-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ravail
senior tag
válasz mathieu_hun #247 üzenetére
Szia!
Használhatod, nem lehet semmi baja. Az, hogy az input áramfelvétele nem 1,6A hanem csak 1,5A azt is jelenti egyben, hogy kisebb a fogyasztása P=U*I azaz P=220V*0,1A=22W. Az pedig, hogy az output árama nagyobb, annyit tesz, hogy a töltőáramkör által az akku töltéséhez és a laptop egyidejű működtetéséhez nem csupán 3.42 A, hanem 4.74 A áll rendelkezésre. (Rendelkezésre álló teljesítmény a te adaptered esetén kerekítve 65W, míg a barátodé esetén kerekítve 90W.) Mindkét töltő 19V kapocsfeszültségű?
-
netzoli
tag
válasz mathieu_hun #247 üzenetére
Az irányadó érték rajta van gép alján. Ha nagyobb az áramerősség nem probléma, de kisebb lehetőség szerint ne legyen, mert terhelés alatt instabillá válhat a géped.
Notebook DC és USB aljzatok >>> www.dcjack.hu <<<
-
RedHarlow
aktív tag
-
Muerte
addikt
válasz RedHarlow #254 üzenetére
Ha fújja kifelé a meleget akkor semmi gond.Engedheted 80°C-ig nyugodtan próbaképpen,hogy erősödik-e a kifelé áramló levegő ha már hallani nem lehet olyan csendes.A 63°C még harmatos nagyon ahoz hogy maxon menjen a hűtés.
Szerk.: Valami nem stimmel a képen,hol a vga thermal diódája?
[ Szerkesztve ]
-
ravail
senior tag
válasz mathieu_hun #256 üzenetére
Szívesen! Kis pénz is pénz! A pár ezer forint meg nem is kicsi pénz! Bár, ez nézőpont kérdése.
-
CTM
csendes tag
Sziasztok!
Tud bárki olyan lényeges infót mondani a HP Probook 4540s rossz vétel lenne 170k-ért ??? (+2 vagy +4 GB RAM-ot elég gyorsan fog kapni , esetleg 2X4GB-ot)
A paraméterei megfelelnek. Valakinek bármi negatív tapasztalata az adott típussal kapcsolatban?
(Vagy ha tudtok ugyanennyiért új Latitude-ot megbízható helyről az is érdekel. )Illetve mi különbség a VALUE és a nem Value RAM-ok között? (Persze az áron kívül.)
Valamint a HD4000 mennyit eszik a memóriából játék közben? (Illetve erről vannak konkrét infók, mert én annyit olvastam valahol ,hogy 4GB-t mellett max 1,8-at tud allokálni. Ennél azért részletesebben érdekelne a dolog. ) -
KisBundi
őstag
Attól függ mire akarod használni.
Az Integrált VGA miatt játékra nem nagyon ajánlom, mert mai viszonylatban elég karcsú a teljesítménye az Intel HD 4000-nek.
Ennyi pénzért szerintem már jobban felszerelt ugyan ilyen megbízható gépet is kapnál. -
netzoli
tag
Nem tudom milyen játékkal szeretnél játszani, de ez nem játékgép.
Egy Dell Latitude-del pedig nem lehet összehasonlítani, sem árban, sem minőségben, sem támogatás terén.
Vagyis ennyiért nem tudsz venni hivatalos forrásból. Esetleg egy Dell Vostro még beleférhet az árba.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ha munkára, netezésre, filmnézésre fogod használni, akkor tökéletes választás; erős, halk, prémium anyaghasználat és jó support. De ha szeretnél játszani is vele, akkor szerintem nézz utána olyan notinak, amiben van diszkrét GPU. A notebookcheck.de oldalán össze tudod hasonlítani a GPU-kat és a CPU-kat is, ami a teljesítményüket illeti.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
CTM
csendes tag
válasz KisBundi #262 üzenetére
Nem terveztem nagy játékot. Szóval ilyen Far Cry 3 FullHD-ben 60-80fps-sel nem nekem való. Elég nekem ha AA nélül low-medium grafikán 25-30 fps-sel elmennek még a 2011-2012-es játékok. Illetve kipróbálás szintjén 1-2 mai. De elsősorban munkára, sulira lesz. fullHD filmek + Visual Studio, Eclipse, VmWare, virtualBox meg ahogy alakul. (Amúgy most Intel GMA 4500M -es VGA-m van, szóval remélem felüdülés lesz a HD4000 ,mert a 800*600 low grafikán 20fps bő 5 éves játékoknál annyira nem frankó még nosztalgia szinten sem. )
(#263) netzoli Sajnos Latitude-ot még nem volt szerencsém kipróbálni. Sok jót hallok róla, viszont megfizetni újjonan meg nem tudom. Vostro meg egyszerűen nem jön be.
(#265) KisBundi Inspironon én is gondolkodtam, de inkább a minőség felé venném az irányt. A 2520-as Vostro-t meg kipróbáltam Notebookstore-ban. Az valami borzalmas volt. (Vagy mindenki agyon hajlítgatta, mert stabilitása az nem volt.)
(#264) KillHates A Probook testjét is ott olvastam. Főleg személyes tapasztalatra voltam kíváncsi, mert hosszabb távra (2,5-3 évre) tervezek.
A HD4000-es memóriaigényéről esetleg tudtok valami konkrétat?
[ Szerkesztve ]
-
fradimil3
tag
Újra megkérdezném:
Vásárolt már valaki innen? Mennyire megbízhatóak?
:
[Nextcomp]
[Használtlaptop][ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
FS LI1718 laptopban jelenleg 1gb ddr2 Hynix pc2-5300 ram van. Szeretnék még egy ugyanilyet mellétenni, de olyat találtam, ami pc2-5300s. Ez jó nekem?
És mi az a part number? Kell rá figyelnem? Az enyém HYMP512S64CP8Y5, az apróban meg olyanokat találtam, hogy HYMP112S64CP6Y5 AB...
Köszi! -
PumpkinSeed
addikt
Az lehetséges, hogy a Win8 azért nem működik egy laptopon mert az régi? ~4 éves laptop. (MSI CX600)
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
andrasko
senior tag
válasz Dell XPS #151 üzenetére
Sajnos a régi rendszert nem tudtam megmenteni. De talán nem is baj!
Pedig próbáltam sok mindent, de iszonyat makacs ez a jelenlegi "magyar rendőrség" vírus. Mintha a 2012.10/11.havi leírásokra immunissá mutálódott volna. Ezekkel próbáltam:
- Kasperksy Rescue Disk 10
- Avira Rescue CD
- F-Secure Rescue CD
- Eset NOD32
- HitmanPro
- Malwarebytes Anti-Malware
- Mrt
A vége: adatmentés, újratelepítés. (most szuper!)Mit javasoltok?
Kaspersky 2012 vs Eset Smart Security 6 esetleg mást ???[ Szerkesztve ]
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
nagyúr
Hali! Nyugodtan belerakhatsz bármilyen DDR2-es ramot a FuSi-ba a másik mellé, mert nem finnyás gép és nem válogat a ramok között. Az alacsonyabbik órajelű ramhoz fogja igazítani a gyorsabbikat, tehát ha beraksz egy 6400-ast az 5300-as mellé akkor azzal is vígan el fog kocogni; 5300-on hajtva a 6400-as ramot.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz PumpkinSeed #269 üzenetére
Nem hinném... Mi van a gépben?
-
dodopek
addikt
válasz KillHates #271 üzenetére
Sajnos ez nem így van.Már próbáltam a 667es ram mellé betenni egy 800mhz-est, de nem ismerte fel... Még egyszer nem szeretnék ráfaragni, ezért most már inkább kérdezek előtte...
Más fórumokon azt írták, hogy csak 5300as ramokat eszik, ezért kérdeztem, hogy mi az az S betű a PC2-5300s végén...
Vagy ez alapján a meglévő 5300 mellé elférne a 4200as is?[ Szerkesztve ]
-
netzoli
tag
Nézd meg ezt [link]
További információ cseppek a google első oldaláról:
The S does stand for "SODIMM" memory which is notebook RAM. If you saw a module that was PC5300U, the U would stand for "unbuffered" memory. There are various others like "FB" (Fully Buffered), "R" (registered) etc.
[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
válasz KillHates #272 üzenetére
Intel Core 2 Duo T4200, 4gb ram, ATI Radeon HD4330, De viszont mikor Win8-at tettem rá mintha memória hibás lett volna, de mégse volt az.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
nagyúr
válasz PumpkinSeed #275 üzenetére
Azon pedig mennie kellene...
Hogy jelentkezett a memória hiba?Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
bakos1993
csendes tag
Sziasztok
Van egy acer asapire 5920g tipusu laptopom és a képernyő mikor inditom automatikusan felossza magát 6 részre és 6 ugyanolyan képet mutat de a gép a windows betöltése után egyből ujraindul!Valaki aki komolyabban ért hozzá segithetne ha tud mert igy magam tehetetlen vagyok!
Segitségeteket előre is köszönömMegéri nálam vásárolni :)
-
ravail
senior tag
válasz bakos1993 #278 üzenetére
Szia!
Sajnos hardveres gondnak tűnik! Keresd -akár PM-ben is- az előtted szóló KillHates kollégát, hogy tud e ebben segíteni neked. A kollégát mindenki aki ismeri és volt már szerencséje a munkájához bátran ajánlja. Megbízható, segítőkész és nem igen találsz olcsóbb megoldást az általa javasoltnál. Valószínűleg a VGA kártyád javítandó. (Mert ezt a megoldást senki sem javasolja, csak ideig-óráig segít.)[ Szerkesztve ]
-
duduati
aktív tag
Van egy Asus X54C laptopom. Benne Intel B815-ös proci, 2GB ram.
Olyat kezdett el csinálni, hogy mikor bekapcsolom, villog a kép win 7 betöltés közben, van hogy elmegy, van hogy csak halványabb, mindezt 1-2 másodpercenként, de nem mindig.
Ugyanekkor mikor az üdvözöljük képernyőnél van, akkor van hogy jobb felén a kijelzőnek becsíkoz, bevillog szinesen. Ahogy megvan az asztal nem csinálja. NEtezésnél tökéletes minden, filmnél is, és leállásnál a képernyőn megint csak bevillan,becsíkoz.Ilyenkor mi lehet? VGA mint sima gépnél? Itt nem úgy van hogy a CPU-ba van beleintegrálva?
Előre is köszönöm!
-
szaszayanou
aktív tag
Sziasztok!
Kiborítottam egy üveg vizet a notebookom felett. Gyorsan elkaptam a palackot, de úgy látom a víz bejutott a tft kijelzőbe, és most egy részén világosabb a kép.
Szedjem szét, vagy meg fog száradni magától?
Köszönöm
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
urdug
aktív tag
válasz szaszayanou #283 üzenetére
Amíg ki nem szárad ne használd!
Esetleg (saját felelősségre) óvatosan szedd szét és próbáld meg a vizet felitatni papír zsebkendővel.
Egy napban 24 óra, egy ládában 24 sör van. Ez nem lehet véletlen!!!
-
nagyúr
Ha nem szedtél még szét kijelzőt akkor NE! Nagyon nehéz újból pontosan összeilleszteni a polárlemezeket.
Továbbá csak isopropil alkohollal tudod kimosni. Tudok egy embert aki nagyon ért a kijelzők ilyen jellegű javításához, én is nála szoktam javíttatni.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Ha a saját felelősségedre szétszeded, akkor az előbb-utóbb új kijelző lesz...
-
duduati
aktív tag
Értem. Megnézem új driverrel, csak nem voltam teljesen iztos a dolgomban. Amúgy 775 óra nem láttam/hallottam rossz cpu-ról, de előfordul ezeknél az integrált vga-s cpu-k-nál hogy tönkremennek?
Pont azért választottam, hogy legrosszabb esetben cpu csere és mehet, mert sok laptop járt nálam vga bajosan, gondoltam itt nem lehet ilyen gond, vagyis csak nagyon kis %-ban, akkor is 10000 cpu csere és kész.
Segítséged előre is köszönöm, és írok hogy mizu.
-
Valed
tag
Mik a tapasztalatok 15,6"-os kijelzőn 1920x1080-as felbontással?
Megéri egy ilyen monitorral szerelt gép 25 000ft felárat az 1366x768-hoz képest? Vagy csak apróbbak, nehezebben olvasható lesz az egész, furcsán kicsinek fog tűnni minden?
Jelenleg egy 13,3"-os notim van 1280x800-as felbontással illetve napi szinten használok egy 23"-os 1920x1080 monitort.
Még sose láttam élőben 15,6"-on 1920x1080-at.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Win7-től kezdve akkorára méretezel mindent, amekkorára akarod.
Általános dolog, hogy a nagyobb felbontástól sokkal jobb lesz a kép, kevés a kivétel. Grátiszban ugye rengeteg pixeled lesz, így egymás mellé egy csomó minden kifér.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
altair66
csendes tag
Az alábbi linken lévő eladó az amazonon notebookrendelésre megbízható?
http://www.amazon.co.uk/gp/aag/main?ie=UTF8&asin=&isAmazonFulfilled=&isCBA=&marketplaceID=A1F83G8C2ARO7P&orderID=&seller=A1UQ4F1GL6W7
-
bizke
csendes tag
Üdv!
Bocsánat, ha rossz topicba írok, a kérdésem a következő lenne: Milyen operációs rendszert javasolt feltenni ilyen netbookra:
cpu: c70 1.0 GHz
ram: 4 gb
vga: amd radeon 7290 256 mbJelenleg Win7 x64 Home Premium van rajta, de kicsit lassúnak találom...
-
nagyúr
Állat jó, minden penge éles, nagy a kép denzitás, magas a kontraszt! Csak ajánlani tudom.
Minap láttam egy retina MBP-t. Majdnem magam alá hugyoztam, olyan szép képe volt. Erősen G.A.S.!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Sajnos a C70 nem egy izmos darab, de a W7 használja ki a géped erőforrásait a legjobban, úgyhogy szerintem hagyd azt rajta. Ha gyári az oprendszered, akkor az msconfig-al elég jó ki lehet gyomlálni a sok szemetet az elinduló file-ok közül, amit szeretnek felpakolni a gyártók.
-
LaptopSystem
őstag
Sziasztok lenne nekem egy Fujitsu Amilo L7300 típusú Notebook-om ujra raktam rajta a rendszert windows XP-t de nem találom a hozzá való Wifi Drivert tudnátok nekem ebben segíteni?
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
LaptopSystem
őstag
service tag alapján kerestem rá de itt csak manuálokat találok [link]
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
Tikakukac
titán
válasz LaptopSystem #297 üzenetére
Ha tutira akarsz menni, akkor bontsd meg, és nézd meg milyen a wifi kari. Neked nem okozhat gondot
Priviben majd hamarosan lehet megzaklatlak, noti ügyben
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Watto1991
senior tag
Hali !
Sajnos a többi ezzel kapcsolatos topik eléggé kihalt, ezért itt is szeretném feltenni a kérdésemet:
" Magyarországon vettem a Lenovo Ideapad Y580-amat, de Angliában vagyok még egy jó ideig. Itt érvényesíthetem a garanciámat? Ha igen, meddig ?
A Lenovo amerikai oldalán nyomtam egy gariellenőrzést, ott ezt adta:
Base Warranty
Start Date: 2012-10-11
End Date: 2014-12-09
Warranty: C03
ActiveDescription:
This product has a two year limited warranty and is entitled to depot or carry-in service where available. Customers may call theirlocal servi ce center for more information.A garanciajegyem is otthon maradt, vajon egy scannelt változat megteszi ? Mit kérnek a gari intézésekor?
Köszönöm a válaszokat előre is ! "
Új hozzászólás Aktív témák
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- LENOVO Thinkpad L14 GEN 3 / i5-1245U / 16GB RAM / NVME SSD 240 GB / FullHD / Win 11 Pro TÖBB DARAB!
- Lenovo L15 Ryzen 7 5850 8 mag 16 szál Zen2 Radeon Vega 7 16Gb Ram Garanciával
- Lenovo L15 Ryzen 5 4650U Zen2 Radeon Vega 6 16 Gb Ram FullHD IPS Garanciával
- Lenovo X395 Ryzen 7 3700U Zen Radeon Vega 10 16 Gb Ram 512Gb NVMe Garanciával
- Lenovo E14 Ryzen 5 5500U Zen 2 Radeon Vega 7 16 Gb Ram Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest