- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
Laszmen
aktív tag
válasz
jetimokus #34930 üzenetére
Rajtad áll melyikre frissíted..
Ha nem vagy biztos magadban, akkor neki se állj ennek, többet ártasz vele ha nem sikerül, mint amennyit nyernél vele, szakihoz kell fordulni,nem egy nagy összeg ez..
De előtte mindenféle képen kérdezz rá win7-es fórumokon(van vagy 100) hátha vki megírta a megoldást, ne hamarkodj el semmit..
-
eketomy
senior tag
válasz
jetimokus #34922 üzenetére
A bios frissítéssel csak ésszel, mert ha nem jól csinálod meg akkor lőttek a gépnek és akkor csak újra égetéssel lehet az eeprom-ra visszatölteni a biost!
Ha lehet és ha van akkor windows-os bios upgradet szedj le, ne dos alapút!!!
A win7-es fórumon meg a konkrét hibát írd le, meg azt hogy egyesével is kipróbáltad már a ramokat ill. a vga csak 512mb-ot vesz le, esetleg a képeket is mellékeld, röviden és tömören! -
Laszmen
aktív tag
-
eketomy
senior tag
válasz
jetimokus #34918 üzenetére
Próbáld meg a win7-es fórumon is megkérdezni, hátha ott okosabbak az emberek, az a baj, hogy tudom hogy másnak is volt már ilyen problémája mint neked, és valami megoldás asszem született is rá, csak nem találom azokat a hsz-eket sehol, ha meglesz akkor még írok, ha meg van esetleg valami megoldás akkor írd meg, mert nagyon kiváncsi vagyok
-
-
jetimokus
tag
válasz
jetimokus #34915 üzenetére
ja és amúgy mondtam ugye hogy msconfigban nem engedi beállítani a max memóriát 4096ra, vagyis engedi, csak újraindítás után ez az érték 0 lesz... mivel a bios 4093-at ír ezért beírtam neki ezt az értéket, azóta megtartja, és nem nullázza, tartja a 4093mb-ot, de rendszertulajdonságokban változatlanul 2,99gb a használható
Win7 Professional 64bit
-
eketomy
senior tag
válasz
jetimokus #34913 üzenetére
Én még azt javaslom hogy tedd fel itt is ezt a kérdést! Mert sztem itt valami a windows 7 ill. valamilyen program vagy beállítás veszi el azt az 1GB-ot, hátha ott vannak okosabbak, lassan én is kezdek már kifogyni az ötletekből
Laszmen: amit linkeltél képet, az egy pc-s alaplapnak a beállítása noti bios-ba nem hinném hogy lenne olyan a memóriára vonatkozó érték, de egy próbát azért megér!
-
Laszmen
aktív tag
válasz
jetimokus #34910 üzenetére
Milyen alaplapod van?
Ezt találtamitt azt javasolják hogy disabled-re kell állítani!
Írnak olyat is hogy BIOS upgrade, lehetséges hogy ez segítene, bár kizártnak tarom, mivel a gép látja, csak nem kezeli..ha bekapcsoláskor a főképernyőn látod egy pillanatra azt,hogy betölt a rendszer, és kiírja a 4096mb ramot, akkor felesleges..Másik fórumon is ezt javasolták:
-
Laszmen
aktív tag
válasz
jetimokus #34899 üzenetére
32bites rendszer,csupán 4096mb ram kezelésére képes! Ha van 4gb ramod, ez mellett egy 512mb-os vga-d, akkor a rendszer úgy kezeli az egészet, hogy amennyi mb-os a vga-d, annyit "levesz" a rendszer memóriából,mivel több kezelésére nem képes!
Tehát nálad a 4096mb ramból leveszed az 512mb-ot+ amit beállítottál értéket(x megát) hogy használhasson a rendszer memóriából, és így megkapod azt az értéket, jelen esetben a 2,99Gb-ot, ami a rendszernek elérhető maximum..
Amúgy tudomásom szerint a 64bites rendszer már sokkalta több ram kezelésére/használatára képes.. -
Laszmen
aktív tag
válasz
jetimokus #34896 üzenetére
Annyit hozzátennék, hogy véleményem szerint még a 2gb ram is "sok" illetve ennél több már nem sokat számít!
Játékok ugye 4gb-nál többet nem kezelnek, még az oprendszer sem használ ennyit,a 2,99gb ram az eleve elég mindenhez.
Tehát a 4gb-ból az az 1gb hiány nem elveszett,hanem a vga-d használja időközönként, ami teljesen jó! Bios-ban vissza tudod állítani ezt az értéket,de így amennyi előnye,annyi hátránya is lesz a dolognak, mivel a 4gb használható lesz, viszont a kártyád csak 512mb-ot használ, és így nem tud elvenni a rendszer memóriából, így a teljesítmény vissza csökken..
Tehát én engedném neki hogy használjon belőle, mert mondom, már a 2gb elég mindenhez, ha csak persze nem dolgozol full hd képek szerkesztésével, illetve modellezéssel.. -
eketomy
senior tag
válasz
jetimokus #34896 üzenetére
Na mielőtt elmegyek aludni annyit próbálj még ki, hogy szedd ki az egyik ramot és úgy indítsd el a gépet hogy látja-e a 2gb-ot, utána csere és próbáld ezt ki a másikkal is majd! Ha külön-külön látja akkor valahol az os eltárolja az 1gb-ot valaminek! na reggel foly köv!
-
eketomy
senior tag
válasz
jetimokus #34894 üzenetére
a dedikált video memóriát kell nézni, ha ott 1GB lenne akkor le venne a ramból, de mivel csak 512mb van így nem az vesz le, hanem valamire másra megy el az az 1GB, de jó kérdés hogy mire. Volt már másnál is ilyen probléma igazából nem értem mire tárolja el a gép azt az 1gb-ot, van egy alternatíva azt próbáld meg még, azt ha nem működik akkor reggel kitalálok valamit
tehát a starmenü kereséshez írd be hogy msconfig, ha ez megvan akkor rendszerindítás fül speciális beállítások és ott lesz egy olyan hogy maximális memória, az ha bepipálod akkor megtudsz adni egy értéket hogy mennyivel induljon a win!
ott megtudod elméletileg adni a maximális 4096mb-ot és ha utána újraindítod a gépet akkor elméletileg azt fel is fogja használni, próbáld meg ha nem lesz jó vagy marad minden u.olyan akkor visszaállítod, én még spec ezt sosem próbáltam csak hallottam erről a lehetőségről!ha nem megy akkor reggel tovább filózok!
-
-
eketomy
senior tag
válasz
jetimokus #34889 üzenetére
Sztem ez azért van, mert a vga-d a rendszer memóriából elvesz 1GB-ot, milyen vga van a gépben pontosan és hány GB-ot ír ki a rendszered rá? Ha van saját memóriája is a vga-nak akkor lehet csökkenteni a biosban a memória méretet (mármint hogy mennyit vegyen el a rendszerből) ezt nézd meg!
Aktív témák
Hirdetés
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest