- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz
Tikakukac #4855 üzenetére
A teljes koncepciót Te látod, és természetesen el tudom képzelni a gépedet, hogy milyen állapotú. Én nem láttam annyira problémásnak, mint az említettet. Ebben a "korszakban" sajnos a legnagyobb odafigyelés mellett is voltak gondok a VGA-kal, ezért nehéz egyértelműen kijelenteni bármit, meg függ is egy-két dologtól. Ha úgy gondolod, akkor kérdezz rá: [link]; [link] (egy privit megér), mert rengeteg videokártya megfordult náluk, és talán ez lenne a leghitelesebb forrás. (leírás nem nagyon van, inkább tapasztalat..)
-
-
Boby85
csendes tag
-
Dell XPS
veterán
válasz
Tikakukac #609 üzenetére
Azt nem értem, hogy eddig tetted a "dolgod" a prevenció területén (hatékonyan és szakmailag tájékozottan), most az elrontott részeken, ilyen módon látod a megoldást? Egyébként a legrosszabb 5010/5110 szériánál is lett volna megoldás, akár megfelelő felhasználói szint , illetve karbantartás. Szóval összegezve, nem kell mindig belenyúlni a gépbe, ugyanakkor a legjobb gépeknél is "beesik az eső", ergo nem tudod, hogy a kérdező rendeltetésszerűen használja a gépét és még egyebet sem.
Azon kívül nem mindenkinél van egyszerre hat "gép", próbálj némi emocionális hozzáállást tanúsítani, mert ebben a világban nem mindenki kerül sínre egyből. Az még nagyon sokat segítene "nekünk", ha használt gépeket is előnybe részesítenétek a százezres "csodák" helyet.
-
-
ravail
senior tag
válasz
Tikakukac #606 üzenetére
Bár meglehet, hogy amit írsz, az úgy van. De aki itt kérdez az nem eladni vagy kidobni akarja azt, amivel gondja van, csupán szeretné a problémát megoldani, csökkenteni, a dolgait használhatóvá tenni. Az semmilyen problémára nem megoldás, hogy "így sz@r, meg úgy elcseszték, megy sose lesz jó, na meg, hogy vegyél másikat"! Senki sem arra kíváncsi itt, hogy mit hogyan nem lehet? Hanem arra, hogy az a gond, vagy probléma hogyan "orvosolható". Ha ezt nem érted, vagy nem akarod érteni, sajnálom!
(Tegnap is kértelek, de figyelmen kívül hagytad, remélem most nem: Ne OFF-oljuk szét a fórumot!) -
Dell XPS
veterán
válasz
Tikakukac #600 üzenetére
"A megoldás egy időgép lesz vagy egy eladás és újravásárlás, valami értelmesebbre.."
Ugye ezt Te sem gondolod komolyan, ez a TOPIC a megoldásokra keresi a választ és bármennyire is úgy gondolod van megoldás. Légy szíves ne riogasd az embereket, próbáld megérteni, hogy az adott szituációban kell gondolkozni és abban keresni a megoldást..
-
urdug
aktív tag
válasz
Tikakukac #594 üzenetére
Lehet igazad van, de én még véletlenül sem preferálom Lenovóékat!
Ami meg a pasztázást és takarítást illeti azt mielőbb meg kéne ejtenie...
...és ha ez után is fagy, akkor vagy kuka -de mindenesetre ragaszkodni a cseréhez. A HP-je nem lett defektes? -találkoztam már ilyen hibával is!
-
ravail
senior tag
válasz
Tikakukac #541 üzenetére
Ez innentől értelmetlen vita, ezért nem OFF-olom szét a kedvedért sem a fórumot. Nyilván nem tudja az Intel, mit csinál, meg nyilván a felhasználók sem. Azért, majd ha rá érsz, próbálj meg win7 alatt VirtualBox-ban 4-5 különféle operációs rendszert tartalmazó gépen (XP, Vista x32, VISTA x64, Win7 x32, Win7 x64, Snow Leopard persze nem soká jön hozzá a win8-is) fejleszeni hálózatban és gépeken egy időben futó alkalmazásokat, miközben a gazdagépen további feladatokat futtatsz.(Video konvertálást, vágást, szerkesztést és grafikai programokat nem is említettem, mondjuk gépenként más és mást, plusz a gazda gépen nyilván mást!) Teszteld meg mindezt teljesen azonos környezetben, csak a CPU-k cserélgetésével, minden más legyen változatlan. Rakj be egy 1MB cache-es CPU-t, egy 2MB-es cache-es CPU-t, egy 4MB-os cache-es CPU-t és egy 6MB cache-es CPU-t. Ha ki bírod várni, hogy felálljon így a tesztkörnyezet minden virtuális géppel és a rajta futó programokkal egy 1MB cache-es CPU-val, meg érdemled, hogy örömmel töltsön el a leírhatatlan különbség a teszt végén, mire megtudod, azonos környezetben mit jelent a 6x annyi L2 cache-es!
(Ezzel ezt a beszélgetést itt befejeztem, PM-ben folytathatjuk.) -
ravail
senior tag
válasz
Tikakukac #535 üzenetére
Azért, mérés ide, mérés oda nem sok olyan alkalmazás létezik -leszámítva a dos ablakos, illetve cmd jellegű, egy maggal és szinte minimális memóriával is működőket- aminél nem vennéd észre a kérdés felvetésben megfogalmazott 3MB/6MB cache kérdést (#510--> #512-->#523-525 ). Nyilván a Linux és más minimális hardver erőforrást igénylő operációs rendszer esetében nem, de a többi operációs rendszer esetében már a rendszer működésén is látszik, érezhető a nagyobb cache jótékony hatása. Nekem ez a tapasztalatom, és elmondhatom, használtam 512KB-os, 1MB-os, 2MB-os, 3MB-os 4MB-os és jelenleg 6MB-os cache-sel rendelkező CPU-t (a jelenlegi laptopomban is volt 1-2-4 és most 6MB cache-es). Szerintem eddig biztosan lehet érezni a több jó hatását. Lehet, nem vitatom, hogy e fölött már nem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest