha áttörölgetem rendszeresen jó kis porfogó megtisztított ronggyal? -
adika4444
addikt
válasz
Csapo83 #22784 üzenetére
Hát ezzel meggyőztél, asszem nem fogok nekiállni szórakozni, akkor inkább megfizetem
.
Tudsz vmi jó helyet ahol ezt nekem jól megcsinálják?
Ja és még vmi.
Ebbe a gépbe gondolom megéri az SSD, már miért ne érné?...
Tehát ebbe is lehet rakni optibay-t, igaz?
Elképzelésem szerint ugyanis majd a hdd helyére menne SSD, optibay-be meg a 7200 fordulatos HDD.
Ja és még vmi.
Az optibaynak ha nem rakom fel az elejére a gyári dvd olvasó előlapját, az okozhat vmi gondot a randaságon kívűl?
Köszi ezeket is! -
anonymus89
addikt
válasz
Csapo83 #22746 üzenetére
Alt+F10-et nyomogatva be kellene jönni na de nem jön be csak az, hogy: a windows rendszerindítási beállításainak szerkesztése: windows7
nem pedig ez: Acer eRecovery management -
Timyyy
őstag
válasz
Csapo83 #22727 üzenetére
Csak a network controllernél van felkiáltójel, pedig wlan drivert is felraktam.
Tudnál valami linket dobni, hogy mit tegyek fel?Áááá, a pendrive-omon már rajt volt a driver, ki tudtam kerestetni és felrakta magának. Csak annyi a gond hogy a kombóra ugyan bekapcsol a wifi, de a monitoron nem jelenik meg az ezt jelző ikon 3 mp-re, de végülis mindegy, már fent is vagyok vele az itthoni neten.
Köszi a tippet!
-
sbazsi
veterán
válasz
Csapo83 #22698 üzenetére
időközben felmentek a frissítések, és a 8.1 is.
most viszont más gondom van.
Mégpedig a fényerő. Kevés. De nem csak ez a baj, hanem hogy nem tudom állítani.ahol próbáltam:
-energiagazdálkodási lehetőségek, itt rögtön direktben is, meg a sémán belül is.
-jobb panelt behúzva beállítások/képernyő
-Fn+F6-F7 (erre sem reagál, ami azért érdekes, mert a F8-F9-hangerő igen)Bármi ötlet?
szerk:
erre most megtalálom...
az automatikus fényerőszabályozás be volt kapcsolva -
Kbali
nagyúr
válasz
Csapo83 #22716 üzenetére
Konkrétan a Lenovo Ideapadnak nem működik a garanciája, jó esetben javítják a gépet, rossz esetben még össze is barmolják. Tavaly még Lengyelországban volt a szerviz, azzal nem volt annyi probléma, mint most a Telemax-szal.
Azért is linkeltem a spec topikot, hogy az ottani első hsz-es kérdőívet kitöltve tudnak a guruk ajánlani akár jobbat is (bár ebben az árkategóriában nem nagyon lesz választás, főleg, ha normális garanciát is szeretne). -
R.axman
újonc
válasz
Csapo83 #22716 üzenetére
Koszonom a valaszt, mint emlitettem nem jattekra veszem a gepet, hanem atlag felhasznalasra, ezelott egy 3 eves Asus gepem volt rosszabb konstrukcioval es teljesen elegedett voltam vele. Kivancsi voltam ha jattekra fanyarodnek azert az 1-2eves jattekok talan elfutnank e rajta.
-
Ulius80
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged