- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Aktív témák
-
Mauzes
addikt
Ami még eszembe jutott, hogy van egy külső vinyóm, ami USB-n keresztül kapcsolódik a notebookhoz. Ha kiveszem a noti-vinyót, tudna az XP USB-s külső vinyóról bootolni? Mondjuk igazából nem számít, mert mobil gépre lesz szükségem, nem tudom majd mindig hordozgatni a külső rack-et...
Viszont olyat lehet elvileg, hogy kiderül, a HDD rossz, mert majd ha kiveszem, menni fog a gép, és akkor én nem szervízelgetek itt semmit, hanem veszek egy új noti-vinyót, azt használom Franciaországban, majd ha hazamegyek, kicserélem a rossz vinyóra, és azzal megyek a szervízbe? Ez így működőképes ötlet?
Mert a városban nincs hivatalos Lenovo-szervíz, és most Párizsba sem pénzügyileg, sem időben nem érné meg nekem elutazni (valószínűleg kétszer)... -
mocsanisi
senior tag
Nem tudok, mivel oprendszerbe se jutok be.... Még a windows töltő ikonja se jön be, hanem ellenőrzi hogy van-e benne cd, és utána meghal. Ha van benne rendszertelepítő, akkor tudok menni telepíteni, de mikor újraindítja a gépet, megint meghal mielőtt bejönne hogy a windows tölti magát. Próbáltam Vistával és Windows7-el...
Szerk.: Duree megy egy privi -
Napster
tag
Köszi, írtam nekik.. meglátjuk.!
Egyébként a probléma a következő: olyan mintha beragadt volna a W billentyű. Szétszedtem darabjaira, tényleg FULL-FULL széthajtottam a nyomtatott áramköri panelt, így biztosan nem ér össze sehol, bedugtam így a helyére, és így is fennáll a probláma :S a w folyamatosan be van "nyomódva".
Ezekszerint valahol a "szigetelt" részén van zárlat ? Vagy netalántán a gép ment tönkre :S (bár ezt kétlem)
(ha kihúzom a bill -t menet közben akkor abbamarad a "W-zés")
ui: attól romolhat el valami ha sok billentyűt nyomok le 1x re ? tehát pl elkezdem törölgetni, menet közben? hülye kérdés tudom de... :S
-
tibeeboy
csendes tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy Asus X51R/F5SL (pontosan most nemtom) notinál, felmerült egy olyan probléma, hogy egyszer csak 2év használat után (természetesen garancia lejárt...) elhalványult a kijelző (minimális fényerő), a gép megy azóta is, de csak időnként jön vissza a rendes fényereje...
Valaki találkozott már ilyen problémával?!
Már inditáskor is, ugyhogy nem rendszer hiba és nem csak XP/Vista alatt csinálja... -
Mauzes
addikt
Nos, azóta kiderült, hogy más a gond, de fingom sincs, hogy mi szarakodik. Ugyanis levittem a földszintre a notebook-ot, hogy a router másik ágát is kipróbáljam, a lenti számítógépből kihúztam a kábelt, bedugtam a notiba, és láss csodát, hasít a net.
Szóval valami itthoni hálózati para lesz, de felfogni nem bírom.
Adott egy router, ami kapja a netet, és az két számítógép felé van továbbítva. Mindkét gép kézzel beállított, statikus IP-t kap. Az egyik kábelét a notival használva nem megy a net sehogy (DHCP-vel kiosztott, illetve kézzel beállított IP), a másik kábellel meg mindkétféleképpen teljesen jó.Esetleg erre valami ötlet?
-
Értem, ez nem hangzik túl jól és ezzel mit lehet kezdeni? Ki tudják nekem cserélni csak a ram foglalatot vagy csere nélkül meg lehet ezt csinálni? Esetleg ilyenkor nincs mit tenni és az egész alaplap kuka? Következő kérdés, hogy ki tudod egy jó szervízt ahol nem húznak le, korrektek és ha esetleg bevizsgálják és azt mondják nem érdemes foglalkozni vele nem kérnek pénzt?
-
1db 256os ram van benne, próbáltam másik slot-ba, de semmi. Közben külföldi fórumokon rákerestem és 2005 körül elég sok embernek volt ilyen problémája ezzel a típussal, volt aki azt írta a memória nem csatlakozik rendesen, volt aki szerint a hirtelen áramtalanítás miatt (ugye amikor befagyott szabálytalanul állítottam le) a bios letiltott. Egy csávó azt írja vegyem ki az alaplapi elemet, pontosabban húzzam le a kábelét, aztán rakjam át a ramot egy másik slotba, és jó lesz. Lehetséges ez? Ha esetleg valakinek van ideje és tud tanácsot adni itt a fórum, 6 oldalon keresztül erről van szó: [link]
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Na akkor leírom részletesen, hogy megértsd! Az XP tartalmaz egy drivert ami alapból benne van ehhez a VGA-hoz! Ha eltávolítom, akkor kiírja, hogy indítsam újra. Mást nem is lehet választani! Újra indul a gép, és újból ugyan azt felrakja megkérdezés nélkül, mint ahogy írtam az #14560-as hozzászólásomba! Nem haragszom, és hidd el, hogy én sem láttam ilyet eddigi pályafutásom alatt!
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Tudom, hogy hogyan kell leszedni és telepíteni, de nem csinálja meg mint mondtam, mert bekapcsolásnál az XP automatikusan telepíti a benne levő alap ATI Drivert hozzá, amit nem tudok felülíratni az ATI honlapjáról letöltött driverral. De ezt leírtam. Nem arra kérdeztem, hogy hogyan kell telepíteni, hanem arra, hogy ezt hogyan lehet felülíratni, vagy megoldani, hogy az új csatolót ismerje fel!
(#14493) Csabee.
De, ahogy bekapcsolom, automatikusan felismeri és megkérdezés nélkül telepíti is!
-
carrot
tag
-
raczger
őstag
Köszi a választ, közben nagy nehezen sikerült szétszednem és a kijelző csatlakozójához eljutnom, kiszedtem, megmozgattam a kábelt, csatlakozót kitisztítottam és most egyenlőre jó. Máskor is az egérpad problémája csak az volt, hogy a csatlakozót meg kellett tisztítani ( egy 5 éves notiról van szó) és jó lett.
Azért remélem, hogy valójában nincs komolyabb baja, mint írtad. -
theonion
csendes tag
Felteszem rá ezt a programot, hátha megmondja, mi lehet a gond. Amúgy mind a két gépre ugyanaz az op lett feltéve, win xp sp1. Felesleges programok egyik gépen sincsenek. A Celeronos gép win reinstall után is lassú volt.
fölös startnál induló programok ki vannak szedve. Uaz a vírusirtó, és a többi is. Töredezettség mentesítés sem segít sajna.
-
World-Soft
senior tag
Köszönöm a segítségeket.
Írtam az általad említett cégnek.
Meglátjuk mit válaszolnak.
Viszont lenne egy másik kérdésem.
Az én notimon most egy XP Home van.
Több helyen pedig ugyanerre a konfigra Vista Basic-ot írnak.
- Honnan lehet megtudni, hogy licence szerint mit tehetek rá (XP Prof., Vista Basic, Vista Prof.)?
- Honnan tud meg, hogy a gép egy Vista Premiumot is elbírna -e?
- Hogyan tudom újrarakni a OP-t, ha nincs semmi papírom CD-m hozzá (licence kód)?A gép:
Compaq6720s (1.73GHz, 1GB RAM, 80GB HDD)
Előre is köszönöm:
Zoli -
lazlo8
tag
hm lefuttatam pár merevlemez csekkoló progit
http://kepfeltoltes.hu/view/090724/chkdsk_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090724/chkdsk____www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090724/HDDsentinel_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090724/hdt_www.kepfeltoltes.hu_.jpghd sentinel szerint 100%kiválo a merevlemez állapota?akkor mégse volt bad sectroos a vinyom?
chkdsk- meg mérete nem érvényes, meg a file érvénytelen hivatkozást tartalmaz? ezek mit jelentenek pontosan?(futtatam /f javítással is de nem sokat ért)
hd tune talált egy darab sérült szektort az javítható?
a merevlemezzel az volt a problémám h letöltöttem file okat és nem tudtam sehova se másolni őket mert kiíírta h irásvédett stb,(term letöltés után sőt volt olyan h be se fejezte a letöltést)
ha rar-t töltöttem le 99%nál kiirta h lemezolvasási hiba
volt olyan hogy filmnzésés közbe a 1ora után leállt mert a file érvénytelen hivatkozást tartalmaz
ezért én azt hittem hogy bad sectros de akkor mégse? vagy megjavult magátol?
xp re install mehet rá? azt a 30 megás bad sectorral mit tegyek? -
piadex2
senior tag
Hello!
Oké, kösz.
Másik kérdés: ha a notebook be van kapcsolva, akkor lehet dokkolni?
Kösz:piadex2
ps: igazából ezt a kérdést is szét kéne bontani: lehet-e úgy dokkolni, hogy a dokkolóban van áram/nincs áram vagy a laptopban van 230V vagy nincs.
Lehet, hogy úgy rövidebb a kérdés: mikor nem szabad dokkolni?mikor nem szabad a dokkolóról leválasztani?
-
Csabee.
nagyúr
na ezaz.. ha a hűtőpad se segítene akkor meg?.. nem igazán izgat, van rajta garancia , felőlem szénné is éghet az egész
csak garanciába kicserélik! egyébként azt azért nem mondanám hogy hibás konstrukció, ugyanis nem hallottam még meghalt hp pavilionról ami a hő hatására ment volna szét.. erős a vga benne, nem a tűző napon kell játszani vele hogy fel forrjon!
-
Secretive
aktív tag
köszi
, ez még mindig nem egy típus, amit kérdeztem, bár a végső B típusú megoldás, de sajnos optikailag egyáltalán nem tudja ugyanazt a hatást biztosítani,mintha a kijelző alapból matt.
esetleg ha tudsz nagyon konkrét helyet, ahol tényleg lehet ilyen fóliákat kapni (kifejezetten fényes LCD kijelzőkhöz),akkor szívesen elmegyek és kipróbálom, anélkül sajnos hasztalan. -
Csak egy példát mondtam, úgy értettem nem szedik le rólam a gatyámat is egy 2 óra plusz szétszedés plusz összerakásért. Amit mondtasz tápáramkör az kb mennyibe fájna? Nekem számla, semmi nem kell, csak jó legyen. Nem tudom mennyit segít a becslésben, egy FS Esprimo v5535-ről volna szó, gondoltam hátha vannak típushibái melyeket ismersz. Köszönöm a segítséget!
Ja és mg valami, mikor rádugták a hozzá való töltőt pár pillanatig pislákolt a töltésjelző.
-
Rendben, elnézést kérek, ne haragudj, ezzel bizonyára sértettem a szevizesek önérzetét, csakhát tudod milyen az ember, ahol tud ott lekanyarint egy szeletet magának. Szerintem érted mire gondolok. És egyúttal megkérdezném, hogy hol és kb mennyiért tudnál rajtam segíteni?
Valaki olyat keresnék, remélem te ilyen vagy, aki nem mondja egy elengedett forrasztása hogy alaplapcsere, hanem megforrasztja és elkér mondjuk alapanyagár plusz óránként egy ezres munkadíjat. Mert ezt így korrektnek találom. Mert ezt szívesen ajánlom másnak is. Mert az ember ezt oda-vissza elvárná.
-
gamer0101
aktív tag
Értem, köszi!
Am az a bajom vele, hogy néha elszokta azt játszani, hogy ha lecsukom a kijelzőt és úgy hagyom kb. 25-30 percig, függetlenül az állapotától (zárolva, kijelentkezve vagy normális módban), szó szerint meghal. Kinyitom a kijelző és semmit nem csinál, csak sötét a kijelző. Bekapcsolva be van, annyira nem korom sötét, de mégsem csinál semmit, nem reagál semmire a gép. Energiagazdálkodási beállításokban kikapcsoltam direkt már minden olyan dolgot ami adott idő után béníthatná a gépet, de nemrég mégis megismétlődött a dolog. Magam is értetlenül állok a dolog előtt, nem merem néha lecsukni a kijelzőt, ha olyan dolgot futtatok, mert még elvesztem az addigi nem mentett dolgaimat. Akku kizárható, mert töltőn is képes ilyent csinálni.Ha valakinek van valami okos ötlete, megoldása azt szívesen fogadom!
A gépen Windows Vista Home Premium van, még gyári, eredeti verzió.
-
Nem tudom. Én már vagy 20 gépben cseréltem VGA board-ot keresztbe-hosszába és nem volt gond. Egy-két modellnél arra kell ügyelni, hogy a VGA BIOS az alaplapi chipben van, tehát, azt át kell flash-elni, de egyéb probléma még nem adódott. Ami azért evidens hogy MXM 1-esbe 1-es, 2-esbe 2-es, stb kártyát teszünk.
Igaz csak kétszer próbáltam,de nem volt több tönkretennivaló gép.
Hehehe! Ez jó! -
jasonka
aktív tag
Írtam egy szervíznek is - elküldtem a hibajelenséget :
"A készülék nagy valószínűséggel VGA board hibás.
Az alkatrész ára (jelenlegi árfolyamon): 92.520+áfa.
A kollegák munkaóradíja: 7000+áfa..."
(Figyeljétek meg a 12519 - 12530- 12531 hsz-pkban szereplő összegek finom, de határozott emelkedését !.....)
Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Mobil flották
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hálózati / IP kamera
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest