- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
adika4444
addikt
válasz
Pyttawrx #43747 üzenetére
Köszi! Valószínű, hogy az van amit írsz. Nem jelzett semmit (amúgy sem jelzi, egy power és egy tele akku LED-je van), de nem is indult el a saját töltőjéről. Kínomban rádugtam egy utángyártottat, hasonló teljesítménnyel mint a gyári, nem indult. Kicsit felcsavartam az utángyártottat (ez meg is sütheti a lapot), de ennek hatására elindult. Visszadugtam a gyáriba, szépen feltöltötte a csontra merült aksit, és azóta is üzemel.
Home server egy Debian-nal és egy külső vinyóval, 5-ből 3 esetben már be se indul, csak világít, szóval addig kell nyomkodni a power-t amíg elkapja az iramot.
De lassan nézek valami utódot, nem ez volt az első produkciója, ráadásul - a hibátlan - SSD is lassabb benne, mint bármely más laptopban, köztük egy teljesen ugyanilyen B115-M-ben.
#43770csikosdapro
Nekem X54H van, még 2011-ből. 4 GB RAM, 120 GB SSD, így megy rajta a Windows 10 64 bit. Netre, Office-ra és filmnézésre van használva, HDMI-vel FHD kijelzőn. -
wanted5
őstag
válasz
Pyttawrx #43752 üzenetére
KH mondta anno keresd vissza a másik topikban. De röviden:
"Kryonaut uses a special structure, which halts the drying out process at temperatures of up to 80° Celsius."
Szóval minél melegebb annál gyorsabban szárad és azt nem említi a gyártó, hogy ez a száradás ugyanolyan sebességgel történik 40 fokon és 80-on is, de gyanítom, hogy nem.
Ahogy a leírásaban is van ez asztali gépek OC-jára van, ahol akár 0 fok alá is mennek a hűtéssel.
A laptopoknál nem a 40 fok az általános hanem inkább a 80, még a legjobb gépeknél is, a kevésbé jóknál meg inkább 90+ szóval ezért nem való laptopba. -
Schiano
tag
válasz
Pyttawrx #43723 üzenetére
Köszi az ötletet.
A HDD csak úgy simán, minden előjel nélkül ennyire tönkremehet? HD Sentinel szerint egyébként kiváló állapotban van, bár, arra én sem adok mindig.
Amúgy egy átlagos filmnézős gép, meg alapvető dolgok, mint pl böngészés, és hasonlók, szóval gyakorlatilag elég a konfig, már amennyiben minden rendben működik rajta. -
Kbali
nagyúr
válasz
Pyttawrx #43731 üzenetére
10-es van rajta, 7-ről upgrade-elve. Olyan retek gép, hogy el nem tudod képzelni
Az íróasztalt alig hagyja el, de mindenki azt csinál rajta (unokák), amit akar, fater is rákattint mindenre, én meg rakjam rendbe... mondjuk már többször megkérdeztem tőle, hogy gyűjt-e már az új gépre
-
HZoli87
veterán
-
-
togaba
tag
válasz
Pyttawrx #43632 üzenetére
Szia! Nem találtam semmilyen választ a másik topicban, csak itt a #43620 számú hozzászólásodban. Az a helyzet, hogy az Energiagazdálkodási beállításokban nem szerepel Adaptív fényerő. A BIOS-hoz pedig nem szívesen nyúlok hozzá, ráadásul nem is tudom, pontosan mit keressek. Azért köszönöm, hogy reagáltál.
-
-
-
válasz
Pyttawrx #43618 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítséget. Reggel olvasgattam a linkelt .pdf-et, de nem jutottam előrébb. A hibakódot (3F0) külön említi ugyan, de gyakorlatilag vakon lövöldözik, úgyhogy feladtam a dolgot, visszavittem a boltba. 2 héten belül visszautalják az árát, majd akkor veszek egy másikat.
Egyébként tegnap már a létező összes BIOS beállítással próbáltam, nem jött össze, vissza a Toshiba SSD-ről sem bootolt már (nem talált valamilyen fájlt), úgyhogy azon is újra kellett telepítenem a Win 10-et. Úgy volt nagyjából 20 perces művelet, hogy abban benne volt a Far Cry 2 moddolása is. Szóval megnyugodtam, hogy továbbra is tudom, hogy hogy zajlik egy rendszer újrarakás, és reménykedem, hogy tényleg csak egy hibás SSD-t fogtam ki. Majd beszámolok, ha megvan az új példány.
-
válasz
Pyttawrx #43616 üzenetére
HP Zbook 17 G3
BIOS N81 Ver.01.53 04/29/2021 (legfrissebb verzió)
A Toshiba SSD pontos típusát nem tudom megmondani, a problémás meghajtó egy Crucial P2 NVMe PCIe 2280 M.2 SSD.Boot képesnek kell lennie mindkét slotnak, ugyanis az SSD1 helyen volt eredetileg a Toshiba és az SSD2 helyére ment a Crucial. Jelenleg az SSD2 helyén van a Toshiba a hibátlan Windows-zal, és az SSD1-ben a Crucial. Hol tudnám megnézni, hogy biztosan az-e? Bár mivel a jól használható Toshiba járt mind a kettőben és hibátlanul ment, nem hiszem hogy ez lenne a gond.
A Toshibára telepített Windows alatt ránéztem HD Sentinellel, azt írja, hogy 100%-os a Crucial.
-
válasz
Pyttawrx #43614 üzenetére
Most töröltem, de rögtön létre is hozta mind a hármat. Kipróbáltam mindkét slotban, ugyanaz az eredmény.
Kiszedtem az új SSD-t és a régit raktam csak be az SSD2 slotba. Így telepítés után újraindul és működik.
Szóval egyértelműen az új Crucial SSD-vel van baja. De mi lehet? Mielőtt megpróbáltam a Win telepítését, az új meghajtót tudtam használni adattárolásra. Látta a Windows, lehetett rá másolni stb. Mi lehet a gond, miért nem kezeli a gép? Biztos vagyok benne, hogy BIOS szinten kell keresni a problémát, de nem tudok rájönni, hogy mit keressek.
-
válasz
Pyttawrx #43612 üzenetére
Így néz ki a két SSD elhelyezése: [kép]
Eltávolítottam a Toshibát, a lemez kiválasztásánál ezt látom: [kép]
Végigfut a telepítés, de újraindításkor ugyanez. Ha benne hagyom az USB-t, akkor kb. 1 perc töltés után elkezdi ismét a telepítést. Ha nyomok egy Esc-et és bezárom, akkor újraindul és 1 perc töltés után ismét ezt a menüt látom. Ha kihúzom az USB-t, akkor jön a szokásos 3F0 hibára való panaszkodás.
-
válasz
Pyttawrx #43608 üzenetére
Fura, mert korábban a fájlok felmásolása után az újraindításkor mindig kihúztam a pen drive-ot és flottul ment a dolog. Most megpróbáltam úgy, hogy bent hagyom, de csak a telepítő jött be újra. Újraindításkor beléptem a boot menübe és átállítottam a sorrendet, így ismét kapom a BootDevice Not Found üzenetet.
Mindenképp csak a tiszta telepítés az opció. A netet kilőttem a lakásban, de nem használt.
-
válasz
Pyttawrx #43548 üzenetére
20H2-es telepítő, Uefi és LEgacy-ban is próbálva. AHCI-vel és úgy hogy tiltott az AHCI (gondolom akkor IDE módba rakja) 2 SSD-vel, és HDD-vel is próbálva...
SeniorTilla
Ha letiltom a Windows Update-t attól még a drivereket lehúzza magának nem?!
Szal így ezeket a köröket lefutva akkor még esetleg annyit lehet tenni, hogy manuálisan felnyalom a Win8-as gyári drivereket Offline, azt utána vagy jó lesz, vagy nem?!
Jahh igen, az a baj a frissítési előzmények megnézésével, hogy miután a netre kiengedve 5 percel később lefagy az OS, többet nem bootol be... Bootolásnál dob egy jó kis kékhalált... -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Pyttawrx #43462 üzenetére
A szellőzők nincsenek letakarva. Amin áll, azon az oldalon van a DVD tálca.
Előszőr a fiókba akartam berakni, csak oda nem fér be a laptop sajnos. Ezért raktam a tévé mögé. így állítva fér oda (tévére van rákötve HDMI-n állandó jelleggel a laptop), hogy a tévé gátolja valamelyest a laptopban lévő eb*szottul idegesítő, gyakori periódussal működő (megy 15mp-t, aztán áll 20 mp-t, aztán megint 15mp ventipörgés stb..), hangos ventilátor hangját. Tényleg baromi idegesítő! Valamennyit tompít, de még mindig elég zavaró.
Szerintem ki fogom iktatni a ventilátort, először csak próbaképpen persze, hogy mi történik. Már kb 52°C-nál bekapcsol teljes gázzal és visszahűti 45°C-ra. És nem találtam hozzá programot, amivel ezt szabályozni lehetne. A SpeedFan progivan nem tudom szabályozni.
Szóval a hanggátlás a cél - összefoglalva.
Persze a legjobb lenen valami program, amivel értelmesen lehetne szabályzoni a CPU ventilátorát. Még az is jobb lenne, ha állandóan menne egy közepes fordulaton. -
-
ArthurShelby
addikt
-
-
-
válasz
Pyttawrx #43398 üzenetére
Háttértár villog, bár routeren nem látok dhcp kérést. Hang nincs mert minden windows telepítésnél egyből kiveszem a rendszerhangokat. Külsőre sem ad képet ha nyomkodom az FN+F4-et sem meg simán az F4-et sem. Bootoláskor pár másodpercig nem megy a caps lock majd újra működik szóval biztosan bootol csak vakon vagy kékhaálig nem tudom mert nincs képe. Illetve ha rádugok egy usb-lan adaptert akkor a lan rész villog bár ez nem biztos hogy sokat jelent. Nyilván gpu nélkül is bootolhat, nem egy gépem van amiben nincs kártya és integrált sem.
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Pyttawrx #43339 üzenetére
Egyetértünk. Most van nálam egy gép pont N3050-el, 4GB memóriával és Kingston A400 240GB SSD-vel Win10-el. Érezni azért, hogy a proci a gyenge láncszem. Win frissítés már megfogja. HDD-vel használhatatlan lenne. Win7 még talán eldöcögne rajta.
Az amúgy pár éve egy T4xxx/7xxx procival és 3GB memóriával, HDD-vel egész tűrhetően ment.
-
Tim82
félisten
válasz
Pyttawrx #43310 üzenetére
Én azért megnézném oliwire helyében egy HWInfo64-gyel a ProBook esetében, hogy valóban nincsen dual channel a jelenlegi 2*4 GB-os felállásban. Mondjuk sokat nem számít, hacsak nincs játékra is használva, mert az APU azért olyan téren profitálna a dual channel-ből valamennyire.
-
oliwire
őstag
válasz
Pyttawrx #43301 üzenetére
Csak ide is írok egy visszajelzést, hogy mennyi minden IS befolyásolja az DC-t.
Ugyanolyan 2x4 GB ram került a HP-ba, de az alaplap nem támogatja a Dual Channelt, és a mesének így vége is lett.Ez utólagos Googlizás során derült ki, de nekem az Acer volt most a lényeg, hogy 4 -> 8 gb legyen benne, a HP-ban a 8 GB-tal eddig is meg voltam elégedve.
Így most az Acer gyári 4 GB -> 8 GB lett. (a böngészés során érezhető azért, hogy jobban bírja)
A HP 1x8 GB helyett 2x4 GB lett. (nem érzek változást, de az adatok alapján nem is kellene, és nincs ezzel baj.)Már sok tízezer forintot nem akarok a HP-ra sem költeni, mert amire használom, azt kiválóan teszi. Így felesleges lenne SSD-t, meg egy 2x8 GB ramra beruházni, főleg, hogy nincs DC.
Köszönöm azért mindenkinek a segítséget, sokat tanultam!
Eddig a Dual Channelről nem is hallottam pl.
-
Tim82
félisten
válasz
Pyttawrx #43288 üzenetére
Probook 4+8 gb esetén a 4gb-ig lesz dc, onnantól nem. Mindig a kisebb ram-ig lesz meg a dc.
Jogos, mentségemre legyen mondva, nekem még reggel van, mint kisbabázós apukának, aki fél éjjel fent van a baba miatt.
Persze a több mindig jobb. Akkor mindig vegyük a maxot amit enged a gép?
Nem, ilyet nem írtam (bár amúgy nálam pont ez az elv, mert hosszú távra szoktam a gépeimmel tervezni), de alapvetően akkor, amikor köszönhetően nem annyira a Windows-nak, hanem a böngészőknek és más alkalmazásoknak, 4-5 GB RAM-ot megesz a rendszer + egy Chromium-alapú böngésző 5-10 közötti nyitott füllel (ebben még nincsen Facebook, illetve YouTube) + néhány alkalmazás, mint mondjuk felhőszolgáltató kliense, Spotify, üzenetküldő kliens, akkor 8 GB erősen ajánlott, az annál több RAM meg csak simán ajánlott, persze szerintem.
Az SSD-re váltás nyilván amúgy sokkal többet számítana, de nem abban kért tanácsot, több nézőpont ütköztetése meg mindig jobb, mert a kérdező eldönti, milyen szempontok alapján hogyan fogja végül meglépni a memóriabővítést.
-
Tim82
félisten
válasz
Pyttawrx #43286 üzenetére
Na de a ProBooknál 4 + 8 GB felállás esetén is van DC (ez az aszinkron DC), minimális lassulást akkor fog ebben a felállásban tapasztalni, ha 8 GB feletti lesz a memóriahasználata, de az sem lesz vészes.
Az Acernél meg attól még, mert 1 RAM foglalat a valószínű, sem jelenti azt a DC hiánya, hogy ne lenne értelme 8 GB-ra bővíteni a RAM-ot.
A RAM bővítésnél (szerintem) az a fő szempont, hogy mindig jó, ha van tartaléka még a gépnek, rendszernek. Hogy ezt most DC-ben vagy nem DC-ben fogja használni a gép, az a (majdnem) mellékes, legalábbis normál használat esetén.
-
Tim82
félisten
válasz
Pyttawrx #43284 üzenetére
Ez oké, nem is mond ellen annak, amit tudok a témáról.
Ennek tükrében viszont én nem találom értelmetlennek az aszinkron dual channel-es felállást se: [link] Oké, lehet, hogy egy picit lassabb lesz a gép, mihelyt a memóriának már nem a DC-vel érintett részét használja, de nem nagyságrendekkel lesz rosszabb a dolog.
Ha jól emlékszem, a dual channel - mérések szerint - kb. 10-15% sebességnövekedést hoz, ennek elvesztése az kábé a "szabad szemmel láthatatlan" kategória normál használat esetén.
-
Tim82
félisten
válasz
Pyttawrx #43281 üzenetére
Az ES11-nél, ha jól olvastam, kétfajta lehetőség van memóriára vonatkozóan, kiépítéstől függően:
- vagy van egy alaplapra integrált 2 GB-os RAM + 1 foglalat
- vagy eleve csak 1 foglalat van.Azt hiszem, viszont mindegyik változatban valamelyik Pentium N3*** vagy Celeron N3*** SoC variáns van, ezekben a memóriavezérkő összvissz 8 GB RAM-ot tud kezelni, így összességében talán az a szerencsésebb, ha nincs az alaplapra integrált RAM, mert amellé csak 1 db 4 GB-os modult lehet tenni, míg a forrasztott RAM nélküli változatokba meg mehet az 1 db 8 GB-os modul.
Szóval az Acer vonatkozásában én nem értettem, értem a 2 x 4 GB említését, mert annál ez nem opció.
Persze nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy mégis két foglalat van, engem is ért már Acer noti bővítésénél ilyen kellemes meglepetés, a neten fellelhető információk ellenére. [link] [link]
-
Tim82
félisten
válasz
Pyttawrx #43278 üzenetére
Erre is kíváncsi lennék, hogy miért nincsen értelme. Tudtommal az aszinkron dual channel elég régóta létezik, működik mind Intel, mind AMD alapon, ha amúgy kihasználná a 12 GB-ot, miért ne tegyen bele annyi memóriát? Pontosan milyen hátránya származik abból, hogy nem egyforma a két RAM modul mérete?
Félreértés ne essék, nem vitatkozni akarok, őszintén érdekel, jelenleg én is 8 + 16 GB RAM felállásban használok egy Thinkpad L450-et, soha fel nem merült bennem, hogy ebből bármilyen hátránynak kellene származnia. A videóvezérlő memóriafoglalása tudtommal a DC-vel érintett részéből történik a memóriának, hogy azon felül még van plusz használható memória, nem hiszem, hogy gond lenne, vagy értelmetlen.
-
oliwire
őstag
válasz
Pyttawrx #43274 üzenetére
Az Acerben csak 1 slot van RAM-nak, a HP-ban 2.
Így ha jól értem, akkor a HP-ban most működhet ez a 4+8 GB, van értelme?
SSD-t még nem tuti, hogy veszek bele, lehet 1-2 év múlva inkább már újat veszek, de még nem néztem ki az utódot, meg ritkán használom, a céges laptop az kategóriákkal jobb (Dell Latitude 7400 2 in 1), és azon dolgozok, az megcsinál mindent. -
oliwire
őstag
válasz
Pyttawrx #43272 üzenetére
Szia!
2 gép van, az egyik egy HP Probook 455 G3, a másik egy régebbi Acer Aspire ES 11.
A HP-van van alapból 8 GB RAM, az Acerben 4 GB.
Az Acerét átraktam a HP-ba, így abban 12 lett. Az Acerba meg vennék egy 8 GB-t, hogy az is kicsit fejlődjön. A Probook az enyém, az Acer a páromé. A Probook van főleg használva, de néha, nagyritkán az Acer is. Egyikben sincsen SSD, sima HDD van mind a kettőben.
Így használt RAM is tökéletes lenne. -
Nite
őstag
válasz
Pyttawrx #43249 üzenetére
feltelepitettem egy ubuntut a gepre, termesztesen gond nelkul! hdd smart infok szerint nincs gond, bad sector-t nem talaltam a hdd elejen, bevallom nem vartam vegig!
ettol fuggetlenul win10 telepitovel lefoglaltam a hdd elejen 30 gigat, es a maradek helyre telepitettem meg egyszer, de tovabbra is teljesen ugyan az, elso ujrainditas utan mar nem indul el, hangsulyozom, maga a telepito sem!
remelem lesz meg valami otlet, ha nem akkor holnap szegyenteljesen visszaadom hogy vigyek valami komolyabb helyre
#43254SeniorTilla: nem, a windows boot manager van elsodlegesnek beallitva
-
Nite
őstag
válasz
Pyttawrx #43249 üzenetére
elvileg jonak kell lennie, mukodott (amig hozza nem nyultam), egy ismerosom kert meg hogy telepitsem ujra, mindig ezekkel van a legnagyobb szivas
most megprobaltam ugy, hogy kikapcsoltam a secure boot-ot a boisban, de a CSM-et nem kapcsoltam be, ugyan ugy UEFI-vel booltam a telepitot, igy sikerult az ujraindulas is a telepitonek, majd a "karikazos" "Felkészülés" lépésnél keszulgetett fel egy 10 percig majd ujraindult es most mar ismet nem indul be se a telepites a hdd-rol, se a telepito a pendrive-rol!
a hdd hibajat azert is kizarnam, mert ilyenkor mar a telepitot sem tudom bootolni, amig bios reset-et nem csinalok
-
Nite
őstag
válasz
Pyttawrx #43247 üzenetére
nos, a telepitot sikerult a leirtaknak megfeleloen elinditanom ("ezen módszer Secure Boot kompatibilis. (bekapcsolva maradhat a SB)", "az UEFI: kezdetű pendrive kiválasztása a bios gyors bootmenüben."), azonban a telepites elso lepese utan mar nem indul el a notebook!
a windows boot manager probalkozik nehanyszor, aztan javitast kinal fel, a telepito sem bootol mar be a pendrive-rol! BIOS reset utan sikerul ismet elinditanom a telepitot, gyanitom kitorol valamit a secure boot adatokbol, de csak tippelem, majd ugyan ez kezdodik elorol, 3x megcsinaltam mar :/
oszinten szomoru vagyok, regebben uzemeltetessel foglalkoztam, nagysagrendileg 1000 windows telepitest biztosan megcsinaltam, de ilyen hulladek rendszerhez mint ez az asus x556u meg nem volt "szerencsem"
-
Aethel
aktív tag
válasz
Pyttawrx #43149 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítést, sajna mindegyik opciót kizongoráztam már. Eleinte az nvidia USB-C eszköz ébresztette fel, azt teljesen letiltva megszűnt a hiba. Egy ideje viszont újra elkezdte, most viszont az Intel usb-re hivatkozik a log.
Bios, energiabeállítások, frissítések, ütemezések, amiket találtam google-ban illetve amiket említettetek, azokat megcsináltam de semmi, ugyanúgy felkel.
A gond az hogy néha kikapcsolt állapotból is, nem csak alvásból. Bár ezt én úgy tudom hogy csak a frissítések képesek win alatt csinálni, viszont a "gépház"-ban az erre vonatkozó részeknél minden tiltva. Nincs semmi rádugva egyébként a gépre kikapcsolt állaptoban.
A gép egy ASUS ROG Strix Scar II.
Futok egy kört a win topikban is, hátha. Köszönet még egyszer! Ha rájövök mi az, jelentkezem.
-
-
-
-
válasz
Pyttawrx #43079 üzenetére
Ubuntu alatt tudnám, csak ahhoz értek valamennyire. (Feltelepíteni és alap dolgokra használni.
)
Windows alatt szeretném megoldani a problémát, hiszen azzal használom. Kap egy esélyt usb-c vonalon, ha úgy jó, szemet húnyok a HDMI port felett. Úgyis van még másfél év gari, majd alkalomadtán legariztatom.
Csak működjön..... -
-
-
-
-
75kokoko75
aktív tag
válasz
Pyttawrx #43050 üzenetére
Hát igen.
Nagyon menő vagyMondjuk annyira nem, hogy a segítségkérésemre is tudjad a választ, dehát mindenben nem lehet menő, csak a 007-es .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Star Trek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Kuponkunyeráló
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Quadro FX 570 eladó
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest