- Légies iPhone halvány színei
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
iknight
senior tag
Köszönöm a választ. Szétnéztem a windowsban, és a Biosban is. Asus g1s laptopról van szó, a bios olyan puritán amilyet még sosem láttam, szinte csak a boot sorrendet lehet állitani, meg a portokat ki be kapcsolni, illetve rendszeridő mást nem találtam benne
Vista home prenium 32 bit van a gépen. Valami ötlet esetleg hogy hozzá tudjam rendelni a memóriát a videókártyához?
-
iknight
senior tag
Nem gondoltam hogy ennyi van
Erre a kérdésemre esetleg nem tudsz választ?
Azt szeretném megkérdezi, hogy a notebookoknál a videókártyánál ez az emlegetett hypermemori, avagy szükség esetén elvehet a rendszer memóriából cimű dolog hogy működik. Ugyanis most feltettem a gta4 nevű elég erős gépigényű játékot. Amikor bemegyek a beállitásokhoz, és állitom a grafikát, mindig kiirja hogy épp mennyi vga memória kell hozzá, és hogy mennyire van szüksége. Nahh most nekme 256 megás 8600gt van a laptopomban, és elvileg 1300 mb ig tud elvenni a rendszer memóriából, a rendszer memória egyébként 4 gb, de amikor a játékban a256 fölé ér akkor irja hog ytöbb memória kellene, mert kevés. Hogy tudnám beállitani hogy vegyen el a rendszer memóriából? VAgy hogy működik ez a dolog? Előre is köszönöm a segitséget! -
enerdzsájzer
tag
Jol van na!Nem kell mindjárt leharapni a fejem.
Pont azért kérdeztem mert nem volt nálam sem a gép, sem az író és ilyet még nem csináltam.Csak gondoltam rákérdezek hátha valaki aki közelről ismeri nosztredámuszt (vagy kinek hijják azt a jós csávót) megmondja hogy nem biztos hogy rá tudom tenni egyiket a másikra.Ennyit szerettem volna megtudni.Majd nemsokára kiderül hogy bele tudom-e operálni mert most egyenlőre úgy látszik hogy a csókának mégsem olyan sürgős.Köszi az infót!
-
doni78
csendes tag
Kali köszi nagyon gondoltam már a bios frissitésre bár amit irtál achi kikpcsolás elöbb megprobálom azt.
mert ez intel proci nem amd..talán össze jön gyakorlatilag mint te is az összes szerelő ismerösöm azt mondta hogy ha hardvare hiba lenne akkor menet közben is kellene mutatkozni de ez csak akkor van amikor az xp lekapcs a monitort és akkor sem minden esetben.mikor milyen kedve van ..
de ez más verzio xp alatt is volt..asszem.meg ugye néha amikor levan áramtalanitva gép aksi nincs bent mert álltalában itthon használom tehát nem viszem magammal igy kvettem belöle és hálzatrol használom na akkor szokott néha olyan hogy csak villan egyett a kijelző azt vagy bejön a kép mire betöl az op rendszer vagy nem de megjegyzem ez sem mindig.szóval megprobálom amit irtál ja és hogy milyen bios van rajta azt leirom neked ha megnéztem nagyon köszi és fasza hogy vagytok többet értek mint sok szervizes.
-
SG3rg0
őstag
Az első notim egy ASUS f5sl volt!
Az egyik haveromNak F5R!
És van még egy két ismerősöm akinek ilyen notija van!
Nekem kapásból úgy kezdte a noti, zárlatos lett az aksi, ment 5 órát!
A haver már 1 hónapja használta a F5r-et és a billentyűzete hajlott furán.
A hűtés borzalmasan hangos volt! Én meg is szabadultam tőle 1 hónap után.
F széria egy olcsó összedobált noti!
Akinek eladtam 1 hónaposan, tényleg zsír új volt, talán 10 ha kinyitottam, már gondja vannak vele! -
z-e-d
csendes tag
Kali, köszi a válasz.
Az aksi és a 220V-os sémának is van külön-külön beállítása. Feltudom tenni a proci és a vga teljesítményét is maxra még aksi üzemmódban is, mert engedi, de akkor sem hozza azt a teljesítményt. Pl: a FarCray2 4-5 frame, míg 220ról 30-40.
A biosban nem találta ilyen beálítást, viszot olvastam valami nvidia tweaket ami a regeditben állít valamit, de többen jelezék, hogy nem történt semmi, persze valakinek meg jó lett. Szóval nem tudom. Annyira nem nagy gond, csak gondoltam, ha nem vagyok áram közelében akkor is tudjak játszani ha olyan kedvem van és ne csak a régi játékokkal. -
grex4
aktív tag
-
forest_ns
tag
Ne felejtsd el, hogy netezésre és letöltésre keres laptopot, ahol a 256 kb gyorsító nem nagy szám, de egyáltalán nem kevés hozzá! (Sőt...)
A HP-ről én is így vélekedtem (de azt csak az Acer véleményezésem után dobta fel), azt ajánlom inkább.
Úgyhogy olvasd végig, mi az igény és utána szóld le más hozzászólását! Amúgy meg "Mindig van jobb"! -
rolko
őstag
mert ez a k@ki nv széria?
Na, az Acer és egy HP között gondolkodom... Az Acer melett az az érvem szól hogy fehér a bill és SPDIF kimenet van rajta... A Hp meg szinte ugyan az mint az asztali gépem... csak azért az eggyért sajnálom hogy nincs rajta SPDIF
Meg mennyire strapabíróak? Mert olvastam hogy van egy két ilyen hajlós...
rohammokus: mint fentebb leírtam nincs nagy elvárásom vele szembe, játékra ott az XBOX360 és a másik PC-m
-
forest_ns
tag
Tehát minden az aksi vezérlésén múlik. Ez a vezérlés az új aksiknál ugyanaz lehet? Mert mint írtad, a folyamatos töltés árt az aksinak, de azt honnan tudhatom, folyamatosnan tölt-e? Mint írtam a Vezérlőpult/Energiagazdálkodási lehetőségek-nél az a telepikonra kattintva írja ki, hogy hálózati táplálás, nem pedig a laptopra (a telep van-e táplálva vagy a laptop?
).
-
ABE
őstag
Tudom, tudom, nem értettem félre, semmi gond.
Találkoztam már én is oprendszer nélküli Dell notival, amihez volt driver CD. Viszont az én logikám szerint egy notihoz akkor jár driver CD, ha oprendszer is van hozzá. A gyári CD-ket én alapból hanyagolom, mert szeretem a legfrissebb cuccokat felrakni, és nem az ezeréves verziókat. Egyébként én is összefutottam már a lassú HP szerverrel, de amíg a gépre felmászott a Windows, annyi idő alatt gyakorlatilag le is jött minden szükséges cucc. Szóval az eredeti hozzászóláshoz visszatérve: nem értem a nagy felháborodást, ennyi várakozás egyszer belefér szerintem.
Alkarcsont
Passz, vinyóról (rejtett partícióról) még nem telepítettem. De ha azt használod, akkor megint csak német verziót kapnál eredményül...
-
hopimix
tag
Köszi a választ!
A noti Asus x53ke_ap125. Elég rutintalan vagyok, mivel ez az első notim, kicsit el vagyok veszve. Ott kezdődnek a gondok, hogy nincs hozzá op.rendszer, és az itthon lévő SP2-t tettem fel rá. A driverek viszont, amiket adtak hozzá mind Vistához valók, és most próbálom összeszedegetni netről az Xp-seket, de eddig nem valami nagy sikerrel. Szóval szerintem a proci illesztője sincs még telepítve.
Ha már itt tartunk...nem tudom beüzemelni a wlan-t sem. Leszedtem egy realtek TRL 8168/8111 rdivert, amit elvileg fel is telepítettem, de nem tudom hogyan tovább. Hol lehet megkeresni a hálózatokat?
És úgy általánosságban, hol lehet XP-s drivereket találni a notihoz? -
V.Stryker
nagyúr
Én is tapasztalatot írtam,de nem fogunk összeveszni.
A tény, én csak netezésre használom a gépet....azért egy xp-t elég jól ki tudok már vesézni,hogy semmit ne csináljon, amit én nem akarok. Vistával nem volt tapasztalatom,csak amit utána olvastam. Így is kihoztam plusz 40 percet. De tény, csak netezés, semmi extra. Egyébként vedd azt is figyelembe,hogy a vistánál van ez a franc tudja mi a neve, hogy a gyakran használt programok be vannak töltve valami gyorsítótárba, amivel lényegesen gyorsabban indulnak...ez nincs xp-be. Mondjuk én filmnézéssel nem próbáltam. Egyébként tényleg lelassúl a gép energiatakarékos módban...kicsit átpakolom kiegyensúlyozottra, ha végeztem vissza.
-
Morris
veterán
jelenleg 100%-os az akku. nincs semmi baja.
egyébként amikor aksiról megy, akkor csak filmnézésre szoktam használni. és kicsit idegesít, hogy egy filmet sem tudok végig nézni a kicsi akkuidő miatt.lehet, hogy hamarosan felnyomok egy vistát, mert a +40 perc igen szimpatikus.
ja és nem nagyon találom ezt a notit az asus honlapján. na ez miért van?
Te hol találtad meg a gyártói oldalt? -
Morris
veterán
az intel speedstep-et sajna nem tudom a biosból konfigurálni. sőt. igen kezdetlegesre sikeredett a notim bios-a.
a kijelző háttérvilágítása a legalacsonyabb szinten van. már-már nem látok semmit.
és az energiagazdálkodáis szint is be van állítva faszául.
a gond csak az, hogy így megy max másfél órát
ismerősnek a 4000mA-es aksija 2 óra 20 percet ad a gépének. igaz az egy toshiba.
T2370-es procival és x3100-es megjelenítővel.
modjuk az én gépembe ATI X2300 megy és T5550-es a procc -
BluEyes
őstag
A speedtest.net szerint wifin is megvan a nyócmegám, pedig nincsen csak 6. Ennyit arról a csodáról.
A datanetes teszt nekem teljesen valós eredményeket ad. Ha ott megvan a full, akkó megvan, nincs kecmec.
Nálam a win kezeli a wifit, de abban a régi, elmentett telepítésben is, ahol viszont megy mint vaddisznó. Ilyen alap dolgokat, amiket be lehet állítani a wifi kártya vagy a hálózat tulajdonságainál, már mind végigpróbáltam.
-
Atkaa80
csendes tag
-
sinick
senior tag
-
krumpligumo
csendes tag
-
FerNandor
őstag
köszi, Toshiba honlapján atihoz nem találtam drivert.
A pontos típus Toshiba satellite A300-15A, vga: ati hd 3650 (512mb)Spidee: nem találok itt sem vga-hoz drivert
( amúgy én a magyart toshiba honlapot néztem, de ott sem találtam)
jah jól van... display driver, így már megvan
köszi a válaszokatjah kkor már még egy kérdés:
A model no.: a gép alján : PSAJ4E-00S00JHU
de a neten megSAJ4E-00800JHU ez számít valamit?
-
ABE
őstag
Az lesz az vélhetően, csak nálam kutyafuttában egy másikat dobott ki a Gugli elsőnek. Lehet, hogy az egyébként nem is mobil chipset, amit én írtam. Tiszta zizi vagyok ma (hiába, nyaralás vége...).
Az mondjuk furcsa a linkelt oldalon, hogy Pentium M-et is támogat, holott tudtommal annak más a foglalata, mint egy Core Duo-nak például.
runner 125
Izé, hogy is magyarázzam. Nagyon slendrián megfogalmazásban: az alaplapi chipset felelős azért, hogy a gép különböző részegységeit összhangban vezérelje. Egy adott chipset támogat valamennyi típusú processzort, és jelen esetben a chipset pontos típusát ismerve lehet megállapítani, hogy mely processzorokat fogadja a korábban említett FuSi gép.
-
Hát szerintem mostanában gyalázatos szarokat gyárt az ASUS.
Még a prémium gépeik is lekopós hulladékok.
Az ACER a 6xxx-es és a 8xxx-es ASPIRE-ekkel nagyon elhúzott.
Néztem az ASUS G5-ös Gamer laptopját (van vagy 5 kiló) kegyetlen jó a hardvere és erre egy nyeklő-nyakló ezüstre fújt műanyag dobozba teszik.
Hol vannak már a szénszálas Lambo notik, az elnyűhetetlen G1-G2-esek, a lenyűgöző W sorozat, és a filigrán U sorozat. Van recsegős EEE, lekopós F-ek...
Vettem két hónapja egy F9-est aminek 2 hét alatt teljesen kifényesedett a tapipadja!
El is adtam a fenébe, az új gazdája nem akarta elhinni, hogy a gép kb 20 napos!!!
Oké az ACER-ek sem DELL-ek és TOSHIBÁK, de szerintem egy lepkefinggal jobbak (most) -
Kbali
nagyúr
Még annyit hozzátennék, hogy a Toshiba az egyik legrégebbi notebook gyártó és nagyon jó az itthoni supportja, szervize is.
A Satellite sorozat eme tagja multimédiára jó, de vigyázni kell rá, viszont alap a 2 év garancia.
Az ASUS sem rosszabb, de a supporton még kell javítani, ráadásul általában op.rendszer nélkül adják a gépeket.
Aktív témák
Hirdetés
- Légies iPhone halvány színei
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Milyen videókártyát?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Eredeti játékok OFF topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-book olvasók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Hp Pavilon F series 17'3 Hd+,Amd 6410 4/4 mag,R3 Radeon,8Gb Ram,500Gb hdd, gyári töltő
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- HP OMEN 17" Gamer laptop , RTX 4060 , R5 8645HS , 16GB DDR5
- új aktiválatlan MacBook Pro 16 hüvelykes M1 Max 1TB SSD 64GB Apple silver ezüst
- Lenovo legion 5 Pro
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest