Hirdetés
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android szakmai topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Underground2 #31748 üzenetére
van még garid az alaplapra, mert akkor egyszerű ?!
-
DJ WOKKY
addikt
válasz DJ WOKKY #31645 üzenetére
Semmit nem sikerült elérni.
BIOS frissítés maradt már csak. Itt viszont nagy a probléma, mert pontos alaplap típust ugye nem tudok...Egyik matricán ennyit tudtam leolvasni:
Phoenix-Award BIOS 6.00PGPhoenixBIOS
D686BIOS
Phoenix1998
190957559Sajnos attól félek, hogy nem lesz hozzá frissítés, mert úgy hiszem, 97-98 ban jöttek ki utoljára ezekre...
Ha még volna, akkor meg melyiket merjem megpróbálni ??
Aki tudna nekem segíteni a keresésben, megköszönném !!! -
DJ WOKKY
addikt
Sziasztok!
Hoztak hozzám egy gépet, hogy nem indul el.
win7 cd be, majd kb. 10 perc után feljövök a géphez, mert a telepítést elkezdte, és ez fogadott:realtek rtl8139(x)/8130/810x boot agent
Azóta az istenért sem tudom bootoltatni. Mi lehet ezzel ?
Ha az integrált Lan-t kikapcsolom, akkor ez az üzenet is megszűnik, csak fekete képernyő van.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz zalkatti #21442 üzenetére
Szia. Most nézem. Már csak az audio a híja, a többi minden működik.
Ezt a választ kapom minden driver telepítése közben:
driver not found
reboot your system, and run this setup againDriver nem található
indítsa újra a számítógépet, és futtassa ezt a beállítást újra[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
Sziasztok.
compaq 07e8h típusú alaplaphoz keresek chipset, audio, és lan drivert. Eddig sajnos nem sok sikerrel.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz potyi23 #14793 üzenetére
ez pedig sajnos alaplap hiba.
Ha több külső eszközzel próbáltad, mint írtad is, akkor ezt kizárhatjuk.
Esetleg még a belső tárolókat tesztelheted le, nézheted meg szoftveresen, de szerintem nem fogsz találni hibát, mert akkor más hibát is észleltél volna ezalatt a 3-4 hét alatt.
Így maradt sajnos a garanciáztatás ismét szerintem.[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Spenike #14100 üzenetére
Milyen alaplapot? topikban többet tudnak segíteni.
Put2 neked is ajánlom a fenti linket.
kicsipapucs: attól függ, hogy ki mit csinál a mindennapokban. Egy átlag user nem használja ki, de aki sokat játszik új, és gépigényes játékokkal, vagy épp videókat készít, konvertál, stb. azoknak megéri vele "kínlódni".
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Ryan927 #13569 üzenetére
Az AWARD BIOS jelzései:
Nincs hangjelzés. Elromlott vagy az alaplaphoz nem megfelelően van csatlakoztatva a tápegység.
Megszakítás nélküli hangjelzés. Rossz a tápegység.
1 rövid hangjelzés. Minden rendben.
2 rövid hangjelzés. Jelentéktelen problémák adódtak. A BIOS felkínálja a CMOS Setup indítását, mely során kiigazíthatjuk az eltárolt hibás beállításokat. Ellenőrizze az adattároló és az alaplap közötti szalagkábel megfelelő csatlakozásait!
3 hosszú. A billentyűzet hibája. Indítsa újra a számítógépet!
1 hosszú+1 rövid. Probléma van a RAM-mal.
1 hosszú+2 rövid. Probléma van a videokártyával. Ez a leggyakrabban előforduló hiba. Ebben az esetben ajánlatos kivenni a videokártyát a csatlakozójából, majd pedig visszahelyezni. Ellenőrizzük a monitor csatlakoztatását.
1 hosszú+3 rövid. Hiba történt a billentyűzet inicializálása során. Ellenőrizzük a megfelelő csatlakoztatást.
1 hosszú+9 rövid. Problémák adódtak a ROM-memóriából történő adatok olvasása során. Indítsa újra a számítógépet!
Ismétlődő hosszú hangjelzések. A RAM-memória nem megfelelően lett csatlakoztatva az alaplaphoz.
Ismétlődő rövid hangjelzések. Problémák adódtak a tápegységgel. Tisztítsuk meg azt a portól.Az AMI BIOS jelzései:
Nincs hangjelzés. Elromlott vagy az alaplaphoz nem megfelelően van csatlakoztatva a tápegység.
1 rövid. Minden rendben.
2 rövid. Probléma van a RAM-memóriával. Indítsa újra a gépet! Ellenőrizze a memória moduljait!
3 rövid. Hiba van a memória első 64 Kbájtjában. A teendők ugyanazok, mint az előbbi esetben.
4 rövid. Rossz a rendszer-timer.
5 rövid. Hiba a központi processzorban.
6 rövid. Rossz a billentyűzet kontrollere.
7 rövid. Hiba az alaplapban.
8 rövid. Hiba a videomemóriában.
9 rövid. A BIOS kontrollösszegének (CRC) hibája.
10 rövid. Hiba a CMOS-memóriába történő beírás során.
11 rövid. Rossz a külső cache memória (az alaplap slot-jain található).
1 hosszú+2 rövid. Hiba a videókártyában.
1 hosszú+3 rövid. Ugyanaz, mint az előző esetben.
1 hosszú+8 rövid. A videokártya hibája, vagy nincs csatlakoztatva a monitor.A Phoenix BIOS jelzései:
1-1-3. Az adatok kezelésének hibája a CMOS-ban.
1-1-4. A CRC hibája a BIOS-ban.
1-2-1. Rossz az alaplap.
1-2-2. Hiba a DMA-kontroller inicializációja során.
1-2-3. A DMA-csatorna hibája a műveletek elvégzése során.
1-3-1. A RAM regenerációjának (refresh) hibája.
1-3-3. Hiba a RAM első 64 Kbájtjának tesztelése során.
1-3-4. Ugyanaz, mint az előbbi.
1-4-1. Rossz az alaplap.
1-4-2. A RAM tesztelésének hibája.
1-4-3. A rendszer-timer hibája.
1-4-4. Hiba az I/O portnál.
3-1-1. Hiba a DMA második csatornájának inicializációja során.
3-1-2. Hiba a DMA első csatornájának inicializációja során.
3-1-4. Rossz az alaplap.
3-2-4. A billentyűzet hibája.
3-3-4. A videomemória tesztelésének hibája.
4-2-1. A timer hibája.
4-2-3. Az A20 vonal hibája.
4-2-4. Hiba a csökkentett (save) üzemmódban. Lehet, hogy hibás a központi processzor.
4-3-1. Hiba a RAM tesztelése során.
4-3-4. Hiba a PC órájában.
4-4-1. Hiba a soros port tesztelése során.
4-4-2. Hiba a párhuzamos port tesztelése során.
4-4-3. Hiba a co-processzor tesztelése során. -
DJ WOKKY
addikt
válasz SteveK88 #13538 üzenetére
értem. Itt azért találni használható hsz.-eket. Nézz körül.
Bios jelszó lekérés -
DJ WOKKY
addikt
válasz #65675776 #13090 üzenetére
Természetesen nem fog észrevenni ebből a sebesség különbségből semmit. Én csak leírtam a kérdésére a választ, hogy miben is különbözik...
(#13091) use_r: valóban elírtam. De szvsz. ugyan azok a jellemzői.
szerk.: nem is találok ilyen alaplapot (V7V8X-X)[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Smile8822 #13037 üzenetére
ugye-ugye, hogy valóban nincs ott.
(#13038) bandi0000: A 8-as akkor szokott kelleni, amikor a nagyobb teljesítmény kívánja. Általában ez nagyobb fogyasztású processzorok miatt szokott kelleni.
Továbbmegyek, mert láttam, hogy a telepítésed megakad. Én is azt javaslom, amit már írtak is neked, hogy minimális eszközökkel próbáld meg. Főleg a ramokból hagyj egyet amennyiben több van.
Ha így is hiba van, akkor próbáld meg másik lemezről, vagy tárolóról, illetve ne ugyan azzal az operációs rendszerrel, lehet ott a hiba.(#13078) Smile8822: nem azért cserélted le a lapot, mert nem támogatta a procit ? Vagy te adtál meg rossz procit, és így már jó lett végül a korábban említett helyzet ???
Egyébként, ha google-ba beírod és rámész a képekre, valamint logouton, stb. rákeresel, akkor biztosan kapsz leírásokat a procidról, hogy ki meddig jutott el. De ez mind hardverkörnyezet függő is.
feszemeléssel 3160mhz
ph teszt[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Smile8822 #13033 üzenetére
cpu support-ban én már a procidat sem találom meg a támogattat között...
bandi0000: ezt most én sem értem. Az alaplapra rádugod a 2 adott tápkábelt és az integráltnak működnie kell. (24-es és a 8-as)
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz #65675776 #12946 üzenetére
Az a baj, hogy már az eddigi tesztekben sem említik ezt, hogy történt-e ilyen alkalmazás, ahol a két eszköz egyszerre működött.
Most sem találtam ilyen leírást.
Az tesztek nagy %-a arról szól, hogy milyen gyorsasággal tud kommunikálni a két egység az új technológia révén.Közben találtam róla infót. Köszi a figyelmeztetést.
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz citkar #12944 üzenetére
Ha jól tudom még mindig nincs arra lehetőséged, hogy amennyiben teszel az integrált vga-val szerelt alaplapba egy külső eszközt, akkor az integráltat használd.
Amikor beleteszed beállítások nélkül is a kártya le fogja tiltani az integrált vga-dat és csak a kártyát tudod majd használni. -
DJ WOKKY
addikt
válasz Smile8822 #12838 üzenetére
mutteréknak p5b-t tettem a gépben. Korrekt, megbízható lap. Szereti a tuningot is.
Viszont az msi lap 1333mgz FSB-s, illetve már DDR3-as ramo-ot tudsz beletenni, míg az asusba csak ddr2-eset.
Szóval az msi talán jobban megérheti ha egy árban van. Valamint ha van valamelyikre netán garancia, azt is vedd figyelembe.
Egy szó mint száz, az msi újabb lap. -
DJ WOKKY
addikt
válasz Dzsekó #12800 üzenetére
Ez elég érdekes. Lehetséges, hogy gyárilag ilyenek, eddig erről még nem is hallottam és meg sem fordult a fejemben sem, de így utólag ahogy írtad lehet benne valami.
Lásd te is, hogy a nem áramtalanított lapodnál a túlhajtás jelenlétekor is normálisan indul. Ez az ami érdekes.
Továbbá a gyors ismételt indulás is a cpu hibás beállítására, vagy a processzorral összefüggésben lévő hibára utal, mert azt teszteli elsőként a bios. -
DJ WOKKY
addikt
válasz BigDarkJoy #12792 üzenetére
itt megtalálható a support list-ben.
ha tudsz pontos számot nézz hozzá. És a sor legelején meg tudod nézni biztosra.[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Visormail #12790 üzenetére
A fent említett személy anno azt mondta nekem, hogy próbáljuk meg beta bios-al.
Amikor ment, akkor mondtam neki, hogy megpróbáljam e újabb biosal. Azt a választ kaptam, hogy ne, mert lehet, hogy nem fog működni. Szóval én ebből ezt következtettem le. Ő ezzel foglalkozik a minden napokban, szóval hittem neki, és azóta nem is bántottam. Főleg azután nem, ami után elkezdtem tuningolni és semmi baj nem volt. -
DJ WOKKY
addikt
válasz Visormail #12782 üzenetére
CoolMan81-nek igaza van.
Nekem is ez jutott első körben eszembe. Meg kell nézni másik alaplapban. Aztán még egy valamit tehetsz, régebbi bios-t feltenni.
Akitől vettem anno az X2 240-et, neki nem ment az alaplapjában új bios-al. Bár nem próbálta ki régebbivel, de nálam meg a beta-van fent, szóval, egy esélyt megérdemelne, ha meg tudod oldani, ha nem keresd vinibalit -
DJ WOKKY
addikt
válasz Dzsekó #12738 üzenetére
Nekem a memóriák feszét kellett emelni.
Bár az én alaplapom van post code display, így második indításnál láttam hogy C1-nél indul újra és ezután betöltött.
Egyébként nálam is minden rendben működött, mindent megjegyzett. Szerencsém volt, mert első ráérzésre sikerült megtalálnom a hiba forrását. Viszont ha nem lett volna a kijelző, akkor lehet még most is állítgatnám.Az lenne a kérdésem, hogy a bekapcsolást követően, kb. mennyi másodperc telik el, amíg ismét újraindul a gép ?
-
DJ WOKKY
addikt
Sziasztok.
Sikerült összetalálkoznom egy abit be7-raid alaplappal, amihez a tulaj most vett egy 2.4A procit (preskott).
Annyit sikerült kiderítenem, hogy az alaplap ezt nem fogadja a mostani biossat, ez biztos.
Kérdésem az lenne, ha BIOS-t frissítenék szerencsével járhatunk ? -
DJ WOKKY
addikt
válasz Troll56 #9442 üzenetére
Biztosan jó lesz. Az előző hőmérséklettel sem kellene bajnak történnie, ugyan is ezeket jóval magasabb hőmérsékleteken tesztelik. De így az élettartamát növelni tudod.
gipszw: félő, hogy spista222-nek igaza lesz. Volt az alaplappal még ott más hiba is. Egyébként a szerelő kondicserék után nem próbálta ki ??
daa-raa: "Ráadásul mindemellett csapnivaló a kompatibilitásuk az újabb eszközökkel." Ezzel meggyőztél.
Nem szoktam olyan sűrűn ilyen alaplapokkal találkozni szerencsére, mint hogy túl sok mással sem, de ezt megjegyzem.izsob: nem került be az alaplap mögé valami ? megvannak a megfelelő számú tartók az alaplap és a tartója között ? Hallottam már ilyenről, hogy emiatt hajlott meg egy alaplap, mert csak a négy sarkában volt tartó, és nem is mATX-es méret volt.
[ Szerkesztve ]
-
-
DJ WOKKY
addikt
válasz PH.User #9437 üzenetére
Azért nem kell ennyire félni tőle.
Nagyon sok átlagfelhasználó használ ilyen alaplapot: neteznek, filmet néznek, játszanak velük.
S semmi hiba nincs velük, pedig nem takarítják, nem figyelnek rá, csak használják. Ilyen alapon elég sok mindent felhozhatunk, hogy minek vannak hátrányai.
Ez épp szóba került a minap. -
DJ WOKKY
addikt
válasz spista222 #9426 üzenetére
ennyire nem vagyok benne. én nem találkoztam még ilyennel. Viszont azért mondtam neki, hogy tegyünk rá egy aktívot, mert az élettartamát így növeljük.
Egyébként sok ilyennel találkozni. Régen sok agp-s vga-nal volt ez, hogy vagy passzív hűtést kapott, vagy olyan rossz aktívat, hogy folyton izzadt.
lásd az én annói 6600gt-met. 500/1000-es alapórajelen. Inno3D gyártótól...
a haverom lapja meg asus a8nsli...[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz netmester #9395 üzenetére
Használat során fogod csak megtudni a lehetséges hibalehetőségeket, ha elő is jön egyáltalán.
Ha tuningolsz, akkor hamarabb kaphatsz valami hibát ami erre vezethető vissza.
Az én alaplapomon is olyan bios van, ami nem támogatja a benne lévő processzort, de már 2. éve megy vele (minimális tuninggal) hiba nélkül.
Épp ezért nem is bántom a BIOS-t. -
DJ WOKKY
addikt
válasz DigitalAngel #8544 üzenetére
keresd fel vinibali-t
-
DJ WOKKY
addikt
válasz ozzzy21 #8379 üzenetére
full manual. kicsit lassan jön le, de 3 perc és megvan, megéri leszedni, ebben megtalálsz mindent.
Amúgy:
-
DJ WOKKY
addikt
válasz #90933760 #8349 üzenetére
Folyás nyomokat látni rajta ? Procit kivéve épnek látod ?
Szerintem ha sérült is, és átteszed a tiedbe, nem kellene hibát okoznia az alaplapodon, mert a másik alaplap még elindult.
Ha hibásodott volna a proci, akkor szerintem nem indulna el.
Ott csak az alaplappal lehet baj szvsz. -
DJ WOKKY
addikt
válasz jolti05 #7470 üzenetére
nagy eséllyel támogatni fogja, de nem 100%. Érdemes olyan ram-ot nézni, ami biztosan támogatott.
Vagy a vásárlás előtt kipróbálni, ha van erre lehetőség.taklasz: Szerintem nem okozhatta. Amikor egy cpu fizikailag belemegy egy alaplapba, akkor a proci alap beállításokkal fog indulni. Így a nem hiszem, hogy akkora feszültséget kapna, vagy nem úgy illeszkedne, hogy ilyen hibát eredményezzen. Szimplán nem támogatja az alaplap vezérlője így nem ismeri fel a belehelyezett procit. Ha tovább megyünk: el sem fog indulni csak a jelzésig(speaker, post code displayer), majd vagy újraindul, vagy kikapcsol.
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Robbantos #7179 üzenetére
amennyiben nincs a támogatottsági listán, akkor necces. Esetleg kipróbálni nem lehetséges ?
mit találtam: e szerint jó
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
inkább memória első körben.
Tesztelni kellene, vagy megnézni másik rammal.
Ha nincs hiba, akkor cpu, alaplap, és hdd.De ha magánál az operációs rendszernél van a kifagyás és kékhalál, akkor az os. újratelepítésével is lehet megoldható a hiba megszüntetése.
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz bajszatlan #7126 üzenetére
meg kell nézni a lázmérővel. vagy bármi mással megmérni a hőmérsékletet.
Lehet hogy csak fals érték, de lehet valóban az alaplappal lesz valami.
A feszültségek rendben vannak ? Nincs sehol sem több fesz. ? -
DJ WOKKY
addikt
válasz bajszatlan #7124 üzenetére
meg kéne nézni, hogy BIOS-ban is ezeket az értékeket látod-e. A cpu-ra biztosan kapsz választ.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz bajszatlan #7122 üzenetére
pont ilyen van az én X2 240-emen is.
Ennek bőven bírnia kellene. Amennyiben megfelelő fordulaton van. Nálam láthattad, hogy most mennyin megy, mert én beállítottam hőmérséklet függőre BIOS-ban. -
DJ WOKKY
addikt
válasz bajszatlan #7120 üzenetére
Általában az északi- vagy déli híd hőmérsékletét mutatja alaplapi hőmérsékletnek.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz bajszatlan #7116 üzenetére
Egyetlen magyarázat maradt számomra, a meleg tetőtér, és a gyenge teljesítményű hűtő a cpu-n, esetleg ha van az alaplapi hídon, bár általában nem szoktak rátenni, ha csak valaki nem tesz rá.
csoty: nálam is tetőtérben van. Jelenleg 26 fok van.
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
cpu támogatottsági listában ha nincs benne, akkor kicsi a valószínűsége.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz LiPi006 #7080 üzenetére
Értem, esetleg valami magyarországi telefonszámon nem próbáltad elérni az asus-t ?
Egyébként a gari papír nélkül nem hiszem, hogy garanciáztatják a terméket.
Én amikor vettem a Jamo hangfalszetett, arra 7 év gart kaptam.
2-3 év alatt az egyik háttér magasa kiment, bizony kellett a papír, meg blokk a gyártói garhoz.[ Szerkesztve ]
-
-
DJ WOKKY
addikt
válasz xCondemnedx #7053 üzenetére
mi lett volna, ha nem is szélső "lábról" lett volna szó, akkor is nekiláttál volna ?
-
DJ WOKKY
addikt
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Kephamos #7026 üzenetére
most cmos reset, vagy bios frissítés ?
Előbbinél van egy jumper az elem mellett, azt átteszed a másik szélső és középső tüskére.
Vagy kiveszed az elemet. Sokan mind a kettőt megcsinálják egy kalap alatt.
Természetesen a táp legyen mindig kikapcsolva és lehetőleg kihúzva is.[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Silentfrog #7005 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, de szerintem az i3-aknál már mindegyiket szerelték gpu-val.
De ezt meg kell hogy erősítsék. -
DJ WOKKY
addikt
válasz Silentfrog #7003 üzenetére
Valószínű ezért nem indul el.
Vedd le a prociról a hűtőt és nézd meg mi van ráírva. Így tudod meg leghamarabb, hogy milyen cpu van benne. -
DJ WOKKY
addikt
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Zolaash #6994 üzenetére
ilyen átalakítóval megoldható.
Ha szeretsz barkácsolni, akkor te is meg tudod oldani, egy ellenállás beforrasztásával.
Esetleg ha van villanyszerelő, tv-szerelő ismerősöd ők is tudnak neked ebben segíteni.
Ha érdekel, akkor írj pü-t, mert én már csináltam és tudok konkrét ellenállásokat is mondani, hogy mi kell bizonyos feszültség eléréséhez. -
DJ WOKKY
addikt
válasz Darko_addict #6977 üzenetére
Így már rendben van.
Azt hittem, valami félreértés történt a dvi típusai-val. Láttam, hogy i-t írtál, de azért biztos amit biztos
Az jut még eszembe, hogy egy nagyobb és minőségi táppal ki tudnátok próbálni.
Bár ennek a hkc-nak is el kellene bírnia, de azért biztos, ami biztos. -
DJ WOKKY
addikt
válasz Darko_addict #6975 üzenetére
Erre gondolt szerintem: [link]
Remélhetőleg nem digitális jelet akart továbbítani analóg vételre alkalmas csatlakozásra.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI Z370 GAMING PRO CARBON alaplap
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
- Asrock B450M Pro4-F alaplap, használt
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest