-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
XSiGma
aktív tag
válasz
ravail #20276 üzenetére
Sziasztok!
Van egy 7 éves Asus F5R notebook,amiben alaplap elemet kellett cserélni.
Ezt tegnap meg is tettem,viszont csak úgy lehetett megcsinálni,hogy gyakorlatilag teljesen alkatrészekre kellett bontani.
Csere megvolt,összeraktam,azóta csak bekapcsol a gép,dvd-rw felpörög,HDD is,a hűtő viszont nem.
A CPU,RAM-ok és a VGA viszont melegszenek.Képet se ad.Sajnos több ilyen szériás gép megfordult a kezem között,mindegyik vga hibás volt,és nagyjából ugyanezeket produkálta.
Van értelme szervizbe vinni,hogy esetleg én csináltam rosszul valamit,vagy valószínüleg ennek is elhalálozott az alaplapja a kezeim között?
-
törölt tag
-
bategg
csendes tag
-
Jó megint "hallani" Felőled! 206-os volt rajta és már abban sem találtam az opciókat amiket írtam, aztán felfrissítettem 214-re és azon kívül, hogy hangosabb lett a hűtése
nem változott semmi sem sehol (először nem indult a frissítés után; nem kicsit rándult össze a herém
) aztán kellett neki még egy bekapcs és beröffent a drága) Viszont a 214-essel már beindult a Win7-es SSD-vel, így legyalultam a DISKPART-al a UEFI-t a gyári, 500-as HDD-jéről. Viszont ment vele a gyári helyreállító partíció is
Köszönöm az érdeklődésed, minden rendben csak meghalni nincsen időm...
-
HeZzZ
senior tag
köszönöm nektek a nagy segítséget. sikerült leszedjem a billentyűzetet de a szalagkábel a helyén van nagyon pontosan, szorosan. közben mozgattam és próbáltam kapcsolgatni de semmi. talán szoftveres a baj.
ha jól tudom az asus notiknál legelsőnek kell lennie az ATK packagenek a driverek között nemde? ha azt megelőzte az eladó által feltett vga driver és még valami fontos az is lehet a gond? állítása szerint 100% hogy működött és nem cisnált vele semmit, csak az újratelepítés után lépett fel a gond amikor találkoztunk.
ATK repairt már csináltam, topuchpad drivert már nem egyet próbáltam. nem vagyok hülye ebben a világban de tényleg nem tudom ezzel mi van most.
-
albi31
aktív tag
szerintem messze nem pattan ki,és szükségeltetik némi tapasztalat,kb 20-db szedtem szét,de még mindig figyelek..arról nem is beszélve,hogy hozzám némelyik úgy kerül,hogy már nekiestek valamivel,és össze-vissza van már tépázva,roncsolva...a varjus dolgot nem veszem,melyik témával kapcsolatban értetted?
(#6752) Psychonaut : sajnos,éreztem...Intelnél csodálkoztam volna,azt valahogy jobban összerakták...bár ott is mindenféle előjel nélkül döglött már meg nem egy,de közel se akkora a halálozás mint az AMD-nél...hogy mennyire eltudják baszarintani a hűtést is,melyik van neked?a dedikált vagy a shared-s?
(#6754) ithomas : Házimozi erősítőről nem beszéltél....
-
albi31
aktív tag
megjegyzem,hogy kb a 3. szétszedés után tanultam meg a technikáját,úgy hogy nem látszik,hogy szét volt szedve,vagyis,máskülönben sérülékeny,és látszódik,amúgy nem egyszerű,szerintem,és megfelelő eszközök kellenek...másrészt én személy szerint kevés esélyt látok arra hogy le lenne húzva a kábel,ha csak nem mostanság az előző tulaj kitakarítatta vagy szerelő kezében volt alaplap javításon...de egyekkel kapcsolatban se legyen igazam.
(#6737) S.J. :..arra nincs lehetőség,vegyél egy használtat,már 4-5eFt kapni.
(#6738) mh197 : Budapest közelében én is csak Killhates mondanám,biztos nem fog sokat kérni.
-
csusza`
senior tag
-
szabonagyur
félisten
Megnéztem minden fület és OK minden. Hát én egyszer már befürödtem egy T5550-al talán mert az nem ment bele, de most újra próbáltam és egy kollégai javasolta ezt a szériát és hibátlan. Nekem a meglepő, hogy ez a Sis 671DX lap így kezeli
Mindenhol Intel 945M chipet írtak hozzá.
-
Gallac
senior tag
Szerencsére nem az enyém, de magamnak egyenlőre Win 7-est vásárolnék, a Win 8 pedig hát nem is tudom
szerintem egy elég nagy rakás az amire gondolokde hát ízlések és pofonok
nagyon remélem a Vista sorsára jut és Ms-ék valami normális oprendszert fejlesztenek majd, lásd Win 7 nem ilyen felhős lópisztolyt...
a tanácsodat azonban köszönöm : )
Maga a cucc nem kukás, de a BIOS eléggé szegényes lehetőségű...
-
Gallac
senior tag
Sok embert végigkérdeztem, namost az, a baj hogy én is azt gondolom lehet az ASUS WIN 7 oprendszert érzékelve, letiltja az Nvidia GPUT, igaz maga a masina BIOSa is akkora kukás termékre utal,pedig hát könyöröm 8 G ram, Core i5 proci, 600M GT GPU ezek nem gagyik, a biosa viszont über az..
-
-
Dicker
őstag
Igen rákerestem már. De az nem gyártó specifikus, hanem országos szint sajnos, ahogy írta majdnem az összes szerviznél tapasztalt már érdekességeket. Mindenhol nagy úr a trehányság...
Ha lenne olyan ember itt a fórumon, aki plombák legyilkolása nélkül tudna segíteni rajtam, akkor vele egyeztetnék majd a későbbiekben. Létezik ilyen? -
Terkk
tag
A wifit nem kapcsoltam ki de azon keresztül nem is tudott volna kapcsolódni mert onnan szedtem ki a wifis routert, viszont a modemet és a netet hagyjam bedugva a WAN-ba? mert én úgy csináltam hogy nélküle csak simán a gép meg a notebook bekötve a routerbe a router meg az áramba, semmi mást nem hagytam benne, modemet is hagyjam bedugva a WAN ba? vagy az nem fonotosságú
-
Értem, köszi.
Az eltérést arra érteném, hogy ahogy a laptopokat elnézegettem eddig, mintha formavilágban nem lennének azonosak ezek az optikai meghajtók. Gondolom, hogy a méret szabvány lehet, de kinézetben kívülről min más és más, egyik négyzetes, egyik lekerekített stb...
Szóval erre gondoltam. Egyébként az övé elöregedett, nemigen olvassa már be a lemezeket és ezért bízott meg egy új meghajtó beszerzésével. -
SüdiLaller
aktív tag
Ma visszaadom a tulajnak, és persze elé tárom a hibát, amivel eddig is használta, ki tudja mióta... Mert hozzám 800X600-as felbontással jött, és azzal az egy panasszal hogy lassú a gép. Imádom az ilyet...
Egy laikusnak ez vagy lehúzósan hangzik, vagy felfogja hogy baj van, és később csak rosszabb lehet. -
SüdiLaller
aktív tag
Na lekúszott végre ez a driver pack, nem is rossz, feltesz mindent ami rá való, így a vga-t is, viszont most már tuti hogy hardveresen kula, mert BSOD restart után. OMFG! ilyet hallottam már asztali vga-val, vagyis láttam itt fórumokban, de ez durva. Na részemről itt véget is ért az ezzel való foglalkozás...
-
-
CTM
csendes tag
Igen, talán pont ebből a csomagból telepítettem. Illetve előbb ellenőriztettem le a Dell Client Update-tel, valamint online is ellenőriztem, hogy minden megvan-e. (Előbb végeztem el a boot előtt választható diagnosztikát, ott látta CPU0-tól CPU3-ig mindet. ) Azon gondolkodom, hogy lehet a driver letiltja, de azt nem tudom, hogy mit kéne tennem, hogy futás közben aktiválja. Egyáltalán most már tudnak ilyet csinálni energiamegtakarítási célból?
-
-
keszo
őstag
OKÉ
Már most bocsánat a láma kérdésekértTehát gyalu a HP_TOOLSnak is.
viszont találtam egy ilyet amiben elvileg benne van az xp driverek is
engem most leginkább az zavar hogy ha törlök mindent akkor az xp nem lesz hajlandó települni mert nem fog látni vinyot a sata hiánya miatt
-
keszo
őstag
Szia
Elindítottam a Boot hirens a hp 650 B6N06EA#AKC ez a pontos típusa
látok 5 partíciót
HP_TOOLS fat32 9.99GB
meghajtóban a HBCD 15.2van 3ismeretlen
2.00GB unknown partition
25.00GB active
428.76GB unknown partitionAkkor tulajdon képen hagyjam meg a HP_TOOLS-t
és a másik 3-mat egyszerűen töröljem?
ezzel eltűnik a SUSE Linux?az xp tutira fog települni?
fogja tudni kezelni a sata illesztőt az xp sp2? -
tpeter77
addikt
szia
nem jelenik meg az emlitett ikon. FN-es gomb hatástalan, se a hangerőt se a wifi nem kapcsolható vele, kipróbáltam.
Most újratelepítettem az ATK Hotkey és Wireless console3 utility progikat, változás semmi.
Lehet a win7-ben tiltva van a hotkey?
bár annyira nem is érdekel, hogy nem működnek a hotkey-ek... -
AtHoS
nagyúr
Átmentettem a cumót, majd ráindítottam HDS felület ellenőrzését. Talált egy olvashatatlan szektort az elején, így leállítottam és ráindítottam egy felület újrainicializálást. Ez már nem talált hibás szektort, viszont 60k gyenge szektorral örvendeztetett meg, így 9%-ra esett a kondíció.
Míg futott a HDS szétkaptam a lapost, így láttam, hogy a hűtőborda teljesen el volt porcicásodva, amin biztosan nem ment keresztül levegő. Szóval a venti bent kavargatta a meleget. Megtisztítottam ventit és a hűtőbordát, újrapasztáztam a procit és vezérlőchipet, kontaktikus spray-vel átfújkáltam az érintkezőket (köztük a memóét is)
Winyó vissza a laposba, de a burkolatokat még nem pakoltam a helyükre, WinXP telepítő indít és szépen végig is futott. Frissítéseket ami még hiányzott az XP-hez (kb. 10..15 db) is felment szépen.
Köszi a segítséget neked és Biznisz Elek-nek is, úgy tűnik rendben lesz a gép
-
AtHoS
nagyúr
Köszi az infót. Megnézem ezt a verziót is, de előbb leszedem a második partícióról az oda mentett adatokat, mivel csak a "C"-ről "D"-re lett átmentve.
A gép hátulját is leszedem, mert GoldMemory futása közben is lekapcsolt magától a lapos. Erős a gyanúm, hogy a hűtőrendszer sem lehet makulátlan (porcicák, stb.). Na, de ezt majd otthon, mivel most nincs nálam megfelelő csavarhúzó készlet a bontáshoz.
-
tpeter77
addikt
Működik a WiFi!
szia
Most értem haza, feltettem két ATK progit, amit mutattál és a hotkey-t is, és amikor a végén újraindította magát a gép, kíváncsiságból beléptem a BIOS-ba.
WLAN a Biosban Disabled állásban figyelt. Óhogyaza......!
Engedélyeztem és azonnal világítani is kezdett a kék led.
Látja szépen a tőle kb 10 méterre lévő routert 3-as erősséggel és szépen megy a net.Már csak a VGA kártya drivere van hátra. Ha netán gondom lenne vele szólok
köszi a segítséget mindenkinek!
üdv,
Péter -
zsolt1129
addikt
Nem volt szétszedve. Még van rá gari vagy 2 év, de emiatt nem akarom elküldeni,mert a gép meg nagyon kell.(munkahelyi használat).
Dell XPS: Mindkettőtöknek köszi a segítséget. Szerintetek milyeb kártyát vegyek bele,ami megbízható? Ugye emiatt nem veszíti el a garanciát,ha kicserélem?
-
Remekelek28
őstag
Köszönöm a válaszokat....Az újratelepités,azért nyűgös,mert cd olvasója nem jó és az usb-s megoldásnál is vmlyen sys fájlt hiányol midig..De akkor véhetően kérni fogok vkitől egy külső cd irót és azzal hátha sikerül,most szerintem az lehet a legtisztább megoldás....
Amúgy egyszerre csak egy dolog szokott futni,de az is türelemjáték... -
Astrasattila
tag
Szervusz ismét!
A webkamera dolog nem oldódott meg. Eltávolítottam minden szoftvert és drivert, ami hozzá kapcsolódott, lefuttattam a Driver Pack Solution programot. Megtalálta azt a drivert, amit én is telepítettem. Felraktam, de az eredmény maradt a régi. Az átírt módszer is kipipákltam. A mirror csak azt csinálta nekem, hogyha jobbra fordultam, akkor nem ellenkező képet mutatott, de a fejjel lefelé kép megvan. Nem baj, most pihentetem az idegrendszerem pár napig, mert 5 napja szopat a gép, s már elég.. -
Astrasattila
tag
Szia!
Természetesen. Mielőtt újratelepítettem a gépet,(Win7 volt rajta, de talán a dedikált videókártya hiánya miatt, eléggé megfeküdt) mindet letöltöttem, aztán telepítettem. Az említett hibám van, és a webkamerám fejjel lefelé mutat. Ott is felraktam a megfelelő drivert, sőt, már a virtual kamerát is, az sem segít, de az a legkisebb gondom. Közben Everesttel is megnéztem, hogy mit ír ki. Ez lett belőle: Intel Ibex Peak PCH - Host Embedded Controller Interface 1 (HECI1) -
kukulec
őstag
ez nem cél. nem vagyok nethuszár, külön utálok úgy fórumozni, hogy nincs mit kérdeznem/mondanom. a lényeg, hogy az ott leírt módszer nem egyezik azzal, amit vásároltam. tudom vicc, de egyszerűen, ha az eladótól egy konkrét telepítő dvd-t kértem, akkor nincs kedvem végig azt a metódust csinálni. ettől függetlenül kénytelen-kelletlen épp egy iso fájlra vadászok, mert azzal simán menne az egész. amúgy nem partíció problémák vannak, és nincs is mit visszaállítani. egy free dos-os gépnél az új ssd-re akarom rátenni a rendszert, a sima forgótányért meg csak adattárolásra használni. ez dióhéjban a story. de azért már értem, hogy miért használnak sokan kalózverziót
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest