- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ravail
senior tag
válasz Donate #14382 üzenetére
Azért egy rövid ellenőrzést javasolnék:
A BIOS-ban a memóriáid időzítési adatai megegyeznek a CpuZ SPD fül alatt láthatókkal? A memória feszültség is arra van állítva a BIOS-ban, mint amit itt látsz a CpuZ-ben az SPD alatt? A CpuZ-ben a Memory fül alatt olvasható "jelenlegi" időzítési adatok egyeznek az SPD fül alatti, adott beállításhoz tartozókkal? A BIOS-ban engedélyezve van a "Memory remaping" vagy hasonló funkcsió a 3GB fölötti RAM használat miatt? (Esetleg egy kis ecsettel áramtalan helyzetben takarítsd át a RAM foglalatokat, nehogy egy kis kosz legyen okolható a történtekért!)[ Szerkesztve ]
-
_csocso_
senior tag
válasz Donate #14397 üzenetére
Szia! Valószínűleg azért nem válaszolt senki, mivel magad is leírtad, ( ne foglalkozz vele - boot közben hosszan nyomod a MEM OK gombot, beállítja az értékeket a lap, el kellett volna tűnnie, viszont ha működik, valsz semmi gond nincs)
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
BigDarkJoy
aktív tag
Sziasztok...
Ismét itt vagyok
Következő a kérdés..
Revoltec Pipe Tower chipset hűtő jó az Asus M4N75 TD lapomra?
"megölni megtudnak....de megtörni soha.."
-
Kernel
nagyúr
válasz Kernel #14391 üzenetére
Illetve annyiban kénytelen vagyok módosítani, hogy kisebb teljesítményen még valóban elmegy a lüktető DC-táplálás, de komolyabb alkalmazásnál (HDD stb.) szerintem ez már nem megengedhető, vagyis ott már bejön a képbe a szabályos hídkapcsolású AC meghajtás.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
csebi
tag
Trinity topikban írták, hogy a kép alapján az NB Freq-em alacsony az 1866 Mhz-hez.
itt a kép róla: http://prohardver.hu/dl/upc/2012-12/09/39490_f0olspfnng7u27tk_memoria2.jpg
Aida is ezt mutatja amúgy.
mennyire kellene megnövelnem szerintetek, hogy igazodjon az 1866 Mhz-hez?
Ravail: igen, az az alaplap, csak az FM2-t lehagytam hanyagul.
-
Werkly
őstag
Újratelepített W7-nél gépeltem valamit aztán kékhalál:
BAD POOL CALLER
ntoskrnl.exe hiba.
Ez nem igaz, hogy új gép és minden másnap más hiba!
Most ez mi lehet? -
Kernel
nagyúr
válasz #65675776 #14380 üzenetére
Köszönöm a választ, akkor neked tényleg fogalmad sincs egy egyszerű PC-ventilátor működéséről.
A PWM-jel nem a motor DC-táplálását változtatja, hanem a DC-ből előállított váltóáram frekvenciáját szabályozza, azt is csak közvetve, hiszen maga a PWM-frekvencia jóval magasabb, a fordulattal nem összevethető nagyságrendű.
Épp ez a PWM-megoldás előnye, hogy az elektronika itt mindig rendes tápfeszültséget kap, ellentétben a tápcsökkentős, tökéletlen megoldástól, ahol a tápfesz. elfogyásával egyre inkább életképtelenné válik a belső elektronika.
Egy motor tekercseire pedig inkább ne akarj lüktető egyenáramot, illetve aszimetrikus (DC-összetevőt tartalmazó) jelalakot engedni, mert az igen szakszerűtlen munkának számítana (ne is menjünk bele a részletekbe, hogy miért), tehát ennek megvan a megfelelő kapcsolástechnikája, hogy a motor rendes szimmetrikus váltóáramot kapjon, például hídkapcsolásban.
De ha nekem nem hiszel, találtam egy linket:
http://www.skiltor.eu/1/rep/brushless/
Ott van a három fázis (R-S-T talán ismerős az erősáramból), még a félvezetős hídkapcsolás is szépen látható. Iskolapéldája ez a 3-fázisú, csillagkapcsolású motornak.
Tőlem nevezheted egyenáramú motornak, ha egyszer 3 fázisú váltóárammal működik, amit egyenáramból állítottak elő. És teljesen mellékes a cikkben használt majomkodás is az angolból átvett "brushless" kifejezéssel, hiszen aki tanult erősáramot is, annak ez egy 3 fázisú motor és kész. (Magyar emberként én kicsit allergiás vagyok az ilyen angolos majomkodásokra, amikor az teljesen felesleges.)
Lényeges alkatrész még a ventilátorokban a HALL-elem is, de ezt már inkább nem is részletezem.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
törölt tag
válasz BigDarkJoy #14388 üzenetére
Az az N-Power igen erősen a hulladék aktegóriának néz ki.
A CM Elite Power viszont jó. De felesleges a 600W-os.
-
_csocso_
senior tag
válasz BigDarkJoy #14384 üzenetére
Szia! Ahhoz a procihoz és videohoz bőven elég akár egy 400W-os ( akár egy 350W is ) minőségi tápegység, vagyis amit szeretnél hozzá bőven túlteljesíti a gép igényeit.
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
Stonerice
őstag
Félgőzzel is kihajtja.
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
törölt tag
A géped kb harmadára terheli a tápot, de inkább még annyira sem. Bőven elég.
[ Szerkesztve ]
-
BigDarkJoy
aktív tag
Szeretnék tanécsot kérni hogy 1 Cooler Master 600W Elite Power Black RS600-ACABM-M2 tápegység alkalmas e megfelelően kihajtani a gépem?
Asus m4n75td lapom van, benne phenom II X2 555 be proci x4 b55 ként használom 4 magon.
többi cucc adataimnál.
A segitséget előre is köszönöm!
"megölni megtudnak....de megtörni soha.."
-
Donate
csendes tag
Sziasztok!
ASUS F1A75-V PRO alaplapom van, rajta 8 GB Kingstone ( 2 x 4 GB ) memória csücsül.
Az alaplapon, a memória slotok mellett van egy " DRAM_LED " led, ami most folyamatosan pirosan világít.
Előzménye annyi volt, hogy kiszedtem a memóriákat a slotból, majd visszatettem szabályosan a helyükre őket, de azóta folyamatosan világít a led.Megnéztem az alaplap könyvét, ott annyit írnak csak, hogy nyomjam le és tartsam így egy kicsit a az alaplapi
" MemOK! " gombot, míg villogni nem kezd a led és újrabootol a gép. Ezt megtettem, de ennek ellenére mindig világít pirosan a led...A rendszer látja a 8 GB memóriát ( UEFI is, Windows is ), a gép megfelelően működik, de szerintem ez attól függetlenül nem jó így.
Légyszi, ne írjatok olyat h "ha megfelelően működik a gép, akkor hagyd így...". Alaplap könyve szerint ez így nem jó és bootolási gondokat okozhat.
Köszönöm a segítséget!
-
RaZroX
addikt
Üdv!
Lenovo ThinkCentre M55p Ebbe az alaplapba vennék ramot, a kérdésem az, hogy mekkora a legnagyobb ram ami belemegy ? (GB, MHZ)
This is the way
-
törölt tag
válasz Kernel #14378 üzenetére
Bocs, elkerülte a figyelmem.
Összességében sok kérdésben csak értelmezési eltérések vannak.
A mágneses tér valóban forog.
Egyenáramú motor, és ez csak és kizárólag a táplálásra vonatkozó besorolás, mert ez a szempont egyedül a felhasználás szemszögéből. Nem az a lényeg, hogy belül hogy működik, hanem, hogy a hálózat felé mit mutat. Egyenáramú kétpólus. És irányítástechnikailag is ez a lényeg. Pontos besorolását tekintve kefe nélküli egyenáramú motor, ez rá is van írva szinte mindre (DC brushless). Nem csak a Jedlik féle megoldás létezik, mint egyenáramú motor.
A PWM vezérléssel nem váltakozó áramot, hanem hullámos egyenáramot hozol létre, ami változó áram. Ebből a szempontból semmivel sem különbözik egy egyenirányító kimenetén megfigyelhető hullámos egyenáramtól. De egyenáram marad továbbra is, ugyanis az áramirány nem változik, a pólusok nem cserélődnek fel. Lényegében az egyenáram energiatartalmát szabályozod vele.
Ja, egyébként a HDD-motor is DC-motor? Mert DC-ről működik? Jó vicc...
Nem vicc, mert pont ezen alapul a besorolási rendszer. (Az üveg szilárd halmazállapotú szerinted csak azért, mert kemény?)
-
ravail
senior tag
válasz CoolMan #14374 üzenetére
Mert ez regényszerű volt? Én meg a hármótok beszólásait unom! De ez a magánügyem! Mint, ahogy az is, hogy ki mit un. Sem a fórumot látogatni, sem a hozzászólásomat olvasni nem kötelező! Beszólni -főképpen fölöslegesen- meg vévképp indokolatlan! Nyugodtan lehet törölni, vagy akár indokolatlanul moderálni, esetleg kizárni is! Ezen sem csodálkoznék! Ezzel az ilyen típusú OFF-olást részemről lezártam.
Kernel! Ne eröltesd! Én PM-ben kértem magyarázatot, de ott sem kaptam. S ha folytatod, Te is megtudhatod, tudod, mint a seregben a "parancs"....[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz #65675776 #14377 üzenetére
Tehát akkor nem vagy hajlandó válaszolni a kérdésemre? Nem fontos persze, csak akkor ne várjak feleslegesen.
-
-
qpeeeR
csendes tag
Helló.
Vettem a múlt héten egy alaplapot GA-P41T-D3P (rev. 1.5).
Az előző alaplapom GIGABYTE GA-73PVM-S2H DDR 2 es ig volt bővíthető és azért is akartam lecserélni, mivel ez már tudja a DDR 3 at.
Nos vettem hozzá RAM okat is.
2* Kingmax 2GB DD3 1600 MHz et.Mióta megvettem azóta érdekes dolgok történnek illetve nem történnek a gépemben.
Először is lassú, mint a dög. Egy Q6600 as proci van benne gyári hűtővel. A processzor kihasználtságom nagyon durván nő meg már akkor is ha csak böngészek a neten. Játszani meg sem próbálok, mert az egyenesen halál.
Mit írjak még le segítségül, hogy kiderítsem mi a problémája a dolognak.
Nem akarok senki szájába szavakat adni, így nem írom le, hogy mire saccolok.
Ötleteket várnék.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz AstraCDX #14362 üzenetére
Akkor sajnos csak magamnak tudnám javasolni, hogy én ilyenkor megvizsgálnám a tápegységet (nem csak szemre, hanem műszeresen is, beleértve a kimeneti feszültség szűretlenségét is), utána tudnék levonni következtetést, hogy amiatt károsodhatott a lap, vagy nem.
De aki nem foglalkozik tápjavításokkal, annak ezzel talán nem sokat mondtam.
-
ravail
senior tag
válasz #65675776 #14368 üzenetére
Ezért nem értem a kérdező kérdését! Mi az amit nem jól mutat? Hisz, a CpuZ-t használók -szerintem- tapasztalatból tudják, hogy ezeket az adatokat nem tökéletesen olvassa ki. Szerintem nem is erre való a CpuZ! Persze ez lehet, hogy csak az én véleményem. 2x pedig azért szerpelt, mert egysze azt írtam, hogy "ezt", egyszer meg nevén neveztem. Ha zavar, töröld -mint moderátor- az egyiket, de felőlem az egészet.
Kicsit kezdem unni az olyanok kötekedését, akiktől ezt a legkevésbé sem várná az ember! -
ravail
senior tag
Szia!
Ez a Te alaplapod? Mert az"ASUS 85-M LE "-re az Asus Web-lapján ezt adja. Ha igen, akkor jól olvassa ki a CpuZ-is. De itt találsz "ASUS 85-M LE"-t? Én nem találtam, csak "ASUS F2A85-M LE"-t. Ha tévedek, elnézést kérek érte. Esetleg tedd be a linket a Te alalapdról, a "ASUS 85-M LE "-ről. Vagy megint én nem értek valamit. Milyen bajra gondolsz?[ Szerkesztve ]
-
chriss81
tag
Sziasztok!
Nagy dilemmában vagyok.
Melyik konfigot tartsam meg magamnak??
1.
CPU:Intel Core 2 Duo E8300
Alaplap:MSI G41M-P25
Ram 4gb DDR3 1333mhzVagy
2.
CPU:AMD 64 X2 6000+
Alaplap:Asus M3A78-EM
Ram:4gb DDR2 800mhzNem tudok dönteni!!!
Segitsetek!!
[ Szerkesztve ]
-
csebi
tag
szerintetek ez probléma? ASUS 85-M LE alaplapon van, de a cpu-z meg ezt látja:
a chipsetnél nem másnak kellene lennie?
-
Kernel
nagyúr
válasz AstraCDX #14356 üzenetére
Következő lépésként én kipróbálnám egy másik tápegységgel, csak az a gond, hogy ha például az eredeti tápegységben valamelyik pufferkondenzátor ki van száradva, amiatt már károsodhatott alaplap is (vagy akár a CPU-t is, így járt egy ismerős is), akkor nyilván az új táppal sem működhet.
De az alaplapon is érdemes megfigyelni a kondenzátorokat, hogy van-e esetleg látható rendellenesség.
Az említett ismerősnél például egyértelműen ki tudtam mutatni, hogy a tápegység egyik kondenzátora miatt szállt el az alaplap és a processzor. De ez csak egy példa, hogy ilyen is van.
Egyébként az simán elképzelhető, hogy az 5 Vsb táp egyik kondenzátora már tönkre volt, de melegen még úgy-ahogy tartotta magát. Amennyiben áramtalanítottad 3 hétre (de egyébként 1 nap is elég neki ilyenkor), kihűlt a készenléti táp, a döglődő kondenzátor kapacitása hidegen pedig már annyira leesett, hogy emiatt káros feszültség jutott az alaplap 5 Vsb bemenetére.
Persze, nálad kiderülhet még egészen más történet is. De attól még nem alaptalan, amiket leírtam, hiszen ilyen esetekkel én szinte naponta találkozom, ha nem is pont számítógép, de TV stb. javítások során.
-
bladegery
senior tag
válasz bladegery #14357 üzenetére
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.2 (C) 2007-2012 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 198.237 MB/s
Sequential Write : 121.885 MB/s
Random Read 512KB : 176.931 MB/s
Random Write 512KB : 107.457 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 15.142 MB/s [ 3696.8 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 54.013 MB/s [ 13186.8 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 86.547 MB/s [ 21129.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 103.665 MB/s [ 25308.8 IOPS]Test : 1000 MB [G: 38.7% (43.3/111.7 GB)] (x2)
Date : 2012/12/08 22:33:50
OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)Ilyen sebességet kapok a crystaldiskmark-ban, ami szerintem nem valami pompás, bár sikerült achira átraknom.
gergely-szabo.com
-
spista222
addikt
válasz ravail #14348 üzenetére
Semmi baj, van hogy én is elnézek valamit és engemet is kiszoktak javítani, nem akartam kioktató lenni csak leírtam amit gondolok.
Már a mobil procik sincsenek benne a listában, amik mentek benne vagyis csak lutri az egész és jelen esetben "nem nyertem", csak azt nem tudom eldönteni hogy azért nem megy benne mert rossz a proci vagy azért mert a lap nem eszi meg. Ehhez kértem volna egy kis tapasztalatot mert Google nem hiszem hogy megmondja, csak olyan aki már használt hasonlót. -
bladegery
senior tag
Üdv!
Nemrégiben gépfelújításon mentem keresztül.
Cuccok:
Asus asus m4a89gtd pro(legfrisseb biossal)
2x2gb geil ram + 1x4 gb kingmax
fx-4100 proci
kingston v+200 120 gbNamármost, nem tudom jobban kifejezni, de szarakszik a bios.
Pl: az ssd miatt nekem át kéne állítani a biosban az ide-ről achira, ha ezt megcsinálom(csak úgy tudom ha mindre ezt állítom be, akkor kifagy a windows.
Ha az ssd-t állítom be elsődleges storage divace-nak akkor meg kéri hogy válasszam ki hogy honnan szeretném indítani a windows-t.
A bioszt ma frissítettem, van valami ötletek hogy mit tudnék neki csinálni?gergely-szabo.com
-
AstraCDX
senior tag
válasz Kernel #14355 üzenetére
Nos megmértem, a névlegesen 3V-os elem jelenlegi feszültsége 3V fölött van, tehát; megfelelő .
Azért gondolom, hogy ez nem okozhat ilyen hibát, mert korábban egy másik lappal jártam már úgy, hogy gombelem fészke kontakthibás volt, ezért a BIOS beállításokat nem őrizte meg, de ettől függetlenül indítható, és használható volt .
Üdv.
Astra
-
Kernel
nagyúr
válasz AstraCDX #14352 üzenetére
Ha neked nem furcsa, hogy 3 hét pihenő után nem működik (főleg, ha áramtalanítva is volt), és képes vagy anélkül tovább lépni, hogy ezt ellenőriznéd, akkor talán be kellene vinni egy szervizbe, hogy kimérjék neked a gombelemet.
-
todaly
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Adott a következő gép:
Gigabyte B75M-D3H alaplap
Intel Core i3-2100 processzor
4db Samsung 2GB DDR3 1333Mhz memória
Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050Win 7 home prémium oprendszerrel,
és a következőket produkálja: win7 feltetlepít kb 2-3 napot megy gond nélkül, majd egy bekapcsolásnál nem talál oprendszert újratelepít, megint 2-3 nap jó működés és ismét nem talál oprendszert.
Valakinek valami ötlete?
Előre is köszönöm.
-
ravail
senior tag
válasz spista222 #14347 üzenetére
Baxszus! Valóban figyelmetlen voltam, és elnéztem. A válaszomból tudod, hogy úgy értettem a kérdésedet, hogy a notiban nem mennek. Sajnálom. Akkor azt nézd meg, benne van e ez a CPU az alaplap által támogatott processzorok listájában. Sorry!
Persze, ha fordítva válaszoltam, mert félre értettem, nem biztos, hogy korrekt dolog a rosszat végig elemezni!!! De Te tudod! Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz ravail #14346 üzenetére
Ahogy olvasom szerintem nem teljesen értetted meg
Van egy alaplapom(több is van de ezt a teszt) Asus A7N8X
Ebben ment már mobile Athlon proci ő személyükben:
AXMH2500FQQ4C 1.45V
AXMH2000FQQ3C 1.45VGondoltam ha ezek mennek akkor neki is illene:
AXMS1500FWS3B 1.3VDe vele nem ad képet.
A laptopban nem próbáltam ki a nagyobb procikat csak a procit az asztali lapban
Célom csak a proci tesztelése lett volna mert egy kicsit megsérült a hordozó panele előző gazdijánál/buherátoránál.A másik ok -szerintem-, az, hogy az "újak" 266 MHz-es FSB-sek, míg az eredeti 200 MHz-es.
Mennek azok 200-on is underclockHa pedig beindúlna, jönne a 3. problémád, mégpedig az, hogy az eredeti csak 25W-os volt, az "újak" meg 45W-osak. Így könnyen lehet, hogy a Vcore tápáramkörében előbb-utóbb lenne némi füstjelenség is!
Ha kevesebb feszültséget ad nekik (1.3V) és kevesebb lenne a frekvencia is akkor igaz többet enne alulfeszelve és alulclockolva mint 25W de 45W közelében sem lenne[ Szerkesztve ]
-
ravail
senior tag
válasz spista222 #14345 üzenetére
Igen, gondolom az egyik ok, amit írtál, hogy nem áll rendelkezésre a magasabb (1,45V) feszültség.
A másik ok -szerintem-, az, hogy az "újak" 266 MHz-es FSB-sek, míg az eredeti 200 MHz-es. Ha pedig beindúlna, jönne a 3. problémád, mégpedig az, hogy az eredeti csak 25W-os volt, az "újak" meg 45W-osak. Így könnyen lehet, hogy a Vcore tápáramkörében előbb-utóbb lenne némi füstjelenség is!
(Az eredeti és az utolsó "Processor core: Thoroughbred" egyezik, a másik nem)[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
Kaptam egy laptopot abban volt egy ilyen AXMS1500FWS3B processzor.
Régebben kaptam már mobile Athlon procikat és azok mentek egy Asus A7N8X-ben. Ez nem indul el.
Az alacsony feszültség miatt lehet?
AXMH2500FQQ4C
AXMH2000FQQ3C
Ezek a procik 1.45V-on mennek míg az első csak 1.3V-on. -
Kernel
nagyúr
válasz #65675776 #14337 üzenetére
Csak azt szeretném megkérdezni, hogy mivel hétfőn letromfoltad itt a hozzászólásomat, és azóta nem láttalak, hogy olvastad-e a válaszomat?
Csak azért jegyeztelek meg, mert azért egy kicsit érdekes, amikor szakmailag félig tájékozott emberek leugatják a szakembert. Butaságokkal.
Rövidebben fogalmazva, mintha megfeledkeztél volna a ventilátorban lévő DC/AC átalakításról, ha így jobban érthető esetleg.
-
ravail
senior tag
Szia!
Ha ezen az oldalon a "How to Update"-re kattintol (mondjuk az első sorban, azaz az utolsó BIOS frissítés sorában), egyértelmű, hogy a BIOS-ból a saját frissítő menüjéből lehet frissíteni. Vagyis -szerintem- a windows alól nem lehet!
Csak annyi a teendőd, hogy letöltöd a legfrissebb BIOS-t, vagyis a "H61M-VS(2.70)ROM.zip"-et, kicsomagolod belőle a "H61MVS2.70" fájlt. A BIOS-ból elindítod a frissítést, és rámutatsz erre. Én praktikusan vagy a "C" gyökerébe vagy egy USB pendrive-ra szoktam rakni, és onnan frissítek.
Sok sikert! -
spista222
addikt
válasz fenergie84 #14334 üzenetére
Felesleges próbálkoznod, ami hozzám került NF3-as lap(10+) mindegyiken meg volt sülve a chipset. Nálad is ez a helyzet. Ha tartósat akarsz akkor vegyél bele VIA-s lapot azok megölhetetlenek ebben a kategóriában külső beavatkozás nélkül(hibás táp vagy memória).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fenergie84 #14336 üzenetére
Még a procit lehet esetleg másik lapban megnézni.
-
giigz
veterán
Windows alól lehet frissíteni bios-t? ASRock H61M-VS alaplapról lenne szó.
-
ravail
senior tag
válasz fenergie84 #14332 üzenetére
Szia!
Lehet, gyogyi kérdés, de úgy látom, 2 féle CPU-t és többféle VGA-t tud fogadni ez a lap. A benne lévő CPU-nak megfelelően van jumper-olva? (User manual 13. old.) -
törölt tag
válasz fenergie84 #14326 üzenetére
Ha kiveszed belőle a RAM-ot vagy a VGA-t, akkor sem csipog? Mert ha ez a helyzet, akkor valóban a lap nyekkent meg.
Feltéve ha a többi alkatrészről tudod, hogy működőképesek.
-
Bandi821
tag
Sziasztok!
Én még annyira nem ismerem az AMD-s lapokat, ezért nem tudom eldönteni, hogy melyik foglalat a legjobb játékra? Ahogy én látom, de ez persze nem tuti, a két legkomolyabb foglalat az AM3+ és az FM2. Szerintetek melyik az optimális játékos konfighoz?
Válaszokat előre is köszönöm.
üdv.: Bandi
-
Stonerice
őstag
válasz fenergie84 #14326 üzenetére
Mintha a 4 pines 12volt nem lenne rádugva az alaplapra.
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Adott egy gép:
Asrock K8Upgrade-NF3+Athlon 3000+ 512mb ram+ fx5200 vga+ 550W táp.
A gond vele az, h indítanánk, de csak röviden felpörög a proci venti és a táp, de le is áll.
Ha hosszan nyomjuk a bekapcs gombot, akkor elindul, de csak pörögnek a ventik, viszont képet nem ad.
Én arra tippelek, h a lap megpusztult, és még a bios bootig se jut el, ezt támasztja alá az is, h a speaker meg sem szólal...
Szerintetek? -
bluyoo
nagyúr
válasz fasirTTT #14322 üzenetére
Nem szép látvány ...... !
Nem cserélik mivel felhasználóhiba! Vagy ha nem , azt nem tudod bizonyítani. Bár hogy visszahajtottad bepróbálkozhatsz a dologgal ...
"1 hosszabb és 3 rövid csippanás speakerből."Az még mindig VGA hiba ... Remélhetőleg csak egy bios cmos reset kell (ha sikerült a visszahajlítás és nem tett kárt a dolog sem a CPU-ban sem a lapban). Elsőnek az alaplapi csatlakozóval próbálkozz.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
fasirTTT
őstag
válasz bluyoo #14295 üzenetére
"Talán a CPU foglalatot is meg lehetne nézni , volt eset hogy görbültek a lábak " hát mondom megnézem, nem vesztek vele semmit.
kikaptam a procit és ezt láttam
hát mondom nem hiszem el... 1ik meg volt hajolva és 1 ilyen kis izé letört. visszahajlítottam azt az 1-et és visszaraktam procit, ramot, bekapcsoltam és 1 hosszabb és 3 rövid csippanás speakerből.most akkor lehet a lapot eldobni, mi? garanciába ezt cserélik, nem ?
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Eddig kifogástalanul működő Asus M2N32 WS Pro alaplapom "kómába" esett .
Nem tudom jelent-e valamit, de kb 3 hétig nem volt bekapcsolva a konfig .
Bekapcsoláskor a táp beindul, a CPU hűtője pörög, a monitorra nem jön kép, BIOS nem jön be, és semmiféle sípjel nincs .
A videokártyát kipróbáltam másik gépben, ott működött .
Már mindent kihúzgáltam a lapból csak a CPU, billentyűzet, és egér van rajta, BIOS-t reseteltem, gombelemet is RAM modulokat is kivettem mégis csak kómás állapot van bekapcsolás után .
Mi lehet vele meghalt ?
Üdv.
Astra
-
raczger
őstag
-
vakond5
őstag
válasz Stonerice #14317 üzenetére
Természetesen ezek közül a "kikapcs/bekapcs" leíráson kívül semmi nincs
SVM: virtualizáció
HPC Mode: High Performance Computing Mode - megnézem mindjárt hogy mit csinál
Apm Master Mode: most olvastam pont a Bulldozer tesztjét, itt PH-n, és rájöttem hogy tuningosoknak ezt nem árt kikapcsolni, mert a Bulldozerben ez a funkció megakadályozza, hogy bármilyen esetben is túllépje a processzor a gyárilag meghatározott TDP értéket. Ha be van kapcsolva, és túl is lépné a 125W-ot, akkor azonnal visszaveszi az órajelet."It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
Kernel
nagyúr
válasz petya84b #14311 üzenetére
De ez egyébként is kézenfekvő, ugyanis általánosságban a meghajtó eszközöknél az 5 V kell a digitális áramköröknek, 12 V pedig a motorikus tápláláshoz. Itt ugyebár nincs motor.
-
Stonerice
őstag
válasz vakond5 #14315 üzenetére
Nemtudom az mennyiben befolyásolja a fogyasztást. Ha lett volna mérőm kipróbálom. A képen miaz az SVM és a két utolsó? Mit ír róla?
[ Szerkesztve ]
-
Stonerice
őstag
válasz vakond5 #14312 üzenetére
Régen valami olyasmit olvastam az én alaplapommal kapcsolatban hogy azért nem megy tuning mellett a c'n'q mert az északi és a déli híd vezérlője közös (vagy összevannak kapcsolva valamej módon) De ez az enyémnél volt így. A többi lap kapott később új bios-t és utána ment a c'n'q.
-
-
Stonerice
őstag
válasz vakond5 #14312 üzenetére
Nehogy azt hidd hogy működik tuning mellett. 0,004 voltot akármikor ingadozik. Nálam is ennyivel volt alacsonyabb ha bekapcsoltam a c'n'q-t. Meg más is írta hogy nem megy az alaplapon. Sajnos ez ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
vakond5
őstag
válasz Stonerice #14309 üzenetére
Igen, a Phenom Tweaker-t ismerem, és használtam is, mert az előző procim egy 955-ös volt 4.2GHz-en egy Giga 870A-UD3 lapban. Tökéletesen működött a progi, mindössze annyi bajom volt, hogy ez azért csak egy program, és nem a bios...
Félreértettél szerintem, mert működik a CnQ, de a feszültséget nem csökkenti (legalábbis csekély mértékben vesz vissza belőle)!
Overdrive-ot hanyagolom, mert jobban szeretem a biosra bízni a tuningot.
..és a kép - nem akarta érzékelni a pendrive-omat képmentéskor az uefi, így maradtam a fényképezőgépnél
[ Szerkesztve ]
"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
Kernel
nagyúr
válasz petya84b #14302 üzenetére
De végülis a tápnak a 4-es molexét meg a 4-es ploppy csatiját rádugva működik.
Nem tudom egyébként, milyen fajta adapter ez, hogy kétféle tápcsatlakozója van, plusz még átalakító vezeték is mellékelve hozzá, mert az egyik felesleges, és természetesen a dupla tápellátás is felesleges egy ilyen eszköz részére, ami alig vesz fel áramot.
Vagy valami félreértés van, vagy mutass róla linket / képet.
[ Szerkesztve ]
-
Stonerice
őstag
válasz vakond5 #14308 üzenetére
Nemtudom hogy FX cpu-k hoz van e software ami a cnq-t helyettesíti, de Phenom II cpu-ra volt a Phenom Tweaker progi és a K10stat. Nálam ezek se működtek. Csak az órajelet vették vissza. De ez alaplap függő. Vezérlőpultban .Energiagazdálkodásnak is lehet köze hozzá. Én annó ugy kerültem ki ezt a problémát hogy AMD Overdrive Programmal húztam a cpu-t. Próbáld ki akkor megy-e a c'n'q. Nálam ment. De nekem nem lehetett szorzót állítani mert nem Black edition volt a procim, ezért maradt az FSB húzása.
Találtam egy véleményt az egyik fórumon az alaplapodról és az van amit sejtettem. Manuális módban nincs C'n'Q. Ez elégnagy szégyen még manapság is. Pedig elég komoly alaplapod van.
[ Szerkesztve ]
-
vakond5
őstag
válasz Stonerice #14307 üzenetére
C1E is, és CnQ is be van kapcsolva. Legfrissebb bios , vagyis uefi van rajta. Valószínűleg az lesz itt is, mint ami Neked volt. Nézelődök és próbálkozok még azért az uefiben!
Szerk: lövök egy képet, és megmutatom.
[ Szerkesztve ]
-
Stonerice
őstag
válasz vakond5 #14303 üzenetére
Nézd meg hogy engedélyezve van-e a C'n'Q. De lehet olyan az alaplapod mint az enyém volt. Vagyis ha hozzányulsz a cpu beállításaihoz akkor automatikusan nem fog működni a C'n'Q. De ezt a biosban is kiírja szerintem oldalt(amikor rámész a Multiplier...beállításra). Ha van rá bios ami ezt megoldja akkor szerencséd van.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kernel
nagyúr
válasz petya84b #14292 üzenetére
Nagyon egyszerű, csak feldugod az adaptert a DVD-íróra, utána rádugod a közvetlenül a tápegység floppy-csatlakozóját.
Az átalakító ilyenkor felesleges, és csak azért kétvezetékes, mert annyit igényel az adapter. 5 vagy 12 V-ot (piros vagy sárga), erre már nem emlékszem, de számodra ez úgyis lényegtelen.
-
vakond5
őstag
Sziasztok!
Miért lehet az, hogy az Asus M5A97 Pro lapomban az FX-8150 procim feszültsége bizonyos szorzó felett már nem csökken a CnQ által az órajellel együtt? Értem ezalatt, hogy alap órajelen, alap fesszel üresjáratban visszaveszi 1400MHz-re, és 0.8xxV-os feszültségre, de ha -mint ahogy jelenleg is megy- felteszem a szorzót 21.5-re, 1.3V-os fesz mellett, akkor a legkisebb amire visszaveszi, az 1.296. Megjegyzem, hogy ez a feszültség változik 1.308V-ra, vagyis amennyire az uefi-ben be van állítva, ha a szorzó felmegy.
Ha valamit nem lehetne kibogarászni a kérdésemből, szivesen kifejtem.
Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
petya84b
tag
válasz ravail #14294 üzenetére
Amit adtak azon a fekete, piros van bekötve, és a molexen nem 4 hanem csak 2 tű van gondolom mivel csak ez a két szál fut bele azért. De sok videón azt látom, hogy van aminél meg 4 vezeték van gyárilag a csomagban. De végülis a tápnak a 4-es molexét meg a 4-es ploppy csatiját rádugva működik. Alaplapot csak nem tudja ez tönkrevágni igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest