Új hozzászólás Aktív témák
-
OldMike
őstag
válasz Remekelek28 #6237 üzenetére
Nem írtad hogy milyen anyagból van az a korong. Kicsit furcsa az a szélétől kicsit beljebb lévő csík is. Mintha nem lenne teljesen azonos síkban.
Nekem is kellett egy tapadókorongot tennem a műszerfal tetejére. Először vettem egy öntapadós (valószínűleg szilikon anyagú) korongot, de a tartó tappancsa fél perc alatt leugrott róla. Mivel a műszerfal azon a részen enyhén homorú, gondolom a korong sem volt síkban, nem volt légmentes a záródás.
A megoldás egy 3 mm vastag plexiből kivágott korong lett, felragasztva. Erre jobban tapad, mint bármilyen szélvédőre. Ha nem találsz jobb megoldást, ezt tudom ajánlani. A felerősítést ki kell találni, lehet hogy rá lehet ragasztani a mostanira, esetleg csavarozni annak a helyére. Az utóbbi macerásabb, fúrni kell a plexit, süllyeszteni a csavarfejet stb.Doky586
Látszólag olyan, mintha takarná valami a csavarfejet, de egyáltalán nem kizárt a szivárgás.
[ Szerkesztve ]
42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz TheProb #6146 üzenetére
Nem tudom nincs-e itt valami keveredés. Tudomásom szerint a Primo V9 jelzés Androidos verziót takar, CNS eszközök között én még csak WinCE rendszerűeket láttam. A náluk hivatalosan kapható készülékek szoftvere kizárólag az IGO8 alapú Map8. Néhány éve volt szó a Primo 1.xre váltásról, de úgy tudom, hogy nem valósult meg.
42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz TheProb #6144 üzenetére
Szia!
A CNS-nek van hazai szervizszolgáltatása:
Érdemes lenne informálódni náluk, gondolom már nem garanciális, kiderülhetne hogy érdemes-e bevizsgáltatni, esetleg javíttatni.
Még egy gondolat. Nem tudom hogy Map8 van-e rajta, ilyen készülékkel én is jártam hasonlóképpen, és néhányszor újraindítva a navi szoftvert végül megjavult. Leginkább akkor lehet ilyesmi, amikor előtte hónapokig egyáltalán nem volt használva.
[ Szerkesztve ]
42LM660S
-
OldMike
őstag
Szia!
A POI kérdést megoldottam. A saját eszközömhöz (az is 800x480-as csak Androidos) kaptam egy branding.zip-et. Abból a szükséges állományokat beraktam a CNS navi saját branding.zip-jébe, amiben a logón kívül semmi sem volt. A program elindítása után jöttek a szép színes ikonok, egy ideig eljátszottam a társításokkal, és most már a POI-k többsége a saját brand-es ikonnal jelenik meg .
42LM660S
-
OldMike
őstag
Az a gond, hogy abban a branding.zip-ben összesen egy nappali és egy éjszakai logo van, semmi más. Amit Primo-ra készített branding.zip-et láttam az tele van céges benzinkutas, boltos, áruházas stb. képekkel.
A CNS készüléken csak a sablonos kék színű POI képek látszanak, ehelyett lennének jók a színesek. Egyetlen hasonló branding.zip-et láttam (Nanuka8 néven), de abban nincs 800x480 felbontás. Gondolom nem volt rá igény.
"activated_speech="Vasúti átjáró következik." Ez gondolom bemondatná a szöveget. Csak nem tiszta hogy ezt hova kellene beírni, esetleg a system.ini-be?
Igazából csak annyi kellene, hogy a vasúti átjáró helyén ne egy kamera ikon legyen, hanem a sárga alapon fekete mozdonyocska. Én azonban ilyen BMP-t nem találtam sehol, ráadásul azt sem tudom ha lenne is, hogyan kellene összerendelni a txt fájlban lévő 6-os típuskóddal.Úgy tűnik hogy a program a Speedcam könyvtár összes txt állományához csak a sebességmérő kamera képét tudja hozzárendelni, függetlenül attól, hogy mi a típuskód (1, 2, 5 vagy 6).
42LM660S
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Tudom hogy ez alapból nem IGo8 topik, a Primo topikban már próbálkoztam, de nem jártam szerencsével, itt talán tud valaki segíteni.
Egy rokonom CNS Globe HD eszközén lévő MAP8 (IGo8) programhoz keresek 800x480 felbontású branding.zip-et, ami tud színes POI ikonokat. Nem tudom hogy data.zip is kell-e hozzá?
Egy másik kérdés ehhez az eszközhöz: van olyan speedcam állományunk (txt), ami tartalmazza a vasúti átjárókat is, fent van az eszközön, meg is jeleníti, de sebességmérő kameraként. Mi kellene ahhoz, hogy a vasúti átjáró ikonja látszódjon?
Köszönöm
42LM660S
-
OldMike
őstag
-
OldMike
őstag
válasz OldMike #6053 üzenetére
Úgy tűnik, hogy a kérdésemre nem figyelt fel olyan fórumtárs, aki válaszolni tudott volna. Vettem egy mély levegőt, és letöltöttem a Play-ről a GPS Doctor - GPS Fix nevű alkalmazást, és telepítettem.
Az eredmény: Ezt elindítva kb. 20 mp alatt van elegendő műhold és pontos pozíció. Amikor ezután elindítom a Primo-t, akkor nagyjából amikor eljutok a térkép ablakba már megvan a megfelelő számú műhold a pozicionáláshoz.
42LM660S
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Androidos GPS-em van, gyárilag telepített Primo-val. Általában a Primo indítása után 40-50 másodperccel lát elegendő műholdat (4-9 között).
Néhány napja előfordult, hogy az első Primo bekapcsolásnál nem jöttek a műholdak, legfeljebb egy-két piros jelzés volt. A Primo (nem az eszköz) újraindítása után már 20-30 mp után teljesértékű volt a vétel. Sajnos azóta is volt ilyen eset.Láttam a Play áruházban több olyan appot, ami GPS Test, GPS Fix stb. néven fut, és állítólag javítja a GPS működést. Sajnos fogalmam sincs, hogy ezek mit csinálnak, hogyan kell használni, egyáltalán van-e valami hatásuk akár a hardverre, akár a Primo-ra.
Megköszönöm, ha tud valaki segíteni.
42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz plaschil #5920 üzenetére
Szerintem ez teljesen az adott autó belső kialakításától függ. A legtöbb autóban vagy a szélvédőre cuppantják, vagy a műszerfal felső felületére rögzítik, ebben az esetben szinte biztosan kitakarja a szélvédő érintett részét. Erre már a 7"-os méret kissé nagy.
Szokták még a középső szellőzőrácsra szerelni, ekkor viszont esetleg takarhatja a kezelőszervek egy részét, és a szellőzés sem lesz annyira hatékony. Tehát itt se nagyon jó az 5"-nál nagyobb.
Az én (személy)autóm műszerfala olyan, hogy annak a tetejére helyezett 7"-os GPS-Tablet sem a szélvédőből, sem a műszerfali kezelőgombokból, sem pedig a szellőzőrácsból nem takar ki semmit. De ez valószínűleg a ritka kivétel.
42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz #79335424 #5659 üzenetére
Sajnos ehhez az eszközhöz nincs épkézláb root lehetőség.
Egyébként kipróbáltam az értesítési jelzést. A saját hangszórón hallható a hang, de a zene nem halkul le. A fülhallgatón keresztül viszont nincs hang, ha megy a zene. Amikor leállítottam a zenét (a lejátszót nem kapcsoltam ki), akkor hallatszott az értesítési hang.
Szerintem ez hardveres dolog, ugyanez lehet a WinCE navi esetében is.
42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz #79335424 #5657 üzenetére
Még sosem futottam bele olyanba, hogy zenelejátszás közben hallható lett volna valamilyen értesítési hang, de valószínűleg nem használom eleget a tab zenelejátszóját ehhez. Igazából ez az eszköz csak akkor értesít, ha email jön. Nem tudom lenne-e valami más amivel ki lehetne próbálni, viszont az email jelzés meg teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor érkezik.
42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz #79335424 #5654 üzenetére
Lehet hogy félreérthető voltam. Én alapból azt próbáltam, amit javasoltál, tehát a navi lejátszója és a navi program ment egyszerre a füles kimeneten (fejhallgatóval). Ekkor van az, hogy a zenelejátszó érzékeli, hogy neki el kell hallgatnia, ez meg is történik, de a navi program manőverbemondása a szünetben nem hallható.
A tablet saját hangszóróján (igaz borzasztó hangminőséggel) együttműködik a zenelejátszó és a navi program. Ugyanez a helyzet az FM Transmitteren keresztül is, kizárólag csak a fejhallgató kimeneten keresztül nem.
Nem értek hozzá, de attól tartok hogy a füles kimenet áramköri rendszere nem engedi a két forrásból származó hang használatát.
42LM660S
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Egy eléggé speciális dologban kérnék segítséget. Androidos tabletem van, gyárilag telepített navi szoftverrel. Az eszköz rendelkezik FM Trasmitter funkcióval, ami nekem fontos, mert az autórádión nincs AUX bemenet.
Az FMT-n keresztül működik az, hogy a navi szoftver alatt egyidejűleg szól a tablet zenelejátszója. Ilyenkor a navi manőverbemondáskor a zene elhallgat, azután pedig újra szól.
Ugyanezt szerettem volna elérni az eszköz fejhallgató kimenetén, de ott az történik, hogy a bemondás időtartamára (látható a navin, hogy mikor lenne a bemondás) a zene elhallgat, de a navi szövege nem hallható. Amikor csak a navi szoftver fut, akkor hallható a manőverbemondás a füles kimeneten, csak az együttes programfutás esetén nem szól a zeneszünetben.
Azért lenne fontos a probléma megoldhatósága, mert tudnék AUX bemenetet tenni az autórádiómra, azonban ha az FM Transmittert nem tudom kiváltani vele, akkor nincs értelme beruházni.
Köszönöm
42LM660S
-
OldMike
őstag
Sajnos vagy nem, de a GPS gyártók csak használják az általuk preferált térképgyártó térképeit, ezért náluk kopogtatni nem érdemes. Egyébként is annyian vannak, mint égen a csillag. Nagyobb térképgyártóból azért kevesebb van . Ezeknek - például NNG (TopMap), HERE (Navteq), TomTom (TeleAtlas) - általában van valamilyen Map Editor lehetőségük a honlapjukon. Ezek azért a GPS eszközök (szoftverek) jelentős részét lefedik.
Ezen felül vannak az általában mobilokon (tableteken) használt ingyenes rendszerek, mint a Google Maps, a Waze és hasonlók, amiknek a térképeit szintén lehet javíttatani, sőt olyan is van, ami kifejezetten a felhasználói javításokra épül. Megjegyzem, hogy a Google Maps korábban jelezte, hogy a TeleAtlas térképeit használja, de ezt mostanában már nem látom.
Szerintem ha fontos az elérhetőség, akkor legalább a nagyoknál érdemes bejelentkezni.
Talán vannak más megoldások is, azokat nem ismerem, de aki tud ilyet biztosan segít.
[ Szerkesztve ]
42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz anonymus89 #5569 üzenetére
Nézd meg a WayteQ honlapján az eszköz fórumát, ott fogod látni hogy ennél a BT egy eléggé elcseszett funkció. Talán segítséget is kapsz, de lehet hogy szerviz lesz a vége.
42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz dodopek #5519 üzenetére
Szia!
A kérdésedre nem lehet egyszerűen válaszolni. Elég sokféle GPS-t (persze navi szoftverrel együtt) már élettartam frissítésű térképpel árulnak. Ezek azért valamennyivel drágábbak, de általában már egy frissítés is behozhatja a különbözetet.
Van amit egyéves ingyenes frissítéssel adnak, van amit meg azzal se.
Én csak a Sygic és az IGo Primo térképek árait ismerem, azoknál egy teljes EU térkép frissítés 15-20 ezer Ft körül van.
Országonként nem érdemes térképet venni (hacsak nem kifejezetten egy-két országot akarsz), mert 4 ország már annyiba kerül, mint a teljes EU.42LM660S
-
OldMike
őstag
-
OldMike
őstag
válasz FirstAndroid #5287 üzenetére
Ha a ToolBox program alatt rákötöd a navit a számítógépre, akkor feltehetően fel fogja ismerni. Ez esetben megjeleníti a készülékre megvehető összes térképet (meg egyebeket is). Regisztrálás után bármit megvehetsz ezekből, akármilyen térkép is van most rajta.
Igazából nem is frissítés történik, hanem vásárlás, kivéve azt az esetet, amikor egy éves frissítéssel veszel térképet. Akkor az egy éven belül megjelenő minden új kiadást ingyen kapsz.42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz PLaci58 #4577 üzenetére
Köszönöm, ezek számomra nagyon hasznos információk.
Eddig még nem vettem kártyát az eszközhöz, a saját szabad tárhely kb. 2,5 GB körül van. Azt hiszem, hogy egy rövidebb úton kell kipróbálnom különböző időtartamokkal, és minőségbeállításokkal. A kamera 2 megapixeles, ettől túl sokat nem lehet várni, de legalább a fájlok sem lesznek óriásiak.42LM660S
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
A GPS-emen van menetrögzítési lehetőség, de még nem próbáltam. A beállításokban alapból a "Hurok" van beállítva, amiben egytől öt percig lehet választani. Ezen kívül a "Hurok" helyett a "Szokásos" is kiválasztható. Tudja-e valaki, hogy melyik beállításnál milyen videó készül?
Köszi42LM660S
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Van egy androidos GPS-em, gyárilag telepített Primo-val (bár lehet, hogy a kérdésem szempontjából nincs jelentősége). FM transzmitter van benne (BT nincs, de az autósrádióban sincs), működik az autósrádióval. Eddig a zenét a GPS lejátszójával hallgattam, ilyenkor a navigálási hangok lehalkítják a zenét, ami jó dolog. Sajnos a zenelejátszó nem ad olyan hangminőséget, mint az autósrádió, ugyanazoknál az mp3 zenéknél.
Ezért kérdezem, van olyan lehetőség, hogy a zenét az autósrádió lejátszóján hallgatom, a navi meg belekotyog (lehalkítva vagy megszakítva), amikor neki kell?
Valami olyanra gondolok, mint amikor valamelyik rádióadó megszakítja a zenét, ha friss közlekedési információt mond. Az FM transzmitter adhat ilyen kapcsolójelet?
Köszi
42LM660S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A warezzal kapcsolatos segítségkérés szigorúan tilos a fórumon!
- Linux kezdőknek
- Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen GPS-t vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- Autós topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest