- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bullboy
tag
válasz hitman, #14628 üzenetére
Na, akkor elvileg két slotban volt RAM-od, az egyiket kivetted, és a RAM írás/olvasás felére esett? Ez így van rendjén. De (megnéztem mid van) a Z68 nem quad channel RAM-os. Szal nemtom neked honnan jött a quad ch. Hol olvastad?
Updt.: most látom, kaptál válaszokat. Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
bullboy
tag
válasz Kernel #14627 üzenetére
Nem fogod elhinni, mi a megoldás.... banális.
HDMI 1.4-es ez a kis lap, és csak 1.4-es kábellel megy. A régi 1.3-as kábelem, amin az összes tűre multiméterrel rámértem, be volt mind kötve. Ezen az 1.4-esen a hosszú oldal 2. és 9. , a rövid oldal 1. és 4. tűje nem volt sehová kötve, sem egyenes, sem kereszt. Ez egy vicc. A régi kábelen minden bekötve, ezen meg 4 tű nincs bekötve, s elvileg ez az újabb, ami még LAN-t is tud s ezzel ad képet? Röhely na... A "régi" kábelek kuka...
Szóval ha valakinek manapság a régi konfigjából megmaradt az 1.3-as HDMI kábele, és nem ad képet az új 1.4-es lapban, ne a lapot okolja, vegyen egy újabb kábelt, és megy minden, mint a karikacsapás.[ Szerkesztve ]
-
cocus007
tag
Van olyan Socket 1156-os Gigabyte alaplap, amin van USB3_34es belső csatlakozó?
Mert én végignéztem a hivatalos oldalt de vh nem találok... vagy más a neve? -
Atke
senior tag
válasz ShadowK #14693 üzenetére
Én a helyedben nyomnék egy bios resetet, és úgy is tesztelnék... A proci sérülhet úgy, a túlzott fesz emeléstől hogy működik de hibázik(talán degradálódásnak hívják) Szóval teljesen alapon próbáld tezstelni, prime-al vagy LinX-el... Ha a proci a ludas szerintem elég hamar elhasal
-
hitman,
őstag
Sziasztok
Ez EVGA Z75 nevű lapja mennyire ajánlott vagy mivel másabb mint pl egy 50-60k körüli Z77-es alaplap?
És mit ajánlanátok 1155-ben 40-60k között?
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
Vegitaa
senior tag
Igen a SATA AHCI Mode AHCI-ra van állítva, de ez a pont alatta lévő opció.
Most felváltva futtatok egy IDE-s HDD-ről XP-t, s egy SATA SSD-ről Win7-et. Az AHCI-t mindig bekapcsolom, ha a Win7 fut, de a SATA Port0-3 Native Mode-nál nem tudom, hogy melyiknek melyik kell...
[ Szerkesztve ]
-
Atke
senior tag
válasz Vegitaa #14690 üzenetére
Tudomásom szerint IDE-ként kezeli a vinyókat,azon a 4 porton. És emlékeim szerint lassabb is valamivel, viszont ha az ember XP-t telepít nem kell szívni a külső AHCI vezérlővel. Ha WIn7-et akkor mindenféle képen állítsd AHCI-ra. de még telepíts előtt,mert okozhat hibát ha telepítés után állítod át. Legalább is az XP-n kék halált okozott, de a win7 lehet van annyira inteligens hogy lekezeli.
-
Vegitaa
senior tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Gigabyte P43-ES3G lapom, s a BIOS-ban nem tudom mi az Integrated Peripherals / SATA Port0-3 Native Mode opció.
Tud valaki segíteni?
-
Atke
senior tag
válasz jenei0330 #14677 üzenetére
A SATA beállításnál NATIVE-ra kell állítani,vagy kell egy AHCI vezérlőt töltened amit az telepítő indulásánál F6-al kell betölteni, usb-ről vagy kislemezről. Gondolom XP-t akarsz telepíteni?
-
Atke
senior tag
válasz ravail #14664 üzenetére
Köszönöm szépen, már nem reméltem hogy jön válasz. Kipróbáltam 3.táppal, meg másik memóval,bár 1600MHz-sel,de nem változott a helyzet sajnos. VGA-t nem tudtam szerezni az 570-et meg nem rakom bele. Holnap elviszem a kedvenc boltom szervizébe
Köszönöm szépen még egyszer.
(a 200-as cyrix procim óta nem volt gond a rajta maradt jumperrel ) -
jenei0330
tag
Így néz ki a lap
-
hitman,
őstag
1155-ből van olyan lap ami kezel quad channelt?
-
jenei0330
tag
Sziasztok, van 1 hp dc7600-am, nem akarja felismerni a hdd-t telepítéskor. Valamit elállítottam a biosban, azóta csinálja ezt. Valaki tudna nekem 1 linket küldeni helyes bios beállításokról, ha lehet képekkel, mert ehez teljesen kuka vagyok. előre is köszönöm a segítségeteket.
-
törölt tag
válasz D®. GeNy@ #14675 üzenetére
A legtöbb chipkészelet ha a másodlagos hosszú csatlakozóban kártyát érzékel, akkor automatikusan x8-ra váltja az elsődleges csatlakozó sávszélességét is. De nem probléma, ez még 2.x esetén sem okoz érezhető teljesítménycsökkenést, 3.0 esetén meg főleg nem fogod észrevenni.
-
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne hozzátok.
Ha adott egy lap, amin van 4db PCIe 3.0/2.0 x16 csati, (működés: x16 3.0-án vagy dual x8 3.0-án(!) vagy x8/x16/x8 vagy x8/x16/x8/x8) + egy PCIe 2.0 x4-es csati.
A lap Z77 chipkészlettel rendelkezik.
A fő kérdésem ez lenne:
Ha 2db VGA-m lenne, akkor a 2. VGA pont letakarná az egyetlen PCIe 2.0 4x-es slotot, amibe a hangkártyám van jelen pillanatban.
VISZONT megmaradna a deszkán a legalsó PCIe x8-as slot, amibe belemenne ugyan az x1-es PCIe csatolófelületű hangkarim, de itt jön az aggodalmam:A manual azt mondja, h. CSAK akkor tudom kihasználni a PCIe 3.0(!) dual x8-as natív(!) felületet, ha az egyik VGA az 1. x16/x8-as slotba van, míg a másik a 3. x16/x8-as slotba foglal helyet. (Ekkor lesz pont "letakarva" az egyetlen PCIe 2.0 x4-es slot, de nem gáz, mert a legalsó PCIe x8-as slotba belerakhatom)
Ekkor a hangkari csatolófelület (x1) nem fogja majd vissza a VGA-kat? Azaz nem fogom tudom kihasználni a PCIe 3.0(!) dual x8-as natív(!) felületet???
Mivel a hangkari x1-es, és a lap azt érzékeli, h. 3db kártya foglal helyet a PCIe 3.0-ás csatikban, nem hiheti "vga"-nak a hangkarit, és ezért a manual szerint így fog kinézni a sebességkiosztás:
___ x8 (1. vga) / x16 (2. vga) / x8 (hangkari?) PCIe 2.0-án(!!) és nem PCIe 3.0-án___ -vagy rosszul gondolkodom?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv:
N!
[ Szerkesztve ]
Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
-
ravail
senior tag
válasz gyuszaa #14672 üzenetére
Szia!
Nem biztos, hogy most is lehet kapni ilyen néven, de lehet. Az a lényeg, hogy bontsa le és pergesse le a szennyeződést, és ne korrózió védjen, de kenjen, ne javítson kontaktot, ne képezzen semmilyen védőréteget, csak tisztítson. Érdemes lesz a flakonon lévő leírást elolvasni, esetleg elektronikai szaküzletben keresni. Ezt az utolsót vagy 3-4 éve vettem elektronikai szaküzletben a testvérével együtt, de az már rég elhalálozott (kiürült).
Neked is kellemes hétvégét![ Szerkesztve ]
-
gyuszaa
őstag
válasz ravail #14665 üzenetére
Szia!
Rendben, inkább hanyagoltam míg nem kaptam választ és maradtam a sűrített levegő és ecset kombinációnál.
Olyan video40-et be fogok szerezni mindenféleképpen, mert biztos fogom még hasznát venni.Köszönöm szépen a részletes választ!
Neked is köszönöm a válaszod, megfogadom a tanácsaitokat. A leszorítókar mozgatása ötletes.
Kellemes hétvégét mindenkinek!
-
Kernel
nagyúr
válasz gyuszaa #14652 üzenetére
Szerintem elegendő, ha kifúvatod a foglalatból a port, utána az egymáson csúszó érintkezők öntisztító tulajdonságát célszerű kihasználni.
Például, ha egy RAM-ot, illetve kártyát szakszerűen, párszor ki-be teszel, az esetleges oxidréteg automatikusan le fog tisztulni róla, méghozzá pont a kritikus helyeken. Utána esetleg ismét megfújhatod levegővel, amennyiben feltételezzük, hogy levált valamilyen mikroszemcse, önmagad megnyugtatására.
Processzornál a leszorító kar néhányszor történő le-fel mozgatása szintén elősegíti az öntisztulást. Ennél jobb gyakorlatilag úgyse lesz, vegyszeres kezeléssel sem.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz peter889 #14661 üzenetére
Mi az a Dummy?
Vakdugó lényegében, de itt inkább mellette, a hiányzó tűnek van jelentősége. Amikor olyan komplett csatlakozóról beszélünk, aminek egyik lyukja el van tömítve, azt fordítva nem tudod rádugni.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
ThinkAgain
tag
válasz ThinkAgain #14642 üzenetére
Amit itt írtam: #14645 egészen bisztos, hogy mehet bele? Továbbra is kapok erre a kérdésemre cáfoló, és megerősítő választ. Azért ilyen fontos, mert most csütörtökön nem vennék értelmetlenül procit...
Több mint egy évtizede itt... | Használt felső üzleti kategóriás notebookok számlával, korrekt forrásból, szuper áron | +36 30 554 1098 (iMessage & FaceTime is!)
-
ravail
senior tag
-
ravail
senior tag
válasz laccerot #14655 üzenetére
Szia!
spista222 válaszán túl, annyit, hogy a kereskedelemben most is sokféle ilyen kártya van. Reméljük, a kártya beazonosítható lesz, és küldi vele a driver lemezét is, és az általad használt operációs rendszerrel kompatibilis és van, vagy letölthető a hozzá való driver. -
nézzbe
aktív tag
Segítség ASUS MAXIMUS III FORMULA !!
Olyan ember keresek aki rendelkezik ilyen deszkával.
Javításra kaptam , tulaj zárlat okozásával elégetett rajta egy ellenállást legalábbis a maradványokból megállapítva az lehetett. Ha nem nagy kérés akinek van ilyen deszkája tudna-e egy éles közeli képet csinálni hogy pontosan mi is van ott vagy akár meg is mérhetné
A mellékelt ábra mutatja hogy mi probléma :
Előre is kösz -
ravail
senior tag
válasz gyuszaa #14652 üzenetére
Szia!
Látom, még neked sem válaszolt senki, s már lehet, túl is vagy az egészen és nem fontos, de hátha.
Biztos, másoknak más a véleménye, mint nekem, de csak a sajátomat írhatom le:
Mivel, tudtommal az alaplap minden foglalatának érintkezői aranyozottak, ezért a tisztításukhoz használt anyagok nem javítják, hanem rontják az átvezető képességet, főleg, ha ezek az anyagok a tisztítás után rajta is maradnak a felületükön. Éppen ezért az alaplap foglalatainak, és azok érintkezőinek tisztítására elegendő a fizikai szennyeződések eltávolítása egy ecsettel illetve levegő spray vagy (óvatosan) kompresszor használatával. Ha vegyi anyagot is akarsz használni, akkor olyant használj, ami a tisztítás után semmit nem hagy maga után. Ilyenek a különböző "VIDEO Clean" névre hallgató spray család (nekem még van egy kevés" VIDEO Clean 40"-em), ami úgy működik, hogy a felületre fújva feloldja és porítja a szennyeződést. Az elpárolgása után a szennyeződés lepereg, a felületen nem marad semmi. Az esetlegesen ott maradó -le nem pergett- szennyeződés az előbb említett ecsetel és levegővel eltávolítható. Említetted, hogy "Tollradír, nyák radír nincs." Erre a célra az nem is kell. A sima gumi radírt azokhoz az alkatrészekhez szoktam/szokták javasolni, amiket bele dugsz az alaplapba (VGA, RAM, különféle más bővítő kártya, pl. LAN, TV....). Ezeknek a szintén aranyozott érintkezőjéhez ugyanis könnyen hozzá lehet férni. S a "radírozás", nem más, mint egyszerű fizikai tisztítás, dörzsölés egy olyan anyaggal (gumi radír), ami elég intenzíven tapad a szennyeződésekhez, de nem okoz sérülést a tisztított felületben. (Nyilván a radírozás sem hagy maga után semmit a felületen.)
Sikeres tisztítást! -
ravail
senior tag
Jó reggelt Mindenkinek!
Szia!
Úgy látom, neked senki sem válaszolt. Próbáld meg úgy, hogy az alaplapba tegyél egy másik (eddig az alaplapban még nem járt) DDR3 800-as vagy DDR3 1066-os, de általad tudottan jó (pl. működő gépből kivett) RAM-ot, csatlakoztasd a tápot (egy jó tápot), a billentyűt, és a monitort (előbb az egyik, majd a másik aljzaton keresztül azaz a Dsub-on vagy a DVI-n keresztül) és semmi más ne legyen csatlakoztatva. Ha így sem ad semmilyen képet, dugj bele egy VGA kártyát, és csatlakoztasd ahhoz a monitort. Ha így ad képet, akkor annyi volt a baj, hogy a BIOS-ban át volt erre a slot-ra állítva a VGA kezelés, és a BIOS automatikusan nem váltott át az integráltra vagy az integrált VGA le volt tiltva (sajnos vannak ilyen alaplapok, illetve így "tanított" BIOS-ok is, bár ezt kétlem, mert a leírásod szerint volt többféle BIOS reset is, de azért, mint tudjuk vannak csodák, hát nem árt "manuálisan" a végére járnod). Ha ezek után sem ad képet, akkor nagy valószínűséggel meghibásodott az alaplap. (Félve kérdezem: Ugye nem felejtetted rajta a jupert a CMOS törlő két tűn, a "CLRCMOS1, 2-pin jumper"-en?) -
elttiL
senior tag
Egy P4-es lap /MSI 7173 ATI XPRESS 200 chipsettel/ a CPU FSB-je 200, 533-as ramok vannak benne, törvényszerű, hogy 1:1-ben hajtja a ramokat? Ha 800-as ramok kerülnének bele, akkor 400-al /1:2/ hajtaná őket? Semmilyen bios beállítás nincs erre vonatkozóan.
-
elttiL
senior tag
válasz peter889 #14661 üzenetére
Szia!
Fogsz egy vékony tűt, amelyik kivezetést ki szeretnéd venni, annál a fekete műanyag nyúlványt kicsit felhúzod, kihúzod a drótot, a mellette lévőbe beledugod. Általában ha egyik fehér, másik színes, a színes szokott lenni a +, de ha fordítva dugod rá abból se lesz problémó, mivel dióda a lelkem.Power reset gom: gyakorlatilag rövidre zárod a megnyomásakor a két tűt, tök mind1 hogyan kötöd a lapon a helyére, működni fog.
Ezért ne haragudj meg: nincs 1 haver aki megcsinálja pikk pakk? Proci hűtő felhelyezést is te fogsz csinálni?Dummy: nem kell rá tenni semmit, amolyan tájékozódási pont hogy hogyan áll a csatlakozó /ha nem látod az alaplapi felírásokat/
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Gépet építek, a Power és HDD ledet, továbbá a Reset és a Power gombokat akarom az alaplapra kötni, ebben szeretnék segítséget kérni.
Az alaplapi kivezetések útmutatóban található ábrája:
A HDD led kábele egy kéttűs csatlakozóban végződik, egyik tű "S" betűvel jelölt - ez a led pozitív, vagy a negatív kivezetése?
-
A Power led csatlakozója 3 tű széles, aminek 2 végében található 1-1 tű:
Ez így túl széles - hogyan csatlakoztassam a 2 tű széles alaplapi csatihoz?
-
A Power és a Reset gombok kivezetései 2 tűsek és mindkettőnek vagy egy "S" jelzésű tűje. Az mi?
-
Mi az a Dummy?
(Alaplapi csatlakozó 7. tűje)(Egyébként ASRock 960GM-GS3 FX lapról van szó.)
Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
tag
Sziasztok.
Remélem jó helyen teszem fel a kérdésem, ha nem akkor kérnék egy kis útbaigazítást.
A héten vásároltam egy ASRock B75 Pro3-M alaplapot és azóta a neten nem tudok bejelentkezni egyes oldalakra. Az internet jól működik, jól megy a le és feltöltési is csak egyes oldalaknál amelyeket eddig használtam nem tudok belépni mert még azelőtt kiléptet az oldal mielőtt megjelenne(visszaléptet a bejelentkezéshez). A háztartásban lévő másik számítógépről be tudok lépni és ha az én gépem helyére kötök egy másik gépet akkor azon is gond nélkül működik csak az én számítógépemről nem lehet belépni.Eddig próbálkoztam már driver frissítéssel, tűzfalak kilőve, defender kilőve, bios frissítés, IP átírás, MAC átírás, másik hálókártya, másik oprendszer, 3 különböző böngészővel(IE, Opera, Chrome) de sehogyan sem működik és már nincs több ötletem
Ha valakinek ,van valami ötlete írjon mert én már teljesen tanácstalan vagyok. -
ShadowK
tag
Sziasztok,
Nem 100%-osan alaplaphoz kapcsolódó kérdés, de közel lehet a dolog(sajnos).
A gép pár napja elkezdett elég random időpontokban fagyni. Nem kékhalál vagy hasonló, egyszer csak fekete képernyő és num lock se reagál onnantól kezdve, ezt kipróbáltam. Teljesen random, hogy pár perc alatt fagy le, vagy pár óra után.A config: P35C-DS3R, C2D E2180 benne, Galaxy 8800GT hőcsöves nagyhűtős fajta, 4G DDR3 ram (nyomtam egy memtestet, nem éjjelre, de a 100%on átment, nem mutatott bajt).
Fel van húzva 2000-ről 2800-ig, de full defaulton is ugyanúgy fagy néha.Nincs melege, ki volt takarítva tegnap kompresszorral
Hogy derítsem ki, hogy mi az ami vacakol? Miután 100%on átment egy memtest, hiába hagyom ott fél napra, közben max lefagy megint és nem memtest errort fog dobni szerintem, úgyhogy azzal sokra szerintem nem megyek.
Tényleg, BTW csinálta már 1 éve is, de akkor elvileg az egyik DDR2 ram modul ment meg, akkor vettem bele a DDR3at. Akkor úgy eléggé abbahagyta.
Kicsit alaplap baj gyanús nekem. CPU-t kétlem, másképp nem időnként jönne elő, hanem egyszerűen nem menne, VGA... hát, nem terhelés közben áll le, simán egy powerpoint alatt gyakorlatilag 0 terheléssel. Ki lehet ezt valahogy deríteni? -
-
spista222
addikt
válasz laccerot #14655 üzenetére
Legtöbb esetben igen, ha újabb valami akkor kell hozzá drivert is keresned/kérned.
LaciMc82 Én velem is játszotta már ezt lap hogyha nem a kézikönyv szerinti slotba raktam a memóriát akkor csak kicsipogta, ha most működik és nem füstöl már akkor nem lesz vele gond.
zarew Próbáld ki a legújabb AIDA64-et. A FET-eknek biztos van mérője a lapon?
Mert ha nincs rakhatsz akármilyen programot, értéket nem fogsz kapni egyikkel sem.[ Szerkesztve ]
-
laccerot
tag
-
zarew
senior tag
Jó estét!
Asrock 970 e lapom van és keresek olyan programot ami az alaplapi hőmérsékleteket monitorozza. Mindent: fet,hidak,proci vidiokártya. Amit eddig találtam az a hidakat és a fet et nem mérte
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok.
A következő gondom van nekem.
Vettem egy MSI B75MA E33 alaplapot és egy i5 3470-es procit.
Hazajöttem beraktam a lapot indítanám el,felpörög a venti 3 sípolás és semmi majd leáll megint három sípolás...sajna utána az egyik memóriaslotból füst jött ki.
Visszaraktam a régi gépembe mindent semminek semmi baja a ram is megy.
Ma megint nekirugaszkodtam a dolognak összeraktam az inteles konfigot,a procihoz közeli slotba raktam az egyik memóriát a szokásos pittyegés majd újraindulás ,ha a procitól távolabbiba raktam a gép láss csodát elindult és ha beraktam mellé a másik ramom is akkor mentek együtt.
Na most ilyenkor mi a fene van,mi történhetett,a lap rossz vagy a cpu kavart be?
Köszönöm a segítséget előre is.Tiszta hülye aki nem normális
-
gyuszaa
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy mi a megfelelő módja a kontakt spray-el való foglalatok tisztítása.
Tollradír, nyák radír nincs. Sűrített levegőm van, illetve megfelelő töménységű alkoholom sincs.Mehet bele a cpu foglalatba is, illetve cpu lábakra ? Milyen mennyiségben? Természetesen hagyom, hogy el is párologjon pár percet. Előtte kifújom sűrített levegővel. Hasonlóan elvégezném ezt a memória, vga foglalatokon is.
-
spista222
addikt
válasz ::Trunks:: #14650 üzenetére
Örülök akkor én is bátrabban használom
-
Atke
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám, hát ha valaki találkozott már vele:
Az alany egy Asrock A330ION, ma szétszedtem, a gépet amiben volt, Thermaltake Element Q 220W SFX táppal. A tápot szét szedtem mert terveztem hogy behúzom harisnyával, majd összeraktam, CSAK leszedtem a fedlapot még a ventit sem húztam ki ,tényleg csak bele kukkantottam. Ezután összeszerelés bekapcs.
Itt kezdődött a probléma. 1 órás tesztelgetés után kiderült hogy nem a táp a rossz.
Rá a másik táp de ugyan az az eredmény. Bekapcsol, de a táp csak felpörög,majd leáll, és se kép se hang. BIOS reset,elem kiszed,ramok ki, ramok be, egy-kettő... Végre magához tért,de csak bekapcsol és képet nem ad. A speaker nem sípol, memo nélkül sem... Volt már ilyen másik alaplapommal, de akkor az elem és társai trükkök megoldották.Valakinek valami tipp?
Előre is köszönöm -
spista222
addikt
válasz ::Trunks:: #14643 üzenetére
Ha jól tudom valamilyen ADI chip van rajta amihez már XP driver keresése is kihívás volt
Ha nem jól emlékeznék és realtek chip lenne rajta akkor innen letöltöd az AC97-es XP driver és mennie kell.
Néhányan szokták ajánlani a Driver Pack Solution-t, én csak egyszer használtam eddig egy noname(Iqon) laptopon ott mindent felismert.[ Szerkesztve ]
-
csurenzoo
aktív tag
válasz ThinkAgain #14642 üzenetére
Szia !
Belerakhatsz. Itt egy példa is rá, hogy megy:
http://hardverapro.hu/apro/intel_pentium_d925_2_x_3_0ghz/hsz_1-50.html -
PapB18
tag
válasz ::Trunks:: #14638 üzenetére
Szedj le egy Realtek audio drivert
próbáld meg hát ha jó lesz
miután felraktad indítsd újra utána próbáld kihttp://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=PapB18&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
::Trunks::
senior tag
válasz ::Trunks:: #14638 üzenetére
Senki nem tud rá megoldást?
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
ThinkAgain
tag
Egy ASUS P5SD2-FM alaplapba belerakhatok egy Intel� Pentium� D 925-öt? A PDF könyve az alaplapnak azt írja, hogy mehet bele Pentium D, de kaptam olyan választ ismerősömtől erre a kérdésre, hogy nem...
Több mint egy évtizede itt... | Használt felső üzleti kategóriás notebookok számlával, korrekt forrásból, szuper áron | +36 30 554 1098 (iMessage & FaceTime is!)
-
NYPD
aktív tag
Jóestét. Pár oldallal ezelőtt tettem fel egy kérdést, és kicsit utánanéztem a dolognak. Arra a következtetésre jutottam, hogy az AM2+ foglaltban minden gond nélkül használható AM3 foglalatba való processzor, mivel kezeli a DDR2-t is szó nélkül. Azt a választ kaptam a kérdésemre, hogy csak 1066 és 1333-as DDR2-t vezérel. Én úgy gondolom ezek alapján hogy ez nem igaz. Ti hogy gondoljátok? Ez azért lenne fontos számomra, mert el kell döntenem, hogy egy Phenom X4 9850BE-t veszek, vagy egy Phenom II X4 955-öt. Én a II-es Phenom mellett voksolnék, hogyh igaz az, hogy DDR2 800Mhz-el is szépen muzsikál.
-
::Trunks::
senior tag
sziasztok!
MSI 6701 típusú alaplaphoz keresek audio drivert, win7 alá!
Már átböngésztem mindent, de sajna nem találok említésre méltót, vagy mindig valami gagyi driver detect programot akar letölteni.
Vagy van valami jól működő , free driver detect program?::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
Raki
aktív tag
válasz Sanyi19 #14635 üzenetére
THX, régebbi verzióban még nem is volt ilyen, ha jól emlékszem, de így már ok...
Intel® Core™ i9-10900K @ 5,0 GHz | Asus ROG Strix GeForce RTX™ 3080 Gaming OC 10GB | MSI MPG Z490 GAMING CARBON WIFI | 32 GB G.Skill Trident Z RGB @ 3600 MHz | Seasonic Focus GX 850W | NZXT H710 | NZXT Kraken X73 | MSI Optix MAG322CQRV @ 144 Hz | WD Black SN750 M.2 SSD @ 1TB + HDD
-
Raki
aktív tag
Hali Mindenki!
Újra itt!
Végre megvan az új konfigom, viszont annyi kérdésem lenne, hogy az alábbi alaplapommal a gpu-z azt mutatja, hogy a PCI-E csak 1.1-be megy. Vkinek vmi ötlet?[ Szerkesztve ]
Intel® Core™ i9-10900K @ 5,0 GHz | Asus ROG Strix GeForce RTX™ 3080 Gaming OC 10GB | MSI MPG Z490 GAMING CARBON WIFI | 32 GB G.Skill Trident Z RGB @ 3600 MHz | Seasonic Focus GX 850W | NZXT H710 | NZXT Kraken X73 | MSI Optix MAG322CQRV @ 144 Hz | WD Black SN750 M.2 SSD @ 1TB + HDD
-
csurenzoo
aktív tag
Hali !
Olyan probléma lépett fel, mióta a gépemet egy hozzánemértő kapcsolta ki (édesanyám), azóta nem érzékeli a BIOS beállításaimat. Bármit átállítok nem történik semmi. -
ashgan
csendes tag
Sziasztok!
Melyik a legújabb grafikus kártya amit még egy ConRoeXFire-eSATA2 alaplap támogat?
a gyártó oldaon nem szerepel az a graf kártya ami most benne van (Ati Hd 4600 1GB DDR3)
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?model=conroexfire-esata2 -
Kernel
nagyúr
válasz bullboy #14626 üzenetére
Nem hinném, akkor egyáltalán nem adna képet. Inkább arra gondoltam, egyik processzor viselkedhet így, a másik úgy. Azért is jeleztem, biztos ami biztos, hogy az enyém G550.
De ez is csak feltételezés. Lehet, tényleg csak az alaplapon múlik.
-
Kernel
nagyúr
válasz bullboy #14622 üzenetére
Kérdés, hogy mivel a GPU a processzorba van integrálva, mennyiben függ ez a processzortól is? A videokimenetek ugyanis lényegében közvetlenül a processzorhoz csatlakoznak. Az alaplapon nem látszik komolyabb áramkör a kettő között.
Mindenesetre, az AsRock B75 pro3 M + G550-nél ilyen gond nincs. Párhuzamosan, vagyis klónozva megy az UEFI-képernyő, a HDMI-kimeneten is. Ennél mondjuk három kimenet van, a processzor egyszerre kettőt támogat. Csak utána van egy kis kihagyás, amikor vált a felbontás (Win7, XP bootmenü, CHKDSK képernyő) az nem látszik a HDMI-n, ilyenkor elsötétül a kép. Utána a Windows betöltődése viszont már igen.
Utána pedig az Intel video-driver gondoskodik róla, hogy amelyik kimeneten kijelzőt érzékel, azt aktiválja. Ha elsötétülne a monitor, mert pont a másik kijelzőre váltott, a Ctrl-Alt-F4 segítségével visszahozható a kép. De ennek csak két kijelző egyidejű csatlakoztatásakor van jelentősége, mert ha egy van, akkor automatikusan az lesz aktív.
-
hitman,
őstag
Sziasztok
A quad channel is olyan mint a dual?
Vagy egy kicsit lassabb?Ma kipróbáltam a ramjaim single-ben és majdnem fele olyan sebességre esett vissza az aida tesztekben.
Játékban is jelent ez a különbség jó pár fps-t?
-
bullboy
tag
Sziasztok!
Asrock H61M-HVS lappal olyan nyűgöm van, hogy HDMI-n nem ad képet alapból, indulás után. Mivel TV-re akarom kötni, ott nem lesz mellé monitor, hogy annak vagy klónozzam, vagy kiterjesszem a képét.
Bios-om az alap P1.50. Már a honlapjukon is 1.90 a legrégebbi, a legújabb meg 2.50. De HDMI esetleges hiba javításáról szó nem esik egyik újabb verziónál sem..(Bezzeg az ez előtti AMD-s lap röhögve tudta már BIOS POST alatt az 1360x768-at HDMI-n. Most nem kicsit sírom vissza azt a motyót.. )
Tudtok e olyan HDMI-s 1155-ös lapot, amin röffen a kép indulás után a HDMI-n? -
-
spista222
addikt
válasz PapB18 #14616 üzenetére
Akkor:
alaplap.: bár jobb specifikációkkal rendelkezik a régebbi, mégis ha nekem döntenem kellene hosszútávra az ASRock-ot venném mert nálam is van 3 ilyan halott Gigabyte lap mint ami neked is meghalt és mindegyiknek a chipszettel van baja.processzor: jó kis processzor az a Celeron 430 hozza a jobb P4 szintet és harmad annyit fogyaszt vagyis ha csak netre kell akkor bőven elég bár néha már oda sem árt a két mag. Össze sem lehet hasonlítani az X2 4800+-al
memória: abból mindig a több a jobb, böngészőben több lap esetén már kevés lehet az 1GB.
Akkor most alaplap+proci+meme csere volt vagy csak a régi lapért kaptad a ASRock+430+1GB kombot?
Első esetben buktál második esetben egál.
[ Szerkesztve ]
-
PapB18
tag
válasz spista222 #14615 üzenetére
nagyon szépen köszönöm a választ !
igen ezek a lapok !
pontosan nem tudom meg mondani miért halt meg
Hát ez a baj hogy kaptam egy 1magosat pontosan ezt!!
és 1 ddr2 1gigás ramot
míg nekem volt egy amd x2 4800+ és ugyebár 2 giga ddr2 ramom
de mondjuk csak az alaplapot kérdeztem mert manapság már nem játszom nem fontos csak az hogy netezni tudjakhttp://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=PapB18&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
spista222
addikt
válasz PapB18 #14611 üzenetére
Akkor ha jól értem ilyen lapod volt:
Gigabyte GA-M57SLI-S4és ez tönkrement és kaptál helyette egy Asrock ConRoe1333-D667 R1.0 val szerelt komplett gépet?
1. A régi lapod halálra volt ítélve mivel Nvidia Chipset-es amik kivétel nélkül meghalnak
ehelyett kaptál egy intel lapot ami nem annyira halandó és jóval tovább fogja bírni. Lehet hogy gyengébb(4 memóriahely helyett csak2, nincs SLI, nincs Quad proci támogatás) de az Intel chipset sokkal megbízhatóbb.
Procik terén mi a helyzet?
Ha kaptál például egy két magos Core 2 Duo-t is a géphez és a régi is megmaradt akkor szerintem árban minimum egál ha csak nem többet kaptál. -
laccerot
tag
válasz ravail #14606 üzenetére
Próbálkoztam többféle dologgal, felraktam minden drivert frissítettem a windowst is e semmi. Se pendrive se más eszközt nem lát. Raktam be egy usb hátlapot is mindkét aljzatba bedugtam az alaplapon de azokat se látja.
A világon három dolog van amit nem érthetsz meg soha! A Halak a Nők és a Windows. :-D
-
PapB18
tag
Hali!
Az lenne a kérdésem hogy melyik a jobb alaplap ?
nekem most ilyenem van Asrock > ConRoe1333-D667 R1.0
de csak azért mert tönkre ment a másik és így kaptam helyette 1 komplett gépet
és az alaplapra azt mondta hogy jobban jártam mert bővíthetőbb mint ez Gigabyte GA-M57SLI-S4
De én úgy érzem hogy át lettem verve ....
Szerintetek ?http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=PapB18&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
spista222
addikt
válasz Zotya984 #14607 üzenetére
Ha még soha nem volt használva az SD-slot, akkor lehetséges hogy az érintkezők annyira eloxidálódtak már hogy nem valószínű hogy vegyszeres takarítás nélkül menni fog és olcsóbb a DDR memória mint a vegyszer
Egyébként milyen processzort és memóriát akarsz belerakni?
Típus, méret, stb.sunci_02 Milyen tápod van?
Az AGP-s kártyák 90%-nak nem kell külön táp 9% nak elegendő egy molex vagy floppy csatlakozó és kb 1% nak kell már 6-os PCI-e tápcsati.
Nagyon kevés régi lapon még volt molex csatlakozó is a lapon de teljesen feleslegesen általában.
[ Szerkesztve ]
-
ravail
senior tag
válasz Zotya984 #14607 üzenetére
Szia!
Bocs, hogy bele vau-vau, de spista222 a kézikönyv 11. és 12. oldalán található jumper beállításokra írta, hogyha azokat beállítottad rendesen, és mégsem megy, akkor lehet, hogy nem is fog. (Természetesen, feltételezve, hogy a bele rakott és bele való CPU és a RAM-ok is hibátlanok.) -
ravail
senior tag
válasz laccerot #14605 üzenetére
Szia!
Igen, az jó lenne, ha az alaplapi driverek fent lennének, de az USB-nek mennie kellene azok nélkül is.
Ha van egy USB pendrv-d vagy egy USB-s külső HDD-d vagy egy USB-s ODD csatlakoztasd az alaplap hátsó panelén lévő valamelyik USB prthoz. Majd kapcsold be a gépet, és lépj be a BIOS-ba. Itt meg tudod keresni ezt az eszközt? Látod a BIOS-ban?[ Szerkesztve ]
-
laccerot
tag
-
tag
válasz Kernel #14590 üzenetére
Őszintén értékelem a törekvéseidet De szerintem hatványozottan félre értettük egymást.
A HDD keretet valóban nem néztem (egyébként tegnap simán lefutott a frissítés 2.0-n keresztül, iiletve most fél perce szét is szedtem és egy JMS539 chip van benne), de ez mit sem változtat azon, hogy 1: a HDD kereten a legfrissebb fw van, 2: az alaplapi USB 3.0 a legrfissebb driverrel fut, 3: usb 2.0-n keresztül simán megy, zökkenő mentesen. És mindezek melett USB3.0-n keresztül cseszik működni
(közben utána olvastam az SM Bus Controller-nek, fel is raktam ami kellett, stb... de persze így sem megy)
És itt jegyezném meg, hogy másik gépen nem tudtam még kipróbálni, tehát remélem nem a HDD keretnek van valami baja és offolom itt szét az alaplapos topikot
Még egyszer köszi!CSERE/BESZÁMÍTÁS: antisztatizsacsi kártyáknak, VGA passthrough kábel, PCIe gen1 VGA, PCMCIA soundcard, Smat plug ESP chippel
-
Zotya984
senior tag
Sziasztok
Adott egy Mercury P4M266 NDFSMx alaplap. Amit a kedves eladó ddr1-es rammal tesztelt majd értékesített nekem. Én Sd-rammal szeretném használni. Beállítottam a jumpereket a helyes állásba, próbáltam többféle sdrammal is de nem csinál semmit. Venti pörög és kész. Hogy tudnám életre kelteni???"Tiszteljük meg egymást azzal, hogy válaszolunk a privát üzenetekre"
Új hozzászólás Aktív témák
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- Asrock B450M Pro4-F alaplap, használt
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- ADATA XPG 48GB (2x24GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Lancer Blade RGB Black XMP és AMD EXPO - 10 év gari! -
- Kingston FURY 64GB (2x32GB) KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black - 10 év magyar bolti garival! -
- Rog Strix B460f gaming II
- Kingston 2X16GB DDR5 6000MHz CL32 FURY Beast
- GIGABYTE B550 AORUS Elite V2 kis hibás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest