- iPhone topik
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
Aktív témák
-
DarknessHope
senior tag
válasz
eketomy #35131 üzenetére
köszi..
az árukeresőn egyébként be tudok írni kulcsszavakat... de sajnos a részletes leírásokban se tartották fontosnak ezt...
pedig tuti nem veszek ezután olyan gépet amin mereszteni kell a szemem csak mert sötét van.. külön lámpát meg nem akarok kapcsolni...
pedig vettem egy fluoreszkáló bill. matricát.. de nem sokat ér... épp csak annyit, hogy még pont lehessen írni a monitor fényénél.. ..
nagyon furcsállom hogy ez nem terjedt még el mindig....
egy 3 ezres telefon már tudja.. és tudta 10 éve.. egy 200 ezres gép meg nem... hol élünk -
Real Ghoost
aktív tag
válasz
eketomy #35125 üzenetére
Nem az a gond, keresgéltem a fórumon, és láttam hogy másnak is volt hasonló problémája, egyelőre nem találtam rá megoldást, azt írják, hogy tényleg ez a maximális partíciószám egy hdd-n. Így viszont elég gáz, mert ugye ebből 2őt gyakorlatilag nem is tudok használni semmire... Max annyit tudok, hogy azt a lenovósat megnövelem magamnak adatoknak, a c-t meg meghagyom úgy 120 gigásan windowsnak... Ez nem valami szimpatikus megoldás
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz
eketomy #35120 üzenetére
A windows lemezkezelővel próbálkozom, a 670 gigás c meghajtót zsugorítottam 120 gigára, de a nem felhasznált területből nem enged új partíciót létrehozni, azt írja, hogy "a partíció nem hozható létre, mert a lemezen a partíciók száma elérte a maximumot"
:@ ötlet? Próbáljam meg azt a másik programot is? -
Lacika25
tag
válasz
eketomy #34970 üzenetére
Köszi a válaszodat. Igazából semmi extrára nincs használva - barátnőm használja nagy részben - viszont ha szeretnénk, akkor iszonyat lassú tud lenni a winchester miatt. Igaz a CPU sem egy sebesség bajnok, Celeron, de azért gondolom ssd-ről nem majd 5 percig tartani míg mindent elindít.
-
jetimokus
tag
válasz
eketomy #34927 üzenetére
okok, megróbálom magam rászánni, hogy összefoglaljam rövden az eseményket/problémát
köszi-köszi mégegyszer
szerk.: az 1.re dual op rendszert ír, a második csak win7, szóval én arra szavaznék inkább
amúgy nem, egyáltalán nem vagyok biztos a dolgomban, sosem voltam bios frissítésre kényszerülve, így sosem csináltam ilyet, viszont tudom, hogy ha elcseszem az milyen problémát tud okozni
-
jetimokus
tag
válasz
eketomy #34920 üzenetére
oké, köszi szépen mindkettőtöknek! bár bevallom nem nagyon van affinitásom leírni mégegyszer a problémát, illetve elég nehéz összefoglalni
Szóval szerintetetk bios update kellene? az ártani úgysem árthat, van is a gépemhez bios frissítés, láttam most mikor szedtem le a 64bites drivereket, de bevallom sosem próbálkoztam ilyennel
-
jetimokus
tag
válasz
eketomy #34909 üzenetére
biosban amúgy semmiféle erre vonatkozó beállítást nem találtam, sőt a biosomban alig lehet alapból valamit állítani, laptopok kicsit máshogy működnek mint az asztali gépek, így ezzel sem lettem előbbre... amúgy milyen menüpont vonatkozhat a vga + memória zabálására biosban? mert mint mondtam, nem jövök rá, semmit nem találtam ami ehez kapcsolódhatna
-
jetimokus
tag
válasz
eketomy #34909 üzenetére
üdv ismét!
Értem én, hogy elég a 2,99gb mem mindenhez, de piszkálja a csőröm az a hiányzó 1 gb. kivettem a ramokat, egyesével megnéztem mind2-t mind2-nél ha csak 2gb van benne, akkor rögtön látja, és nem is vesz le belőle, tehát ha 2gb ram van csak a gépben, akkor a szabadon használható is 2gb!
igazából nem szerkesztek fullhd képekt, 3d-nék max, mert érdekel és szeretem csinálni, de ehez alapból kevés a gépem, tehát erről már egy ideje letettem. játékoknál szeretnék valami teljesítmény növekedést elérni, ha egyáltalán van erre mód azzal a maradék egy gb felszabadításánál, meg mint mondtam, oké hogy a vga eszi meg, de nekem furcsa, hogy 512 a dedikált, és még elvesz 1 teljes gb-ot 32bites és 64 bites rendaszer alatt is. én kis naív azt hittem csupán a 32bites rendszer miatt van ez így, ezértz nyomtam fel a 64 bitest, meg mondom akkormár elvileg ugye duplázódik a memóűria adatátvitele is, a processzornak is jobb így, de hát tévedtemsőt, tudom hogy nem mérvadó, de 32bites rendszer alatt a win7 élményindexe 5,3 volt, most 64bit alatt már csak 5,0
nem mintha erre adnék, de azért furcsa na
-
jetimokus
tag
válasz
eketomy #34897 üzenetére
no. annyival előbbre vagyok, hogy. azért nem hozott eredményt a maximális memória beállítása, mert beállítom neki a 4096mb-ot, újraindítok, és mikor megnyitom megint az msconfig-ot, akkor a pipa bent van a max mem.-nél, de ugyanúgy 0-án van mintha semmit nem tettem volna. kiszedem a pipát, visszateszem, akkor egyből magától megadja neki a 4096-ot, de újraindítás után ez az érték ismételten 0 lesz. erre annyit tudok mondani, hogy wtf?
-
ping_win
csendes tag
válasz
eketomy #34880 üzenetére
Új windows megvolt.Alaprendszer volt mind a 2.
A fordított jelenséget akartam kipróbálni amit írtál, a régi vinyót akartam vissza tenni bele és ráhúzni egy rendszert, de lehet párhuzamosan mindkettő meg fog történni. (Új vinyó PC-be, régi vinyó vissza notiba)
Hardver gond alatt arra gondoltam, hogy a SATA vezérlő rosszakszik, de akkor a DVD-t se kéne lássam, miután a vinyó elszállt...
1-2 bad sector tudom, hogy nem a világ vége, de 2 héttel korábban a szerverben halt meg a vinyó, 2-4 majd 12 bad sectorral, néhány óra alatt... Pánik csere volt.
A régi vinyó egyébként üzemel egy router-ra dugva, tehát folyamatosan működik. Lehet futtatok rajta egy felület tesztet, hogy romlott-e azóta.
Köszönöm a tanácsokat, jelentkezni fogok a tapasztalatokkal, de lehet hosszabb időt vesz igénybe a művelet, néhány nap, jövőhét talán...
ui.: A visszaviteltől félek kicsit, mert nem tudom, hogy a leírás elegendő-e Nekik, illetve hogy milyen hibákkal cserélik ezeket.
-
benojeno
csendes tag
válasz
eketomy #34870 üzenetére
Sajnos már azok a beállítások meg lettek próbálva, nem haladtam előre. Annyi változás volt, hogy ha disabled volt a SATA-ról való boot, és csak az USB volt opció, akkor próbált indulni, de egyből beugrott magától a BIOS menube, ahelyett, hogy kezdte volna a videón látható "küszködést".
-
benojeno
csendes tag
válasz
eketomy #34844 üzenetére
Na, itt egy másik
Még mindig elakad a bootolás, megpróbáltam az általad linkelt leírással, reggel még a microsoft USB bootolást csináló progijával is. Ugyanaz minden. Itt egy link, felvettem, hogyan küszködik a gép:
http://s3.toldacuccot.hu/letoltes?sid=60ee909bbc862bdd41165132a8313a25&file=MVI_4688.AVI -
benojeno
csendes tag
válasz
eketomy #34837 üzenetére
Ja, a tömörítés volt más, de végül mindhárom ugyanaz lett fájlméretben is.
Sajnos az ISO fájlból sem tudom indítani a OS-t. Be tudok lépni a BIOS-ba, felismeri a pendrive-ot, beállítom a bootolási sorrendben elsőnek. Aztán ugyanaz megy, megakad a bootolás, fekete kép, újból próbálkozik, és így tovább. -
janos666
nagyúr
válasz
eketomy #34839 üzenetére
Nem bekapcsolva, és csak a rácson keresztül, úgy még a ventit se nagyon forgatja meg. De hiába fújkáltam, nem jött ki, mikor szétszedtem láttam hogy tényleg szépen tele van tömődve (mondjuk így a porszívó sem nyert). Azt pedig látod, hogy sohasem árt elkerülni egy szétszedést, mert ki tudja...
Akkor szétkapom holnap, lekövetem a csíkot, illetve megkeresem a tápot.
Persze, figyelem tapogatással, és legutóbb járattam a ventit egy rádrótozott 9V-os elemmel.
-
janos666
nagyúr
válasz
eketomy #34835 üzenetére
Tudtommal még pörgött a venti mielőtt elkezdtem szétszedni, de nem vizsgáltam. Még múlt héten akcióztam porszívóval, és most fogtam rá hogy szétszedem.
Szóval:
Csati lehúz, két szélsőbe kintről 12V-ot vezet (asztali gép tápja) -> szépen pörög
USB-ből áramot hozva -> szakaszosan mozog (nem igazán pörög fel, ugrál...)
Üres aljzatban mérve a két szélső pint -> 0V (középsőve ~3)
Csatlakoztatott (de álló) ventivel mérve a nyákon a csati talpánál lévő forrasztásnál -> 0VMaga a venti tehát jó, és már a nyákra forrasztott csatlakozó sem kap áramot.
A maszekolás is jobb, mint a kuka... >10k nagyságrendű összeget most nem is nagyon tudnék rászánni.
Hát holnap jobb híján szétszedem, leporolom a nyákot is, aztán nézegetem, de abból itthon nem lesz sok.
-
benojeno
csendes tag
-
benojeno
csendes tag
válasz
eketomy #34826 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Integrált VGA van, amikor belement a 2 GB RAM, levesz a videókártya belőle és 1.61 Gb marad.
BIOS-t még sosem frissítettem...Csak óvatosan haladok, nem akarom elcseszni a gépet, és tönkrevágni a garanciát. Tudom, vsz. egy frissítés nem lenne ennek az oka, de olyat még nem csináltam.
-
urdug
aktív tag
válasz
eketomy #34820 üzenetére
Szerintem kézenfekvő a dolog, ha a gépnek bármi baja van és garanciális, akkor egy rövid sétát mindenféleképpen megér. Az akkura a garancia az gyártó illetve forgalmazó függő.
Lehet, hogy az akku töltésszabályzója adta meg magát, de lehet, hogy valamelyik cella hasalt ki. Otthoni barkács nem javasolt.
Amúgy egyetértek.
-
9nmj9
csendes tag
válasz
eketomy #34800 üzenetére
TomyGun! Megnéztem a vezérlőpult/rendszer dolgot, és ezt írja ki: AMD A6-3400 APU with RADEON Hd Grapics 1.40 Ghz.
Viszont találtam egy nagyon jó kis progit, aminek a neve: Hwinfo32 vagy 64 (windows verziótól függően. Itt végre sikerült a saját szememmel is látni, hogy tényleg képes 1400 Mhz felett működni, viszont nem kell csodát várni tőle, a 2300-at nálam még egyszer sem közelítette meg, pedig úgy nézem az adatokból, hogy lenne még benne kakaó.
http://prohardver.hu/dl/upc/2012-02/24/369605_vjg72wfp4vfghe0v_info.jpg
-
gooool
őstag
válasz
eketomy #34814 üzenetére
Akkor megpróbálom a garit, mert a hangszóró eléggé zavaró.
A touchpad hiba azt takarja, hogy görgetek, vagy éppen egy linkre kattintanék, navigálnék és hopp...az egér valami teljesen más ponton bukkan fel...
A kis pöcök nincs látható helyen, a működést pláne nem befolyásolja. -
9nmj9
csendes tag
válasz
eketomy #34799 üzenetére
Az enyém úgy működik, hogy alapból 740 Mhz, ezt emeli fel 1400Mhz-ig. Egyszer az Aida64-nél láttam, hogy változott valami érték, és felment 1500 Mhz-ig, de ennyi volt a max.. Nem értettem, mivel épp nem csináltam semmit, csak üresen járt a gép. Hogy mi változott, azt most nem tudom megmondani, mert nem otthon vagyok. Nem tudom, létezhet-e, hogy a négy mag miatt nem emeli a sebességet, mert pl telepítés mellett elindítottam mp3-at, és 100%-on járatta a processzort, de nem változott a sebessége, megjegyzem, mind a négy mag ment, 100%-on.. Szerintem az lehet, hogy 1400 Mhz a proci sebessége, 4 mag esetén. Ha valamilyen csoda folytán csak két magot használ, akkor a maradék két mag kikapcsolásával tud némi extra órajelet adni a használatban lévő kettőnek De ez esetben én ezt úgy jelölném, hogy A6-3400 740Mhz-1400MHz, nem pedig 1400Mhz-2300Mhz..
Ha hazaérek, megnézem milyen sebességet ír a windows, de nem hiszem, hogy én ezt a procit valaha is látnám stabilan két Ghz körül... -
9nmj9
csendes tag
válasz
eketomy #34781 üzenetére
Tegnap az Aida64-el sikerült megnéznem, volt hogy 1500 Mhz-et is elérte a proci sebessége, de ez még mindig elmarad a 2.3-tól, amire én számítottam. Gondolom, hogy ez az emelés-dolog függ attól is, hogy mennyire meleg a cucc, illetve mennyire van leterhelve mind a négy mag, mert mintha azt írogatnák a tesztelők, hogyha egy csak-egy két mag megy max sebességen, a többi pedig nem, akkor engedi jobban megemelni az órajelet. Hát nem tudom, én akármit indítottam el, mindig négy mag dolgozott.. A videókártya tipusa pedig:
Radeon HD 6520G + Radeon HD 6470M
Tipus:
Radeon HD 6540G2Csak azért furcsállom ezt a memória dolgot, mert amikor az asztali gépemen RAM-ot bővítettem, 32 bites windowsnál írta ezt a telepítéses dolgot: (4Gb telepítve, 3.5 Gb) használható. Később tudtam meg, hogy a windows 64 bites verziója kezeli csak a 4Gb-nál nagyobb memóriákat, és mivel nekem 500 Mb-os videókártyám volt, így az az 500 Mb a gépem ramjából elveszett, mert az összesített memória meghaladta a 4 Gb-ot. .
Bios-ban egyébként az órajel-emelés dinamikus-ra van állítva, szóval elvileg tényleg működnie kellene, csak lehet, hogy többet vártam tőle, mert jelenleg 1400Mhz, illetve 770 Mhz között mozog a sebesség, én pedig arra számítottam, hogy 1400-2300-ig fog... -
Laszmen
aktív tag
válasz
eketomy #34744 üzenetére
Más progikat is nézegettem , + - 2fok a különbség,elenyésző.. Lehet hogy nem ártana portalanítani a gépet, és újrapasztázni, lehet hogy ez is segít valamennyit, amit írtál hogy az alját vegyem le, ezen már gondolkodtam, csak félek tőle, mert így sérülékenyebb a gép, és a port is jobban kapja, viszont tény hogy a hűtés szempontjából előnyős..
Az a baj hogy ha játszok rajta, mindig figyelem a gép hőjét, és ez zavar a játékélményben,olyan megoldás lenne a jó,ami mellett nem kell idegeskedni,hogy ugyan mikor olvad szét a gép
Egyébként a vga ventije szerintem nem 100%-os már, jó a fülem az ilyesmihez, amikor felpörög,vagy leáll lehet hallani egy utóhangot,vagy berregést,nem tudom mihez hasonlítani,de olyan mint csapágyas lenne,vagy nem tudom..
Itt van mindjárt a nyár,a nagy melegek,és meg szeretném előzni a bajt.. -
Laszmen
aktív tag
válasz
eketomy #34742 üzenetére
Köszönöm a választ!
Everestel nézem a hőfokokat,de hogy őszinte legyek nem nagyon tartom ezeket az értékeket valósnak, a Gpu jelenleg terhelés nélkül 70-72fokot mutat, terhelés nélkül,alapon a cpu-(k) 50-55fok között ingadoznak..
Ilyen padot használok, nyomja rendesen a hideget, de a vga-t ez sem hűti,mivel a laptop alján van a vga ventije,ami ontja magából a forró levegőt, oda alá mégsem rakhatom a padot,mert megakadályozná a hő kivezetését, és őszintén szólva nekem ez az egyik fő problémám, hogy nem tudom így hűteni a vga-t..
-
xcds
őstag
válasz
eketomy #34729 üzenetére
Hát azért nem ártana először megnézni, miért olyan laza a kijelző. Enyémen pl egy anyával lehet állítani a feszességet. Ha az kilazul, azért én nem fogok új zsanért venni.
De ha más megoldású, akkor is meg kéne nézni, hogy javítható-e, nem egyből rohanni vásárolni. Sztem. -
-
-
baderoli
tag
válasz
eketomy #34674 üzenetére
Áttettem egy asztaliba és feltettem rá egy hetest, minden gond nélkül működött. Az igazság az hogy, elegem van már, délután 3 óta szenvedek vele és persze szidom magam,hogy minek nyúltam hozzá. Feltettem a vaterára,hátha valakinek kell,ha esetleg elmegy ,jó lesz kezdő részletnek egy új gépre. Azért köszi a segítséget!!!
-
hecktor
aktív tag
válasz
eketomy #34644 üzenetére
köszi a segitséget, tudom nélkulozni a vesszot, mármint a kötőjelre gondoltam ellnézést, a probléma az hogy mivel kölcsön gép elvileg jeleznem kell azonnal ha valami károsodás van benne, és elküldik hivatalos szervízbe, ahol kb. 20ért kicserélnék a bill.t ( vagy többért, csoporttársam ugyanígy jár, csak a képernyője törött be , az 80e be került neki) és meg ezt meg szeretném kerülni, és halahogy spécibe megszereni hogy ne látszodjon. ezért kérdeztem mi baja lehet, csak a csere segít vagy gombcsere, tipp? :S
-
doktor úr
aktív tag
válasz
eketomy #34599 üzenetére
Intel 2200BG, mást el sem fogadott (nem indul el vele a noti).
A router egy TPLink WR743ND, de egy G-s TPLink-kel is próbáltam, ugyanez a helyzet. Ezekkel a routerekkel korábban teljesen jól működött, a hiba csak egy ideje áll fenn. Amúgy a körülöttünk lévő összes hálózatot felismeri, csatlakozik is, a jelerősség váltakozik a "Kiváló" és a "Nincs jel" között.
Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Linux kezdőknek
- Háztartási gépek
- iPhone-t használók OFF topikja
- Apple TV+
- BestBuy topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest