- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Arkennys
addikt
Bizony, örülünk, hogy már rendben van a gép. Akkor tényleg ez okozhatta a dolgot. Jó megúszni a szervizt, ilyenkor mindig örülök, hogy mekkora haszna van ennek a fórumnak, sokat lehet innen tanulni.
Driverek meg kétélű fegyverek, lehet jó és rossz következménye is a frissítéseknek, habár talán több negatív következményt láttam eddig, mint jót. Asztalimban levő kártyához is valamelyik régebbi catalyst van fent, és így funkcionál kb rendesen.
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Örülök hogy rendbe jött, sztem ezek után egyre fényesebb, hogy mennyi problémát okoznak a driver-ek, és nem érdemes állandóan a legfrissebb változatokkal kísérletezni a grafikus teljesítmény érdekében.
Köszi hogy visszajeleztél! Kolléga szerintem szintén lereagálja majd részedre!Jó hétvégét!
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Akadtak gondjaim a géppel, de szűrjük ki. Tedd vissza szerintem a HP support oldaláról a régebbi verziót, és nézzük meg. Nehéz elképzelni hogy a driver különböző módon jeleníti meg a képet, LCD panelon, ill. külső monitoron. Ezt Te diagnosztizáltad. Mivel elég sokan rámennek a legfrissebb driver verzióra abban reményben, hogy jobb grafikus teljesítményt hozzon a gép, így elég sok probléma akad. Nemrég valakinek egy éves verziót kellett visszarakni lemezről, hogy újra működésképes legyen a gépe. Nézzük....
-
Dell XPS
veterán
Szia,
viszont gyanús, hogy ez így is úgy is szervíz lesz.
Igen, ennek az lesz a vége, annyival vagy előrébb hogy kiszűrted a VGA problémát a szerviznek. Szerintem az LCD panel elektronikája lesz a hibás, de ez most nem számít ebben az esetben. Érdemes volna egyeztetni Velük, hogy a hibafeltárás után esetleg ne kelljen nélkülöznöd a gépet, az alkatrész megjöveteléig, legyen az panel, vagy kábel. Nem lesz könnyű.... hátha.. -
Arkennys
addikt
-
Arkennys
addikt
-
Arkennys
addikt
Akkor szerintem igen. Jobb nem alkalmat adni a bajnak, ha van rá mód, bármi kicsi is az esélye
szerk: Attól függ, igazából ha garanciás, akkor márkaszervizt mondanék. Ha nem az, akkor bármi szerviz okés lehet, de nem árt előtte rákérdezni mailben v telefonon kb hibajelenség leírásával, hogy mennyire gondolnak fizetnivalóként. Nagy differenciák lehetnek. De garancia megléte esetén is elég ha akár hozzád közelebb eső, de rendes márkaszervizbe adod le. És megértem a dolgot, nekem is azért van a lapos a másik mellé, hogy legyen amiről netezhetek máshonnan is, mint albérletben pihenő asztaliról.
-
Arkennys
addikt
Szervizbe vitel előtt gondolod? Hát, talán nem foglalkoznak vele, de én azt tenném a helyedben, biztos ami biztos alapon. Ártani nem árthat.
Másik: megértem, hogy nincs időd cicózni vele, mondjuk külsősön használhatod ugyanúgy, sőt kellene is, bár megértem hogy ez csak akkor megoldható, ha egyhelyben használod, mint pl én mostanság. Ha viszed magaddal, ez nem kivitelezhető. Ezesetben javaslom tényleg, hogy mihamarabb nézesd át, minél hamarabb leadod, annál hamarabb kapod vissza enélkül az idegesítő hibajelenség nélkül. Másrészt, lehet, hogy ha hamar nézeted meg, elkerülsz valamit, amivé fokozódhat a dolog.
-
Arkennys
addikt
Hm, akkor nekem legalábbis inkább valami érintkezési hibának tűnne a dolog, más műszaki cuccokkal való tapasztalat alapján. Mondjuk attól is függ, szerintem ha megoldható, egy ideig külső képen használd, ha ott ez nem mutatkozik, akkor már talán kicsit okosabbak lettünk. Dell kollega notebookokban tapasztaltabb nálam, nem kicsivel, így ő biztos okosabbat mond majd nálam
De ha igazam van, akkor ez nem nagyon marad abba magától, sajnos az átnézetését nem valószínű, hogy megúszod
Bár biztatóbbat tudnék mondani.
-
Arkennys
addikt
Hát, bár nem nekem szólt, mivel külsőn nem csinálja a bajt, talán a kijelző körül van gond valószínűbben, szalagkábellel, netán kijelzőpanellel, mint már beszélték itt is más ügyben korábban, ha VGA hiba lép fel, elvileg külső monitoron is ugyanazt adja elő.
Egyébként javítási időt száz öregasszony se tudja megmondani, maga a szét és összeszerelés szerintem nem sok idő, de pl mennyit várnak, mire odajut a dolog, ez megjósolhatatlan. Sokmindentől függ, etc.
-
Zoli0726
aktív tag
Hasonló jelenség lépett fel egy ismerősömmel is. Neki is becsíkozott a képernyő, és nem múlt el, csak ha kikapcsolta a gépet, meg vissza. Volt, hogy napokig semmi, és előjött, majd helyrejött, de végül úgymaradt.
Szervízben képernyőt cseréltek, mert a vezérlőjével lett valami.
Mint ahogy mások is mondták, hogy a vga hibát kizárt, egy külső monitorral mindenképpen ki kellene próbálni, amikor elkezd csíkozni akkor rádugod, és megnézed, hogy ott is jelentkezik-e. -
Dell XPS
veterán
Lehetséges hogy lesz ahogy mondod, de kizárhatnánk 100%-ra hogy nem abban a szögben történik be a változás. Amennyiben itt érzed a változást, akkor nézzük meg másképpen. Beállítod hogy 1perc után kapcsolja le monitort egy más szögben, (nyitva) és akkor nézzük meg hogy frissül újra az LCD panel.
-
7ER
aktív tag
Véleményem szerint nem a töltővel van a baj és nem is a hálózati feszültséggel. Ezek a töltők kapcsolóüzem módban működnek és a bemeneti feszültségük általában 100-240v lehet.
Inkább ott van a baj, hogy a laptop belső feszültségstabilizátora -ami a bemeneti 18voltot 5voltra . . . szabályozza, illetve elosztja, az gerjedés következtében hosszú ideig nagy áramot vesz fel. Ha a töltő (hálózati táp) ezt nem bírja, akkor túlmelegszik esetleg meghibásodik.
Akkumulátor nélkül egyébként sem ajánlatos használni, (ellentétben sokakkal) mert az akkumulátor úgymond simítja a bemeneti feszültséget, és az átmenetileg megnövekedő terhelést is kompenzálja. Még akkor is ha önállóan az akkumulátor már nem bírja pár percnél tovább.
Egyébként meg nem véletlenül "laptop akkumulátor töltő" a neve, és nem "laptop hálózati tápegység"
A kettő között ég és föld a különbség, és nem véletlenül.
Remélem hasznos volt ez a pár sor és nem bántottam meg vele senkit.
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Hp Pavilon F series 17'3 Hd+,Amd 6410 4/4 mag,R3 Radeon,8Gb Ram,500Gb hdd, gyári töltő
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- HP OMEN 17" Gamer laptop , RTX 4060 , R5 8645HS , 16GB DDR5
- új aktiválatlan MacBook Pro 16 hüvelykes M1 Max 1TB SSD 64GB Apple silver ezüst
- Lenovo legion 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest